miercuri, 16 aprilie 2008

Primarul Gheorghe Nichita nu stie cati locuitori are Iasul!

22.000 de ieseni-fantoma

Am trait s-o vedem si pe asta: Gheorghe Nichita nu stie care este populatia Iasului!


Cifra pe care n-are voie s-o greseasca nici in somn. Mai ales ca recensamintele si raportarile statistice nu se fac in fiecare an.

Primarul tuturor iesenilor a dat proba televizata a nestiintei sale rusinoase aseara, la B1 TV, in emisiunea „Nasul”, moderata de Radu Moraru.

Conform lui Nichita, Iasul are 328.000 de locuitori, la care se adauga 65.000 de studenti, plus flotantii. „Se sare de 400 de mii de locuitori”, a concluzionat primarul.

Radu Moraru, ca o gazda perfecta ce este cand isi propune, nu l-a contrazis. Nici nu cred ca i-a trecut prin cap ca invitatul sau ar putea gresi numarul locuitorilor din urbea al carei edil este. Si nu cu cateva zeci de persoane - caz in care, poate, am fi trecut peste greseala – ci cu cateva zeci de mii.

Gafa este impardonabila si in cazul unui candidat la primarie, descalificat de electorat daca bajbaie raspunsul. La urma urmei, e o chestiune de elementar bun simt sa stii cati locuitori are orasul in care esti primar.

Cum alegerile bat la usa, nu cred ca este lipsit de importanta sa-i spunem lui Gheorghe Nichita de destinele a cati ieseni (nu) s-a ocupat, vreme de cinci ani.

Potrivit site-ului Primariei Iasi, la 1 ianuarie 2006, populatia municipiului era de 305.978 locuitori. Site-ul Primariei nu sufla nici un cuvant despre studentii din alte orase ori de alte categorii sociale care locuiesc cu viza de flotant in Iasi. Cifra este confirmata de Institutul National de Statistica, care adauga 50.000 flotanti (altii decat studentii) si 40.000 de studenti din alte orase decat Iasul (din cei peste 67.000 de studenti inscrisi in universitatile iesene).

Concluzionand, Gheorghe Nichita nu nimereste nici una dintre cifre. Primarul a numarat in plus 22.022 de persoane. Se mai adauga peste 25.000 de studenti si flotanti numarati in plus.

Cand in anul de gratie 2008, primarul Gheorghe Nichita ne recita cifre de populatie umflate precum productiile din cincinalele de trista amintire, putem avea doua explicatii: ori chiar nu stie, ceea ce este impardonabil, ori greseste cu intentie, iar acest plus de cateva zeci de mii de locuitori ii serveste la ceva.

Chiar daca a doua posibilitate e mai putin probabila si presupune un proces de intentie, recomand tuturor candidatilor sa studieze cu mare atentie listele electorale ce le vor fi puse la dispozitie, potrivit legii.


P.S. In rest, cine a vazut emisiunea, a avut de ce sa creada ca asista la o farsa. Iasul virtual al primarului Nichita este altul decat cel al iesenilor. Spectatorii din tara au inteles ca aici curge doar lapte si miere, umbla cainii cu colaci in coada, se bat investitorii pe fiecare centimentru patrat, curg banii europeni, iar de exista ceva de reprosat, musai sunt de vina ghiaurii de la putere si din opozitie. Gheorghe Nichita se crede mai mult ca perfect, tare neindreptatit si de neinlocuit.

18 comentarii:

  1. Pentru mine ca element iesean, emisiunea de aseara a fost penibila. Am intentionat s-o urmaresc integral dar am schimbat canalul cand interlocutorul a luat o gura de apa, clatind-o in gura vreo 3 secunde, a inghitit-o si a spus : " Sa va dau un element. In Iasi vom avea doua Carrefour, doua Carrefour...Si sa va mai dau un element : Iasul va ajunge al doilea centru economic puternic dupa Bucuresti".

    Sa va dau si eu un element. Primarul a prezentat niste cifre in fatza poporului telepectator de parca ar fi candidat la presedintia tzarii si ar fi expus marile realizari locale.
    Sa va dau tot un element. Tzara poate l-a crezut dar primarul a uitat ca sunt alegeri locale si votam noi iesenii care cunoastem foarte bine cifrele si realitatea din orasul nostru, incepand cu gaurile din asfaltul strazilor si terminand cu gaurile de la palat(e).
    Mai permiteti un element? Dupa emisiunea de aseara, actualul primar a mai pierdut cel putin 4 procente din electorat.
    Exemplar!Elementar!
    Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau, am ratat emisiunea si nu pot sa-mi dau cu presupusu'. Dar...gurile rele de prin targ spun ca d-nul Nichita ar fi tinut intentionat in secret acest eveniment. Insa aripa rebela a PSD a aruncat in stanga si-n dreapta cu vesti despre emisiunea de aseara...asa ca au prins-o destui.
    Ionutz, tata, n-ai tras nimic pentru youtube sa vad si eu niste secvente ??

    RăspundețiȘtergere
  3. Azi ar trebui sa fie in reluare emisiunea lui Radu Moraru. Cautati, aflati si dati o mica informatie si pe blog ca eu nu mai am timp.Multumesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere
  4. Iote ce mesaje cred io personal ca vrut nea Nichita sa transmita in vestita emisiune (nu am putut sa inregistrez emisiunea, deci nu o
    sa-l pot cita, dar am sa folosesc cuvintele mele ! )

    MESAJUL 1
    -mesajul catre zona tineretului, acel tineret de care el a avut maaaaare grija pe parcursul mandantului ...sanchi cica a pus la dispozitzie nishte teren shi a platit nishte studii / documentatzii pentru construirea de case pentru tineri .....bah nea premare pa ashtia tineri nu-i intereseaza studiile shi documentatziile ii intereseaza sa aiba o casa ....casa insemnand aia cu ziduri, baie, bucatarie shi sonerie la usha !!!!!

    MESAJUL 2
    -mesajul cu acel coleg care nu avea loc in echipa baietzilor mari fiind nevoit sa joace fotbal cu pushtii ....il tzintea direct pe Oprea ...de fapt pe Oprea l-a torpilat toata emisiunea conform manualului de torpilat !

    MESAJUL 3
    -mesajul cu sloganul electoral al liberarilor, implicit a lui RELU FENECHIU, ....care acum nu mai candideaza nicaeri ...."a candidat acum 4 ani shi a scos un procentaj foarte slab fatza de el, care a scos peste 40%".... tot la categoria "torpilari" se incadreaza !

    MESAJUL 4
    -mesajul cu fondurile shi investitziile enorme care cica le-a adus el de cand este primar !.....asta-i aia cu prostul care a plecat la drum cu sacul plin shi sacul fiind gaurit cand a ajuns la destinatzie se golise !

    MESAJUL 5
    -mesajul cu Palas-ul, punctarea faptului ca o sa existe neaparat un parc de nu shtiu cate hectare ( unde a shi trantit sloganul "Nimic construit fara zona verde"), nu stiu cate parcari, nu shtiu cate shi mai cate shi vaiiii ce frumos se vede monumentu' daca vii dinspre gara shi bla,bla gargara de campanie !

    MESAJUL 6
    -mesajul, de fapt campania pro-SIMIRAD .....apoi bah nene daca vine comunistul ala inapoi, mai ales dupa ce tocmai a terminat specializarea de la HAVANA io zic sa punetzi mana de la mana shi sa reinfiintzatzi adevaratul PCR .....bleaaaaaaaaah !

    MESAJUL CATRE ISCHROTTER ....a fost doar un zambet shi afirmatzia "ca nu doreshte sa comenteze rautacios".......

    ACEEASHI REACTZIE O AM SHI EU ATUNCI CAND SUNT PROVOCAT SA DISCUT DESPRE UN ADVERSAR REDUTABIL !

    ....nu shtiu daca intzelegetzi ce vreau sa spun !...... adica pentru nea Robinet exista o singura problema majora : ISCHROTTER !!!!!....restul ii serveshte la dejun intinshi pe o felie de paine precum untul !

    Carcotesc ,carcotesc ,carcotesc !

    PS ....erorile comise cu cifrele privind statistica populatziei sunt minore ....asha un fel de garnitura pentru platoul cu gafe monumentale care l-a pus pe masa alegatorilor !

    RăspundețiȘtergere
  5. azi, ora 16.00 e reluarea...sunt curios...

    stefan_jr_quickly

    RăspundețiȘtergere
  6. Aha shi uitasem ceva :

    Mah Bobitza draga, io shtiu ca eshti suparat din cauze de hotel , dar mai shtiam ca nici nu prea te amesteci in bucataria postului !........sa intzeleg ca incet, incet incepi sa te apleci incotro sufla VANTUL shi miorlai ca FELIX MOTANUL ?
    Nu de alta dar tare secretoshi a-tzi mai fost ieri in privintza invitatului emisiunii....nu tu reclama, nu tu program, cel cu moara nici usturoi nu mancase nici dantura nu-i mirosea prin telefon......bleaaah
    Chiar ma faci sa cred ca ai niscaiva enterese 'mobiliare pe la Iasi .....shi daca ai asemenea enterese clar ca mishuna pe acolo shi "PUIUL" tau de suflet !

    Carcotesc, carcotesc, carcotesc..


    PS...... adica ca sa intzeleaga tot boborul emisiunea a fost "aparitzie platita " adicalea BLAT MEDIATIC !...TONOMATE ! ZAAAAAAT !

    RăspundețiȘtergere
  7. daca crede ca ne pacaleste Nichita cu prostiile spuse aseara se inseala noi stim ce este cu adevarat in oras



    iesean

    RăspundețiȘtergere
  8. irina, te sun peste un minut, si daca imi spui tu fara sa clipesti citi locuitori are iasul, fac... ce vrei tu!
    P.S. - ma fratilor care scrieti textele astea - sau, sa zicem ma rog, care o consiliati pe irina - chiar nu gasiti alte subiecte mai serioase decit maruntisurile astea penibile?

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru Anonim/16.04.2008 16:09

    BAGA SUBIECT, TE ROG !...

    ....si spun asta fara ironie sau vreo umbra de gluma.... FOARTE SERIOS !

    sau oricine are o TEMA........

    RăspundețiȘtergere
  10. @anonim 16.09 : vreau si io' nr. lui Irina...:)))))

    @carcotash : mi-era cunoscut limbajul doamnei Gabi, nu stiam de un' sa-l iau...acum m-am luminat... da' stii ca nu-mi place balacareala verbala...:))

    @d-na Gabi: se vede frumos Palas-ul dinspre Sf.Lazar ?

    Am apucat de-am vazut emisiunea cu d-nul Nichita (n.a.: special pentru d-na/d-nul Gabi: a se vedea ca desi nu sunt de acord cu d-nul Nichita, am folosit mai mereu apelativul "domnul").
    Sincer, n-as putea spune ca chiar m-a dezgustat, mai ales ca parea bine intentionat...asta in coditiile in care nu locuiam in Iasi.
    In general s-a punctat esentialul (in comentariile de mai sus), asa ca vin doar cu cateva completari :
    - a afirmat ca e aproape gata cu proiectul de cadastru general. Foarte bun - ca afacere!! "beneficiile" acestei investitii am sa le detaliez cu alta ocazie, pentru ca as plictisi cu detalii...
    - a acuzat ca d-nul Boc la Cluj primeste mai multe fonduri de la Guvern decat Timisoara sau Iasi, pentru ca are o anumita culoare politica. Ok! Daca doreste intr-adevar binele Iasului, de ce nu lasa pe cineva de alta culoare (sau chiar fara culoare!!) sa conduca Iasul?
    - a laudat Departamentul GIS din Primarie. Bun! Pentru ca stiu ce inseamna si stiu ca e o munca foarte migaloasa si de durata. Insa, de ce a fost necesara o firma care sa realizeze o "harta de zgomot" a Iasului (impusa de UE si nu ca moft, ca sa fim corecti) ,mai mult firma INCER TRANS Bucuresti neavand experienta in asemenea tip de lucrari (costul proiectului cam 100.000 euro,sursa site Primarie Iasi). De asemeni nu intru in amanunte, ca deja m-am lungit si am inceput sa plictisesc.
    - a afirmat ca sprijina ridicarea bisericilor in Iasi. Cat a alocat pentru Biserica "Sf.Stefan", de exemplu, din Gradinari, care nu se mai termina de vreo 8-10 ani? Pe ce criterii se aleg bisericile care sunt sprijinite? Stie d-nul primar ca multi preoti parohi au imprumuturi in nume propriu pentru a ridica aceste lacasuri spirituale? Iar altii primesc de la Mitropolie fonduri pe Dumnezeu stie ce criterii si le ridica in 6 luni?
    s.a,...s.a...

    Si totusi....parca ,parca era sa ma convinga...dar "sa va dau un element" (tre' sa citez expresia n-am incotro, ca sa fim corecti): locuiesc de ani buni in Iasi si mai vad si io' una-alta...

    p.s. Pacat de Radu Moraru, aveam alta impresie despre el, da' chiar asa sa puna botu'?....il invitam la Iasi, pe banii nostri ? Eu platesc masa domniei sale...cin' se ofera cu cazarea?

    RăspundețiȘtergere
  11. a! era sa uit...despre GIS Primarie: cum au inceput? de unde au luat themele - shape-urile (stiu ei ce-s alea) cu planurile orasului? Cat i-a costat?
    Un raspuns in episodul urmator ca tre' sa plec la cumparaturi....

    RăspundețiȘtergere
  12. are vreo relevata daca stie sau nu cati ieseni sunt?! asta e cel mai important lucru sau tre sa ne legam de orice acum? :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru bettips/16.04.2008 18:42 :

    .....pai cam are, adicalea e ca shi cum te-ashi intreba pe tine cine este POLI-IASI shi tu care precum observ eshti un pic de MICROBIST mi-ai raspunde ca nu shtii !

    ......eeeee ?...am dreptate sau nu ?
    :))))))))))))))))))))))))

    HAI DINAMO CHIAR DACA PANA ACUM NE-AU FACUT NUMAI DE RUSHINE ....HAM ,HAM PANA LA MOARTE !

    PS. cum merge cu pariurile ?

    :))))))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  14. AMIN, prea-sfintite carcotash :)))...cat despre P.S. cre'ca semanam ca doua picaturi (nu neaparat de apa) cu exceptia limbii care nu-i asa ascutita ca a ta ...:))))
    ...cat despre manie, faptul ca la varsta mea n-am pic de par alb, se cheama ca-s nesimtit mare si nu le pun toate la suflet...pricepi tu ce vreau sa zic....:)))

    RăspundețiȘtergere
  15. "Social-democratii si conservatorii au decis miercuri sa-si oficializeze alianta prin semnarea unui protocol de colaborare politica. PSD si PC intentioneaza ca dupa alegerile parlamentare sa-si faca un grup parlamentar comun, un secretariat si o delegatie comuna."

    Mde...

    Ce de aliante...Ce de litere...
    PD - PNL, PSD - PC, PNG - PNTCD, DA, NU, BA,...

    Trebuie sa fie greu pentru cei care voteaza candidati ai partidelor sa voteze o adunatura de promisiuni, ideologii, litere, consoane, vocale si alti diftongi descendenti.
    Ca exemplu, sa va dau un element:
    Consoana de stanga B, face alianta cu vocala de centru O, care se afiliaza preelectoral cu un U de dreapta.
    Si uite asa, ajungeti sa votati un BOU.

    Care este.

    RăspundețiȘtergere
  16. Dupa emisiunea de aseara mi-am adus aminte de perioada comunista in care televizorul era un mod de intoxicare.Practic, revolutia nu ne-a adus nimic nou.Am trimis si eu cateva intrebari pe adresa de mail a emisiunii, dar nu mi sa raspuns.Nu s-au citit nici mail-urile mele si nici ale altor ieseni ,care au scris cu siguranta.De aici imi dau seama ca aceasta emisiune a fost una inchinata domnului Nichita de catre 'nasul'Moraru.Sa va fie rusine ,domnule Moraru, pentru magaria aia de emisiune. Cenzura sa traiasca!

    RăspundețiȘtergere
  17. Apropos de parcarile de la Palas cu care se lauda Nichita. Stiti cate parcari s-au facut in ultimii patru ani la Piatra Neamt,oras de 110 000 locuitori ...aproape 8000.Oare cate sau facut in Iasi?Palasul va avea 2500,toate in acelasi , fara nici un plan de decongestionare a circulatiei? Wow , este o realizare majora a Primariei!Asumati-vo cat mai repede!
    Pupicutzi!
    Irina , fii tare si hai sa alungam mai repede muraturile de la primarie.
    Vai de capul lui nichita hai Irina

    RăspundețiȘtergere
  18. Irina ...tu ai stat prin Bucuresti foarte mult, ia zi ...ce populatie are Bucurestiul ? ...

    ...

    chiar asa exact? ...inseamna ca ai cautat pe google, sau ai sunat un prieten ?

    oricum ...blog facut de PR , ce sa-i faci

    RăspundețiȘtergere