duminică, 20 aprilie 2008

COMUNICAT DE PRESA

Irina Schrotter a anunţat astazi, 20 aprilie, in cadrul unei conferinte de presa, ca il va sustine pe candidatul PDL, Dumitru Oprea, in cursa pentru Primaria Iasi.

Pe principiul “Unde-s doi puterea creste”, Irina Schrotter apreciaza ca proiectele sale si cele ale lui Dumitru Oprea au o viziune comuna si cel mai important este ca Iasul sa castige in urma votului de la alegerile locale.

Irina Schrotter a decis sa se asocieze efortului de campanie al candidatului PDL pentru a nu diviza votul electoratului. Sondajele au relevat ca exista compatibilitate si complementaritate intre sustinatorii celor doua parti.

In acest sens, Irina Schrotter impreuna cu Dumitru Oprea au hotarat sa comaseze cele doua echipe si programe electorale pentru a prezenta in fata iesenilor un proiect comun. Alaturarea Irinei Schrotter echipei lui Dumitru Oprea nu implica inscrierea in PDL. Este o alaturare de proiecte, care are un singur scop: transformarea Iasului intr-o adevarata metropola a Moldovei. Totodata, Irina Schrotter tine sa precizeze ca va intretine dialogul cu societatea civila si ca, prin initiativele sale, va urmari sa fie portavocea electoratului care nu se simte reprezentat de nici un partid politic. Independenta ei politica nu intra in discutie.

Irina Schrotter va continua sa fie o voce activa, atat pe timpul campaniei electorale cat si dupa, urmand sa se implice in implementarea proiectelor pentru dezvoltarea si modernizarea Iasului, alaturi de echipa candidatului PDL. Scopul comun este ca Iasul sa aiba o administratie care sa lucreze pentru interesele cetatenilor, o echipa de conducere cu viziune si proiecte de anvergura care sa duca la schimbarea la fata a orasului.

Biroul de presa al Irinei Schrotter

28 de comentarii:

  1. Irina,
    Nu inteleg nimic,
    chiar dc. nu aveai sansa in urma stringerii semnaturilor si a sondajelor, tot aveai datoria sa candidezi in primul tur de scrutin.
    Electoratul oricum e divizat si se facea o regrupare in turul 2.
    Sint ptr. mine 2 variante, te au cu ceva la mina, una, sau ai jucat teatru, al doilea,....
    In ambele cazuri ai dezamagit total...
    Asteptam o explicatie mai clara, comunicatul oricum este ca o gluma sau minciuna politica, credeam ca
    vei fi departe de asa ceva...
    Nu mai pot incheia "cu stima"
    ca nu mai e ...

    RăspundețiȘtergere
  2. tot ciolanul e la putere.chiar credeam ca e cineva si pentru iasi.copil prost ce sunt.auzi 100 la suta iesean...cata cata nu mai am cuvinte.imi pare rau sa va zic dar acum ori il votez pe nichita ori nu ma mai duc la vot ca e teatru circ pentru noi prostii.multumim pentru vise.oricum nu o sa postati asta sunt sigur

    RăspundețiȘtergere
  3. ei, irina, spuneam eu bine ca voi intra pe blogul tau pe 1 iunie si vom mai vorbi cite ceva si nu si nu si nu si nu din partea ta.
    dar oricum, iti port recunstinta ca aici circotasul m-a ajutat sa ma hotarasc in unele cestiuni importante din viata mea.
    numai bine irina si poate mai incerci peste alti 4 ani.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici nu stiu ce sa spun. Tot ce sper este ca dl Oprea sa merite acest gen. Deocamdata, mi-e frica ca nu il merita si daca nu se straduieste nici nu-l va merita si nu-l va onora. Dl. Oprea este un amestec de nauceala, suficienta si aroganta, crede ca i se cuvine totul fara sa miste un deget. Din pacate gestul doamnei Scrhrotter ii poate intari credinta asta. I s-a oferit pe tava un ajutor nesperat. Daca ia bataie este doar vina lui.

    RăspundețiȘtergere
  5. Adomnitei vorbeste de grupurile de interese ale irinei schrhoter, ha-ha. Asta dupa ce a stat un catel in alaiul lui Nichita si Dascalu la lansarea Palas.

    RăspundețiȘtergere
  6. M-am tot gindit. Adevarul este ca sansele erau amestecate. Acum venea partea grea pentru Irina, pentru ca nu avea infrastructura de partid. Una este sa scrii mesaje pe blog si sa trimiti oameni pe teren ca sa raspindeasca fluturasi si tricouri si alte e sa lucrezi cu toate motoarele pornite. Avantajul lui Schrotter a fost ca a pornit din timp, bravo ei si celor care au sfatuit-o. A obtinut o zestre electorala buna, dar care este greu de pastrat in vacarmul campaniei electorale. Cert este ca nu isi putea permite luxul unei infringeri pentru ca, in cazul care doreste sa-si continue cariera politica - parca asa a zis - era dificil ca plece la drum cu un handicap. Se vede in cazul lui Carlan, care a tot pierdut pina acum si o noua infringere ar fi dezastruoasa pentru cariera lui politica.
    Dor-irina

    RăspundețiȘtergere
  7. Stimate Dan ieri mi-am dat seama ca nu prea intelegi limba romana, sunt sigura acum insa cu nu intelegi nici politicul !
    Da, Irina a gresit enorm si o sa plateasca dureros aceasta greseala dar totusi haide sa nu ridicam piatra si sa aruncam cu ea !
    Ieri erai foarte caustic la adresa Carcotasului si a lui Ionut Murariu. Pe Carcotas il cunosc personal, un om cu un caracter deosebit; pe Ionut il cunosc din ceea ce a scris aici .Eu cred ca ai multe sa inveti de la ei, in primul rand ceea ce se numeste : vorba de duh si facutul hazului de necaz !
    Stiu sigur ca acum, atat Ionut cat si Carcotasul sunt foarte suparati dar stiu ca nu o sa ridice piatra ca sa arunce cu ea !
    Nu pot sa inchei precum ai incheiat tu (cu acea stima care nu mai e)

    Cu stima pentru tine pentru Irina si pentru toti cei care scriu aici, va doresc tuturor sarbatori fericite !

    Nina
    Iasi, 20 aprilie

    RăspundețiȘtergere
  8. da .. mai devreme sau mai tarziu trebuia sa apara si comunicatul asta de presa ... asa-s mersurile ... stim cu totii care sunt intentiile candidatului Irina Sshrotter si mai ales de afacerile sotului dumneaei si de conflictul dintre acesta cu domnul actual primat Gheorghe alias GIGI NICHITA, proiectul Palace si multe altele.
    fratilor hai sa plecam din tara ca nu-i de noi aici astia care vrem sa muncim, sa nea firmam si sa ridicam orasul prin activitatile noastre mai mari sau mai mici.
    Sicer dupa parerea mea primar poate sa vina si un violator sau criminal in serie ... important este sa-si dea silinta si sa faca ceva ptr acest oras pe care-l numesc " metropola primitiva "

    RăspundețiȘtergere
  9. La Nina (anonim) sau El Nino,

    Nu am ridicat o piatra si am dat cu ea, s-au naruit niste sperante...
    Irina nu vrea sau nu poate sa miste ceva chiar de pe pozitia unui perdant politic temporar.
    In politica nu e admis sa intrerupi inainte de a incepe, tu te gindesti la miile de oameni(17000) care si-au pus o speranta...
    Ce s-ar fi intimplat dc. iesea pe locul 3 in turul 1 si spunea, Okay,
    il sustin pe Oprea in turul 2 ?
    Ea avea capacitatea economica sa sustina cel putin un tur la nivelul unui partid, iti spun eu, dar nu a vrut si dedesubturile sint altele Nina...
    In legatura cu stilul meu caustic, necunoasterea limbii romane si a politicului, ai observat ca scriu din Canada, sint consultant in diferite domenii si aici e greu sa rezisti prin necunoastere in general si fara specializare in particular, te rog nu-ti da cu presupusul cind nu sti despre ce e vorba.
    Circotila are un stil de caterinca care nu este compatibil cu politica adevarata si in acelasi timp foloseste arme incompatibile cu respectul de persoana, el incercind sa atace strategia atacind persoana...
    Nu stiu cine mai are de invatat de
    la cine, eu ma rezum la experienta mea fara sa-mi dau aere de profesor, experientele sint unice...intelegi, trebuie sa sti sa ataci strategia facind abstractie de persoana si e f f greu, vezi conflictul verbal Basescu- gusa (cu g mic ) ...
    Una din pasiunile mele e politica si dupa 20 de ani de N. America eu am vazut in Irina (nu ca persoana)
    un inceput bun chiar dc. sansele erau mici. Poate si strategia construita de staff si Capital Promotion nu a fost buna, eu personal m-am abtinut s-o spun pe blog tocmai ptr a nu stica momentl... Intr-un cuvint se mai pierd 4 ani in lupta de depolitizare a primariei...
    Si in final who care dc. nici Irina, 100% iesean...
    Nu mai spun cu stima ca nu mi-ati inteles respectul...
    Cu indiferenta tuturor , poate asa intelegeti mai bine...

    RăspundețiȘtergere
  10. Ufffff, tu porumbaca pacii...de vreo 7 ani stau sa ma gandesc cum ai putut sa fii atat de "fulga" incat sa renuntzi la statutul care-l aveai in "A.....A" si sa te intorci la Universitate......
    Cu toate ca ieshisem de pe acest canal revenin acum (cand vin la Iasi Nina fulga mea dai o cafea din aia de a ta, ca mare hatar-tzi fac) la ceea ce poate fi numita :

    "GAFA MONUMENTALA FACUTA DE ISCHEROTTER"

    Deci explicatzia mea pentru aceasta gafa monumentala este scurta seaca shi concisa :

    LIPSA DE EXPERIENTZA A LUI ISCHROTTER PE ZONA POLITICULUI !

    In rest nimic ..doar poate putzin gust amar ............ATAETE !
    Ioaaaaaane pe unde eshti, hai la Bucuresti ca vreau sa ma imbat raaaaaaaaaaau mama ei de viatza !

    Bleaaaaaaah !

    PS. ..zicere :

    BATE NICHITA LA OPREA IN ACESTE ALEGERI LA SCOR DE MAIDAN .....TRIST DAR ADEVARAT !

    RăspundețiȘtergere
  11. Hai ca acum chiar m-ai secat nea Dane, ala cu profil nedisponibil :
    CIOCU' MIC CA HABAR N-AI !
    cunoshti termenul :
    SPIN-DOCTOR ?
    nu te gandi c-ar fi ceva cu medicina pentru spini ca te-ntzepi !
    Cat despre 20 de ani in America shi pasiunea ta pentru politica cere-i Ninei ceva relatzii ca e gajik mishto shi are rabdare cu nataraii !

    Bleaaaaaaaaaaaaaah plina ROMANIA asta de pafarishti !

    Ioaaaaaaaaaaaane unde eshti mah omule????... da shi mie o stroapa de help....ca navalira amiricani pi mini ca tatarii in Iashi.......
    oricum ii bate Nichita precum gospodina covoarele ...o sa iasa tot praful din ei ! ( asta cu NICHITA e tare trista dar foarte adevarata !...'tzi-ai dracu cu PSD-ul vostru ....hihihi )

    RăspundețiȘtergere
  12. stiu ca e greu de inteles si ca dezamagirea este mare
    as vrea sa intelegeti insa ca am cintarit bine toate datele pe care le-am avut la dispozitie si am luat decizia cea mai inteleapta pentru iasi
    singurul motiv pentru care am intrat in aceasta lupta a fost convingerea ca pot indrepta lucrurile in directia buna pentru ieseni
    am ales in momentul in care decizia mea putea inclina intr-adevar balanta rezultatului alegerilor sa ma alatur cu echipa mea (cei care vor dori sa ramina alaturi in aceasta lupta)echipei pdl
    programul meu electoral a fost asumat de echipa pdl
    echipa mea va fi alaturi de echipa pdl pt realizarea acestor proiecte.
    in campanie vom fi alaturi umar la umar
    voi face toate eforturile pentru a va demonstra ca ceea ce astazi pare o infringere sa se transforme in varianta cistigatoare pentru iasi
    stiu ca nu e simplu dar mai stiu ca atunci cind veti intelege decizia mea de azi veti reveni alaturi de mine

    RăspundețiȘtergere
  13. @Circotila, Nina (gagica misto),etc.
    Mosule, care le sti pe toate, stilul de caterinca a stricat acest blog indiferent cine ai fi tu... intelegi, politica nu se face la misto, si apoi eu nu vin cu americanisme peste voi ci incerc sa ajut cu o experienta din lumea "buna"...
    Cind incurci politica cu gargara ajungi gusist, intelegi, adica fara respect din partea oamenilor.
    Respectul de persoana este esential in politica indiferent dc. acea persoana este agramata sau nu, intelegi. Pe mine m-a nemultumit politica dusa de Nichita nu prin persoana Nichita ci prin viziunea mincinoasa a PSD.
    V-am indrumat sa cititi blogul lui Nastase ca sa vedeti ce viziune de viitor are partidul prin lumina presedintelui sau executiv sau ce-o fi.
    Si mai mult dc. nu acepti sa fi contrazis frumos si te dai la expresii de mahala primesti cea ce ai amice.
    De fapt poza din blog ti se potriveste mai mult decit nepozele mele dintr-un profil nedisponibil..
    Ar trebui sa-ti spun hai sictir da nu vreau ptr ca respect in general opinia opusa de bunsimt si sper ca poate o ai si doar supararea de moment te face sa vorbesti asa
    Cu indiferenta tuturor,

    RăspundețiȘtergere
  14. [In legatura cu stilul meu caustic, necunoasterea limbii romane si a politicului, ai observat ca scriu din Canada, sint consultant in diferite domenii si aici e greu sa rezisti prin necunoastere in general si fara specializare in particular]

    -cumva consulti arborii inainte sa ii tai sau gospodinele carora le explici avantajele achzitionarii produselor carora le faci promo ? My dear frend d'ont worry be happy because.. nu esti caustic ....esti total funny precum Zambarescu-Iliescu !
    Decat sa il votez pe Oprea mai bine sa ramana tot Nichita !

    El Nino a fost un uragan,
    Pacific / 1997

    Eu sunt Nina,
    Iasi / 2008

    RăspundețiȘtergere
  15. M-ai dezamagit, decit sa dau votul meu lui Oprea sau Adomnitei mai bine nu mai votez(am experimentat deja cu un prof universitar in fruntea Iasului si stim ce mult a facut.)
    Asta e , se pare ca nu putem schimba nimic.

    RăspundețiȘtergere
  16. Paaaaaaaaai mah ISCHROTTER ia ixpliciteaza "MATALE" .... (macar atata lucru meritam shi noi ashtia care am crezut in tine) cum sta treaba cu umar la umar ca noi pricipim mai greu.... nu suntem vinitzi din Canada:

    "in campanie vom fi alaturi umar la umar
    voi face toate eforturile pentru a va demonstra ca ceea ce astazi pare o infringere sa se transforme in varianta cistigatoare pentru iasi"

    Asteptam cu deosebit enteres ixplicatzia !
    Hai, curaj ieshi la interval shi explica ........

    Maaaah danutzule duuuuuu-te tare ca eshti la furat de pere !....ai aflat ce-i aia cu spinul ?

    RăspundețiȘtergere
  17. Se pare ca singura solutie pentru ieseni a ramas neprezentarea la vot.

    RăspundețiȘtergere
  18. Socat total, Ai dezamagit mi de eseni, nu aveai acest drept. Oprea NU trebuie sa castige, nimeni din cei care doreau sa te voteze pe tine nu il vor vota pe Oprea. El e bun acolo unde a fost. Aici TU trebuia sa fi. Mai era o speranta, este cea mai mare greseala a ta din viata pt care vei plata TOATA VIATA

    RăspundețiȘtergere
  19. Fitzi intelepti si nu va grabiti cu concluzii.
    Azi e duminica.
    Odihniti-va.

    RăspundețiȘtergere
  20. In sfarshit maestre .....uffff

    RăspundețiȘtergere
  21. ISCHROTTER matale vad ca taci chitic ....sau eshti "MATALE" ?

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu pot sa cred, sunt blocat,....... sincer iti faceam campanie printre amici si chiar sunt convingator, pentru ca la inceput desi respingeau ideea de a merge la vot, mai toti ar fi mers si ar fi votat pentru IS, pentru orasul IS, cu speranta ca va fi "mai bine".
    Nici unul din ei, nu vor vota cu Oprea (inclusv eu) pentru ca am "hotarat" intre noi ca in nici un alt candidat nu e o optiune mai buna ca actualul primar pentru ca toti vor face tot posibilul sa ii ajute pe cei din partidul lui si le va pune piedica adversarilor politici indifernt daca acei adversari aveau proiecte mai bune de dezvoltare a iasului.

    Erai singura optiune pentru prezenta noastra la vot.

    RăspundețiȘtergere
  23. La Nina,si Admiratorul ei (cotila cel vesel)
    Ptr. cultura ta generala El Nino este un curent in pacific care operiodic influenteaza vremea pe glob, La Nina este tot un curent de aer in pacific care influenteaza in sens opus tot periodic vremea pe glob. (asa gagica asa cunostiinte generale)
    Mosule circotila ia incearca s-o inveti putin pe tante NINA engleza, cind o esi din nou pe net sa nu se faca de rusine...
    e limba internationala, nu....
    iar la hotii nu mai sint de peste 20 de ani, intelegi m-am westernizat, asa ca lasa gargara locala si incearca sa intelegi peste prostiile pe care le debitezi , incearca sa accepti si parerea bine intentionata a altora
    nu te uita numai in oglinda si te vezi tu si gagicile tale gen NINA
    care nu prea intelege in ce lume traieste, voi ati atacat prosteste neintelegind bunul sint care incerc sa-l introduc intr-o dezbatere politica aprinsa.
    Ai spus ca esti bucurestean, si eu sint get-beget asa ca nu mi-e frica de mistoul tau de mahala pe care l-am observat ca il servesti oricui care nu e de parerea ta.
    Invata sa te comporti chiar la misto respectind total persoana...
    Intelegi?
    Ca Irina a facut o greseala e clar, nu atit greseala ci momentul, asa ca calmeaza-te ca nu eu sint adver\sarul, urmeaza bunul sfat al lui Ionut M.
    Si dc vrei mai discutam miine...
    poate iti revi din betiea de duminica si putem discuta la parametri omenesti.
    Irina nu are nici o scuza, iti spun eu.
    Cu indiferenta dar bun simt.

    RăspundețiȘtergere
  24. Maaaaaah tzi-am spus ca eshti la furat de pere ?

    ERA UN JOC DE CUVINTE CA SA VEDEM CAT DE NATARAU ESHTI .....

    EL NINO cu EL NINA seamana dar nu rasarea ADICALEA E PE INVERSE ...

    ia de citeshte ca sa te mai culturalizezi :

    "Experţii americani în climă au semnalat că în 2007 se vor forma cel puţin 17 furtuni tropicale deasupra Oceanului Atlantic, nouă dintre acestea putând să se transforme în uragane. China se va lupta anul acesta atât cu taifunurile, inundaţiile, cât şi cu seceta. În multe state din Europa s-a instalat seceta. Şi pentru România va fi un an meteorologic extrem: secetă, ploi torenţiale, urmate de inundaţii şi furtuni violente. Meteorologii pun toate acestea pe seama schimbărilor climatice.

    "Anticipăm pentru acest an un sezon ciclonic foarte activ şi posibilitatea ca uraganele formate deasupra Atlanticului să atingă şi zonele de coastă ale Statelor Unite", au avertizat într-un comunicat comun Philip Klotzbach şi William Gray, de la Universitatea Colorado. Experţii au avansat ca posibilă explicaţie a acestei intensificări a producerii de furtuni tropicale prin disiparea fenomenului El Nino, care prin încălzirea apelor Pacificului avea tendinţa de a atenua activitatea ciclonică deasupra Atlanticului. În aceste condiţii, se fac din ce în ce mai mult simţite efectele fenomenului contrar lui El Nino, denumit El Nina, care produce o răcire a apelor Pacificului intensificând activitatea ciclonică deasupra Atlanticului.

    Sezonul uraganelor şi furtunilor tropicale din Atlantic va începe la 1 iunie şi se va încheia la sfârşitul lunii noiembrie. În afara uraganelor, SUA vor mai fi lovite şi de alte fenomene meteo extreme, aşa cum s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute, când o tornadă puternică a distrus două oraşe din Kansas."


    Pafaristule ai pus botu' la nada precum crapu' ! ....hai du-teeeeeeeeeeeeeeeeeee tare dupa pere !

    RăspundețiȘtergere
  25. Politica nu este pentru sentimentali. Este clar ca Irina a calculat f. bine miscarea pentru ca, de una singura si fara platforma unui partid, oricit de bine s-ar fi miscat in campanie nu ar fi trecut in turul 2 si nu ar fi facut decit sa fragmenteze voturile pentru profesionisti (ea si Oprea. Una este sa intre Oprea in turul 2 cu 40% si alta sa intre cu 29%. Cu siguranta Irina a negociat sa aiba un cuvint de spus in Iasi, ceea ce ma face sa nu fiu deceptionat de faptul ca influenta ei se va pierde. Dimpotriva, va fi mai mare! Nimic din ceea ce a spus ea pina acum este mai putin adevarat si mai putin realizabil in sinul noii aliante. Asadar, toti cei realisti si rationali trebuie sa tragem acum cit se poate de tare cu echipa Oprea + Irina.

    RăspundețiȘtergere
  26. Inca un aspect: o structura puternica trebuie construita adunind oameni de valoare. Actiuni sporadice si "independente" nu pot sa aiba decit un succes limitat. Cei care spun ca au sustinut-o pe Irina ca independent dar nu o mai sustin in demersul ei alaturi de PDL comit o mare gresala. Tocmai populind o structura pe cale de a deveni solida cu oameni de valoare putem sa schimbam ceva. PDL este o structura pe cale sa devina foarte puternica, Oprea prin realizarile sale si nu prin vorbe a dovedit ce poate sa faca, Cirlan a dovedit ca stie sa se comporte in adevarat om politic cu ocazia fuziunii, Flaiser, in afara de gresala de a se fi facut pesedist e un om de valoare. Trebuie sa incurajam alaturarea Irinei acestei echipe, cu atit mai mult cu cit ea nu este dependenta de jocurile politice si va demonstra forta, originalitate si rectitudine in relatia cu iesenii. Tot asa cum il vad pe Cirlan sef la CJ si Flaiser un fel de manager general, tot asa il vad pe Oprea primar si pe Irina manager general. Chiar imi imaginez un tandem beton pentru Iasi, in care imaginatia Irinei si rigoarea lui Oprea vor face in sfirsit sa se schimbe ceva. Intr-un cuvint, acum Irina are sansa sa plece din camera de camin (candidatura independenta) intr-o casa solida (asocierea cu PDL). De ce nu senator sau deputat?

    RăspundețiȘtergere
  27. @Circotila
    El Nino (curent cald)
    La Nina (curent rece)
    Mai invata mosule ca tot zici ca esti in facultate nu vura cite ceva si fa caterinca (valuri ) in jur. Si ma opresc aici doar intrebindu-te dc. sti care din cele doua va influenta (presupus) vrema in Ro. in 2008.
    Asta ca un exercitiu ptr muschii tai de student sau ce esti.
    Am mai vazut ca nici expresiile la misto nu le folosesti corect...
    in concluzie ptr mine esti un mitic obraznic si eu nu-ti mai replic ptr ca betia intelectuala tine prea mult la tine...
    Cu regret
    In legatura cu pasul Irinei vad ca joi rau-bine de unde se vede ca habar nu ai.
    Eu zic rau si ma bazez pe ceva
    dc. nu era acel ceva taceam milc.
    azi candidaturile sint personalizate intelegi, oprea nu va primi voturile lui Irina.
    Te pup miticule cu imprumut de Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  28. @Circotila,
    By the way,
    Cine compune Capital promotion (fam Saftoiu) l-au ajutat pe Base sa ajunga presedinte si s-au retras pe rind cind Traian a inceput sa joace ( si bine face in conditiile din Ro.)
    Ei s-au retras la timp ptr a nu li se lega numele de jocuri.
    Citeste atent siteul lor si vei intelege care e piinea lor si vei face retroactiv singur legatura.
    Basta...

    RăspundețiȘtergere