joi, 13 martie 2008

Asfaltarile din Iasi nu pot fi controlate

Ieseni, pregatiti-va pentru farsa secolului in lunile urmatoare. Este greu de imaginat un aranjament atat de bine ticluit precum cel legat de asfaltarea strazilor in Iasi. Sedinta de astazi din Consiliul Local, in care s-a incercat infiintarea unei comisii de verificare a calitatii asfaltarilor, a fost rapid anihilata de majoritatea PSD. Consilierului Daniel Oajdea i s-a taiat microfonul, mai lipseau mascatii sa-l scoata din sala pentru nerespectarea codului tacerii.

Nedumerirea oricarui om de buna credinta este una evidenta: de ce nu vrea Primaria sa fie interesata de calitatea lucrarilor, cand asta ar trebui sa fie prima demonstratie pentru grija fata de banul public? Putem, prin urmare, doar sa banuim ce exista in spatele acestei indarjiri prin care sunt aparate contractele ce lovesc in interesele iesenilor. Prin decizia de astazi, majoritatea care-l sustine pe primarul Gheorghe Nichita considera ca o comisie de verificare a lucrarilor nu este necesara.

Care sunt consecintele sedintei Consiliului Local? Desi iesenii platesc pentru o calitate jalnica a lucrarilor, nu exista posibilitatea verificarii asfaltarilor de catre un tert. Firmele care asfalteza nu pot fi trase la raspundere. Nu exista o cale legala de control. Ele se „autoverifica” potrivit spuselor viceprimarului. Va rog sa realizati ridicolul acestei situatii! Sunt zeci de milioane de euro, din imprumuturi care se vor plati in urmatorii 20 de ani, asupra utilizarii carora iesenii au pierdut orice posibilitate de control.

Irina

19 comentarii:

  1. Pasaroiul Phoenix dixit :

    Vine,vine, primavara
    Bag asfalt in tot orashul
    Bag asfaltul intr-o doara ,
    Ca mai vine-o primavara !

    Domnilor orice afacere de la cap se-mpute shi duhneshte adunand hoardele de hiene !
    Capul afacerii cu bitum este Dinu Patriciu ... duhnitorul Patriciu, melancolicul Patriciu, plangaciosul Patriciu (nu pot sa uit cum plangea ca o beshnitza cand i-au dat aia drumul de la beci ! )......acest bi-sponsor PDSR-PL, lamentabil din barba pana-n ciorapi !
    Ete d-aia chiar daca nu-l iubesc pe Preshedinte..... mi-l doresc!
    Cat despre Nichita shi a sa hotarare ...ce tot va miratzi atat ?....doar n-a inebunit veneticul sa puna caine de paza la sacul de bani public ....pai de unde atunci bani de campanie electorala ?? .....ca deh el saracu-i sarac ! M-am uitat peste declaratzia sa de avere shi m-am tavalit vreo ora de ras !....cred ca ar fi bine de postat pe aici acesta declaratzie ca sa vada lumea ce primar saracutz are Iashul !

    Cum nu vii tu,
    SCHROTTER DOAMNA,
    ca punînd mîna pe ei,
    sa-i împarti în doua cete:
    în smintiti si în misei.
    Si în doua temniti large,
    cu de-a sila sa-i aduni
    ......ca benzina facem cheta,
    si dam foc la uscaciuni !!!

    Pasaresc , pasaresc ,pasaresc...

    RăspundețiȘtergere
  2. Oops! Pai exact ce intuiam si io' in urma cu vreo 2-3 zile...pe la toamna incolo vom vedea calitatea lucrarilor de azi....

    Asa ca, pregatiti in programul d-voastra de campanie si o strategie de rambursare a acestor datorii...
    Desi.....
    Eu daca plec de la mine de la firma (si banuiesc ca si la altele) nu mi se da cartea de munca, restante salariale, etc decat daca aduc fisa de lichidare cu toate semnaturile pe ea cum ca nu am datorii fata de firma din nici un punct de vedere.
    Oare pe un asemenea concept, chipurile al continuitatii, mizeaza d-nul Nichita? A ! nu sunt datoriile dumnealui? Sa le plateasca cetatenii orasului? Dar a cui e vina ca a promovat incompetenta la regiile in conturile carora a facut aceste datorii? Cui i se datoreaza managementul slab al tuturor proiectelor care s-au desfasurat sub privirile domniei sale? Cine a incredintat (licitatii? povesti...de "eu vin la tine mana moarta , tu vii la mine, etc-se stie,nu?")lucrari (de orice fel) firmelor nu prea dotate nici tehnic si nici d.p.d.v. al resurselor umane doar pentru simplul motiv ca seful e membru de partid (e unul din motivele pentru care am ales sa sustin un independent), etc, etc...
    Si acum cine sa le plateasca?
    Noi? iesenii? Va inselati, stimate domn ! Veti plati...cu postul de primar !!
    Iar daca o fi sa pierdeti ganditi-va ca viitorul primar s-ar putea sa aiba pretentia ca fisa de lichidare sa fie complet semnata !! :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai postez o data comentariul, cred ca prima data nu mi-a reusit operatiunea....


    Mare dreptate aveti, doamna Schrotter. Am ramas oripilat de ce am vazut astazi la sedinta Consiliului Local, sedinta la care am asistat. Este incredibil modul in care functioneaza masina de vot si propaganda a primarului Nichita.
    Ce au de ascuns? De ce refuza expertiza? Daca ar fi curati n-au decat sa accepte expertiza si, in cazul unui rezultat favorabil lor, sa-l linseze politic pe Oajdea.
    Din punctul meu de vedere se impune de urgenta ca oamenii simpli sa ia atitudine. Sa vina cu totii in fata Primariei si sa ceara expertizarea lucrarilor de asfaltare. Sa vedem atunci ipocrizia, demagogia si josnicia profesorului Vasile Munteanu...(mi-e rusine ca dumnealui are meseria de profesor)...
    In alta ordine de idei, sunt revoltat ca un functionar pe nume Chirica Mihai are tupeul, platit din banii mei si ai dumneavoastra, sa-si dea cu parerea daca un consilier local se afla sau nu in campanie electorala. Cum poate sa vina si sa spuna acest functionar ca Oajdea manipuleaza oamenii care au acuzat calitatea execrabila a asfaltarilor?!? Cunosc foarte bine situatia de pe strada Vasile Urechia pentru ca, dupa ce locatarii din zona au vizionat o emisiune al carei producator am fost, m-au contactat si m-au intrebat daca pot sa le dau numarul de telefon al consilierului Daniel Oajdea pe care l-au urmarit initial in emisiune, in calitate de invitat. Dupa logica pesedisto-chiricoasa, daca cineva te contacteaza sa-ti expuna o problema reala, inseamna ca l-ai manipulat. Chirica chiar nu are altceva de facut?!? (imi era usor sa evit cacofonia)

    P.S. Am rupt deja o masina in gropile din Iasi. Asa cum s-au cheltuit inutil bani pe un studiu de circulatie si multe alte mofturi, cred ca se pot gasi fonduri pentru o nevionvata expertiza...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pasaroiul Pheonix dixit :
    Hopaaaaa penelopa ....uite ca razand glumind mishtocarind ajungem shi la lucruri serioase...tare rau postul incomod al incomodului !Mishto .....punctatzi oameni buni ...direct serios shi la obiect ca de clovnerie ma ocup io !

    Pasaresc ,pasaresc ,pasaresc ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Acelasi nume, un alt ziar: http://www.flacarais.ro.

    RăspundețiȘtergere
  6. Liviu Apetroaie nu scriitoru'14 martie 2008 la 01:14

    Si de doamna credeam ca poate mai mult . Totusi un sfat se cere obligatoriu ca sunteti obsedati . Cand o sa ajunga primar va rog petele verzi pe care le gasiti pe harta primariei nu le acoperiti cu asfalt ca sunt parcuri Mult consum sa demonstrati ca celalat e mult mai prost

    RăspundețiȘtergere
  7. ptr liviu apetroaie

    Mult stimabile ! Ce stii dumneata despre parcurile din oras? Daca esti TARE enumera-mi si mie citeva parcuri importante ale Iasului si apoi deschide gura. Nu sint rautacios de felul meu dar postarea dumitale ma intriga. Orasul nostru a devenit un sat plin de "colb". Care parcuri? Ai postata asa, doar ca sa mai bagi un fitil. Stii ceva? Ma lesi? Daca nu iti dau Refresh.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pasaroiul phoenix dixit :

    Pentru acelashi Apietroaiei cu aceeashi intrebare : AMICE ESHTI IDIOT ?
    Mahhhh penitza platita las-o bre in palaria mea ca nu le ai cu tastele ....du-teeeeeeee tare ca eshti pafarist total ! Pe mine personal ma distrezi .....parca eshti musca din curu calului dar deh ....dimocratzie breh, tastatu-i liber shi mare-i gradina net-ului !....
    Ooooooooo tu SUPREM al NET-ului iarta-i ca-s pafarishti shi bagatori in sama la taste, lasa-i in gradina ta marite SUPREM ca altfel nu mai avem de ce rade in pauza de cafea ! Te rugam SUPREMULE nu le da delete ca e shi ei nevinovatzi shi haioshi precum iezii caprelor Irinucai !

    Pasaresc , pasaresc ,pasaresc ...

    PS .....shi totushi : AMICE ESHTI IDIOT ? :)))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Grav, grav...tot citesc in ultima vreme comentariile de pe acest blog...acu am inteles de unde proveneau lucrurile urate postate acu ceva timp pe blog la mine. Doamna Irina va cred ca aveti nevoie disperata de cineva sa va sustina in demersul dvs. dar oameni care stiu numai sa injure, sa jicneasca si sa vorbeasca urat, asa rau ati ajuns... nu cu oameni din astea ajungeti Primar, poate asta ati invat de la Nichita, ca el se bazeaza pe oameni din astea...Credeam ca fiind un blog public,POLITIC... al unui candidat la Primarie citesti lucruri intelectuale despre programul politic(nu stiu daca stiti ce e aia)si cetatenii interesati sa poata posta pareri atat pro cat si contra...dar vad ca cei care sunt contra sunt agasati de "argatii dvs" care stiu doar sa injure si sa jicneasca...astept sa sariti cu injurii :D si spun toate astea fara sa ma ascund...

    PS: Aici e un fan club Irina Sh. unde se aduna totii fanii si va idolatrizeaza, sau e blogul PUBLIC al unui candidat la Primaria Iasi?

    RăspundețiȘtergere
  10. Ca sa nu mai dau motive de comentarii imi recunosc greseala, din graba, de a scrie gresit cuvantul jigneasca, graba strica treaba...dar cred ca esenta la ce am scris conteaza...

    RăspundețiȘtergere
  11. Pasaroiul Phoenix dixit :

    "... al unui candidat la Primarie citesti lucruri intelectuale despre programul politic(nu stiu daca stiti ce e aia)"

    Hmmmmmmm domnishorica scumpa io pirsonel cred ca I.SCHROTTER shtie dar totodata cred ca mataluzta nu shtitzi ca nu a fost inca startata campania ...... cat despre blogul dumneavoastra ....hmmmmmm am io o vorba : tot rumanul se pricepe la fotbal femei ,politica shi are blog !

    Cat despre : "... al unui candidat la Primarie citesti lucruri intelectuale"... nu incercatzi sa definitzi ce-i aia un "lucru intelectual" ca noi deh ashtia care tastam p-aci suntem mai mult cu munca shi fapta decat cu vorba shi promisiunea ... Dispre blogul dumneavoastra este ceva de genul : la furnica catzarata in creshtetul elefantului tzipau furnicile de jos : strange-l de gat , strange-l de gat !!!!! adicalea hai sa ni bagam in seama ca reclama este gratis !
    Oricum acuratetzea tastarii dumneavoastra denota un singur lucru : ESHTI INCA PUI MIC IN JOCUL DE-A NETU'....LASA SA MAI TREACA CEVA ZILE SHI NOPTZI PIERDUTE PE CARARILE VIRTUALULUI SHI APOI .......FA-TZI BLOG-UL !
    Oricum domnishorica draga ia de-un sfat la bunicu':
    INMVATZA SA VORBESHTI URAT SHI SA GANDESHTI FRUMOS DEOARECE ESTE FOARTE TRIST DACA GANDESHTI URAT SHI VORBESHTI FRUMOS ! asta zicere am invatzat-o de la nishte pushti care pot sa-mi fie copii....mare adevar au grait ei !!!!
    Auuuu era sa uit ....io fan a lui I.Schrotter....ma umfla rasul shi shtii de ce ....nu judec shi percep oamenii dupa valoarea hainelor care-i imbraca ......
    Asta postare a domnishoricii e de bagat la categoria : PERLELE SNOBISMULUI VIRTUAL !

    Bleahhhhhhhhh pasaresc , pasaresc ,pasaresc ....

    RăspundețiȘtergere
  12. pt madalina tudose: oare tu reprezinti tinerii liberali? Dumnezeu sa ne pazeasca in cazul asta. Mai invata mai fato sa vorbesti si dupa aceea scoate capul in lume. "nu cu oameni din astea ajungeti" - poate vroiai sa spui "astia". si nu e greseala de tipar pt ca ea se repeta: "ca el se bazeaza pe oameni din astea". Plus ca discursul tau nu are nici o noima. Daca tu esti viitorul liberalilor, mai bine sa nu mai avem liberali deloc.

    P.S. nu-ti mai da atita importanta. ma indoiesc ca cei care citesc blogul Irinei Schrotter se sinchisesc sa-ti lase TIE comentarii pe blog

    RăspundețiȘtergere
  13. pe langa faptul ca nu cunoasteti legile din romania acu vreti sa aveti si pretentia sa va credem?
    stimata doamna, am crezut ca vorbiti serios cand ati anuntat ca vreti sa candidati la primaria iasi. se pare insa ca nu e asa. chiar credeti ca in iasi sint numai copilasi si copilite care saliveaza dupa creatiile dvs vestimentare?
    pai sa va zic un secret care il stie toata lumea: iasul este unul dinre cele mai puternice centre de invatamant si cercetare in domeniul constructiilor, si toti cei care au intrat macar putin in contact cu acest domeniu vor rade cu lacrimi de pozitia dvs in raport cu asfaltarile. ca si diriginte de santier la o firma privata care opereaza si pe raza judetului Iasi va atrag atentia ca articolul dvs este calomnios, gresit ca si informatie si nu in ultimul rand instiga la incalcarea legii. asa ca imi permit sa va rog sa incercati macar sa va informati cu privire la legislatia din domeniul constructiilor. asa veti afla ca doar si numai Inspectoratul de Stat in constructii (institutie aflata in subordinea guvernului romaniei) are dreptul de a expertiza si autoriza o constructie, inclusiv asfaltarea unui drum. si iata ca din acest motiv, eu si inca multi altii care pentru o clipa am crezut ca sinteti o persoana serioasa, matura si bine intentionata, nu mai credem acest lucru. mai bine va retrageti din pozitia de candidat.

    RăspundețiȘtergere
  14. @ anonim diriginte de santier la o firma privata...
    Asi vrea sa-mi spun si eu pararea si poate sa indrept lucrurile dc. ele nu sint drepte in lumina legilor din Ro.
    Asa cum zici insp. de stat expertizeaza si autorizeaza o constructie. Ce inseamna asta, verifica dc. compania e capabila tehnologic sa produca lucrarea (expertiza) si aproba inceperea lucrarii (autorizeaza).
    Dar cu totii stim ca pe parcurs se fac derogari de la calitate. Vine inspectoratul de stat sa verifice pas cu pas lucrarea ? Iti raspund eu, si da si nu, si de aia avem lucrarile finisate care le avem , adica proaste si sub calitatea medie necesara unei folosiri pe durata medie in bune conditii.
    Sper ca esti de acord cu mine.
    Acdum Irina care cum sti e f. informata in toate domeniile nu numai al modei si pentru simplul motiv ca ea calatoreste des in strainatate si se informeaza si de acolo si dc. va fi primar te asigur ca va incerca schimbarea urmaririi proiectelor de infrastructura.
    In vest si N America fiecare orasel sau sat are la primarie departamentul de inspectori in constructii fie ele comerciale, industriale, private, drumuri, poduri, etc.
    Si sti de ce ptr. ca primariei ii pasa de banii cheltuiti si vrea sa traga maxime foloase si in al doilea rind sint asa numitale Bylaws adica legi locale promukgate de primarie in domeniile enumeratmai sus si care pe larg sint specifice zonei respective si trebuie respectate in paralel cu standardele nationale. De aceea exista acest departament de inspectie pe linga primarie si de aceea sint drumurile asa de bune pe durata normala de intrebuintare, in Canada, SUA, Europa de Vest.
    Nu trebuie sa vina guvernul sa te traga de mineca sa-ti faci ordine in orgada propie, ei doar legifereaza un standard minim care noi stim nu se respecta oricum, altfel cum iti explici drumurile proasete la numai un an de la reasfaltare....
    Sti cit e durata de viata a unui drum f circulat in Canada sa zicem ?, aprox 5 ani in functie de clima locala. Si ele tin 5 ani cu mici reparatii datorita POTHOLES (gaurilor in asfalt) formate in urma inghetului si dezghetului si care e un fenomen real si nerezolvabil 100% inca dar in SUA si CANADA s-au facut pasi tehnologici uriasi in acest domeniu.
    Asa ca interpelarea lui Irina a aratat doar ca ei ii pasa, se gindeste si poate va schimaba ceva ca primar ptr a forta companiile private sa faca treaba cel putin la nuvelul standardului national.
    Cu multa stima si gindire simpla...

    RăspundețiȘtergere
  15. Pasaroiul Phoenix dixit :

    Dom' diriginte de shanter..ce golani shi hahalere suntetzi voi ashtia de la Facultatea de constructzii drumuri, poduri shi parcari cu plata .. ERSTE KLASS ......de la prim-ministru pana la ultimul inginer constructor ! ....avetzi un papagal ca daca nu eshti sulfa versata una-doua iei tzeapa shi pui botu ' la vrajeala :))))))))

    Pasaresc , pasaresc ,pasaresc

    RăspundețiȘtergere
  16. ptr anonim 15 martie ora 10.41

    Hai ca m-ai enervat! Cu ce tupeu vorbesti de Inspectoratul asta in Constructii care se afla in subordinea Guvernului Romaniei(cu majuscule, da?)! Pai daca exista o asemenea institutie, stie ea cite gropi sint pe strazile Iasului? Si daca sint, de ce sint? Pai daca n-ar fi politica si trocurile ei, fii sigur, anonimule, ca n-ai calca prin gropi! Asa ca nu ma mira ca un diriginte de santier (asa cum te lauzi) care "opereaza si pe raza judetului Iasi" are o asemenea postare. Daca taceai filozof ramineai(pe santierul dumitale de la firma privata).Mie mi se pare de bun simt abordarea doamnei Schrotter fata de drumurile astea nenorocite din Iasi din cauza carora suferim toti. Superioritatea in materie pe care ti-o arogi (pina la proba contrara) ma indeamna sa cred ca nu prea ai treaba da te bagi, asa de amorul artei. Si repet si eu, da, lucrarile de asfaltare nu sint supuse niciunui control motiv pentru care nimeni nu este tras la raspundere. Cita vreme sefii acestor inspectorate sint numiti politic si nu pentru competentza nu-mi mai explicati mie, si altora, cum sta treaba cu asfaltatul. Multii altii stiu ce stii si dumneata, anonimule, nu te mai da cocos.

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna seara.Deci ca tot politicieni in prag de campanie electorala promit ca vor face vor darma construi si etc.ma uit pe acest blog si mie se pare relativ deschis cu publicul,este clar ca Dumneavoastra Doamna Irina S. nu aveti timp sa stati pe el si il administreaza altcineva,ideea si parerea mea legata de orasul Iasi:a fost condus pana acuma de un primar care nu a dat 2 bani pe acest orash si facut interesele personale cat si de afaceri(poli iasi) pe banii cetatenilor si probleme in iasi avem destule.nu avem strazi e penibil suntem in 2008 uniunea Europeana si nu avem strazi ,trotuare,spatii verzi,parc pentru copii/adolescenti(skatepark)/nu dispunem de estetica orasului si e cel mai penibil in mileniu care suntem.Sunt multe de spus si aici in iasi este nevoie de un primar/primarita care sa vreie nu sa isi urmareasca interesu cum a dominat pana acuma in iasi si peste tot in romania.Sincer campanilie care sunt facute de dumneavoastra poate au intenti bune si vreti sa faceti ceva dar din cauza altor d**** ma abtin mi se par niste campani fix minciuna!O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  18. Carcotasul vesel dixit :

    Corect spus !....din pacate totul este ciclic CAMPANIE-PROMISIUNI-INVESTIRE IN FUNCTIE-COMPROMIS-....shi bla, bla , bla.

    DAR TOTUSHI !.....noi romani am investit de foarte multe ori incredere shi vot in partidele politice .....hai acum sa incercam sa investim in candidatzi independentzi .....poate mai ne luam o pacaleala dar exista shi o minima sperantza sa nu mai fim pacalitzi ....shi daca mai exista sperantza totushi este bine !

    Carcotesc ,carcotesc ,carcotesc ...

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu este de tine postul de primar!
    Sunt altii mai capabili.
    Cu tine se duce Iasul de rapa.

    RăspundețiȘtergere