vineri, 11 aprilie 2008

Cand Iasul este intrecut de Dagata

O informatie din urma cu cateva zile a fost lasata sa treaca neobservata. O comuna de la marginea judetului, cu o populatie de pana la 5000 de suflete, a reusit sa atraga 4 milioane de euro in ultimii 4 ani, bani europeni. Evident, sunt mai multe fonduri structurale decat a reusit sa obtina municipiul Iasi in acest interval. Sa ne raportam la marimea populatiei si potentialul economic: ar inseamna cam 400 de milioane de euro care ar fi trebuit atrasi la Iasi.

Nu-l cunosc personal pe primarul acestei comune, dar pentru ca a reusit sa modernizaze drumul care leaga comuna de civilizatie, pentru meritul de a intreprinde reparatii capitale la scoli si a reusit sa realizeze aductiunea de apa, canalizarea si statia de epurare, este un exemplu pentru oricine. Mai ales pentru primarul Gheorghe Nichita. Exista strazi, zone in municipiul Iasi care inca mai asteapta canalizarea; peticirea drumurilor este realizata din bani de imprumut, nu din fonduri europene.

Primarul Nichita a platit in ultimii 4 ani pe studiile de fezabilitate mai mult de cati bani europeni a reusit sa obtina. A cautat expertiza peste tot, dar nu a fost in stare sa aplice nimic. Probabil, daca s-ar duce cu o asemenea carte de vizita la Dagata, nimeni nu l-ar alege. Ar fi sub nivelul asteptare a cetatenilor.

5 comentarii:

  1. Ati amutit, nu-i asa? Unde sunt baietii lui Nichita sa atace??

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper sa nu ma inshel ( cam rar mi se intampla ).....este vorba de Dagatza lui Damaschin ?.....Apoi mah nenishorilor Damaschin asta-i o adevaraciune de MOLDOVAN !....MOLDOVAN cu majuscule ...nu "nichita" cu "minuscule" !!!!!!
    Adicalea e ca shi cum am compara ARMASARUL cu MAGARUL ....primari sunt amandoi doar ca realizarile sunt altele !

    CARCOTESC, CARCOTESC, CARCOTESC ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Dooaaamna Irina ! Zau asa ! Dar cum sa fie Nichita primar la Dagita? Pai nu l-ati vazut acum citeva minute la Realitatea? Alaturi de Vanghelie? NU L-ATI VAZUT? Pai era in stare sa se suie pe biroul crainicei ca sa spuna ca el e nu numai candidat la Primaria Iasiului, el e PRESEDINTELE ORGANIZTIEI JUDETETENE IASI A PSD, VICEPRESEDINTE LA NIVEL NATIONAL (asa a zis) a PSD. Noroc cu Cristina Sincai care l-a anuntat ca mai are 10 sec (i se facuse si ei greata de dorohoian) ca altfel era in stare sa insire toate dilpomele obtinute si cursurile facute la apelul de seara. Doamne !!! Maare-i gradina ta ! De ce l-ai lepadat tocmai in Iasi sa ne manince zilele?

    RăspundețiȘtergere
  4. ................SHI BANIIIIIII !!!!

    ****

    RăspundețiȘtergere