miercuri, 23 aprilie 2008

Antibiotice – sufocata de interesele lui Fenechiu & comp

Ar fi de ras daca n-ar fi de plans. Si este de plans pentru ca aceste afirmatii sunt curate calomnii. Domnul Adomnitei le face, dezinvolt, fiindca stie ca, in calitate de om politic, are imunitate pentru declaratiile politice, iar acul pentru cojocul calomniatorilor, prevazut de Codul Penal, nu ajunge la vestonul domniei sale.

Junele liberal Cristian Adomnitei, aspirant la Primaria Iasi, la unison cu alti lideri liberali ieseni, vorbesc - ori de cate ori au prilejul - despre grupuri de interese pe care eu, Irina Schrotter, le-as reprezenta si in numele carora as fi realizat negocieri subterane care au parafat intelegerea cu profesorul Dumitru Oprea.

Il rog pe domnul Adomnitei si pe ceilalti liberali care, sub umbrela acestei imunitati, ma acuza de interese imobiliare subterane, sa fie adevarati barbati politici si sa numeasca acel grup de interese. Daca nu sunt in stare sa ma respecte pe mine, sa-i respecte pe ieseni, spunand lucrurilor pe nume: Irina Schrotter reprezinta interesele oamenilor de afaceri x, y si z, care, la randul lor, au interesele a, b, si c legate de Primaria Iasi in materie de afaceri imobiliare. Daca nu pot numi acest grup si aceste interese, atunci sa taca si sa caute alte arme de lupta imorala, fiindca imunitatea lor politica nu ma impiedica sa ma apar de acuzatii aberante, fara acoperire in realitate.

Le reamintesc - in eventualitatea ca au uitat - ca lideri liberali, in frunte cu Relu Fenechiu, si nu Irina Schrotter, sunt acuzati de interese imobiliare in precipitata privatizare a companiei Antibiotice Iasi. Ei sunt cei care vor sa vanda prin licitatie cu strigare, in mare graba, singura companie rentabila din Iasi. Ei sunt cei care au orchestrat destituirea managerului Ioan Nani pentru vina de a se fi opus acestei privatizari precipitate, ce urma sa aiba loc in martie 2008, si numai Curtea de Apel Iasi i-a putut opri. Nu se stie pentru cat timp.

Pretul de pornire al licitatiei pentru pachetul majoritar detinut de AVAS-ul liberalului Teodor Atanasiu, de 136 milioane euro, este de doua ori mai mic decat valoarea celor 40 de hectare din zestrea Antibiotice. Asta reclama sindicatele, asta spune si Nani, destituit zilele trecute din fruntea Consiliului de Administratie al Antibiotice SA.

Cat timp o companie cazaha, precum KazMunaiGaz, este una dintre cele 53 de companii care vor sa cumpere producatorul iesean de medicamente, nu ne putem gandi decat la un tun imobiliar, marca PNL.

KazMunaiGaz este compania de stat din Kazahstan care a cumparat 75% din actiunile Rompetrol de la Dinu Patriciu. Inutil sa adaug ca, pe piata medicamentelor, KazMunaiGaz n-are nimic de spus. Este foarte putin probabil ca va dori sa dezvolte producatorul strategic de medicamente din Iasi. Nu are expertiza, nu are traditie, nu are decat bani. De asta nu ne indoim. Dar banii nu ajung, chiar daca AVAS le-ar facilita participarea la licitatie, printr-un caiet de sarcini tinut la secret, la care sindicatul Antibiotice nu are acces. Mai trebuie si garantii ca unicul producator de antibiotice din Romania nu va sucomba dupa privatizare. Nici Relu Fenechiu, nici, de la Bucuresti, Teodor Atanasiu sau Calin Popescu Tariceanu, nu le dau. Ei vor doar sa privatizeze iute-iute Antibiotice SA.

Iata ce nu ne-a povestit junele Adomnitei atunci cand s-a referit la Irina Schrotter si Dumitru Oprea. Si nu e singurul tun imobiliar liberal la Iasi.

22 de comentarii:

  1. I-am vazut intr-o poza, nu mai stiu in care ziar, pe Adomnitei si pe Nichita aliniati frumusel in stanga si in dreapta lui Iulian Dascalu. Curios ca nimeni nu mai spune nimic despre inceputurile afacerii Iulius Mall, cate spagi s-au dat pentru implantarea acestuia in inima complexului studentesc din Tudor. Si cate guri au fost inchise de atunci. oare le va deschide cineva pentru a ne arata mafia imobiliara din iasi, o retea de interese care are reprezentanti in fiecare partid.?

    RăspundețiȘtergere
  2. e normal sa se vorbeasca de grupuri de interese. dar ma astept sa se mai potoleasca la adresa ta avand in vedere ca nu mai candidezi. mare greseala

    RăspundețiȘtergere
  3. problema e ca putini stiu de G5. oricum, lor le este usor sa te acuze ca favorizezi grupuri de interese. nu conteaza daca e adevarat sau nu, imaginea tot ti-o sifoneaza.

    ma gindesc ca daca totusi ar fi adevarat, s-ar gasi vreo unul dintre "masculii" astia care sa numeasca x, y si z din grupul tau. dar cum toti tac malc, e limpede de vazut ca ceva e putred

    RăspundețiȘtergere
  4. irina, ai cam disparut de pe blog. vrei sa te sutinem dar tu nu raspunzi la comentarii. ar fi mai de bun augur un dialog constant

    remus

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonimului de la 12.05. Lasa-l domnul e pe Admonitei in pace. El joaca acum in piesa "Candidez la primarie" fara chef, fara talent si fara rost. Din cand in cand mai citeste, fara intonatie, un text compus de niste baieti din jurul lui, din jurul jurului lui Fenechiu, ca sa-l ajute pe musiu Nichita. Asta e schema. mai aspeptati inca o luna sa vedeti marea fratie liberalo/pesedista nu numai in jurul Iulius Mall, ci si in consiliul local si cel judetean.
    V-am spus!

    Anti-Fenechiu, Anti-Nichita

    RăspundețiȘtergere
  6. sunt tot timpul pe blog
    urmaresc cu mare atentie reactiile voastre
    ma bucur sau ma intristez in functie de gindurile pe care mi le transmiteti
    si gindesc in permanenta....
    pentru binele iasiului
    in curind veti intelege cum...???!!!
    e o lupta grea...credeti-ma!!!
    dar echipa inteligenta va invinge!!!
    si atunci lacrimile se vor transforma in zimbete!!!!
    si iasiul va fi in sarbatoare!!!!
    pt ca va apune o epoca !!
    si va rasari soarele si pe strazile iesenilor!!
    totul pentru ca
    I LOVE IASI

    RăspundețiȘtergere
  7. Adomnitei pasarel ai inceput sa ridici cioculetzul? Ia d-acilea pui mic "Evenimentul zilei" copy-paste .....nu shtiu ce au nebunii ashtia cu tac'tu Relu dar il cam fac tzandari .....:

    " Chefurile si afacerile
    cooperativei de la Iasi

    Cei mai bogati ieseni sunt parteneri la facut si la cheltuit bani, indiferent de culoarea politica.

    Recentele petreceri de nunta ale lui Iulian Dascalu si Relu Fenechiu au indicat existenta in Iasi a unui grup foarte restrans de businessmeni uniti de interese de afaceri pe care si le promoveaza pe filiera politica.

    Presa locala a speculat in ultima vreme despre o asa-zisa formatiune „G5”, din care ar face parte cinci din cei noua ieseni clasati de revista „Capital” in topul celor mai bogati romani.

    Coincidenta sau nu, patru dintre acestia au fost prezenti la ambele evenimente mondene care au fost organizate in cel mai mare secret peste hotare, cat mai departe de ochii presei. Indiferent de culoarea politica a partidelor aflate la guvernare, afacerile celor cinci au prosperat.

    Tunuri imobiliare si afaceri cu statul

    Din „G5” fac parte Iulian Dascalu („Regele mallurilor”), Ioan Prisecaru (patronul grupului de firme Conex), Gabriel Mardarasevici (directorul filialei din Romania a firmei IT Ness), Maricel Popa (patronul firmelor Omega-Tehnoton si al Antreprizei de Lucrari Drumuri si Poduri) si Bogdan Pitigoi (patronul grupului Tester, dealer in Iasi a 14 marci de automobile). Pitigoi este singurul din cei cinci care nu a fost prezent la niciuna dintre cele doua petreceri.

    Iulian Dascalu si-a cladit imperiul financiar in timpul guvernarii PSD, care l-a ajutat cu terenurile pentru malluri. In 2002, Dascalu a dat un „tun imobiliar” de un milion de dolari, vanzand Casei de Pensii din Iasi o cladire mult supraevaluata.

    Directoarea care si-a pus semnatura pe contract, Adriana Grecu, a fost pastrata in functie si dupa 2004, pe filiera politica a PSD. Celebra afacere Palas a fost sustinuta neconditionat atat de reprezentantii locali ai PSD, in frunte cu primarul Gheorghe Nichita, cat si de liberalii lui Relu Fenechiu.

    Ce-i drept, Relu Fenechiu a obtinut cel putin trei spatii comerciale in mallul lui Dascalu. Un alt liberal iesean de frunte, actualul ministru al educatiei, Cristian Adomnitei, a fost angajat de Dascalu ca sef de santier la construirea faimosului mall.

    In portofoliul firmei lui Gabriel Mardarasevici, cumatru cu primarul PSD Gheorghe Nichita, se afla mai multe contracte cu CFR-ul, obtinute in timpul guvernarii PSD. Impreuna cu o firma a lui Fenechiu, distribuie laptopuri in scolile iesene. Un fost angajat al lui „Marda”, cum i se spune, Tudor Tuleasca, este acum stab in Ministerul Justitiei, condus de alt liberal iesean Tudor Chiuariu.

    Ioan Prisecaru a fost implicat in scandalul „baietilor destepti” din industria energetica. In 2004, firma sa Tess Conex a primit un contract de 850.000 de lei de la Centrala Cernavoda, pentru furnizarea de computere si software.

    Prisecaru era inca de atunci partener de afaceri si bun prieten cu senatorul PSD Ion Solcanu, devenit miliardar in urma unei tranzactii dubioase cu terenuri, incheiate cu sotia lui Prisecaru.

    Maricel Popa a fost implicat masiv in asfaltarile electorale din 2004 din Moldova. Firma lui a primit zeci de contracte, in valoare de milioane de euro de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Iasi, aflata in subordinea consiliului judetean. Numai anul trecut, firmele lui Popa au incheiat cu statul afaceri in valoare de 6,6 milioane de euro.

    Data: 09.10.2007 / Sursa:
    Evenimentul Zilei "

    eeeeeeeeeeeeeeee.......ia zi mah loaza mica cum sta treaba ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Hihihi cineva acolo sus pazeshte :

    DOCTORULUI OPRESCU I-A FOST RESPINSA CANDIDATURA !


    Hihihi ....unde naiba sunt alea 100.000 de semnaturi ?...cum se face ca se incurca doar de 5000?
    Asha-i cind scufunzi CNP-ul cu seria buletinului !

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa vedem daca are curaj sa se duca la tribunal !!!!!!! hihihi

    ARE CURAJ ...........N-ARE CURAJ ?

    cred ca se tavaleshte de ras VANGHELICA !

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu iti inchipui Irina ca Nani a fost o mare usa de biserica ce-si apara enoriasii. Buzunarele lui incepeau sa sune a gol si de asta tinea cu dintii atata de fabrica.

    Ingrijorator este ca aceasta presupusa privatizare devine un macel monstruos al unei fabrici care functiona destul de bine si producea antibiotice ieftine, accesibile tuturor in Romania. Nu toti isi permit antibiotice de ultima generatie , la 3 milioane sau mai bine/zi flaconul. Inteleg sa o fi privatizat, cu conditia sa-i pastreze specificul.
    Din nefericire, pe surse bune stiu ca madam Cascaval n-o sa aiba forta sa se opuna dorintelor Fene Grup + AVAS. Si uite asa, pentru o mana de flamanzi, 2000 de oameni raman fara locuri de munca si toti bolnavii Romaniei vor avea o surpriza majora: n-or sa-si mai permita nici cel mai banal antibiotic. Trist...

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi ani celor care poarta numele de Gheorghe!
    Cei cu numele de Gheorghe sunt caracterizati prin onestitate, intelepciune, biruinta si nu in ultimul rand sunt incoruptibili!
    Eu personal nu cunosc nici un Gheorghe cu toate aceste aptitudini.
    Dar in fine.
    La multi ani.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu cred ca a uitat cineva ca Adomnitei a fost seful de santier al lui Dascalu la mall. Si au lucrat foarte bine impreuna, in afara unui singur moment cind Adomnitei a fost de punct de plecare. Vechile relatii nu se uita si de aia nu mai exista diferente intre partide cind vine vorba de Palas. Toti parca sint oribiti. Se construieste o nenoricire in mijlocul orasului, care va bloca traficul, va creste poluarea zonei si va aduce cladiri de locuinte in inima urbei. Asta da grup de interese, care a platit pe toata lumea ca sa le inchida gura, de la Ziarul de Iasi pina la arhitecti, ingineri, istorici. Inteleg ca tovarasa Stela Cheptea, cea care conduce descarcarile arheologice la Palas, este platita direct de Dascalu. Ei cum dracu sa mai fii obiectiv cind este platita si de investigator si de cel pe care trebuie sa-l verifici. Nu avem nici o certitudine ca vestigiile arheologice gasite acolo vor fi protejate. Cine trece de bodigarzii masivi de la poarta sa verifice?
    Ares

    RăspundețiȘtergere
  13. ba stiu eu un gheorghe care are toate calitatile opuse enumerate de tine ionut,in primul rand corupt,prost,talhar,toate de pe lume adunate la el e campion la astea nu il intrece nimeni.sper sa fie ultimul an cand mai aud de acest... gheorghe.......... nici nu merita sa ii scriu numele cu litere mari! 100%iesean

    RăspundețiȘtergere
  14. as dori si eu pe aceasta cale sa ii urez LA MULTI ANI lui Gheorghe Nichita. iti doresc o zi cat mai fericita. bucura-te cat mai poti, caci in curind nu vei mai avea parte de asa ceva.

    Deci: la multi ani si la mai putini bani(...FURATI)

    RăspundețiȘtergere
  15. ieri mi-am dat seama ce bine prinde mimetismul la adomnitei. niste tine zambareti mi-au aparut la usa cu o felicitare, din partea (chipurile) lui adomnitei.
    vezi doamne, strangeau si nume de sustinatori.

    sa fie oare ca aceste geniale idei le-a copiat de undeva? imi suna cunoscut: voluntari tineri pe la usa, felicitari si scrisori, adunat de semnaturi... parca mai vazusem asta inainte

    I LOVE IASI - but don't love oprea

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna ziua, nici dupa aceste zile nu ma pot obisnui cu ideea, ca ai renuntat. Vedeam o salvare pt Iasi si poate in viitor pt judet. Te rog daca poti sa faci ca aceasta scrisoare sa ajunga la destinatie. Multumesc mult


    Scrisoare catre D-nul Primar Moraru Ionel, al com. Ruginoasa, Jud. Iasi

    Cu respect, cand am intrat prima data pe acest sait( www.ruginoasa.ro) m-am bucurat ca pot sa-mi intalnesc consatenii si ca putem vorbi despre comuna noastra. Bucuria a tinut putin pentru ca CENZURA, este la zi in localitatea noastra. In mesajele trimise nu am insultat pe nimeni, nu am folosit injuri si nici nu am adus acuze nefondate la adresa cuiva.
    Cu respect, mi-am permis sa intreb pe d-nul primar Moraru, care din promisiunile facute in anul 2000 si in 2004 au fost indeplinite? Conducta de gaz? Conducta de apa? Drumurile, unde trebuie sa folosesti numai cizme de cauciuc si am rugat concetatenii mei sa-si aminteasca cum arata soseau spre Dumbravita pe timpul primarului Gadea si cum arata acum. Piata? unde BIETI, tarani vin cu o punga cu cativa adrei si ii pune pe jos. Deoarece mesele care se gaseau la inceputul mandatului d-nului Moraru au fost distruse. WC? daca ai noroc sa treci repede calea ferata sa intri intr-o gradina, l-ai prins pe Dumnezeu de picior, daca nu................Cofetarie? trebuie sa cauti ceva dulce prin barurile care se gasesc in zona, risti sa te impedici de scaunile aruncate pe terase de toti plictisiti care isi lasa in fata barului carutile. Alimentara? asa ceva exista cu multi ani in urma, acum poti intra in bar si intreba daca gasesti ceva produse alimentare. Cum arata trotuarul? nu mai mult de la piata la primarie si de la piata la biserica? Hanul?, incet, incet se ruineaza, ( nu uitatie, toate sunt promisiuni electorale, iar pe saitul www.ruginoasa.ro, sunt citate ca proiecte) Cimitirul?, plin de vaci, cai si oi la pascut. Seara o imagine jalnica dau vacile care se intorc de la pascut, sunt pline de noroi pana in gat. Cand intrebi paznicul ce sa intamplat iti raspunde ca inainte de d-nul Moraru, comuna avea trei iazuri, pline cu apa curata unde copii inotau si chiar si vacili beau apa , acum totul a secat, totul este murdar si necurata ? Cum arata paraile, d-nule primar? Necuratate, pline de aragaze, masini de spalat, televizoare, pt ca in aceasta comuna nu exista o groapa de gunoi.
    Cu respect, cu ce va jicnesc? Cu ce gresesc? Ce insulte gasiti in aceste randuri? Normal, educatia d-tra este cea comunista, cand trebuia doar la sedintile de partid sa discuti numai pozitiv. Dar, cu respect d-nule primar, revolutia a fost cu multi ani in urma, tineretul vrea alta viata. Copilul de cand il nast cei promiti, trebuie respectat.
    Cu respect d-nule primar, as vrea sa-i ordonati celui care a radiat coloana ,, cartea de oaspeti,, sa o introduca in sait. Fara amenitari, chiar din partea acestui domn. Ruginoasa, nu inseamna numai ce-i din caruta cu biciul in mana, tot respectul pentru ei, ca muncesc zi si noapte si nu le oferiti nici o satisfactie. Trebuie sa retineti ca Ruginoasa este mult mai mult, are tineret educat, cu forta de munca ( nu ati oferit nici o sansa) sufletisti si in Ruginoasa, este viata lor. De ce in sait nu este trecut, ce proiecte au plecat de la primarie si cate investiti ati reusit sa atrageti in aceste mandate?
    Cu respect, nu cred ca am adus injuri, nu am folosit cuvinte jicnotoare, ... Vreau sa primesc raspuns, unde am gresit? De ce domnul Dima Corneliu a radiat rublica ,,cartea de oaspeti,, din www.ruginoasa.ro Cu respect Radu

    RăspundețiȘtergere
  17. Dan Puric National TV.....ACUM !!!
    EXCEPTZIONALLLLLLLLLLLLLLLLLLL !!!

    II BAG IN MA-SA SHI PE NICHITA SHI PE OPREA SHI PE BLAGA SHI PE ILIESCU SHI PE NASTASE SHI PE STOLOJAN SHI PE CONSTANTINESCU SHI PE BASESCU ..................
    SHI PE TOTZI !

    VREAU CA ROMANIA SA FIE O TZARA DE "PURICI" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. De ce bre carcotas? Ce-o grait puricu' asta de te-a extaziat asa? Zi si noua, astora de-am ramas agatati de Barca in seara asta, sa nu ramanem de fraieri prea mult timp...

    RăspundețiȘtergere
  19. O DREAPATA DIN AIA CRESHTINA.... NEFANDOSITA ,NEACADEMICA, RELIGIOASA DAR NU BIGOTA !

    DACA ASTA S-AR FACE POPA SHI O ASHI FI FEMEIE SA FAC PLICI DE NU TOATA ZIUA ASHI STA SUB PATRAFIRUL LUI FARA SA MA BOTEZ !....HIHIHI

    HAI NOAPTE BUNA !

    RăspundețiȘtergere
  20. Cine e de fapt acest carcotas vesel? La cat de acid e ma gandeam ca nu ar fi vreo problema sa si decline identitatea!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna dimineatza !

    Stimabile eshti in eroare nu sunt acid ...........sunt o baza !

    Sunt colonelul Ludovic Orban ( tatal meu a fost tot colonel, fratele meu tot colonel ), membru marcant PNL , actual candidat la primaria Bucurestiului (consilierul meu de taina fiind ASaftoiu) , cant la chitara shi am boala pe Relu Fenechiu sparge-l-ashi la bot ca a bagat bardidul numai in belele !
    Multzumit ?...shi daca e-adevarat ce spun ? ...eeeeeeeeee ?
    Cine poate sa verifice sa verifice...... daca-i adevarat sa certifice !

    RăspundețiȘtergere
  22. Incredibil... dar bineinteles ca stiti.. la pnl .. adunarea generala se face adunand studentii pe o bere... ca nu cumva domnul vosganian sau "Lupul la strigare" Ex ministrul Juxtitiei... sa vada o sala goala... plina de interes... sa ne traiti ... penel..opilor... sa asteptati ca penelopa primaria...Domn Profesor cu ajutorul Dnei Irina... let's WIN!!

    RăspundețiȘtergere