sâmbătă, 8 martie 2008

Financial Times: Irina Schrotter “da tonul renasterii in Romania”

Iata ce scrie prestigiosul cotidian „Financial Times” in editia din 6 martie 2008 intr-un amplu dosar dedicat Romaniei.


„Doamna Schrotter si-a asumat un imens risc in mediul de afaceri nesigur al anilor 1990 din Romania, cand a ales sa renunte la cariera de medic, la numai un an dupa rezidentiat, si sa se lanseze ca designer de moda. 18 ani mai tarziu, ea are 1000 de oameni angajati in companiile sale si produce imbracaminte atat pentru cele sase magazine proprii, cat si pentru mari retaileri de imbracaminte de pe patru continente. “A fost greu la inceput, in anii 1990. In 1993, bancile cereau dobanzi de 175%, astfel ca am depins de furnizorii mei, care au avut incredere in mine, pentru imprumuturi.” Compania si-a platit datoriile dupa 10 ani si, in prezent, doamna Schrotter poate fi intalnita in Paris si Milano, precum si la cartierul ei general, in Iasi, oras din estul tarii. In timp ce producatorii de textile din Romania au ales piete ale muncii cu o mana de munca mai ieftina, cum sunt Ucraina sau Moldova, doamna Schrotter inca mai produce in Romania.”

Sursa:http://www.ft.com/cms/s/93f5c68a-ea07-11dc-b3c9-0000779fd2ac.html

Biroul de presa al Irinei Schrotter

14 comentarii:

  1. Carcotashul vesel dixit :

    Deci I.Schrotter este nominalizata alaturi de : Mariana Gheorghe -Petrom, Cristian Mungiu -film, Gabriel Marin -omnilogic ,Monica Macovei -justitzie shi Dan Pascariu-Unicredit Tziriac in prestigiosul FINANCIAL TIMES .....am citit cu atentzie ca sa vaz daca nu dau shi de Nichita....nimic ...bau !
    Consider din punct de vedere personal ca trebuia postat tot articolul ....
    Carcotesc , carcotesc ,carcotesc ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot nu se compara cu Nichita si Curierul de Iasi

    RăspundețiȘtergere
  3. Intrigat de discriminarea si neglijenta celor de la Financial Times, le-am trimis ca propunere urmatorul articol(sursa: un site cu 3 de w):

    "Activitate profesionala:

    11.2003 - prezent Primar al Municipiului Iasi
    06.2003 - 11.2003 Viceprimar al Municipiului Iasi
    08.1997 - 06.2003 Director general al R.A.J.A.C. Iasi
    08.1996 – 08.1997 Manager (interimar) al R.A.J.A.C. Iasi
    04.1991 – 07.1996 Director Exploatare Apa - R.A.J.A.C. Iasi
    01.1991 – 04.1991 Sef Sectie R.A.J.A.C. Iasi (desprinsa din G.I.G.C.L.)
    11.1979 – 02.1988 Dispecer în cadrul Dispeceratului central al G.I.G.C.L.
    08.1979 Angajare la G.I.G.C.L. Iasi – Sectia Apa: sef punct de lucru."

    Astept raspuns.
    Rog seriozitate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Carcotasul vesel dixit :

    Mah ioane bre ...tu eshti mai carcotash ca mine !!!!!!

    Carcotesc ,carcotesc ,carcotesc !

    RăspundețiȘtergere
  5. Intrebare pentru doamna Irina Schrotter:

    Este adevarat ca si articolele din Financial Times se platesc, la fel ca si nominalizarile de la gale in genul celei organizate de revista VIP si Cristi Brancu la Iasi?

    In ambele locuri, dvs ati fost prezenta. Cat v-a costat efortul financiar al acestor vremuri [Times, daca preferati]?

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru dnul Paul Sava,
    pretul e 18 ani de munca,18 ani de scoala,42 ani de viata..
    Daca e mult sau putin,va las pe dumneavoastra sa apreciati

    RăspundețiȘtergere
  7. Carcotashul vesel dixit :

    Auzi breh Paul Sava ai impresia ca la FINANCIAL TIMES se iau examenele cum le iei tu in curtea lui Oprea ....am auzit io greshit sau voi ashtia liderii sindicatului studentzilor cam luatzi examenele precum gashtele trecand prin apa ?
    Pe blogul matale ( ca deh io pe lichele stau cu ochii ca pe butelie )pe la 7 martie te gudurai pe langa Schrotter cu ditamai martzishorul lalelat....nu tzi se pare ca eshti un piculica fariseu daca nu chiar urecheat ....dar nu din acela care fuge repede pe camp ...din acela care ii place sa cante tot felul de arii din opere ....vezi insa ca oricat ar avea magarul tichie de margaritare tot magar ramane shi tot fals canta !
    Carcotesc ,carcotesc ,carcotesc .....

    RăspundețiȘtergere
  8. Paulica. Copil mic. E din generatia " Dupa bloguri suntem noi care te votam pe tine..." E major acu, si are drept de vot. Nu fitzi rautaciosi. Lasati copiii sa vina la urne.

    RăspundețiȘtergere
  9. pentru carcotashul vesel si ionut murariu:

    V-am luat la ochi, voi afla cine sunteti si voi face dezvaluiri incendiare pe blogul meu.

    pentru irina s:
    spuneti doamna doctor irina schrotter, aia 18 ani de munca sunt aia de la medicina? Sau de la moda? Am promis ca voi publica pe blog informatiile pe care le detin în legatura cu strategia dvs de campanie si despre legaturile pe care le aveti cu politicieni de marca ai Iasului.
    Ma voi tine de cuvant si dezvaluirile mele vor provoca un mare cutremur pe scena politica ieseana!!!
    Cronometrul a pornit!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Carcotasul vesel dixit :

    Paulica baiat matale te joci fara chilotzei pe langa o chestie aflata intr-o extrema erctzie ...mah corb tanar cu cash la gura vezi sa nu-tzi ia blogul foc de atatea dezvaluiri incendiare !....apropos auzi breh dar de ce refuzi sa postezi posturile care nu-tzi convin ?....cat despre 18 ani de munca a lui Schrotter bah baiat nu conteaza ce studii ai , conteaza cat de mare este succesul shi reushita in afacerea care o conduci ! ...asha ca domnishorule corb tanar cu cash-un plisc ....ciocu mic ca-tzi scapa cashul ....... mai ai de invatzat pana o sa ajungi la nivelul lui Schrotter ...shi oricum din pupat de dosuri nu faci mah avere ! Io am mai spus dar cum matale faci parte din clasa urechiatzi nu ai citit postul : NU O CUNOSC PERSONAL , NU AM AFACERI ,NU AM PRIETENII SHI DIMPOTRIVA PE MINE MODA MA CAM LASA RECE ADICA MA DOARE-N BASHCHETZI DE FITZOSHII ASHTIA IMBRACATZI CA LA CIRC (PORT RIFLE DIN VREMEA CAND MAMICA SHI TATICUL TAU ERAU MARI MEMBRII DE PARTID SHI-I TOCEAU POPONETZUL LU' NEA CIZMARUL CU ALE LOR BUZE UMEDE ...DEH CE NU FACEAU DRAGII DE EI PENTRU UN OU IN PLUS LA RATZIE ....) SINGURUL MOTIV CARE MA FACE SA PRIVESC CU MAAAARE INTERES ACEASTA CURSA ELECTORALA ESTE FAPTUL CA IN ZARE SE PROFILEAZA O ALIANTZA INTRE LIBERALI SHI BEZMETICII AIA A LU' ILIESCU ..... AM NISHTE DOSARELE FOAAAAAAAARTE INCENDIARE DESPRE UN PSEUDO-DOCTORAND-DOCTOR CARUIA CUM O SA SCOATA CAPUL DE LA CUTIE IN ACEASTA CAMPANIE CUM POC O SA-I ARTICULEZ UN DOSAREL IN CAP !
    Oricum tanar corb cu cashu-n gura vezi ca io-s vulpoiul cel batran ...shi asculta o vorba de la moshul vulp :
    SCHROTER ESTE SINGURUL CANDIDAT INDICAT PENTRU A OCUPA POSTUL DE PRIMAR ! CU TOT RESPECTUL CARE-L AM PENTRU PROFESORUL OPREA SHI CASTA PEDAGOGILOR TARE MI-E FRICA DE FAPTUL CA IN MOMENTUL NUMIRII CA PRIMAR SA NU SE TREZEASCA INCONJURAT DE NISHTE LEPRE PRECUM ESHTI MATALUTZA DOMNULE DE LA SINDICATUL STUDENTZESC ! ....A SE VEDEA CAZUL EMIL CONSTANTINESCU !
    Ashtept cu interes dezvaluirile incendiare dar vezi ca am tulumba de 2 tzoli asha ca ai grija cand le faci su nu fii intr-o tzinuta mai lejera ....
    Uffffff ........ zici ca-i crescut la scoala lu' Diaconescu cu Elodia ...ca shi ala nu shtiu cate episoade nu mai dezvaluiri incendiare facea ...bleahhhhhhh
    Carcotesc ,carcotesc ,carcotesc ..vulpeshte ca bucata de cash tot io o s-o mananc !

    PS Nu pot sa nu tastez totushi : SPER DIN TOT SUFLETUL CA PROFESORUL OPREA SA NU SE LASE INFLUENTZAT DE LICHELE DE AL'DE TINE.... SA AIBA O CAMPANIE SUSTZINUTA DE IDEE DE DIALOG DE POLEMICA...... NU DE ZVALUIRI INCENDIARE ! ORICUM LE DORESC SUCCES AMBILOR ...SHI LUI SCHROTTER SHI LUI OPREA ...CHEIA SUCCESULUI SE AFLA INSA IN MANA CETATZENILOR !

    RăspundețiȘtergere
  11. paul....AM DREPTATE KND ZIC K ESHTI PROST...POATE ALTI NU AU CURAJ...DAR CU MINE AI MARI PROBLEME:))BLOGUL TAU E NUL...0 COMENTARII...CRED K SUNT A 2 PERSOANA KRE-L VIZIONEAZA DUPA TINE...RUSINE...RESPECT PT NIMIK...

    RăspundețiȘtergere
  12. ai mare dreptate mai carcotash vesel...asta e tineretul....VISATOR:))....
    P.S.:tot pt sava....tu CREZI K IN TARILE NORMALE TOTUL SE CUMPARA K IN ROMANIA?...(fatza de chestia cu topul....ala din revista...)dak da...am inteles k eshti nasol...

    RăspundețiȘtergere
  13. Bravo Carcotasule, se vede ca esti sulfa batrana si isteata, bravo ca nu te lasi croncanit de P(a)ulica cel anonim si cu blog pustiu dar cu trompeta mare si care crede ca totul se ia pe arginti si nu stie despre munca personala ,succes sau civism, niste terchea berchea trei lei perechea.

    RăspundețiȘtergere
  14. Doamna Irina mergeti mai departe, va rog....Stiti cum sta treaba....cainii latra, caii trec mai departe.
    Nu am nici o intentie sa va jignesc ci din contra, sa va sustin. Cainii latra, musca, maraie pe oricine, mai putin pe stapani. Tot cainii sunt cei care mananca excremente daca le este foame....Daca au facut foame indelungata, deja meniul unic incepe sa le placa. Sa-i lasam sa manance linistiti, ca oricum stapanii care din cand in cand le dau un osicior, o sa-i alunge din curte.....si ei care-i faceau vise cu o cusca mica dar in curte...
    Caii e drept ca sunt de multe ori biciuiti si supusi la munci grele, la arat, la carat busteni, pietre si altele.....Dar exista si caii de rasa, ingrijiti, cu crupa innalta, coama si coada tesalate pielea stralucitoare si foarte buni la cursele de trap saul la cursele cu obstacole. Toata lumea ii admira si-i aplauda.
    Cce sa zic. Pana acum v-ati dovedit a fi un alergator de cursa lunga, dar si la obstacole a-ti stat binisor.
    Oamenilor din Iasi incepe sa li se faca lehamite de caini, personal vomit cad ii vad Fenechisti sau Iliesti cum umfla zilnic gogoasa politica. Si razbate pana la noi o duhoare greu de suportat, duhoarea mitei, a omului fara caracter care urmareste sa-si faca conturile atat de pline incat isi face conturi noi sa le incapa banii.
    A, apreciez oamenii care fac bani, dar bani cinstiti si nu din plocoane, spagi si comisioane.
    Pana acum pe dv. v-au atins doar unele vorbe, si de aceea nu prea sunteti prinsa in valul mistic si cenusiu al spagilor...dar am auzit ca se ia...ca gripa. Doar oamenii cu caracter reusesc sa-si infraneze instinctele. Eu nu stiu cum a-si reactiona la tentatiile cu foarte multe zerouri....dar ma astept ca dv, fiind obisnuita sa numarati sume de bani (lungi/mari ca numerele de telefon pentru USA), sa nu inchideti ochii atat de usor ca altii si sa-i lasati asa, sa alunece sfios spre banci....
    Sincer, va votez. Si ma astept sa castigati. Dar ma mai astept ca in momentul in care ploconarii vor veni sa va "prezinte prinosul lor de recunostinta", sa-i dati pe mana politiei si a DNA, cu probe in regula, astfel incat sa-si poata castiga o vacanta lunga si odihnitoare in statiunea Catusa de Aur. Fene...ar fi primul.
    Abia apoi veti putea sa va duceti la indeplinire planurile pentru Iasi si bineinteles pe cele personale.
    Cu stima,
    Gabriel.

    RăspundețiȘtergere