duminică, 30 martie 2008

In ultimele zile ale mandatului, Nichita il copiaza pe Ceausescu

In pierdere vizibila de credibilitate, tot ce i-a mai ramas primarului Nichita este tipic ultimelor zile ale lui Ceausescu: incearca sa mai cumpere cateva constiinte ca sa-si salveze pielea. Primarul promite tichete cadou pentru profesori, transport gratuit pentru pensionarii sub 65 de ani si apartamente tinerilor sub 35 de ani.
Fireşte, intrebarea pe care si-o pune fiecare iesean este de ce nu a luat aceste masuri pana in prezent. Cine l-a impiedicat sa o faca? Unde sunt sutele de apartamente pentru tineri promise in campania din 2004? Nu au existat profesori in Iasi pana in acest an electoral? De unde grija aceasta subita pentru dascali din partea unui edil care ani de zile i-a ignorat in detrimentul fotbalului?
Cred ca profesorii ieseni au standarde mai inalte decat sa-si lase cumparate constiintele cu cativa lei ca pe vremea lui Ceausescu. Cred ca iesenii nu mai au chef sa auda aceleasi promisiuni din 2004 reluate in 2008, de parca Gheorghe Nichita s-ar afla in prima luna de mandat. Atrag atentia ca, prin aplicarea acestor masuri populiste, inaintea relansarii si cresterii economiei locale, se va lovi in ieseni, fiindca banii pot fi obtinuti numai prin cresterea impozitelor si taxelor locale.

Cineva tot trebuie sa plateasca. Decontul va veni dupa alegeri, cand viitorul primar se va trezi inevitabil cu visteria goala si ingropat in datorii. Iasul risca falimentul cu acest tip de pomeni electorale.

Irina

11 comentarii:

  1. Bineinteles ca nesimtirea nu are limite...domnul Nichita depaseste orice arie....nu ca as fi sustinatorul dumneavostra sau a altcuiva , dar ce face Nichita chiar e nerusinare...

    RăspundețiȘtergere
  2. Schema clasica pe vremea lui olteanu' ala nemernic era urmatoarea :
    1. Deoarece erai incapabil sa cashtigi un concurs de admitere la facultate cursuri de zi, faceai subingineratul,la seral.
    3. Dupa 3 ani de asha zise studii ,pachete de cafele shi kentane sustzineai un asha zis examen in urma caruia obtzineai diploma de subengener.
    $.cum aveai diploma in buzunar poc la partid shi incepeai sa dai din coate la urcatul treptelor ierarhiei-PCR....shi uite asha ajungand cadru de nadejde al partidului se punea problema numirii tale in functzii de raspundere (director,shef shantier etc ).....eeeeeee shi hopaaaaaaaaa aparea defectziunea ....candidatul nu avea studiile impuse de post asha ca .....hopa inca 3 ani la seral ca sa-l facem inginer plin shi iar Kentane ,iar cafele...pana la examenul de stat !...aici era simplu : 3000 lei te costa proiectul shi cate 300 lei de fiecare seralist pentru masa oferita membrilor comisiei !
    Shi iata cum erau scoshi pe banda rulanta inginerii viitori directori cadre de nadejde ale partidului ! Daca erai un pic mai dezghetzat ,o puneai shi de-o casatorie cu vreo fatuca mai urata, cu fatza plina de coshuri dar cu taticu bine infipt in ierarhia de partid shi imediat se gasea un post pentru ginerica pe la intreprinderi de genul celor de salubritate ,transport urban , distributzie apa sau caldura ...unde shoricelul din siloz te numeai - ploua, ningea grauntzele nu lipsea !
    Ei bine shi acum sa ne intoarcem la ce vroiam sa zic : incercatzi shi refacetzi ascensiunea profesionala a lui nea coclender shi o sa avetzi surpriza sa observatzi ca a urmat cu strictetze shema de mai sus !
    In concluzie pleonasmul NICHITA COMUNIST normal ca aplica metoda "INGRASHATU' PORCULUI DE AJUN " !...asta a invatzat ,asta a facut shi asta o sa faca ...comunist a fost comunist o sa ramana ! bleaaaaaaah
    Cat despre :
    "Decontul va veni dupa alegeri, cand viitorul primar se va trezi inevitabil cu visteria goala si ingropat in datorii. Iasul risca falimentul cu acest tip de pomeni electorale."
    ....ataete ISCHROTTER daca ajungi primaritza :.....belea ai cautat belea ai gasit !

    Sa traitzi cum doritzi !

    PS ....un "pretin" mi facut o zicere aseara :
    .....CA SA ATINGI UN SCOP IN VIATZA CALEA CARE O URMEZI POATE SA-TZI FIE ARATATA DE MARIA SAU DE ISUS, ALEGE ORICARE DIN CELE DOUA DRUMURI CA TOT LA DUMNEZEU AJUNGI ! HIHIHI ATENTZIE NU SUNT BIGOT SHI NICI CREDINCIOS DOAR SPUNEAM CE AM AUZIT ASEARA DE LA "PRETINUL MEU".........

    SA TRAITZI CUM DORITZI !

    RăspundețiȘtergere
  3. Apropos de accidentul Preshedintelui de astazi ....sunt tare curios la reactzia tonomatelor !
    Cale lunga de la Orban la Basesecu !...deh scoala vietzii !
    Mdap deja jigodiile au inceput sa latre :
    PRESHEDINTELE TREBUIE NEAPARAT SHOFER ....bleaaaaaaaaah

    SA TRAITZI CUM DORITZI !

    PS. PUNETZI PARIU CA PRECIS O SA APARA ZVONUL CA ACEST ACCIDENT A FOST ARANJAT ?........

    RăspundețiȘtergere
  4. nene,mi-am facut un obicei din a citi acest blog,mai putin comentariile care stilcesc intentionat cuvintele.Scrie mai curat ,nene, ca e mai frumos.

    RăspundețiȘtergere
  5. Apropos de apucaturi comuniste ....iata Evenimentul zilei ce spune :

    Oficiosul lui Nichita, în toate cutiile poştale

    Luni, 17 Martie 2008

    Publicaţia la care a fost redactor-şef Mihai Eminescu s-a transformat într-o gazetă care laudă pe bani publici realizările primarului PSD.

    Ieşenii plătesc, în 2008, jumătate de milion de lei pentru promovarea imaginii primarului PSD-ist al oraşului, Gheorghe Nichita. Banii au fost alocaţi oficial, printr-o hotărâre a Consiliului Local Iaşi, pentru tipărirea, editarea şi distribuirea unui buletin informativ gratuit al primăriei, intitulat „Curierul de Iaşi“. Gazeta apare încă din decembrie 2006, iniţial lunar, în 30.000 de exemplare.

    Începând cu vara anului trecut, buletinul apare cu periodicitate săptămânală. În acest moment, conform datelor furnizate de municipalitate, „Curierul de Iaşi“ are un tiraj de 12.000 de exemplare pe săptămână, adică 48.000 pe lună. Potrivit autorităţilor locale, până în vară, tirajul va creşte la 110.000 de exemplare săptămânal, care ar urma să coste aproximativ 12.500 de lei.

    În topul tirajelor din România

    Ultima iniţiativă, prezentată recent de coordonatorii ziarului primăriei, a scandalizat atât opinia publică locală, cât şi pe opozanţii politici ai primarului Nichita. Astfel, tirajul „Curierului de Iaşi“ ar urma să fie mărit, până în preajma campaniei electorale, la 110.000 de exemplare, adică la numă rul exact de „gospodării“ înregistrare în municipiul Iaşi la recensă- mântul din 2004.

    „Ne-am gândit să punem câte un ziar în cutia poştală a fiecărei gospodării din Iaşi. Credem că este nevoie ca iniţiativele şi realizările municipalităţii să ajungă la ieşeni nedisimulat. Creşterea tirajului va avea loc etapizat şi estimăm că va atinge vârful propus după alegerile locale din vară, ca să nu mai fim acuzaţi că facem campanie electorală“, a precizat Ninel Berneagă, şeful Biroului Comunicare din cadrul primăriei şi redactor-şef al „Curierului de Iaşi“. În acest moment, primăria cheltuieşte lunar, din bani publici, 5.000 de lei pentru tipărirea buletinului informativ. Ziarul este distribuit în cele patru centre de cartier ale municipalităţii sau direct în cutiile poştale ale ieşenilor, prin intermediul unei firme de distribuţie.

    Majoritatea articolelor inserate în buletin sunt ilustrate, de regulă, cu fotografii ale primarului Gheorghe Nichita surprins în diverse ipostaze oficiale. În ultimul număr al „Curierului de Iaşi“, „Primarul municipiului, Gheorghe Nichita, a condamnat proasta organizare a meciului dintre Gloria Buzău şi Politehnica Iaşi“.

    Oprea: „Cer încetarea acestui tip murdar de propagandă“

    Considerat principal contracandidat al lui Gheorghe Nichita în lupta pentru primărie, europarlamentarul PDL Dumitru Oprea a atacat vehement gazeta muncipalităţii.

    „Distribuit gratis în zeci de mii de exemplare, „Curierul de Iaşi“ laudă umil „marile realizări“ ale „binefăcătorului urbei“. În tot acest abuz grosolan se foloseşte numele publicaţiei la care a fost redactor însuşi Mihai Eminescu. Cer încetarea imediată a acestui tip murdar de propagandă şi întocmirea unui decont al banilor publici cheltuiţi“, susţine Oprea.

    Apropos de :

    "Considerat principal contracandidat al lui Gheorghe Nichita în lupta pentru primărie, europarlamentarul PDL Dumitru Oprea ......"

    Alooooooo corectura de la EVZ dormitzi ?...nu OPREA breeeeeee.......ISCHROTTER este contacandidatul principal !

    SA TRAITZI BINE !

    RăspundețiȘtergere
  6. inafara de Nichita , mai exista si alte personaje in orasul asta , dna SCHROTTER?

    RăspundețiȘtergere
  7. Da eu personal consider ca mai sunt .....de exemplu :RELU FENECHIU la fel de excroc la fel de mitoman la fel de fara bun simt !

    SA TRAITI CUM DORITI !

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai daca mie-mi place FRUMOSUL URATULUI ..... dumneavoastra ce aveti cu gusturile mele ?
    :)))))))))))))

    Sincer, ma bucura insa altceva si anume afirmatia dumneavoastra :
    ".......nene,mi-am facut un obicei din a citi acest blog...."
    :))))))))))))))

    Am scris destul de curat acum ?

    SA TRAITI CUM DORITI !

    RăspundețiȘtergere
  9. http://www.youtube.com/watch?v=BP_04Plj_YI&eurl=http://constantinciofu.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  10. mda..tipic politicianului roman...incepe sasi indeplineasca primisiunile facute in campanie pe ultima suta de metrii, incercand sa isi asigure un urmator mandat...oare acesti oameni cand vor avea o viziune mai larga de 4 ani..cand nusi vor aduce aminte de noi doar din 4 in 4 ani...dar totusi vina este a noastra ca leam inghitit gogosile, acest stereotip de politician nu mai are ce cauta in politica, daramite votat...

    RăspundețiȘtergere
  11. si posteaza si ceea ce nu iti place, nu numai ce iti place, ca altfel ii descurajezi pe toti...si nu faci nici macar cat a facut Carlan in trecut. mare branza...

    RăspundețiȘtergere