vineri, 14 martie 2008

Cine sunt barbatii din politica ieseana?

Am aflat cu surprindere ca domnul Cristian Adomnitei isi ia concediu de odihna pe perioada campaniei electorale de la ministerul pe care-l conduce. In urma cu ceva timp, am aflat, la fel de uimita, ca domnul Dumitru Oprea isi va lua concediu de la Parlamentul European pe durata campaniei electorale pentru Primarie. Pe de alta parte, mai stiu ca domnul Gheorghe Nichita are cartea de munca ramasa in continuare la RAJAC. Nici dumnealui nu vrea sa riste. In caz de nereusita, fiecare dintre cei amintiti are un post caldut, de rezerva.

Principial vorbind, acestia sunt „barbatii” curajosi din politica ieseana? Cei care nu isi asuma nici un risc personal si merg, din functie in functie, in politica? Eu cred ca, de fapt, se tem de riscurile unei competitii adevarate. In mod normal, pentru a-si demonstra seriozitatea optiunii, fiecare ar fi trebuit sa renunte la functii si sa spuna deschis: „ieseni, renunt la tot, pentru ca vreau sa fac o singura treaba serioasa- Primaria.”

Eu am luat totul in serios si, dupa momentul deciziei de a candida, m-am retras din functiile executive ale firmelor mele. Mi se pare o abordare onesta fata de oameni. In plus, glumind putin, cred ca oamenii au mai observat un detaliu vestimentar: port de 14 ani numai pantaloni.

31 de comentarii:

  1. Ei, Doamne!! Ce tot vorbiti, stimata doamna? Pai astea sunt chestiuni de onoare !! Asa ceva v-ati gasit sa puneti in balanta? De cand onoare si scrupule in politica? dati-mi si mie un singur exemplu !!! (care s-a mai jucat asa cu demisia a fost doar praf in ochi - vezi cazul Nastase, ui' ce-a ajuns bietul de el !!). Pe undeva sunt de inteles, oameni sunt si ei, trebuie sa se asigure cumva...
    Una peste alta vor avea o problema: sper sa accepte ca e posibil ca Primaria sa fie condusa de o femeie, cu pantaloni inca (ce tupeu!), ba mai mult vor observa ca se poate conduce foarte bine cu ce-ai pe umeri nu cu ce ai in pantaloni...oops! na! c-am comis-o!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pasaroiul Phoenix dixit :

    Io-te ca o sa glumesc shi io un pic :

    Si adica daca mataluzta portzi de 14 ani pantaloni ...adversarii trebuiau sa poarte timp de 14 ani fuste ? .....este adevarat ca mentorul lui Adomnitzei conashul Relu Fenichiu poarta iarna pe sub pantaloni de costum ciorapi de dama nr.3...dar chiar sa-l vedem pe Adomnitzei in fushtitza hai ca asta-i prea de tot !!! Cu toate ca daca imi aduc aminte bine monseur poetul-zapacit shi mishto Dinescu a afirmat intr-o emisiune pe la Realitatea ca singurul purtator de .....( incepe cu p shi se termina cu a ) la liberali este Norica Nicolai ( mishto femeie pacat ca nu-i ea shefa liberalilor ,n-ar mai fi ras manzeshte Preshedintele !!! ) ca restul ....vai mama lor ...nishte zdrentze .....asta cu zdrentzele e citata de la Becali !
    Cat despre: "Eu am luat totul in serios si, dupa momentul deciziei de a candida, m-am retras din functiile executive ale firmelor mele" ...ali naibii fomeiile astea pana nu mushca ele un pic vipereshte nu pot sa traiasca ...pai bine nenica , ailaltzi saracii au avion la usha ?.....io ce tot mananc cu polonicul p-aci ca politica este pentru oameni bogatzi nu pentru foshti purtatori de bashchetzi shi pantofi gauritzi ....nu-i asha nea Nichito shi nea RELU ? (Nichita e cu bashchetzii shi Relu cu pantofii gauritzi , nu de alta dar sa nu existe confuzii)
    Atentzie exclud din aceste comentarii pe profesorul Oprea shi chiar mai mult hmmmmm ce daca shi-a luat omul concediu! Cat despre postul de la Parlamentul European totushi io zic ca-l merita.....ne-am saturat sa tot ne cunoasca lumea numai prin ceea ce fac toate lepadaturile plecate la furaciuni shi alte rele prin strainatatzuri !!!!!!

    Pasaresc ,pasaresc ,pasaresc ...

    PS Io in locul lu' Nichita sa mor de nu la caterinca tzi-ashi face cadou o rochie cu tam tam mare fotografi, reporteri, ziarishti bla, bla ,bla dar nu-l duce mintea pe comunist la asha ceva ...nu shtie ce-i ala umor de campanie !

    RăspundețiȘtergere
  3. da, deputatul Adomnitei vrea sa plece din functia de ministru dupa numa 10 luni, eurodeputatul Oprea vrea sa plece dupa 6 luni din Parlamentul European tot la Primarie, iar Nichita nu mai vrea sa plece deloc(el a plecat de la PD la PSD cand a trebuit)....
    Cat de serios e cineva care lasa balta o demnitate dupa cateva luni?

    RăspundețiȘtergere
  4. Pasaroiul Phoenix dixit :
    Hai sa abordez problema Adomnitzei in mod serios shi sa va explic cum sta treaba cu aceasta candidatura :

    - Aripa dura liberala se pare ca acum vreo luna in sfarshit shi-a dat seama de de deserviciile aduse partidului de Relu Fenichiu cat shi de proasta reputatzie a acestuia in Iashi ( conform unui sondaj intern este perceput de ieseni ca unul dintre cei mai coruptzi indivizi)
    - In cadrul shedintzei plenului partidului s-a pus problema iashului ...shi nu s-a pus la modul de a cashtiga locul de primar ci de a cashtiga cat mai multe locuri de consilieri !
    - una dintre propunerile care au fost facute in aceasta shedintza a fost propunerea de a se incerca o apropiere de I.SCHROTER (care fara nici un interes va pot spune ca la Bucureshti deja a inceput sa faca valuri fiind foarte bine cotata in aceasta cursa)
    Eiiii aici e aici ..veste poveste ce o sa auzitzi !
    - la auzul acestei propuneri conashul Relu Fenichiu (cel cu pantofii gauritzi in tineretze) a sarit ca ars shi a avut o replica atat de badaraneasca incat multzi dintre colegii de partid s-au scarbit ...replica contzinea cuvinte de genul ...candidatura neinsemnata ,curva , boarfa ...etc - nu-i asha nea Relu sau ai tupeul sa ma contrazici ?
    - asha ca cei de la partid s-au spalat pe maini shi au zis : bai nene este fieful tau fa ce vrei dar au pus intrebarea : ce faci ca daca candidezi tu nici 2 % nu iei ?.....la care nea relu asha cum a mai bagat in fatza acum ceva timp pe copilul de Chiuariu (care cum a fost ministru poc a pus semnatura pe afacerea ce incepe cu p shi se termina cu a ...adica pe afacerea Posta)acum l-a gasit drept copil de mingi pe Adomnitzei care trebuie sa recunosahtetzi totzi este mishto rau chiar dulce in stilul lui de a umbla cu capul in nori (apropos cate stele e pe steag domnule ca io inca nu shtiu ?) shi hop cu el candidat la primarie !!! Asta nu era nimic daca domnul Relul Fenichiu nu ar fi demarat shi protocolul de intzelegere cu Nichita !.... ceva chiar strigator la cer ...adica uite cum traim shi vedem ce nu a vazut politica de pretutindeni :comunishtii defiland bratz la bratz cu liberalii care drept sa spun in afara unor obiceiuri neortodoxe nu prea au nimic comun....dar cine shtie se pare ca acum daca a picat lozinca PROLETARI DIN TOATE TZARILE UNITZI-VA a aparut alta noua : HOMOSEXUALI DIN TOATE PARTIDELE UNITZI-VA !
    Deci asta-i povestea candidaturii "ADOMNITZEI"....el nu-shi lasa postul doar incearca obtzinerea unui numar de voturi care sa permita liberalilor sa-shi numeasca 2-3 consilieri la primarie ....in rest nimic nou pe frontul de est !
    Pasaresc ,pasaresc ,pasaresc ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Dooooaaaamna Irina !
    D'apoi Nichita nu e singurul care are, in continuare, cartea de munca la RAJAC. Tot "corul de robinetzi" din primarie a procedat la fel. Da cine sa-i verifica? Si daca-i verifica, ce? Politicieni puternici nu ?

    RăspundețiȘtergere
  6. pentru pasaroi: iti statea mai bine carcotas decat pasaroi.
    oricum, scrie in continuare, caci eu, de cind ai inceput tu sa intervii, citesc si sectiunea de comentarii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pasaroiul Phoenix dixit :

    Interesul nu este sa postez eu deoarece io postez interesat ( adicalea am io o pasarica pe cerebel cu linge blide ala de Fenichiu ....ca deh a promis in plen ca face marea cu sarea in alegeri la Iashi...) interesul este sa postatzi voi ieshenii ca voi avetzi puterea votului in mana....
    Io sunt asha... de umplutura, antren shi dat la gioale aliantzei PDSR-isto/LIBERALA .... ca asha strutzo-camila mai rar bibicule in politichie ! ...dar deh cand e de furat au un nas hienele astea .....bleeeeah auzi la ei dom'le comunishti shi liberali in acelashi ham la carutza primariei .....moaaaaama ori este sf-u pe fatza ori filme cu proshti !

    Pasaresc ,pasaresc ,pasaresc ....

    RăspundețiȘtergere
  8. Pasaroiul Phoenix :

    Bate zvonul prin Bucureshti ca maine in Iashi avetzi zaiafet mare: PLD-ul pe de-o parte shi nu ma abtzin sa-i urez domnului Oprea bafta shi PL-ul pe de alta parte ...astora nu le urez nimic ca atunci cand aud de ei ma tavalesc de ras - ras nervos !
    Ciudat este insa altceva : monseur Nichita vaz ca nu zice nimic nici ca o sa candideze nici ca n-o sa candideze ....ciudata boala sa tratata prin strainatatzuri taman acum !!!!!!

    Sa pasaresc ,sa nu pasaresc hmmmmmmmm !

    RăspundețiȘtergere
  9. In fuond, cu pardon, politica e o prostituata.
    Pana acum, barbatii din politica locala au prestat preludii prea lungi pentru a ajunge sus(pentru ca jos au sationat prea mult, si banal de mult), majoritatea proiectelor au fost finalizate precoce, iar adeseori au dovedit o umila impotenta.
    Si uite asa, in acest an, politicii i-a ajuns pana in gat de voi si a decis sa nu va mai primeasca.
    Din disperare vetzi plati mai mult si partida, si partidu. Degeaba. Tot nu va mai inghite...
    Cica aveti platforma prea moale, iar in politica tre' sa fitzi tari baitezti.
    In vine. Pardon, in fine...
    Ce i se poate cere unui barbat care trateaza orasul ca pe o vaca, si politica ca pe o oaie...?

    RăspundețiȘtergere
  10. Adi, Michel, hai ca nu-i frumos, mai baieti. Ce dracu', una faceti la Ziarul si alta pe blog? Nu mai bine va ocupati voi de chestii gen "In media res"? Stati calmi, bai, "strategilor", pseudo-istorici de mina moarta, ca tot Mitica intra in turul 2 cu Gigi...

    RăspundețiȘtergere
  11. Pasaroiul phoenix dixit :

    Care bre ?....Mitica Dragomir shi Gigi Becali :)))))) .............

    RăspundețiȘtergere
  12. Iaca asta da barbat ... uite ca daca se ridica pe varfuri se vede si de sub masa :D ... intrebare: oare afisu ala compenseaza ceva?

    http://www.iasiinfo.ro/actualitate/lansarea-lui-oprea-sfidarea-legii.html

    RăspundețiȘtergere
  13. Pasaroiul Poenix dixit:

    Am vorbit dimineatza cu Mitica shi cu Gigi.........Dragomir shi Becali (ca altzi Mitici shi Gigei importantzi in politica nu cunosc ) .....au zis ca nu vin la Iashi sa candideze ca oricum cashtiga I.SCHROTTER..!!!!!
    ....era un anonim care posta pe aici mai acu 2-3 saptamani ca cica I.SCHROTTER ar fi falsa in comportament !.....trebuia s-o vada aseara ....mishto rau de tot tanti candidata ...superba ....deci care ziceai ca I.SCHROTTER nu prinde la tineret ?...
    Imi permit o sugestie parshiv-electorala pentru I.SCHROTTER : decat sponsorizari aruncate pe la penitze platite mai bine o mica discoteca shi un mic cabinet medical .....ca deh tineretul distractzie shi pensionarii sanatate cauta !!!!!! Face de-o suta de ori mai mult o noapte de discoteca shi un control medical decat zece panouri publicitare (care oricum le darama Nichita - cum naiba le-a vazut bre ?...nu de alta dar cu vederea am intzeles ca este la pamant ! :)))))) ..shtiu io de ce zambesc....ce sa-i faci chestia cu paiul din ochiul vecinului shi barna din ochiul propriu ......uite cum bate soarta comunishtii !)
    Gata ma imbrac shi ma duc sa beau "bere gratis " la liberali ca sa vaz cu ochii mei cum merge campania nu de alta dar maine trebuie sa dau raportul la centru ! ...apropos bah ashtia de la primarie decat sa statzi cu ochii pe panourile publicitare mai facetzi breh un control prin hotelurile astea ca vai mama lor cocine ......de nu shtiu cate stele (nu spun cate stele ca dushmanu-i securist shi afla cine sunt !)

    Pasaresc, pasaresc ,pasaresc...

    RăspundețiȘtergere
  14. Ia uitati-va voi azi in presa si o sa vedeti o "noua" mutare a barbatilor puternici din primarie. Cu citeva zile in urma d-na Irina a prezentat pe blog nistre posibile trasee ptr eventualii turisti ai Iasului. Azi, 15 martie, Primaria Iasi a publicat si ea niste trasee pentru turisti. Mai sa fie ! Nu ca sint puternici? Chiar nu-si dau seama cit sint de penibili? Doamna Irina ! Nu-i mai puneti atita la treaba pe oamenii astia ca ca nu sint obisnuiti sa gindeasca atit de iute !Zau, o sa-i epuizati pina in ziua votului.

    RăspundețiȘtergere
  15. Bai, da pasaroiul Phoenix parca-ar fi amantul lui Irina - de tot intervine pe blog !?! Oare...

    Telly

    RăspundețiȘtergere
  16. Pasaroiul Phoenix dixit :

    Cica la pomul laudat sa nu te duci cu sacul ca o sa gasehti doar vin shi ala nashpa ......cucu cafea cucu suculetze cucu zaharicale .....doar BLONDA DE LA DREPT ....drept e ca vorbeshte bine pasarica Preshedintelui(ce-i al blondei... e !)
    Oricum m-am tavalit de ras ...i-a ascultatzi faza de kinograma :

    Se suie madam Tulcan Raluca la tribuna shi dai tare cu feminismul.... invita toate femeile sa faca politica :))))))) Bahhhhhh oare asta nu shtia ca unul dintre contracandidatzii lu Oprea este fomeie ? (chiar daca aceasta fomeie de 14 ani umbla-n pantaloni )....la care o ziarista din sala a intrebat-o daca nu vrea un tricou cu I.SCHROTTER ! delir mon cher ,delir ....spurcata natzie ziarishtii ashtia.... pishicheri shi caterincoshi ...cum te prind cu pantaloni'n vine sau fustitza cu poalele ridicate cum tzi-o trag !
    Cat despre Oprea slab ....neashteptat de slab, adormitor , plat , fad fara nerv total in conformitate cu sloganul sau de campanie : " E ATAT DE SIMPLU : DUMITRU OPREA " ....chiar e siplu rau domnul Oprea !
    Deci domnilor din stafful I.SCHROTTER avetzi noroc ....un contracandidat este atat de simplu .....mai nashpa-i cu nea Nichita ca daca nu-i reusheshte operatzia shi se da lovit la alegeri iar domnii de la centru schimba candidatul ........eeeeeeeee atunci avetzi mare defectziune !!!! ca deh lu' nea Usturoi ii cunoshteatzi dosarul !

    Sper ca la lansarea lu' I.SCHROTTER masa sa fie mai bogata ca ......obrazul subtzire
    cu fine bunatatzi se tzine ....daca n-o fi , n-o fi.....dar ce balacareala va trag !

    Pasaresc , pasaresc , pasaresc ...
    Imi fac bagajul shi spre Bucureshti zburatacesc
    Ca acolo-i scandalul mare Preshedintele-i pe presa calare !!!

    RăspundețiȘtergere
  17. telly eshti degheaba:))dar tu nu ai nici o vina:))cei ce te invatza
    FLYFISH

    RăspundețiȘtergere
  18. Carcotasul vesel ( ca m-am saturat sa pasaresc ) dixit :

    Total fals .....sunt amantul mamicii tale ! :)))))))).....io zic sa shezi pe curuletzul matale sherpishorul TELLY nu de alta dar am o minte foarte spurcata shi o tasta foarte rapida ....oricum spre cunoshtintza ta tzucurel nu-mi plac fomeile care umbla in pantaloni !...

    Carcotesc , carcotesc , carcotesc .....

    RăspundețiȘtergere
  19. Ma baiatule, da tu chiar citesti si crezi ziarul ala, mizeria aia? Imi e mila de tine, dar...

    RăspundețiȘtergere
  20. Carcotasul vesel da copy-paste :

    "....Originar din Iasi, prieten cu Relu Fenechiu, omul de afaceri liberal care a reusit sa-l impuna ca ministru al Justitiei pe Tudor Chiuariu, Adomnitei va avea in fata trei competitori .....

    Cristian Adomnitei este unul dintre ministri cu cea mai proasta imagine, demisia lui fiind ceruta atit de unii lideri ai PNL, cit si de sindicate si societatea civila.

    Inginer constructor de meserie, Adomnitei a devenit faimos datorita gafei facute in fata unor elevi cind nu a stiut cite stele sint pe steagul Uniunii Europene.

    La inceput de mandat, ministrul dadea asigurari ca nu va initia nicio reforma in educatie, pentru ca la scurt timp sa desfiinteze tezele unice si sa introduca testele nationale. Legea invatamintului elaborata sub patronajul sau s-a facut remarcata in primul rind prin introducerea obligativitatii gradinitei de la 3 ani si prin generalizarea invatamintului la 10 clase, ambele masuri contestate de specialisti si profesori.

    Legea este inca in dezbatere publica, timp in care PNL a semnat Pactul pentru educatie, initiat de rpesedintele Basescu, Pact care urmeaza sa stea la baza unei reforme de fond in educatie.

    Adomnitei este perceput ca facind parte din grupul controversatului om de afaceri si deputat PNL, Relu Fenechiu."

    Mdap ce v-am spus io intr-o postare asta-i dulce rau inca nu-i dedulcit la bani publici !

    In memoriam ...asta ca sa nu uite ieseanul !

    RăspundețiȘtergere
  21. pentru carcotas,
    nici mie nu mi-a placut deloc acel articol ...
    motiv pt care te rog sa intelegi de ce nu am postat acum mesajul tau...si sa nu te superi...:)

    RăspundețiȘtergere
  22. Carcotasul vesel carcoteshte :

    Mdap hmmmmm chiar daca articolul era despre Nichita reiau tema :

    EXISTA O LIMTA IN JOCUL DE-A TRASU' LA GIOALE... NU CALCI CU BOCANCII IN VIATZA PERSONALA A UNUI OM RASCOLIND MOMENTE DUREROASE PENTRU EL (FIECARE AVEM ASTFEL DE MOMENTE IN VIATZA ).....MDAP JOSNIC RAU CEL CARE A PRODUS ARTICOLUL ...ARE EL NICHITA ALTE PACATE , DAR ASHA CEVA NU SE FACE ....POATE ESTE MAI BINE CA NU A FOST POSTAT ....BLEAHHHHHH
    Cat despre suparat normal ca nu m-am suparat in primul rand ca acel articol mi-a produs o imensa greatza shi in al doilea rand ca nu vreau sa mi se taie nasul ...deh vorba ceea cin' se supara harshti i se taie.... nasul !.....shi io chiar nu vreau sa raman fara nas deoarece e de vulpoi batran shi are mirosul foarte fin !
    Cat despre persoana matalutza doar atat fac zicere :

    MARE BOIER MARE CARACTER !

    Carcotesc, carcotesc ,carcotesc....

    RăspundețiȘtergere
  23. deci am petrecut ceva timp sa citesc aceste pareri impartzite ale vostre...dar eu consider k o femeie altfel ar conduce iashul.....sincer..
    P.S. NUMAI HOTZII ASHTIA IS DE VINA PT PROBLEMELE "CELOR 7 COLINE"

    with love,
    FLYFISH

    RăspundețiȘtergere
  24. NU MAI PERMITEI PUBLICAREA PE BLOG A PRESUPUSELOR ARTICOLE DIN ZOAIA DE IASI. ADICA ZOAIA DE SANTAJ. VA MURDARITI BLOGUL...

    RăspundețiȘtergere
  25. CARCOTASHUL VESEL DIXIT :
    Hooo breh ce sarishi asha ....lasa ca vin io cu lighanu' detergentu' plus carpa shi-l curatz.....blog-ul !!!!
    Nu intzeleg totushi ceva, cum vine asta :".....A PRESUPUSELOR ARTICOLE DIN ZOAIA DE IASI" ???????
    Pasarica tzi-o spun sigur ca nu-s nici presupuse,nici din zoaia de Iashi sunt de de la : www.hotnews.ro
    .....shi dupa catelea shtiu io ashtia de la hotnews nu prea se joaca nici cu presupusele nici cu zoaia !!!!!!
    Chiar asha de pafarist ma crezi sa dau copy-paste la presa de Iashi? ....rezon pasarica io numai cu aia de la centru o ard !
    Te pup dulce pe cioculetz + aripioare shi stai pe faza ca ma duc sa fac o baie ( ufffff ce mizerabil mi-s !) shi dupa aceea poc ....COPY-PASTE IN MEMORIAM !
    Carcotesc , carcotesc , carcotesc ......

    PS de la pasarica.... matale eshti un piculica comunista ?...adicalea cum nu-tzi convine ceva cum poc : "NU MAI PERMITEI PUBLICAREA PE BLOG" asta-i cenzura madame !!!!

    RăspundețiȘtergere
  26. Carcotashul vesel da copy-paste:

    Io-te domne ca pana shi parlamentul a auzit de Nichita !!!!


    "Şedinţa a început la ora 8,30.
    Lucrările au fost conduse, în prima parte, de domnul Ioan Oltean, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, şi, în a doua parte, de domnii Valer Dorneanu şi Eugen Nicolicea, vicepreşedinţi ai Camerei Deputaţilor, asistaţi de doamna Daniela Popa şi domnul Ioan Munteanu, secretari.

    Domnul Ioan Oltean:

    Bună dimineaţa, doamnelor şi domnilor deputaţi şi Doamne, ajută! .......... "

    bla, bla ,bla ....
    bla, bla ,bla ....
    bla, bla ,bla ....shi hop momentul cu to'ashul Nichita despre a carui ispravi nah ca se vorbeshte in parlament :



    " Domnul Petru Movilă:

    Iarna ne prinde nepregătiţi!

    A devenit ca un laitmotiv, indiferent de momentul în care iarna îşi face simţită prezenţa. Este adevărat, stimaţi colegi! Această scuză este oricând la îndemâna autorităţilor locale pentru a justifica în faţa populaţiei incompetenţa gestionării situaţiei. Dar când această incompetenţă este împletită cu lipsa oricărei responsabilităţi şi cu totalul dispreţ faţă de lege, problema se rezumă la prostie calificată.

    Situaţia CET-ului ieşean cred că vă este cunoscută. Dacă nu, voi încerca să o rezum în câteva fraze. Furnizorul de agent termic pentru populaţia municipiului nu a făcut, în ultimii ani, aproape nici o investiţie în modernizarea capacităţilor pe care le deţine. Nici sistemul de distribuţie al agentului termic nu a suferit modificări sau îmbunătăţiri. Datoriile înregistrate de CET se ridică la câteva zeci de milioane RON. Şi ca totul să capete aspecte mult mai grave, Primăria municipiului, în subordinea căreia se află furnizorul de energie termică, a ajuns să fie datoare către acesta. Peste 50 milioane RON trebuie să achite Primăria în conturile CET Iaşi.

    Se pune întrebarea: de ce s-au acumulat datorii atât de mari? Răspunsul este simplu. De când a ajuns în fruntea urbei, primarul Gheorghe Nichita şi-a asumat rolul de "groparul" sistemului de termoficare al oraşului prin neplata subvenţiei acordate de către Guvern pentru preţul gigacaloriei. Din 2005, CET nu a văzut nici o centimă din subvenţia amintită. Dar nici nu a încercat să-i recupereze pe cale legală. Nimeni din conducerea unităţii nu s-ar fi legat la cap cu "şeful cel mare", adică "primarul gropar". În faţa oamenilor, Nichita a declarat sus şi tare că este o datorie istorică. Dacă o vechime a datoriei de 3 ani reprezintă una istorică, atunci şi domnia sa în fruntea Iaşului poate fi considerată una istorică, fără pretenţia de fi menţionată în cărţile de specialitate.

    Consecinţa manevrelor primarul Nichita s-a simţit săptămîna trecută când E-On Gaz a sistat furnizarea gazului metan către producătorul de agent termic până la plata datoriei înregistrate către ei. Iar CET a fost nevoit să treacă pe sistemul de producere a energiei termice din rezervele de combustibil solid. Domnilor colegi, aceste rezerve sunt constituite special pentru sezonul rece, astfel încât, în momentul în care presiunea gazului metan scade, să se poată asigura buna funcţionare a CET. Consumarea rezervelor va conduce la o blocare a sistemului la iarnă. Cu alte cuvinte, iarna ne va lua din nou pe nepregătite.

    Unde sunt banii pentru subvenţia preţului gigacaloriei? Este o întrebare la care ar trebui să răspundă primarul Gheorghe Nichita, dar sunt convins că edilul Iaşiului nu are timpul necesar asumării responsabilităţii, clubul de fotbal din dealul Copoului acaparându-i întreaga atenţie. Impresionanta vilă pe care o deţine oricum nu este branşată la sistemul centralizat de încălzire, astfel încât iarna nu îl va găsi nepregătit.

    Vă mulţumesc "

    Cat de nesimtzit a putut sa fie parlamentarul asta ....auzi bre nene da ce ai cu vila omului ???..... ce daca-i impresionanta doar e primar ce mama naibii !!!!!!

    In memoriam ...asta ca sa nu uite ieseanu !

    RăspundețiȘtergere
  27. Carcotasul vesel baga un copy-paste
    ( copy de la pramatiile din curtea cotidianului Ziarul/fitzuica de Bucuresti, paste la pramatia shefa nea Relu - mahhhhh nea Relu daca shi pramatiile astea de la panarama asta de fitzuica bucureshteana te fac tzandari ai ajuns rau breh !)

    "Marele afacerist liberal iesean Relu Fenechiu, cel care se lauda, intre intimi, ca el i-a pus ministri pe Chiuariu, David si Adomnitei, spune oricui vrea sa asculte ca el si-a inceput afacerile cu 200 de dolari imprumutati. Vorba sa fie, ca pana-n revolutie omul facea bisnita cu jeansi si pantofi sport.
    Posesorul unor prieteni la varf, a unor contracte pe bani publici urmarite de DNA, plus cateva vizite pe la Parchet, Relu Fenechiu, investitor strategic de Iasi, nu prea face... afaceri. Probabil sensibilizat de tineretea sa aventuroasa, cand vindea jeansi si pantofi sport la suprapret, Fenechiu detine cateva spatii in mall-urile iesene, unde vinde toale barbatesti de fite, superscumpe, pe care nu le cumpara nimeni. Acest lucru ne duce la socoteala ca afaceristul nostru vine cu bani de acasa, ca sa tina asa spatii frumoase. In plus, se pare ca mai detine si un fel de microcartier de vile, nici acum terminate, la marginea (sa nu-i zicem mahala) Iasilor. Ceea ce se stie mai putin este lucrul ca patronul firmelor Fene s-a lansat pe traiectorie cu concursul unor fatuci care prezentau lenjerie intima pe onorarii modeste, sub ochii balosi ai fostilor bisnitari ajunsi afaceristi curati. De aici la calea catre Bucuresti a fost un lung parcurs de combinatii si manarii, prinse in dosare de cercetare penala, nesolutionate sau ascunse prin fisete.
    Tomuri de dosare musamalizate
    Ofiterii politiei economice au completat un dosar de aproape 60 de volume despre activitatea Fene Grup, care apartine lui Relu Fenechiu. Dosarul s-a aflat timp indelungat pe masa procurorilor DNA, institutie care cerceteaza si relatiile acestuia cu sefii institutiilor publice din Iasi. Fenechiu a infiintat din anul 1994 si pana in anul 2005 nu mai putin de 10 firme: Fene Grup SA, Fene Consulting SRL, Simexim SRL, Massimo SRL, Vectra SRL, FMF Const SRL, Dual Invest SRL, Tehnorom SRL, La Rocca SRL si Zecca SRL, infiintata in anul 2005, fiind cea mai noua - pe numele fostei sotii, Marilena Iuliana. Despre Fene Grup, presa centrala si locala a scris din abundenta, acuzand modalitatile prin care firma ar fi castigat mai multe licitatii publice. De exemplu, in cazul lucrarilor de imbunatatiri funciare pe aproape 55 de hectare de teren din comuna Dolhesti, anchetatorii au stabilit ca licitatia organizata de Directia Agricola Iasi a fost ambigua. Termen juridic cetos ,dar ceata a persistat pana astazi, deoarece deocamdata Relu a ramas „hot neprins si negustor cinstit "

    In memoriam ...asta ca sa nu uite iesenii !

    RăspundețiȘtergere
  28. Carcotasul vesel baga un copy-paste :
    Cand io va spuneam ca shi-au dat mana liberalii cu comunishtii nu ma credeatzi ....ia cititzi de la HOTNEWS zicere :

    "Alianta PNL-PSD, la cheremul afaceristului Iulian Dascalu

    Jocurile politice din jurul mega-tunului imobiliar dat de multimiliardarul Iulian Dascalu la Iasi - prin acapararea centrului istoric al capitalei Moldovei - contureaza o alianta otravita PNL-PSD.

    Dupa ce "Averea" a dezvaluit in editia de ieri faptul ca Dascalu a tinut o "lectie deschisa" consilierilor PD, intr-o sedinta restransa de partid, cu scopul de a-si asigura sprijinul democratilor in asocierea cu municipalitatea, reporterii nostri continua azi demascarea sforilor trase pe plan local pentru ca afacerea "Palas" sa nu-i scape verosului afacerist.

    Deputatul PNL Relu Fenechiu a facut astfel front comun cu primarul PSD de Iasi, Gheorghe Nichita, si sustine public proiectul lui Dascalu, pe propriul site deschis pe Internet, in ciuda faptului ca bugetul Iasilor este spoliat. In plus, tandemul Fenechiu-Nichita nu se sinchiseste sa-si dea mana cand vine vorba de proiectul "Palas" si de Iulian Dascalu.

    Scandalul generat astfel de atribuirea directa, fara licitatie, a unei suprafete de 130.000 m.p. in centrul istoric al Iasilor, de catre Primaria pastorita de PSD-istul Gheorghe Nechita multimiliardarului Iulian Dascalu, ascunde o alianta otravita.

    Deputatul PNL Relu Fenchiu, care are o influenta puternica la Iasi, n-a ezitat sa se transforme in avocatul lui Dascalu in proiectul "Palas", dandu-si mana asadar cu filiala PSD.

    Reporterii "Averea" au descoperit cu stupoare faptul ca pe site-ul personal al parlamentarului (foto), Iulian Dascalu este prezentat ca salvatorul Palatului Culturii, printr-o investitie de 20 miliarde lei in consolidarea versantului din spatele edificiului.

    Interesant este totusi ca pana si in filiala PSD - controlata de primarul Nichita - au aparut in ultima vreme voci care denunta "escrocheria Dascalu". In urma dezvaluirilor din "Averea", mai multi politicieni locali au hotarat sa-si schimbe optiunile de vot, fiind acum in defavoarea demararii proiectului "Palas", dezvoltat de firma "Iulius Group".

    Chiar daca la sedinta Consiliului local din 28 decembrie 2004, alesii PSD au votat in unanimitate ideea preluarii centrului istoric de catre Dascalu, ieri datele problemei in sanul fostului partid de guvernamant se schimbasera radical.

    Senatorul Ion Solcanu, presedintele filialei judetene Iasi a declarat pentru "Averea" ca nu este de acord, sub nici o forma, ca in spatele Palatului Culturii de la Iasi sa se construiasca un cartier de locuinte. "Asta este una dintre cele mai mari greseli care ar putea afecta definitiv imaginea municipiului.

    Cum sa construiesti un cartier de locuinte in imediata apropiere a cladirii istorice care este Palatul Culturii din Iasi? Din cate am inteles eu, domnul Dascalu, cel putin la aceasta ora, vrea sa faca mai bine de 2.000 de apartamente ceea ce, in opinia mea, echivaleaza cu un cartier. Nu se poate asa ceva.

    Si, in afara de aceasta problema, exista una mult mai grava si anume aceea a atribuirii terenului care este extrem de valoros."

    In memoriam ....ca sa nu uite ieseanul !

    RăspundețiȘtergere
  29. parerea mea...???
    lumea ca stie... nu spun nu.... k deja ati inceput campania... si de fapt oficial incepe pe 2 mai... dar asta este..... sunt sigura nici daca or sa fie 2 scrutine nu o sa catigatzi... ce pot sa creada cetatenii despre dvs????? k vreti doar sa puneti mana pe iasul nostru..... nu va intereseaza decat functia.. sa fim seriosi acuma... de ce vreti sa ajungeti al putere,...?? stiti foarte bine k iasul este foarte ravnit de celelalte state... ar fi orasul perfect din care sa va asiguratzi pensia... sa spunem asa... sa fim seriosi doamna....:-j

    RăspundețiȘtergere
  30. Carcotasul vesel dixit :

    Anonimului de la 15.50 .....este te rog sa ma crezi a zecea oara cand citesc postarea ta shi totushi nu intzeleg nimic din ea ......
    Am io impresia sau aceasta postare se incadreaza la categoria : MARE TZI-E GRADINA DOAMNE ?

    RăspundețiȘtergere
  31. Carcotasul vesel baga un copy-paste :
    ".....● Pentru a-l motiva sa execute ordinele de partid, Relu Fenechiu i-a vandut prin firma sa, SC Fene Grup SA, lui Radu Prisacaru 1.012 metri patrati teren in Bucium, in cartierul I. C. Bratianu, la un pret de 3 ori mai mic decat cel real ● Astfel, Prisacaru a cumparat terenul cu 20 Euro pe metrul patrat iar Fene Grup SA a vandut celorlalti clienti cu cel putin 65 Euro pe un metru patrat ● In plus, Prisacaru nu poate dovedi ca a avut 724 milioane lei pentru a cumpara terenul deoarece suma nu figureaza in declaratia de avere


    In ciuda celor declarate la mijlocul anului trecut in momentul arestarii fostului prefect, deputatul PNL de Iasi Relu Fenechiu, baron de Bahlui, nu este strain de afacerile imobiliare ale lui Radu Prisacaru. De precizat ca aceste afaceri imobiliare i-au adus lui Prisacaru o pereche de catuse pe maini, fiind judecat si acum pentru luare de mita. Radu Prisacaru executa cu sfintenie ordinele lui Fenechiu, trimitea controale la comanda agentilor economici, rezolva dosare de retrocedare anumitor clienti dar, culmea, nu pe gratis. Reporterii cotidianului ZIUA de Iasi demonstreaza ca baronul Relu Fenechiu i-a facut, practic, cadou lui Radu Prisacaru un teren a carui valoare este de cel putin 60 mii Euro. Este vorba despre terenul din cartierul I. C. Bratianu situat in zona Bucium pe care Radu Prisacaru urma sa-si construiasca o vila cu parter si un etaj.

    De unde banii?

    Exista mai multe indicii care pot demonstra ca Radu Prisacaru a primit gratis terenul, in suprafata de 1.012 metri patrati. Mai precis, conform contractului numarul 712 din 23.05.2006, firma patronata de Fenechiu, SC Fene Grup SA, vinde sotilor Vasile Radu si Liliana Anca Prisacaru suprafata de 1.012,46 metri patrati, situat in intravilanul extins al municipiului Iasi, zona Bucium. Potrivit acestui contract, valoarea tranzactiei este de 72.406 RON, adica 724 milioane lei vechi. "Pretul declarat al acestei vanzari este de 72.406 RON, suma pe care eu, reprezentantul legal al vanzatoarei, am primit-o integral de la cumparatori, anterior datei autentificarii prezentului contract cu factura fiscala numarul 2630901/2006", se arata in contractul mentionat. Numai ca, potrivit declaratiei de avere, care era valabila si in momentul arestarii, adica in luna septembrie a anului trecut, Radu Prisacaru nu dispunea de o asemenea suma si din acelasi document nu reiese ca ar fi contractat un credit. Potrivit declaratiei de avere, valoarea veniturilor realizate de Radu Prisacaru impreuna cu sotia sa intr-un an era de 66.066 RON, adica mai putin decat valoarea terenului. Chiar daca ar fi imprumutat diferenta de bani pentru a achizitiona terenul, ar fi trebuit sa faca economii la sange, sa nu cumpere nici macar o paine din salariu. Daca a facut un credit, acesta trebuia mentionat in declaratia de avere, lucru pe care il stia.

    Cadoul

    Pe site-ul firmei Fene Grup SA si in toate publicatiile in care-si face reclama, se arata ca aceasta societate comerciala vinde teren in cartierul I. C. Bratianu la un pret de cel putin 60 Euro metru patrat. Un calcul matematic arata ca, potrivit contractului de vanzare-cumparare, Radu Prisacaru a luat terenul la un pret de aproximativ 20 Euro pe metru patrat, un cadou consistent. Diferenta de bani, dintre pretul real al terenului si cat este trecut in contract, este motivanta, astfel incat la orice semn al baronului, Prisacaru sa execute ordinele chiar daca acestea presupuneau savarsirea unor abuzuri."

    In memoriam ...ca sa nu uite ieseanul !

    RăspundețiȘtergere