luni, 7 aprilie 2008

Sfidarea contribuabilului face parte din "hrana" conducerii Primariei

O scrisoare de la un iesean catre presa, exemplu de gandire corecta, simt civic si revolta justificata.

„Nu stiu de ce in momentul in care am inceput sa va scriu, ma obseda un vers din Eminescu: «... sa-i imparti in doua cete, in smintiti si in misei». De cand, mascat, a inceput campania electorala, personajele noastre politice ne demonstreaza ca de fapt si ei se numara printre cei amintiti de Eminescu.

Uitati-va cata ura si minciuna contin sloganurile lor. Citeam zilele trecute in ziar, de un proces pe care il va intenta un viceprimar unui consilier. Il va da in judecata pentru ca l-a acuzat ca stratul de asfalt nu era conform proiectului, de 4 cm. Auziti dumneavoastra, de 4 cm. Oameni buni, un strat de 4 cm de asfalt, intr-o lume civilizata, unde banul public nu-l cheltuieste nimeni cum vrea el, nu este prezentat nici macar pe o mostra, nu pe o strada. Probabil ca un asemenea asfalt vom avea si pe soseaua de centura si pe toate strazile din marea asfaltare. In Germania, pe o strada dintr-un mic orasel, stratul de asfalt avea aproximativ 12 cm.

Cine a aprobat un proiect in care, acesta avea 4 cm, sa plateasca! De aceea avem gropi dupa cateva luni de utilizare, se exfoliaza etc.

Aprobarea unor asemenea proiecte este aprobarea unui furt din buzunarele cetatenilor nostri. Sa mearga domniile lor sa munceasca in alta parte. Primarul cu cei cativa acoliti (consilieri) a facut un imprumut pe spinarea noastra. Ii pasa lui cum sunt cheltuiti banii? Nu! Uitati-va cum a iesit strada Bucium, largita. Am spune ca-i minunata, dar ce am castigat?

Am pus niste borduri (unii spun de „om prost") de parca ne-am pregati sa navigam pe strada. Masinile de pe banda destinata parcarii, ca sa nu-si distruga spoilerele, opresc la o distanta apreciabila de bordura. Ce am castigat? Nu se poate circula pe doua benzi pentru ca nu e loc.

Cine a comandat asemenea borduri? La ce folosesc ele? Noi platim bani pentru baraje sau pentru niste borduri care sa delimiteze strada de trotuar? Tot occidentul ar trebui sa va fie reperul, domnilor edili!

Pasarela de la Bucium a fost „atacata" de Citadin acum o luna pentru plombare. Bineinteles, cine a trecut pe acolo, a descoperit ca, dupa parasirea zonei, au mai ramas gropi remarcabile, pentru a-si pregati front de lucru pentru mai tirziu! Au facut-o zilele trecute. Din pura curiozitate, puteti afla care au fost costurile celei de-a doua deplasari?

S-a inceput marea eliberare a strazilor. Se ridica masinile parcate pe banda intai. E bine? Poate. Pe fiecare strada, bulevard exista firme, magazine etc. Asa au fost concepute. Noi facem cumparaturi acolo. Niste oameni carora li se pare normal ca intai sa gandeasca si apoi sa execute, ar fi procedat altfel, dar acestia pe care i-am ales, ii platim sa ne faca viata mai frumoasa nu au procedat asa. Este un dezastru. Strazile din spatele bulevardelor sunt arhipline, circulatia de asemeni. Cand au dat aviz de functionare a sucursalelor bancare la parter de blocuri, n-au facut studii (cine sa le faca?) care trebuiau sa ia in calcul faptul ca, la banca omul se duce sa depuna bani, sa ridice, ca personalul vine cu masina, clientii asemenea, au preferat sa autorizeze B.R.D., blocand trotuarul in loc sa o determine sa amenajeze parcarea din spatele bancii care in halul in care arata evidentiaza clar, grija pentru oamenii acelor pe care i-au ales, a domnului Nichita. De ce nu parcati acolo domnule Nichita, sa parcati cand ploua si o sa va simtiti la fel cum erati in copilarie!

La multe alte probleme ce trebuiesc ridicate, nu pentru a avea un raspuns, sfidarea contribuabilului face parte din „hrana" conducerii Primariei.

Salvati-ne si de nisipul aruncat pe strazi, fara a fi nevoie. S-au inventat si alte metode dl. Nichita, dar nu-i asa ca la cantitatea de nisip nu-i nici un control?”

Ioan COZMA

12 comentarii:

  1. Adevarat spus...dar cate ar mai fi de adaugat la capitolul asta. De doi ani si jumatate incerc sa obtin o audienta pentru spatiul verde din zona Gradinari. Desi parcul de acolo este sub ingrijirea Primariei, nu exista cosuri de gunoi, zona a devenit un focar de infectie. E un maidan periculos..noaptea nu este deloc luminat, nici un bec pe sute de metri..si te ataca cainii comunitari. Zilele trecute o fetita a fost agresata in zona si niciodata nu vezi un politist. Daca ma duc si ridic acolo o contrusctie, pun pariu ca primaria reactioneaza dupa un an de zile..
    Doamna Irina, noi, iesenii, sa ne batem joc singuri de orasul nostru. Oare cu ce am gresit?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna dimineata!

    Aseara am vazut un caine mort, inecat, dus de apa Bahluiului langa Podu Ros. Ma intreab daca vreodata in viata am sa vad apa asta imputita curatata si amenajata. Ni se imbolnavesc copiii, daca se apropie de ea. Macar cateva site, din loc in loc, unde sa se stranga mortaciunile si gunoaiele, care sa fie stranse zilnic de Salubris. E de neimaginat...ca nimeni nu se gandeste la asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  3. ANONIMULUI DE LA 10:44 / 07.04.2008

    Offffff tu nu ai intzeles ca ei ashtia de la PSD : "MUNCESHTE NU GANDESHTE" ?

    SA TRAITZI CUM VOTATZI ....poate de data asta votatzi pe unii care inainte de a muncii mai shi gandesc un pic !

    RăspundețiȘtergere
  4. Oare nu se poate face nimic pentru amenajarea pasajului din Piata Unirii? Probabil ca e unul dintre cele mai sordide locuri ale orasului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Unde prostia este mare...nu poti cere bun simt. Un asemenea golan in fruntea Iasului face orasul de rusine. Imi e jena sa spun ca sunt din Iasi. Ma bucur ca voi pleca in curand. By-by Nichita! Gropile sa-ti strice masina, sa te muste cainii !! Ai grija cu ce-i mai minti pe oameni...poate o incasezi de la unul mai nervos si care s-a prins ca l-ai pacalit...

    RăspundețiȘtergere
  6. Ha-ha-ha! Se desteapta Iasiul? Sau site-ul asta face parte din grupul celor care si-au facut implant de creier?
    Moldoveni din toate tarile, treziti-va!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mamaliga nu explodeaza dom’le, dar de trezit din motaiala o poate face. Are nevoie de niste dusuri reci. Poate vine Salubrisul pe vremea asta si ii uda bine contra prafului de pe creier.

    Apropo, aveti nevoie de voluntari? Pe cine sa sun? Ceva, un numar de telefon, la vedere, a unui om serios...

    Adi

    RăspundețiȘtergere
  8. Eeeeeeee shi tu anonimule de la 11:22 / 07.04.2008.....nu shtii matalutza ca pe moldoveni este greu pana-i urneshti ca dupa aceea trebuie sa te fereshti din calea lor ca vin ca tavalugul shi spulbera totul in cale !!! ....eu personal sper sa va urnitzi shi sa spulberatzi toate lichelele comuniste shi liberale din primaria Iasului !

    MOLDOVENI URNITZI-VA SHI SPULBERATZI !....SPULBERATZI TOT CE INSEAMNA LICHELISM POLITIC,FURT DIN BANII PUBLICI SHI NERESPECTARE A PROMISIUNILOR ELECTORALE !

    RăspundețiȘtergere
  9. Hihihihi iote-te dom'le ca a ajuns Iasul la shtirile de la REALITATEA SOV....cam suparatzi cetatzenii... suparatzi shi foarte nervoshi !


    SA TRAITZI CUM VOTATZI !

    RăspundețiȘtergere
  10. Hai mai cititi "una buna, impreuna" care se cheama cam asa: "Miscarea browniana a candidatilor ieseni".In Cotidianul, tot de azi. Mai da bine le mai zice.

    RăspundețiȘtergere
  11. Politica cu bordurile (spalare/justificare de bani) este imprumutata din Bucuresti unde tot oameni "competenti" conduc tara ...
    Adio parcare jumatate pe trotuar pt economisire carosabil. Doar SUV-urile "marilor domni" vor putea folosi acest avantaj. In rest preobabil ca masinile mic vor fi ridicate sau se vor impune amenzi corespunzatoare mojicimii.

    RăspundețiȘtergere