miercuri, 2 aprilie 2008

Pana unde merge campania?

Cupa liceelor la fotbal, 28 martie 2008. Nimic neobisnuit. Primaria este unul dintre organizatori, alaturi de Inspectoratul Scolar Judetean. Si eu, ca in multe competitii unde sunt implicati elevii, am fost unul dintre sustinatori, in cazul de fata, al echipei de la Grupul Scolar Anghel Saligny, castigatoarea campionatului. Conform intelegerii, jucatorii au purtat numele „Irina Schrotter” pe echipament. Numai pana in semifinale insa, moment in care reprezentantul Inspectoratului Scolar a facut presiuni asupra tinerilor sa-si schimbe echipamentul. Motivul invocat a fost acela ca in spatiul scolar nu se face campanie electorala. Fireste, daca nu ar fi existat candidatura la primarie, tricourile nu ar fi deranjat pe nimeni si contributia mea ar fi fost binevenita.

As fi acceptat in totalitate argumentele venite din partea Inspectoratului Scolar, dacă, revazand caseta cu inregistrarea, nu as fi avut surpriza neplacuta sa-l aud pe viceprimarul Constantin Adascalitei scandand, cat il tineau plamanii, in fata tuturor liceenilor prezenti, numele primarului, asociat cu al primariei. Ma intreb de ce o asemenea actiune nu a fost considerata campanie electorala si de ce a fost permisa de inspectorat. De ce nu s-au luat masuri si nu s-a respectat legea ?

Am crezut ca fotbalul este folosit ca mijloc electoral doar in legatura cu Poli Iasi, dar m-am inselat. Nichita a invadat si scolile.




Irina

14 comentarii:

  1. ....Hmmmmmmm, in fond fiecare individ poate sa tzipe cat doreshte shi ce doreshte la un meci de fotbal
    ....Cat despre relatzia Adascalitzei-Nichita presa reflecta clar ca nu este prea buna ......sau minte presa ?
    ....asha ca io tot in febletzea mea NICHITA trag , copy-paste evz(Evenimentul Zilei):

    "Aceştia îl acuză pe edilul Gheorghe Nichita de abuz în serviciu, întrucât şi-ar face campanie electorală din banii publici. Liderii locali ai PNL şi PDL susţin că în publicaţia săptămânală „Curierul de Iaşi“, care este distribuită în cutiile poştale ale ieşenilor, apar doar realizările PSD.

    Consilierul local PNL Anghel Ficu susţine, într-un comunicat de presă, că „trompeta primăriei, intitulată «Curierul de Iaşi», va sărăci bugetul local cu câteva miliarde de lei“ şi îl acuză pe primarul Iaşiului că, „după milioanele de euro aruncate pe asfaltări electorale, acesta doreşte să-şi finanţeze campania pe bani publici“.

    El îl atenţionează pe Nichita că, printr-o hotărâre a consiliului local, s-a stabilit ca această publicaţie să fie un buletin informativ al consiliului, şi nu „un oficios al primarului PSD“.

    Săptămânal de „informare a cetăţenilor“

    Daniel Oajdea, consilier PDL, susţine, potrivit Mediafax, că analizează posibilitatea de a ataca în instanţă ziarul primăriei. „Sunt sigur că acest ziar va înceta să mai apară după campanie. Eu nu înţeleg tupeul primarului Nichita de a cheltui aiurea banii ieşenilor.

    În gazeta respectivă e mediatizată doar activitatea primarului, nu scrie un cuvânt despre consilierii locali“, a declarat Oajdea. Şeful Biroului de Comunicare din cadrul primăriei, Ninel Berneagă, care este şi redactorul-şef al „Curierului de Iaşi“, a declarat că săptămânalul nu are nicidecum un scop electoral, ci îşi propune doar să informeze cetăţenii despre activitatea primăriei.

    Primarul PSD Gheorghe Nichita nu a putut fi contactat, fiind plecat din localitate."

    SA TRAITZI CUM VOTATZI !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nefericita alegere de marca, nu-i asa? Daca era simplu "Irina" sau
    "Schrotter" nu era o problema, nu?
    Din cate stiu I.S. nu si-a depus oficial candidatura...atunci care e problema? Sicane, deci!
    Sau daca io' port acum pe strada un tricou sau o sapca cu I.S. se cheama ca fac campanie si pot fi sanctionat? De asemeni I.S.? Si panourile publicitare de pe strada? Eu am unul exact sub fereastra...daca ma uit mai lung la el si imi mai straneste un zambet de speranta (a nu se interpreta, ca stiu io' ca anumite rotite vi se invart invers :)) ) se poate spune ca m-a influentat electoral? Sau poate magazinele care le are pot fi interpetate drept cuiburi ilegaliste si centre de comanda pentru actiuni electorale?
    Articolele din magazine au tot I.S. inscriptionat pe eticheta, nu-i asa? Na! alta belea !! Peste tot numai materiale electorale...ce-i de facut? Sa daramam panourile publicitare (unele deja sunt istorie) sau sa-mi trag io' jaluzelele? Sa-i inchidem magazinele, eventual sa le dam foc la toate "materialele electorale" din ele....da' ia sa vedem cine o face ? Invit pe cel far' de pacat sa aprinda primul bricheta....se ofera cineva? Nimeni ????????

    D-nul Nichita probabil a fost sponsor in nume personal - adica din banii dumnealui personali sau sponsor a fost institutia numita Primaria Iasi? Ma astept ca si pe stadion la meciul de sambata si nu numai, 5-6 mii de ieseni sa fie obligati sa asculte la megafoane indemnuri si sloganuri (sau slogane?) electorale
    pentru ca ,nu-i asa, Primaria (sau Nichita?) este sponsor. Da' nu se pune, pentru ca din postura de sponsor lucrurile se vad altfel. Doar pentru unii...of! legile astea si interpetarile lor !! Legea nu e aceeasi pentru toti? A! doar pentru prosti...scuze, mi-am amintit....

    Mai aseara, autoturismul fotbalistului Balba s-a lovit de un stalp (mama lui! taman pe strada l-au plantat astia !!... ). Autorul a disparut de la locul faptei! Unii zic ca era Balba in masina, Balba spune ca era in pat, in fine, poate Politia va face lumina in cazul asta ! Interesant ca Politia
    spune ca autorul a disparut in noapte si l-a pierdut !!!!! Unii l-au recunoscut ca fiind jucatorul...Oare de ce nu a fost urmarit? N-ar fi la prima abatere de acest gen, ar fi fost pasibil de puscarie...nu cumva cineva care protejeaza clubul Poli Iasi si implicit pe jucatori a dat ordin sa nu cumva sa-i streseze pe baieti, etc, etc...oare cin' sa fie? cam pe aici doream sa ajung : daca se va dovedi ca Balba (care si asa nu face 2 parale) a fost la volan, ba si sub influenta alcoolului avem de-a face cu o protejare/favorizare a infractorului si trafic de influenta ("sa nu va legati de baiatul asta,ca....") - referindu-ma strict la "protector" - stim noi cine, persoana importanta....ca pentru "protejat" exista o lista lunga de infractiuni de acest gen...
    ..gata pe azi..tot copy-paste, dar din prostiile mele :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. ei, gata, da' de unde?...mi s-a mai aprins un beculet:
    ...se zice ca profesorii din municipiul Iasi ar urma sa primeasca din partea Primariei, asaaa, absolut neinteresata, anumite prime in bani. Absolut meritate, zic eu! DAR, daca ceilalti profesori din celelelalte orase si localitati din judet nu primesc asa ceva, insemana ca banii sunt de la bugetul Primariei Iasi, adica din banii nostri. Si aici e OK, nimic impotriva! Cine are...are !! Domnii din Primarie uita insa un aspect: printre contribuabilii la buget (local sau national - ca de fapt banii se intorc de la Guvern via CJ, Primaria doar ii administreaza-daca gresesc rog sa fiu corectat) se numara un procent mare, ba chiar foarte mare de profesori/cadre didactice care activeaza in mediul rural !!! si care nu beneficiaza de aceste prime !!! Ba mai mult, sa presupunem ca Jr al meu, din diverse motive face scoala la Tomesti (out of city - pentru cine nu stie). Eu platesc impozit pentru mun.Iasi, dar profesorii de la Tomesti nu sunt la fel de stimulati sa se ocupe de copilul meu in aceeasi masura ca cei stimulati electoral de Primaria Iasi. Iata de ce, daca m-am facut bine inteles, consider 100% acest fapt discriminatoriu fata de cadrele didactice din judetul Iasi. Profesorii din Iasi ar trebui, intr-un gest al onoarei fata de breasla care o reprezinta, si intr-un gest de solidaritate cu colegii lor din mediul rural, sa refuze aceste prime mincinoase si electorale. Si asa am gasit un motiv in plus pentru care profesorii si elevii influentati de acestia sa scandeze numele (in curand fostului) primarului actual.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ptiu!! parca am vorbit intr-un ceas rau !!! Panoul publicitar cu I.S. de la intersectia Banu cu Independentei (Fundatie) tocmai l-au dat jos (ora 13.50 - va trimit poze cand ajung acasa) - poate a expirat contractu', nu stiu motivele...si-acu'? cin' ma mai inspira?...ca era o invitatie la a fi inspirat in 2008.. :(((

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai cand io behaiam p-aci ca NEMERNICUL NICHITA trebuie lovit la gioale matalutza faceai balet precum porumbacu pacii ...nah acum ...cucu panou cucu inspiratzie !...:)))))))))))))
    Apropos la :
    " PANA UNDE MERGE CAMPANIA ?"
    pai pana unde la dracu sa ma ia merge .....pana la anuntzarea rezultatului :
    " ISCHROTTER ESTE NOUL PRIMAR AL IASULUI "
    Nashpa rau izul asta de campanie stilata ....parca-i copiata de la liberali ...oare de ce simt io asta ? :D (ranjesc )

    Bleahhhh n-atzi intzeles ca acum exista doar 2 shanse :

    VOI PE EI SAU EI PE VOI !

    Suntetzi la fel de moi ca shi blegomanul ala de Orban care chiar daca nu pune alcool in gura arata tot timpul de parca ar fi baut o cisterna de votca .....de asta face marinarul ala intelegent mishto de el ...cum trece o saptamana cum ii articuleaza pe pitzigoi sa nu ramana ceata fara de antrenament ! Bleahhhh !

    SA TRAITZI ASHA CUM VOTATZI !

    PS Intzelegetzi o data ca REGULA Nr.1 astazi in ROMANIA este ca daca dushmanu-tzi da o palma tu ii dai retur 3 palme + un shut in fund (bonus) !

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu personal Stefane iata cum procedam daca eram acolo :
    Dadeam telefon la un prieten , mai dadeam telefon la un prieten ....shi inca la unul ,shi inca la unul, chemam niscaiva reporteri shi bagam tambalau mare ....greva foamei, cetazteni ajutor ca ne omoara infamul, fluieraturi, tzipete, acte fluturate ...ca in cartierul RAHOVA-BUCURESHTI cand a vrut premarele Marean sa taie curentul....ca exact asta-i trebuie lu'pseudo-masonul asta de NICHITA.......ATMOSFERA !!!!

    SA TRAITZI CUM VOTATI !

    RăspundețiȘtergere
  7. Posibil comentariu :

    COMUNICAT :

    FURTUNA NICHITA A AFECTAT IERI IASUL FACAND RAVAGII PRINTRE PANOURILE PUBLICITARE ....CETATENI VA RUGAM PASTRATI-VA CALMUL, O SA TREACA REPEDE DEOARECE ESTE DOAR O FURTUNA INTR-UN PAHAR DE APA !

    ASOCIATIA VANATORILOR DE FURTUNI URAGANE SI EXCROCI

    IASI 02.04.2008

    RăspundețiȘtergere
  8. mda.. cica Nichita a facut aceasta competitie frumoasa .. sunt de acord sa dea bani si in astfel de cazuri .. dar ar trebui sa mearga in cartiere gen dacia , bularga sa vada in ce conditii traiesc locuitorii iasului RUSINE !! ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Penibil ! Tehnica aceasta perfida de
    manipulare e periculoasa mai ales atunci cind sint la mijloc adolescentii. E inadmisibil ca viitorul acestor copii sa fie pervertit doar pentru interese politicianiste. De ce nu le explica d-ul Adascalitei copiilor, in situatii de acest gen, ce inseamna valoarea, competitia onesta, corectitudinea, respectul de sine sau onoarea? Toate aceste valori insa nu mai fac doi bani cind e vorba de ciolan, de propriile interese. Efectele acestui comportament insa continua sa vicieze mediul scolar, educatia tinerelor generatii.Poate era mai bine daca d-ul Adascalitei le amintea elevilor ce a spus N. Ioarga despre politicianul adevarat "cel care ridica poporul pe umerii sai si nu cel care se urca (pentru interesul propriu)pe umerii poporului". Ma tem insa ca viceprimarul Iasiului nu agreeaza istoricii. Pentru moment steaua dumnealui norocoasa e Nichita si foloseste in scopuri mizerabile pozitia efemera a domniei sale. Mare rusine! Si daca ii pasa atit de mult de copii de ce nu a sponsorizat din buzunarul propriu actiunile sportive? Chichirezul e altul doamna Irina, cred eu. Desfasurarea masiva a fortelor dv. i-a bagat in panica pe edili iar spaima pierderii ciolanului i-a trezit din hibernare. Sint pe urmele dumneavoastra. In loc sa-si vada de treburile obstei fac tot ce pot sa va impiedice, asta e prioritatea lor acum, sa va anihileze orice pas. Nu dezarmati, cu cit sint mai inspaimintati cu atit vor gafa mai mult! Fiti increzatoare! Vine momentul adevarului. Iesenii, inclusiv, copii, nu mai vor minciuni, vor sa se bucure de viata .Si pentru asta au nevoie de adevar.Si nu ezitati sa ne aratati, ori de cite ori puteti, ce se intimpla pe parcursul actiunilor dv. E necesar sa stim pentru ca iata, numai aici, printre rinduri, aflam despre "embargo-ul" si "desantul" pornit impotriva dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  10. tinand cont ca acest mesaj nu va fi publicat dar totusi va scriu cu prietenie iasul ca si orici alt oras este corupt deoarece o persoana care a absolvit o facultate si de exemplu a devenit directorul unei institutii are un salariu destul de mare dar ca orice om vrea tot mai mult pana cand ajunge in frunte este se ful sefilor dar vrea si mai mult se ocupa cu afaceri care ori sunt ilegale ori sunt pentru propriul interes deci se va ocupa de problemele sale nu de ale orasului cum s-a intamplat cu gh.nechita .

    dumneavoastra incercati sa candidati sub un pretext ca vreti sa schimbati orasul nu va cunosc asa ca nu stiu daca veti rezolva problemele orasului sau pe ale dumneavoastra dar orasul nu voteaza decat cu un partid sau cu cineva extrem de popular deci sansele ca dumneavoastra sa iesiti sunt aproape nule singura sansa ar fi ca sa fiti singura participanta de oarece orasul nu va vota decat cu persoanele care au dat o dovada enorma de sinceritate si muca deci o alta sansa pt dumneavoastra ar fi sa ajutati batrani sunt multi si ei iar influenta pe copii lor asta ar fi o sansa dar totusi riscati enorm participand sunt sanse mari sa nu iesiti si nu are rost sa participati doar pentru ca sunteti nervoasa pe gh.nechita pentru un anumit incident oricum intodeauna au castigat cei influenti puternici si smecheri dar in special cei ambitiosi va sugerez sa va hotarati ce faceti in viata va descurcati bine cu moda de ce doar pentru proiectul palas sa candidati nuprea mai poate sa se intoarca nimic si sa stiti cel mai bine ar fi sa nu va cheltuiti bani pe afise mai bine ati dona batranilor de la azil .si cu prietenie va sugerez sa nu va faceti sperante ca o sa castigati oricum chiar daca acest mesaj va fi citit mai intai de editor ar fi bine sa il citeasca doamna srotter

    P.S SFATUL MEU ESTE SA VA INTOARCETI LA MODA probabil ati face ceva daca ati fi primar doar ca lumea nu o sa va voteze decaqt cu un partid

    P.P.S doamnele de la salonul dumneavoastra din iulius mall tund chiar bine

    P.P.P.S nu puterea conteaza ci intentia. si oricum ganditiva la vitor daca chiar ar fi bine sa candidati toti primari sunt lafel vor putere
    succes!!!!!
    cu prietenie paul

    RăspundețiȘtergere
  11. Ete ce surpriza ti-a facut ISCHROTTER, anonimule Paul de la 21:31.....ti-a dat free la postare !!!!!!!
    Meiii Paulica dar daca ISCHROTTER iti arata ca nu se aseamana cu ceilalti primari ?...eeeeee ? io baiat cred ca faci stop cardiac !.....:))))))))))......... Ufffffff mama mea ce am ajuns romanii astia ce suntem, sa vedem totul numai in negru si daca dam peste ceva alb harsti repede cu bidineau sa-l facem negru !

    SA TRAITI CUM VOTATI !

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru anonimul de la 21:31 :
    Mai Paulica , esti cam terminat , gramatica asta ,mama masii , te omoara . Coerenta asta e greoaie ,iar de virgule si alte semne de punctuatie nu mai poate fi vorba ! Sfatul meu , este sa te duci si sa te tunzi la Iulius Mall ca sa-ti mai revii .
    Pupicutzi

    RăspundețiȘtergere
  13. Brotacel adica brotacico :

    MAMA MA-SII
    nu
    MAMA MASII

    cat despre Paulica .....deh dimocratzie breh ....tasteaza cand vrea, cum vrea, cat vrea shi cand vrea !

    Hihihi te PUMPIC DULCIC,
    Boscoiul talamb
    BALTA DE LANGA IAZ
    04.04.2008

    PS .....am pus bine virguliliiii ?

    RăspundețiȘtergere
  14. Este pentru prima data cind il vad pe Adascalitei ca vorbeste mai tare si atunci o face si prost. De remarcat curajul lui deosebit, nu`l credeam in stare de asa ceva

    RăspundețiȘtergere