marți, 1 aprilie 2008

Realitatea vorbeste

Am primit, de la un anonim binevoitor, un nou clip care reflecta starea deplorabila a orasului. Ce-ar mai fi de comentat?





Irina

22 de comentarii:

  1. Stimata D-na I. Schrotter si stimati ieseni,

    Lasand deoparte disputele politice si electorale , fac apel la fair play din partea noastra si sa semnalam - in sfarsit - si fapte demne de luat in consideratie. Confirmarea stirii ca D-ul Gheorghe Nichita va participa la Summit-ul Nato de la Bucuresti nu ma face decat sa reconsider valoarea primarului nostru si sa fiu mandru ca sunt iesean, ca sunt moldovean.
    Conform comunicatului de presa de pe situl primariei, datorita circumstantelor geo-istorice ale orasului nostru, primarul Nichita a fost desemnat sa reprezinte cu demnitate judetele Moldovei, sustinand cauza formarii unei granite puternice ca front estic al Aliantei cu cartierul general la Iasi.
    Eu personal ma mandresc cu faptul ca primarul orasului meu va sta la masa cu mai marii lumii. In sfarsit, existam si noi pe harta Europei. Bineinteles ca pozitia Iasului in frunte cu primarul nostru va determina o dezvoltare pe termen scurt a zonei de nord-est a Romaniei(zona cu PIB-ul cel mai scazut din UE) si vor atrage investitii de talia planului Marshall.

    Sunt mandru ca sunt iesean!
    Bravo Iasi! Bravo PSD! Bravo Gheorghe Nichita!

    VA IUBIM!

    RăspundețiȘtergere
  2. GLOSA ADAPTATA :

    "Vreme trece, vreme vine,
    Toate-s vechi si noua toate;
    Ce e rau si ce e bine
    Tu te-ntreaba si socoate....
    CUM TRAITI SI CUM VOTATI !

    adica totul se rezuma la :

    SA TRAITZI CUM VOTATZI !

    RăspundețiȘtergere
  3. Personal consider ca este necesar deschiderea pe acest blog a unei teme care este foarte dureroasa :

    "BAZA MATERIALA A INVATZAMANTULUI IESEAN"

    cu referire stricta la salile de curs ,conditzile din campusul universitar shi viatza cotidiana a studentului din Iasi...cred ca pe aceasta tema multzi dintre studentzii iesheni ar avea multe de spus !!!
    Aceasta tema ashi deschide-o shi pentru faptul ca doi dintre contra-candidatzii lui ISCHROTTER au directa legatura cu invatzamantul !

    Haidetzi sa lasam deoparte strazile pline de carpeli electorale (ca shi asha nea NICHITA este in pragul isteriei)shi sa focalizam pe 3 directzii(bineintzeles ca aparatul foto nu trebuie sa lipseasca )

    -INVATZAMANT
    -SANATATE
    -ASIGURARI SOCIALE

    adica exact pe segmentul elevi-studentzi shi pensionari ! Sa nu uitam ca in mainile acestora sunt multe voturi !

    SA TRAITZI CUM DORITZI !

    RăspundețiȘtergere
  4. "Confirmarea stirii ca D-ul Gheorghe Nichita va participa la Summit-ul Nato de la Bucuresti nu ma face decat sa reconsider valoarea primarului nostru .."

    Breh Ioane maestre ca sa reconsideri ceva trebuie ca acel ceva SA EXISTE !....CARE VALOARE, UNDE VALOARE, CE VALOARE? ....POATE NONVALOARE !
    :))))))))))))))))))))))))))))

    Vorba aia ....Iasul arde shi NICHITA piaptana summit-ul !

    SA TRAITZI CUM DORITZI !

    PS. STAI SA AJUNG LA BIROU CA AMU SUNT PE DRUM SHI POSTEZ IO CEVA DESPRE VALOAREA NICHITA !

    RăspundețiȘtergere
  5. Bre, Ionutz, tata, parca eram de aceeasi parte a baricadei...ce-ti veni asa deodata? Ia sa vedem nu cumva aceasta invitatie este o mana de ajutor intinsa de CC al PSD pentru a-si mai spala imaginea? (desi tot io' afirmam cu cateva zile in urma ca nu mai pare a fi in gratiile partidului) ? Va sta la masa cu cei bogati? 'ai tu,lasa-ma !! Scenariu: Basescu il prezinta pe G.N. : "-Mister Bush ai uant ricomendid iu on mister Nechita...iour tiz, in feact (ha-ha-ha!); hi is za cif af za Iasi,a siti from ist af Rumeinia.../-oh, ies, ai rimembar iu...tu esti ala de nu te-ai inteles cu amicii mei de la Delphi, si a trebuit sa mergem la Miroslava...o sa te tin minte baiatule, si pe tine si pe orasul tau..." bulina neagra, care va sa zica :((( ....sau dimpotriva, poate americanii si toti maharii Europei vor da navala; (in)vestitorii primaverii vor incepe a arunca cu banii in stanga si-n dreapta....acu' nu e foarte sigur daca vin in Iasi sau la Miroslava. Aiurea!! Hai ca visati frumos...astept si io' sa curga capitalul privat prin dulcele targ, da' pas! cui ii pasa?
    Pana una-alta ne multumim cu chinezii...numa' ca astia iau si nu aduc...

    A! era sa uit ...e 1 Aprilie azi!...mai Ionut...mai-mai sa te cred...si sa intru in pacat cu tine ... :))))

    RăspundețiȘtergere
  6. Ete ca s-a prins ......io nu ma prinsesem ! =))(ranjesc !)..........maestre Murariu multzumesc pentru ridicarea la fileu !
    Juniorule ia d-aci :
    BIS DAT , QUI CITO DAT !


    SA TRAITZI CUM ALGETZI !

    RăspundețiȘtergere
  7. Uitasem :
    MAESTRE MURARIU DE DECLAR OFICIAL UN SUSTZINATOR AL JOSNICULUI SHI INFAMULUI CANDIDAT NICHITA GHEORGHE .....ESHTI UN TRADATOR AL CAUZEI !

    (Asta trebuia postata dupa postarea 11:01/ 01.04.2008)

    Aloooooooo este INTAI APRILIEEEEE !

    SA TRAITZI CUM VOTATZI !

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnu Ionut Murariu!respect ce simtiti dar nu admit un lucru:nu folositi pluralul,"va iubim"!Eu nu-i iubesc.Ba dimpotriva!am motive intemeiate sa-i trag la raspundere pentru dezastrul industriei iesene!nu mai spun de :invatamint,sanatate ,cultura!Cu NATO suntem ca si capra riioasa,dar cu coada sus.

    RăspundețiȘtergere
  9. Subtile "e" zicerile astea, tata, carcotash!....atat de subtile ca stau si rumeg la ele, da' neam de ma prind ce vrei sa spui...nu'sh cine da (si cat de repede), nu'sh cine primeste....si una peste alta neuronii mei au fost greu incercati astazi ca sa pot sa mai filtrez oarece vorbe de duh...azi sorry, nu ma mai duce mintea...daca vrei sa-mi traduci astept pe mail...sau YM! ma gasesti tu..:))

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna seara.
    Mai Stefane : "...Ştefan se întoarce şi din cornu-i sună;
    S-a prins cam tarziu, ca a fost o gluma..."
    Mai Carcotash : "Nici tu, Brutus?"
    OK. Confirm oficial ca post-ul meu a fost o gluma de 1 aprilie.
    Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva( ma refer la Condoleeza, W., Vladimir ).
    In timp ce ei cauta petrolul cu galeata, pe mine ma intereseaza mai mult ce se intampla la mine acasa, in orasul meu, unde se cere urgent un summit.

    "Lasand politica deoparte,
    Noi alegem un manager"

    RăspundețiȘtergere
  11. da mai ion tu crezi k e cel mai apt pt summit era nichita din moldova?mai boutzule.....ala de la neamtz era mai bun dekt nea' CANEA!!!makr el a facut ceva pt nemtzeni!trust me ...dute acolo sa te convingi..
    NU CRETINU ASTA DE NICHITA

    PACAT PENTRU CELE 7 COLINE

    FLY FISH

    RăspundețiȘtergere
  12. Ba io Brutus , Ioane m-am prins ( de asta "ranjeam" in postarea de la 15:39 !!!) dar am lasat gluma sa mearga mai departe ca deh, sa am un motiv servit asha din senin (minge ridicata la fileu) sa-l spurc pe Nichita mai greu gasesc maestre !
    Cand treci prin Bucureshti sa dai un zvon ne-om intalni shi-om carcoti la o masa ca bani de-o icra shi-o bardaca de vin am sa gasesc io - l-ashi invita shi pe stefan dar cica-i la tratament ( oare tratamentul se numeshte nevasta ? ) :))))))))))))

    SA TRAITZI CUM VOTATZI !

    PS AUZI IOANE DA AIA CU GLOSSA DE LA 11:15 CE PARERE AI ?......

    RăspundețiȘtergere
  13. Moaaaaaaaaaama ma tavalesc de raaaaaaaas ......Ioane eshti de nu se poate, nah ce sarii la gatul tau FLY FISH shi TALASMAN...mai copiii nebunul asta de Murariu facea mishto de nea coclender ,robinet sau cum ii mai zicetzi voi in postarea de la 11:01 !!!!!
    ASTAZI A FOST 1 APRILIE !

    RăspundețiȘtergere
  14. @carcotash : nop, nu e nevasta...e "alte" doamne : un plus de trigliceride ,ceva colesterol...si ceva kile in plus...da' nu-i bai ...cu si ptr. tine, am mai afirmat..ma spurc odata!! :)))

    RăspundețiȘtergere
  15. Pentru carcotash : Stiu ca te-ai prins, glumisem. M-au amuzat tare Stefan si D-ul Talasman(care la varsta dumnealui ma mir ca nu s-a prins, la anu mi-o face el mie).
    Glossa ta adaptata carcotashe e ca o manea :), adaptata, catren, versuri scurte, rima incrucisata...exact cum sa inteleaga mai bine romanu mesaju...
    (ia pune pe ritm de manea glossa si vezi ce stare de vot iti da, luupiiiiiiii........).
    Lasand gluma deoparte, trebuie acordata atentie si problemei ridicate de tine in legatura cu invatamantul iesean care si el are nevoie de un summit.
    O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  16. Mda ...sa speram ca or sa se limpezeasca apele si se apuca lumea de campanie electorala adevarata, lasand deoparte improscatul cu noroi si pseudo-"telectualitatea docta...
    Oricum maestre tzin sa-tzi reamintesc :
    NE-AM TAVALIT DE RAS IERI ....ai fost tare rau Ioane ( dimineata am facut pronosticuri cati or sa muste nada !)... de fapt eu personal asa am cunoscut moldovenii : pusi pe glume, joviali , primitori si hatri ....dar iata cum aceasta mizerie numita POLITICA a determinat o schimbare radicala......superficialitate, orgoliu prostesc, goana dupa imbogatzire , minciuna ....uffff !

    HAI SA TRAIM CUM VREM NOI !

    RăspundețiȘtergere
  17. DRAGA IRINA STIU CA VREI SA SCAPI ORASUL DE NICHITA DAR NU VEI REUSI SI STII DE CE PENTRU CA EL ESTE IUBIT DE IESENI ASA CUM ESTE EL ESTE CUNOSCUT IN ACEST ORAS IN TARA IAR TU IRINA ESTI O NOVICE IN POLITICA IAR DACA TU CREZI CA VEI AJUNGE PRIMAR TE INSELI NU AI NICI O SANSA IN FATA LUI GHEORGHE NICHITA ASA CA.

    RăspundețiȘtergere
  18. TOT EU SUNT IRINA DEGEABA TE LUPTI CA TOT NU VEI PUTEA FACE NICI CIT A FACUT ACTUALUL PRIMAR DACA TU CREZI CRED CA TE INSELI CA SUNT STRAZILE ASA CUM ARATA ESTE DIN CAUZA LIPSEI BANILOR OARE REPARAREA STRAZILOR DIN MUNICIPIUL IASI COSTA SUME COLOSALE TU IRINA CREZI CA AI FI PUTUT FACE MAI MULT IN CAZUL IN CARE AI FI PRIMAR AL MUNICIPIUYLUI IASI ASA CA LAS-O MAI MOALE IRINACU CRITICILE LA ADRESA DOMNULUI PRIMART GHEORGHE NICHITA ASA CA EU SUNT MEMBRU PSD .

    RăspundețiȘtergere
  19. DRAGA IRINA STIU CA VREI SA SCAPI ORASUL DE NICHITA DAR NU VEI REUSI SI STII DE CE PENTRU CA EL ESTE IUBIT DE IESENI ASA CUM ESTE EL ESTE CUNOSCUT IN ACEST ORAS IN TARA IAR TU IRINA ESTI O NOVICE IN POLITICA IAR DACA TU CREZI CA VEI AJUNGE PRIMAR TE INSELI NU AI NICI O SANSA IN FATA LUI GHEORGHE NICHITA ASA CA.

    RăspundețiȘtergere
  20. Io personal respect opiniile celor din jurul meu dar nu neaparat le iau shi de bune deci :

    ISCHROTTER N-O LASA MAI MOALE !

    MESAJ INFLACARAT PENTRU TOVARASUL PRIMAR NICHITA GHEORGHE :

    TOVARASE NICHITA VA ASIGURAM CA SUNTETI LA FEL DE IUBIT CA FOSTUL PRESEDINTE TOVARASUL SECRETAR GENERAL AL PARTIDULUI COMUNIST ROMAN TOVARASUL NICOLAE CEAUSESCU! DIN TOT SUFLETUL IMI DORESC MOARTEA PRIN IMPUSCARE LA ZIDUL RUSINII ( LEGATI DE MAINI)A TUTUROR COMUNISTILOR CARE MAI SUNT IN VIATA !

    Nea PSD-istule care tastezi ....bani a avut NICHITA dar in loc sa-i bage in urbe i-a bagat in buzunarul propriu de aceea behaie toata presa ca este in topul celor mai bogati primari !

    Brehhhh Nichito nu te inerva ca face rau la operatie....si doamne fere' ramane breh turma PSD-ului far"de PORCAR !( ca deh PSD-ul este o turma de porci !)

    SA TRAITZI "DINCOLO" TOTZI COMUNISHTII !

    RăspundețiȘtergere
  21. Pentru carcotash :

    Cu adevarat, ai sesizat si ai subliniat foarte bine schimbarea de stare a moldoveanului. Inainte se radea mai mult, se faceau si glume, si pacaleli, si nu se supara nimeni. Eu personal, ma asteptam sa mai vad cel putin 3 pacaleli pe blog de 1 aprilie, da lumea e prea serioasa ca sa mai glumeasca.
    Nu e nevoie sa vii din strainatate, ci e deajuns sa vii din Bucuresti sa citesti tristetea mohorata clar vizibila de pe fetzele moldovenilor. E o lume trista, lenesha si saraca aici(nu generalizez, sunt si exceptii). Un oras trist. Un oras bolnav. Un oras mort.
    La toate astea, se adauga si clasicul 09.00-17.00, orele peste program, un sef frustrat ca nu ti-ai facut "targetu", un vecin ignorant si prieteni gonind spre imbogatzire.
    Tu gasesti ca vinovata si mizeria din politica. Asa este.
    De aceea, eu sustin ca o institutie care reprezinta si dezvolta un oras, nu are nevoie de POLITICA oameni buni, ci de MANAGEMENT!

    "Lasati politica deoparte,
    Si alegeti Iasului un MANAGER!"

    RăspundețiȘtergere
  22. Oare cum de a facut Nechita si alti zeci de primari din nenorocita Moldova ca lucrarile publice de reparatii (a se citi peticeli) rutiere sa demareze exact inainte de alegeri ? Nu sunt bani ?? Nu stiu cum au curajul sa spuna asta pe aici unele jigodii comuniste! Uitati-va la Bacau si taceti din gura !

    RăspundețiȘtergere