luni, 7 aprilie 2008

Iesenii incep sa se revolte

Se intampla ceva la Iasi. Iesenii au inceput sa se revolte si sa asalteze Primaria. Ca de obicei, „puternicul” Gheorghe Nichita s-a ascuns in birou, lasandu-l la sacrificiu pe viceprimarul Neculau in fata iesenilor furiosi. Cauza? Primaria a aprobat constructia unei parcari subterane in centrul Iasului. E adevarat, avem nevoie de parcari, am spus-o de nenumarate ori. Orasul se sufoca, mai ales in zona centrala. Insa, de ce oare, dintre toate locatiile posibile si amintite in campania din 2004, primarul Nichita a ales sa sacrifice un parc, tocmai cel de langa starea civila? Nu pe locatia din spatele BRD, un maidan plin cu noroi, cum spunea Gheorghe Nichita in campania din 2004, ci fix in locul unde mai erau cativa copaci. Altceva nu s-a putut gasi? Oamenii de ce nu au fost consultati?


Protestul iesenilor din zona este pe deplin justificat. Este dreptul lor la aer mai curat si obligatia orasului sa-si pastreze zonele verzi. Dar cine isi asuma responsabilitatea pentru distrugerea acestora? Primarul nu e de gasit. Cautati-l sub biroul de la Primarie pe "puternicul" Nichita si-l puteti vedea tremurand la gandul ca trebuie sa dea ochii cu oamenii.


Irina

15 comentarii:

  1. Dupa ce ca nu are nas sa-i priveasca in ochi pe ieseni, omu' mai vrea inca un mandat la primarie. Are vointa!

    RăspundețiȘtergere
  2. am multe amintiri legate de parcul respectiv pentru ca stau in spatele sau dpept pentru care chiar imi pare foarte rau ca s-a ajuns la aceasta decizie; dupa ce au durat ani in sir renovarea fostei cladiri Opinia (actualei stari civile), acuma distrug parcul pentru o parcare subterana...este Palatul, fiti pregatiti urmeaza parcul copou si gradina botanica

    Mergeti la vot, nu lasati oamenii in varsta, care se trezesc la ora 6 dimineatza in ziua alegerilor pentru a fi primi la vot, sa va decida viitorul!!!

    alecs

    RăspundețiȘtergere
  3. Mdap , chestia asta a fost shi pe la Realitatea lui SOV....foarte agitatzi cetatzenii de fapt asta am mai spus-o in postarea care am facut-o la subiectul ala cu sfidarea contribuabilului imediat de cum am vazut shtirea .......
    Mah oameni acum ca mi-s cu mintea odihnita ( nu radetzi bre, nu in sensul ala shugubatz.....in sensul ca dupa vreo 48 de ore de tras in taste am prins shi io 2-3 ore de somn)pun shi io o intrebare foarte serioasa shi fara nici o urma de gluma :
    Mai oameni buni cat de dobitoc poate sa fie un primar la sfarshit de mandat shi la inceput de cursa electorala ca sa reusheasca in mai putzin de o saptamana sa faca 3 gafe monumentale shi anume :

    1. desfiintzare panourilor cu promotzionale brand-ului ISCHROTER
    2. stropirea strazilor in timpul ploii
    3. desfiintzarea unui parc shi taierea copacilor din perimetru !

    Mah dom' Premare ...ori eshti prost, ori eshti prost ! sau cine shtie poate chiar cineva din interiorul primariei tzi-o trage constant pe la spate shi eshti atat de nesimtzit incat nu ai nici-o senzatzie !
    Pai mah Nichito ia de la mine un sfat gratis : SCHIMBA DE URGENTZA CONSILIERUL DE CAMPANIE CA ESTE UN PAFARIST !
    Multzumeshte-i celui care te inchini tu, ca nu fac parte din staff-ul lui ISCHROTTER, daca-mi mutam fundul shi veneam in Iashi garantat in maximum o luna de zile carpa de shters pe jos faceam din tine ....de nu-tzi mai trebuia candidatura cate zile mai aveai tu de trait ! Maaaaaaaaaaare noroc ai tu cu staff-ul asta a lui ISCHROTTER ca-s copii finutzi shi cu mult bun simtz !
    Shi ca monseurii care ii freaca grija ca un bucurestean ishi da cu parerea despre problemele Iasului sa nu mai aiba ce comenta, pot sa le spun aici ca am foarte multe rude prin aliantza in acest orash shi in comunele apropiate lui !.... ete de aia face sex grija cu mine despre Iashi.
    Vad ca pasarica CRISTINA NUCUTA shefa IT-ului primariei, nu vrea sa fie barbata precum am rugat-o intr-o postare anterioara sa ne spuna ce-a facut funduletzul ei la ultima intalnire ANIAP tzinuta acum cat-va timp la BRASOV -HOTEL ARO ! ....hihihi hai mahhhhhh pasarica nu fii nashparlie baga telenovela.....
    In plus daca zilele acestea mi se confirma vizual zvonul, am sa va fac cunoshtintza cu noua metresa a proaspatului divortzat, proaspatului casatorit (X)....hmmmm numele berbantului fatal vi-l spun cand am confirmarea .....mishto chestia asta ai chef de muzica populara poc power-on nevasta ,ai chef sa schimbi registrul muzical in muzica ushoara poc power-on amanta !!!!!

    SA TRAITZI BINE ....mama ei de viatza ca pana acum greu atzi dus-o ....dar traitul bine depinde numai de votul vostru iesheni !

    RăspundețiȘtergere
  4. Eeeei, auzi ce spune presa! Primarul a initiat un proiect "Iasul verde, 600". Ce a inteles Primaria prin acest program? A taiat arborii de la poalele dealului Cetatuia (i-a ras pur si simplu),a mutilat toti copacii de pe bd. Tudor prin taieri de primavara fapt ce adus la uscarea lor drept pentru care i-au si scos de tot(sa nu vada echipa d-nei Schrotter ce crima impotriva mediului nostru fac angajatii primariei). Bulevardul arata acum ca un teatru de razboi: praf, noroi, zgomot, mizerie, noxe cit blocurile cu patru etaje. Ce stiu "specialistii" de la primarie despre perdelele vegetale protectoare ce au existat pe acest drum atit de circulat? Vai de viata celor care locuiesc acolo. In locul lor mi-as cere dreptul la viata in instanta. Apoi, toti iesenii, absolut toti, au observat campania de schilodire a tuturor arborilor din oras. A taia coroana arborilor denota ignoranta, neghiobie, idiotenie, cum vreti sa-i spuneti. Nicaieri in lumea asta arborii nu se curata, primavara, cu drujba si, mai mult, curatirile de primavara se fac anual nu o data la 4 ani. Scrie asta in orice carte de botanica. Iata ca azi o mina de ieseni nu au mai rezistat si au sarit la gitul primarului. Numai ca l-au scos la interval pe vicele Neculau, un alt specialist sadea (in traseism politic, bineinteles).Spatiul acela verde din Piata Unirii ar putea deveni o oaza de aer curat numai daca nu ar exista la mijloc interese de moment. Nichita stie ca va pierde asa ca isi aranjeaza toate apele pina la 1 iunie, si daca tot pierde sa mai mulga ceva spaga nemaitinind cont de normele europene privind protejarea mediului.Oriunde in tarile civilizate pe unde a ajuns plimbaretul nostru primar a vazut cu siguranta ca fiecare cm de pamint e amenajat,(asta numai daca nu era ocupat cu...una...alta...)gazonat, impodobit cu flori.La Iasi, gazon din loc in loc pus de nespecialisti. Cit despre flori, JAAALLEEE. De patru ani incoace vezi peste tot flori de tot risul: vizdoage, petunii de duzina fara culoare si aspect, ochiul boului, craite de la tara, ce mai, amenajari de tot rahatul (iertati-ma!). Daca arunci un ochi prin curtile vilelor din oras vezi aranjamente sofisticate, idei geniale puse in aplicare de oameni fara prea multe cunostinte proprii peisajului dar cu mult simt al esteticului.Ei, asta e problema! La primarie, se pare, simtul, de oricare ar fi, nu prea exista, poate cel al banului nemuncit. Of ce m-am enervat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nichita, are mare dreptate carcotasul cand spune despre consilierii tai ca sunt niste nulitati si iti provoaca mari pierderi pentru imagine, acum in pragul campaniei.
    Cred ca este bine daca urmezi sfatul carcotasului si iti iei alt consilier de imagine.
    Sunt membru PSD de multi ani dar totusi chiar daca in multe privinte nu sunt de acord cu comentariile carcotasului, in aceasta problema are dreptate !
    Atat am vrut sa spun,
    multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. In tarile din vest sunt firme private care executa asfel de parcari fara sa deranjeze nimic la suprafata.O parcare subterana are nevoie de sacrificiu material.Sunt 1000 de locuri unde se pot face parcari subterane si chiar strategic.Nichipercea intai darama si pe urma inlocuieste copacii cu lalele m-ai nou.Eu am convingerea ca ve-ti castiga alegerea la primarie din primul tur si ve-ti posta pe acest blog incontinuare problemele iasului iar parerile fiecaruia care va scrie pe acest blog macar vor fi spicuite ca ascultate sa fim seriosi avem nevoie de bugetul New York

    RăspundețiȘtergere
  7. Tot din ciclul gafe pre-electorale, as putea, daca-mi permiteti, s-o incadrez si pe urmatoarea:
    -niste domni s-au apucat azi sa inlocuiasca bordurile pe b-dul Independentei. Din ce-am vazut, cu din alea rotunjite, probabil gandind ca vor amenaja trotuarele drept parcari. Nu stiu daca e asa, zic si eu...Au inceput cum era firesc de la un capat ,capatul dinspre Fundatie. Pana pe la ora 16, scosesera vreo 30-40 (adica pe vreo 20m) si pusese inapoi doar 1 (adica UNA)...si aia chinuita de doi muncitori, manual, fara manusi de protectie - grele a-dracului!, ca vai de ei, sarmanii !! Toate bune si frumoase...Ia sa vedem: b-dul Independentei are in jur de 1050m (va spun io' sigur, ca am sursele mele - desi n-am luat in calcul si strazile adiacente si nici trotuarul celalalt), sa zicem ca-l face doar pe partea dreapta, cum intri dinspre Fundatie. In ritmul asta, pana la alegeri numai bine reusesc sa le scoata pe toate (considerand ca lucreaza si sambata), iar de pus...D-zeu cu mila!!! Si nu e vorba de lipsa de oameni, dimpotriva, erau vreo 10-12 la locul faptei, dar era o totala lipsa de coordonare si colaborare, dar chiar manual? Termina la Craciun !!! Sper sa ma insel...Daca le pun tot in ritmul in care le-au pus pe str. Ciurchi (adica NICIUNA intr-un an de zile pe vreo 2-300 m), inseamna ca pe d-nul Nichita nici macar oamenii considerati de incredere nu-l mai sprijina ("apara-ma, Doamne de prieteni...."). S-or fi saturat si ei de atatea aberartii !!! Si bate un vant de dreapta in Primarie....

    RăspundețiȘtergere
  8. Asa e. Primarul tre sa-si schimbe consilierul de campanie. Stiu eu un zoolog bun.

    I love Dorohoi!
    Fara vaci, fara boi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Doamna Schrotter.... tare as fi curios sa va vad la fel de activa pe blog sau in viata publica si dupa ce veti castiga la Primarie. In ceea ce ma priveste va apreciez si ati castigat votul meu. Daca insa veti casitga primaria si nu va veti ocupa de oras ci mai mult de afacerile dumneavoastra si de ale sotului dumneavoastra veti dezamgi foarte multi ieseni. Stiu ca sotul dumneavoastra dorea sa obtina terenul de la Palas. Sper sa nu fie acest lucru singurul motiv pentru a veni dumneavoastra la Primarie. Stiu ca aveti multi bani si nu prea aveti timp. Sper sa va faceti. Eu nu cred insa ca veti reusi vreodata sa va lasati afacerile pentru Primarie. Dumneavoastra si sotul aveti multe afaceri si asta va cere mult timp. Primaria este un job care nu are week end, concediu, seara, noapte, repaos, odihna, etc. Primaria este un job cu salar de 5000 lei lunar unde luati suturi toata ziua si lucrati toata noaptea. Va urez sa faceti fata si imi doresc sa fiti un primar mai bun. Succes!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ia uite Irina ce vorbe de dulce ii spuneai lu` GIGI acu 4 ani. INCREDIBIL!!! Acu dai cu noroi in el. Daca pierzi tu cui dai voturile???? Atitudinea asta ca azi il pup si maine il scuip este atitudine de Doamna adevarata. Daca ai coloana vertebrala accepta si criticile si publica mesajul, daca nu, nu il publica. Tu stii ce ai.

    RăspundețiȘtergere
  11. -Terminatzi o data cu prostia asta ca nu se publica absolut toate mesajele ......tzeava la mesaje este absolut free !

    -Terminatzi o data cu prostia asta ca ISCHROTTER da cu noroi in Nichita .....noi care postam aici dam cu noroi in el shi shtiu sigur ca cel putzin 5 dintre cei care posteaza aici plus eu nu suntem in solda lui ISCHROTTER !...dam cu noroi in acest comunist deoarece a scufundat Iasul in noroi atat timp cat a fost primar !

    -Cat despre postarea anonim 22:01/ 07.04.2008.....
    mdap sincer, exista acest pericol dar deocamdata pana la "CE-O SA FACA PRIMARUL ISCHROTTER " mai este cale lunga ......haide intai s-o facetzi primar prin voturile voastre shi apoi daca o sa fie primar cum gresheshte, cum poc ii tragetzi la gioale ! Dar inca o data spun : sa nu punem carutza inaintea catarilor ....DEOCAMDATA HAI SO FACEM PRIMAR !

    - Ca s-o terminam shi s-o clarificam o data shi cu afacerile sotzului lui ISCHROTTER :

    NU ARE SHI NU A FACUT NICIODATA AFACERI CU STATUL punct

    REPET !!!!!!!!!

    NU ARE SHI NU A FACUT NICIODATA AFACERI CU STATUL punct

    shi ascultatzi la mine ca shtiu ce tastez ! Se poate verifica foarte ushor acest lucru de oricine !

    HAI CURAJ SHI SA CURGA POSTARILE GARLA ...SHI CELE BUNE SHI CELE RELE .......TEAVA LA POSTARI ESTE TOTAL LIBERA !

    AM CARCOTIT IRITAT !

    RăspundețiȘtergere
  12. Un om de afaceri adevarat nu trebuie sa doarma la birou.Trebuie sa aiba caini de lupta buni(adevarati informatori si executanti).Cred ca atunci cand ajungi la primarie trebuie sa lucrezi ca la o firma privata care ai cumparato(jumatate dai afara in prima saptamana, un sfert la o luna ,20% pleaca singur si cu 5% te apuci de munca si reangajezi din nou)

    RăspundețiȘtergere
  13. Completare la anonimul 23:23/ 07.042008

    .....LA TIMPURI NOI OAMENI NOI !

    SA TRAITZI CUM VOTATZI !

    RăspundețiȘtergere
  14. Mai oameni buni ! Da nu credeti ca e timpul sa deschideti ochii, fratilor? Chiar nu vedeti in ce oras traim? Trebuie sa scapam de Robinet altfel ne ingroapa de vii. Si, la cit o cunosc eu pe d-na Schrotter, ce va face ea in orasul asta nu a facut nimeni pina acum, pot sa pariez. Stiu cit e de aerisita la minte, cit de tenace e in ceea ce face si mai stiu ca e de un bun simt si o educatie aparte. Cit despre sotul ei stie toata lumea ca are afaceri(nu cu statul) si mai e ceva ce nu vreti(multi dintre voi) sa recunoasteti:in spatele unui barbat de succes e intotdeauna o femeie puternica. Iar despre afacerile Irinei, stati calmi, le-a lasat pe miini foooaaarte bune, credeti-ma ca stiu ce zic. Are o echipa bine sudata, bine platita si de mare caracter, nu slujbasi pusi in functii dupa apelul de seara. Irina stie exact ce face. Sint convinsa ca nu va dezamagi din contra... Cit despre suturi (asa cum sustine anonimul de la 22.01) nu e cazul atita vreme cit vrei sa faci ceva cu adevarat pentru orasul tau. La cite orase a vazut d-na Schrotter ( pe banii ei)sint sigura ca isi doreste ca si acasa, aici, la Iasi, sa fie bine si frumos.Pot sa pariez, din nou. De aceea va invit sa mergeti pe mina ei, altcineva in stare sa-l lichideze pe Robinet nu exista la Iasi iar Robinet stie asta si tremura ca un sobolan. Ea e prea desteapta si El,puternicul, mult prea chiomb (prostanac).

    RăspundețiȘtergere
  15. @anonim 22.01 - din ce stiu eu, si poate exista cineva care poate confirma, I.S. a renuntat la toate functiile executive de la firmele sale pentru a se dedica exclusiv acestei probleme (adica cu Primaria)...deci va avea timp suficient de problemele orasului si ale cetatenilor...cat despre Palas cred ca stii doar versiunea "lor"...

    Revin la bordurile de pe Independentei : le-am vazut acum dimineata : cele tesite sunt doar la trecerea de pietoni - OK, celelate pe cei 20 de m sunt inlocuite. DAR, ochiul meu de soacra , a observat ca multe dintre ele sunt deja din doua bucati: ori s-au spart la transport, ori aliniamentul nu e drept. Personal n-as fi agreat sa pun borduri noi din bucati !!!!!!!

    RăspundețiȘtergere