vineri, 4 aprilie 2008

Rond Podu Ros – o capcana perfecta

Multi dintre ieseni au aflat ca Primaria a gasit solutia fluidizarii traficului din zona Podu Ros prin mijlocul rondului. Realitatea demonstreaza ca aceasta fluidizare este o mare capcana: soferii, care intra dinspre CUG pe aceasta ruta, risca, la ore de varf, sa ramana blocati.

Iata o explicatie simpla: cei care vin dinspre CUG trebuie, la fel ca ceilalti, sa dea prioritate tuturor autoturismelor care deja sunt intrate in rond (1). Trec apoi de partea nou construita, dar se lovesc de un mare STOP (2). Aceasta inseamna ca ei, din nou, trebuie sa dea prioritate tuturor: celor din rond dar si celor care vin dinspre zona industriala. Orice sofer stie ca aceasta zona este una extrem de aglomerata. Chiar si pentru cei mai experimentati va fi o adevarata provocare sa se strecoare din aceasta intersectie. Ajunsi in punctul 3, soferii sunt din nou obligati sa dea prioritate sau sa se strecoare printre masinile care asteapta sa intre pe Splai Bahlui (4). Scapati si de aici, le va fi relativ usor sa mearga spre Sala Sporturilor sau Splai. Dar ce vor face cei care vor sa mearga spre Sf. Lazar? (5) Va puteti imagina si voi ce calvar veti indura, la ore de varf, daca incercati o astfel de incadrare.


Iata deci inutilitatea acestei solutii. Oriunde ai vrea sa ajungi, e mult mai simplu sa mergi folosind vechea metoda: intrarea in rond inseamna acordarea unei singure prioritati. Folosirea noului traseu insa, presupune acordarea a cel putin 3 prioritati. Prin urmare, unde este fluidizarea si eficacitatea cu care se lauda primarul?

29 de comentarii:

  1. Mie imi place intersectia asta noua, pentru ca toti cand ajung in ea ,stau si se uita ca prostii unii la alti . Multumesc pe aceasta cale celor de la rutiera si de la primarie ,pentru ca au mai incurcat traficul din Iasi care si asa era vai de capul lui.Asta patim daca avem conducatori cam retardati in acest oras!
    Si inca un mesaj pentru Nichita :
    ....biiip...biiip..asfalteaza strazile astea odata , mai tarane , ca o sa fim nevoiti sa ne luam tractoare in loc de masini ,pe langa alea rablagite ale tale de la primarie ,care ne umplu de fum (trec RAR-ul pe blat , se stie)
    Cat despre tine dna Irina , numai cuvinte de lauda si....hai sa scapam odata de raia asta psd-ista!

    RăspundețiȘtergere
  2. doamne......DE S-AR APUCA DE TRECERILE DE PIETONI SI DE ILUMINATUL PUBLIC...>TRE DINE AR MAI FI!!!DAK ASHTIA SE IAU DUPA UN PROST TOTZI SUNT PROSHTI....DAK E PE PLOAIE EI AZI UDAU SHOSEAUA NICOLINA......EI DOAMNE....>MAI BINE DADEAU BANII DE PE APA AIA SHI MOTORINA AIA LA O CASA DE COPIII....FACEAU O DONATZIE...DA NU FRATE UZISTRAZILE IN MIJOCUL PLOII....CUM AM MAI ZIS....MARI CRETINI!!!AM SA II DAU IN JUDECATA!!!!!!!!!!!!AM POZE FACUTE!!!

    TOT IASHULK E VARZA......MA DOARE
    KND ZIC ASTA DAR E REALITATEA.....

    PAKT PENTRU CELE 7 COLINE!!!

    FLY FISH

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta-i ca in bancul cu Bula shi dunga fix la 20cm de tavan ......
    chiar n-am mai vazut asa ceva ......buna de dat la rubrica
    SOLUTII BIZARE !

    RăspundețiȘtergere
  4. Am facut o ora de la Carrefour pana in Pacurari.
    Doamne ce nervi am.
    O sa te votam Nichito cand or zbura pesedistii...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu iau nicidecum apararea primarului. Nicidecum.

    Dar, ce nu inteleg. Orice post/articol e o sageata catre primarie/primar.

    Ce treaba are circulatia cu primaria?!

    Sustineti ca sunteti sincera in afirmatii. Fiti sincera si incercati sa publicati articole, departe de pozitia in care va aflati actualmente.

    Numai babele pun totul pe seama primariei, guvernului si presedintelui!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu toata reabilitarea zonei , la ora asta in Podu Ros se circula infernal ...bine asta si din cauza ajutorul baietilor de la rutiera care dirijeaza circulatia.sac, usturoiule!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru anonimul care nu ia nicidecum apararea primarului :
    Dar cine ma rog, maica, a scos totzi muncitorii in strada odata la 4 ani in preajma alegerilor ca sa arate ca e coscogeamitea gospodaru? Ai?

    O baba.

    RăspundețiȘtergere
  8. pentru anonimul cu postarea de la 16;42-
    daca pe Stefan cel Mare se afla un crater si tu dai cu masina in el si iti rupi o roata ,cine este de vina?
    Ia si te mai linisteste un piculetz!

    RăspundețiȘtergere
  9. tot cartierul Alexandru cel Bun e un calvar...mai ales ca au inceput si reabilitarile la reteaua de apa....
    ca sa ajung la scoala efectiv imi trebuiesc ciubote...chiar azi dimineata..faceau glume niste muncitori care lucrau la tzevi..."hh..si la mine la tara is drumuri la bune"..aluzia fiind facuta si la drumuri..si la faptul ca e noroi (mult mult) peste tot

    RăspundețiȘtergere
  10. Doresc sa ii raspund acelui domn semnat cu anonim care a spus ca primaria nu are treaba cu aceea intersectie .Domnul sa stie urmatoarele: politia rutiera propune primariei scimbarile pe care vrea sa le faca,si aceasta decide daca se poate sau nu ,dar se poate intampla si invers.Asa ca...

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu ,sincer, am noroc pentru ca unde am io' treaba ori nu trec prin Podu Ros, ori gasesc rute ocolitoare. Am de cativa ani carnet, dar nu cred ca am trecut prin intersectia aia de 30-40 de ori. Bineinteles, pentru ca n-am treaba pe acolo...nu inseamna ca nu imi pasa....mi-e teama insa ca odata ajuns acolo s-ar putea sa ma uit ca vitelu' la poarta noua, sau din obisnuinta as putea sa "fac rondul"...ceea ce nu cre'ca e tocmai rau...ce se intampla insa cand diametrul de asfalt (vorba vine ca e cam intr-o parte) se umple de masini...pentru ca unii stau la STOP in partea cealalta, la iesire?? Nu vreau sa ma gandesc, dar acum am un motiv in plus sa caut rute ocolitoare...e valabil doar pentru noi, astia de mai stim strazile din jur...

    P.S. Panoul i.s de la Fundatie a disparut...am tras nadejdea ca pe postamentul nou turnat langa cladirea RTC se va muta un panou tot cu i.s....nu e asa...::(((...nu inseamna ca mi-a disparut muza sperantei, nu era decat un panou si o poza (deranjanta pentru multi) foarte mare...asa ca sic! tovarasi...

    RăspundețiȘtergere
  12. "Ce treaba are circulatia cu primaria?!"

    Cum adica ce treaba are primaria cu circulatia? Aaa, stai ca uitasem... primaria are treaba numai cu incasatul taxelor. Primaria e un pretext prin care se ajuta la cresterea burdihanelor si a conturilor baietilor destepti.

    Chiar asa... Ce treaba are primaria cu circulatia? In Iasi primaria chiar n-are nici o treaba cu circulatia. Foarte bine punctat anonimule.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mah Ioane vezi ca se apuca apuca PSD-istii de baut RED-BULL shi inecp sa zboare precum cei din reclama !!!! Ce te faci atunci ?........eeeeeee? Oricum trebuie sa fii sigur ca maine Nichitelul cumpara tot RED-BULL-ul din Iasi !
    :)))))))))))))))))))))))

    COMUNISHTI BETZI RED-BULL ! VA DA ARIPI !...."TZI-AI DRACULUI CU SECERA SHI CIOCANUL VOSTRU !

    Hihihi ! :)))))))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  14. Da , asta chiar ca a fost tare ,ce treaba are primaria cu circulatia?Ce intrebare tampa!

    RăspundețiȘtergere
  15. Stefaneeee fi-tzi-ar muza sa-tzi fie ....tu vrei PRIMAR sau MUZA ?
    Vezi ca poate pune mana pe tine MUZUL .....cu ala nu-i de glumit !
    :))))))))))))))))))))))))))))

    Ahhhhhh cat de finutza eshti Gergiana ...."Ce intrebare tampa!"
    ...poate vroiai sa tastezi "Ce intrebare tampita venita de la un tampit !" ....auzi la el ...."Ce treaba are primaria cu circulatzia " tocmai ca are tampitzelul taticului !

    Wooooooooow mama mea ,daca vrei sa razi de sa te tavaleshti ce Gadea, ce Cristoiu,ce laptop-istul Stan .....bagi mare pe blog-urile din Iashi shi ai buna dispozitzie free......uffffffff maaaaaaaare gradina ....auzi la el : ce are primaria cu circulatzia ..=))))))

    HAI SA TRAITZI CUM VRETZI VOI !

    RăspundețiȘtergere
  16. intersectia,in starea actuala,este mult mai buna,in special pentru transportul in comun,cit despre noi,ceilalti,ne-am descurca daca nu ne-am trezi cu fata la perna.Doamna Irina Schrotter,as vrea sa cred ca aceat blog este scris de dumneavoastra,dar incep sa ma indoiesc....sau poate nu???

    RăspundețiȘtergere
  17. Mdap .. trecand la lucruri serioase shi sotzia domnului RELU FENICHIU .....zilele astea ( nu specific ca sa nu se afle cine sunt) am
    cunoscut-o personal ! TINERICA ......SHI DOAR ATAT !

    :))))))))))))))))))))))))))))

    Sa decedez instantaneu ca dupa ce fac al shaptelea milion,divortez,imi iau nevasta tanara shi CLK, ca da bine la imagine !

    Offfff lume ,lume .....apropos bre Nichito tu nu divortzezi ?...sau inca nu ai facut suma ?

    :)))))))))))))))))))))))))

    Mah ala cu circulatzia mai baga una de top ca eshti comic rau !

    :))))))))))))))))))))))))

    Bleaaaaaaaaaaaah !

    RăspundețiȘtergere
  18. Construiti Parcari si scapati-ne de praf, doamna !
    Si va voi vota cu drag.
    ...un locuitor al str. Sf. Lazar

    RăspundețiȘtergere
  19. Mah carcotashe, stai linistit.
    Trichinella spiralis in combinatie cu taurina din Taurul Lolo ii doboara la pamant.
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  20. -Mdap cam mare dreptate ai anonimule de la 22:00....

    -Ioane, trichi ....larvele alea din fibrele musculare ..au ceva comun cu porcii ?.....cica tratamentul unic este sacrificarea....porcilor bineintzeles !

    Plouă, plouă, plouă,
    Vreme de beţie -
    Şi s-asculţi pustiul,
    Ce melancolie!
    Plouă, plouă, plouă...
    ......................
    Singur, singur, singur,
    Vreme de beţie -
    I-auzi cum mai plouă,
    Ce melancolie!
    Singur, singur, singur...

    ...astea versuri cred ca le murmura NICHITA acum stand in varful patului cu scufia-n cap !

    =))))))))))))))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  21. mai bine se intitula articolul 'iasi un oras capcana perfecta'ca e mai aproape de realitatea de azi.mai bine arata orasul pe timpul lu impuscatul.suntem varza fraticule ce cluj sa mearga lumea doar pana la piatra-neamt sa vada un oras civilizat din UE nu pana la cluj,sa se vada ca se poate si in moldova numai ca in iasi nu.suntem ultima vagauna de pe hartaUE SI A ROMANIEI asa am ajuns datorita acestui retardat de la dorohoi.abia astept 1 iunie sa trimitem taranul asta la plimbare.HAI MAI IESENI SA ALUNGAM MURATURA ASTA COMUNISTA PE BAHLUI SA TERMINAM CU EL.sa votam si pentru noi iesenii sa avem si noi o schimbare.TREZITI-VA IESENI

    RăspundețiȘtergere
  22. Astazi am sa ma intalnesc "face to face" cu NICHITA ......oare banuie cu cine o sa dea mana shi ca in spatele unui zambet protocolar de fapt se afla un anti-nichitist convins ?

    Hihihi ! ....ce ceatza scarboasa bine macar ca nu mai ploua !

    RăspundețiȘtergere
  23. Un copy-paste matinal din presa vremurilor trecute :

    "Soc de proportii in inalta societate a multimiliardarilor din Iasi. Liliana Fenechiu, nevasta deputatului Relu Fenechiu, presedintele PNL Iasi, l-a parasit pentru un alt om de afaceri din Iasi, Lucian Apostol, fiul senatorului Neculai Apostol, patronul imperiului financiar "Kosarom" Pascani.
    Impus datorita unei averi consistente in fruntea PNL Iasi, "Corleone", cum este dezmierdat duios de colegi Relu Fenechiu din cauza artificiilor prin care si-a pus majoritatea angajatilor de la firmele sale in posturi-cheie ale statului si ale judetului Iasi, nu s-a dovedit atat de dibaci in viata de cuplu. Liliana l-a parasit pentru Lucian Apostol, patronul combinatului de pasari "Avi Top" SA, ea insasi fiind posesoarea unei averi deloc de neglijat. Nevasta lui Fenechiu detine un lant de magazine de articole de lux, "Massimo Uomo" si numai bijuteriile fostului manechin din timpul lui Ceausescu depasesc 35.000 de euro. Pe holurile PNL Iasi se vehiculeaza mai multe variante despre acest divort-bomba care se va desfasura pe parcursul anului 2006. Prima si cea mai plauzibila varianta este aceea conform careia deputatul a venit la inceputul anului trecut acasa de la Bucuresti si i-a surprins pe cei doi amorezi in flagrant. A doua varianta, un pic mai fantezista, relateaza faptul ca Liliana l-a parasit pe Relu in urma unor zvonuri, neconfirmate, despre faptul ca deputatului liberal nu-i mai placeau atat de mult femeile. Cert este ca in urma divortului se va imparti o avere foarte mare la nivelul Iasiului. Instanta va avea o misiune dificila atat in ce priveste custodia copilului de 12 ani, cat si in privinta partajului bunurilor comune. Liliana Fenechiu este director general al SC "Massimo" SRL Iasi, firma care detine lantul de magazine de articol de lux "Massimo Huomo" din mall-ul iesean. Afacerea a fost inceputa pe cont propriu de Liliana Fenechiu in 2001. Capitalul de pornire, 100.000 de dolari, a fost asigurat de sotul ei. Relu Fenechiu detine o casa si un teren de 4.500 mp in Darmanesti - Bacau, acolo unde s-a nascut si a copilarit, obtinute ca mostenire. Deputatul este actionar majoritar la grupul de firme "Fene Grup" SA, cu un capital social de aproximativ 3 miliarde lei, si o cifra de afaceri care a depasit 115 miliarde lei in 2004. Compania-mama a fost infiintata de actualul deputat in 1991, o buna parte din firmele care fac parte din grup fiind lansate dupa casatoria cu Liliana. Dupa Revolutie, nevasta lui Fenechiu a fost unul dintre manechinele preferate ale Irinei Schrotter si a prezentat cu succes creatiile "Nanette" si "Casa Wanda". Din "Fene Grup" fac parte firmele "La Rocca" SRL, infiintata in 1999, "Fene Consulting", care a luat fiinta in 2002, si "Tehnorom" SRL, infiintata in 2003. Cei doi soti vor mai avea de impartit doua terenuri in Iasi, in suprafata totala de 4.500 mp, doua apartamente, o casa de vacanta si o vila in Iasi si patru automobile. Deputatul Relu Fenechiu a fost implicat in 2002 in groaznica tragedie de la discoteca Maxx Space, unde patru absolventi de liceu au ars de vii, Gabriela Moraru gasindu-si sfarsitul in incendiul devastator. Desi atunci era proprietarul discotecii si raspundea de paza contra incendiilor, Relu Fenechiu a fost absolvit de orice vina si si-a urmat netulburat cariera de politician."

    ......auzi dom'le ...CORLEONE IL DESMIARDA COLEGII !

    =)))))))))))))))))))))))

    YAAAAAHHHHHHH MAAARE BLASTFEMIE DOMNILOR COLEGI !.......SA BOTEZI O MARTZOAGA CU NUMELE UNUI PUR-SANGE ARAB.

    Auzi mah RELU-VOMA , stai linishtit ca te paraseshte cat de curand shi tinerica-pasarica actuala ........inca nu shi-a dat seama ca doarme-n pat cu-n homo..........politicus ? Biata pasarica .....


    IASI
    O5.04.2008

    RăspundețiȘtergere
  24. pentru carcotashul simpatic de la 20:16 :
    TÂMP ~ă (~i, ~e) 1) şi substantival rar (despre persoane sau despre manifestările lor) Care vădeşte lipsă de inteligenţă; prost; neghiob; tont; nătărău; nătâng; netot; nerod; stupid; năuc. 2) reg. (despre obiecte de tăiat) Care are tăişul sau vârful ros şi nu mai taie.

    RăspundețiȘtergere
  25. Ce tare e sa dai mana cu Nichita ,sa-i zambesti frumos si sa-ti doresti sa-i dai ,cu o tzeava rajaceasca, una de noapte buna in cap. hihihi
    ANONIMUL TURMENTAT

    RăspundețiȘtergere
  26. Gergiano mersik te pupik dulcik ...cat despre intalnire cu NICHITA, mah fratzilor io sunt genul de om care rad de 2 ori pe an ....dar sincer acum fac exercitzii sa nu ma pufneasca rasul cand dau ochii cu ROBINETUL !
    Cred ca cea mai buna metoda impotriva rasului necontrolat este tot aia cu cactusul bagat in chilotzi .....am fugit sa cumpar un cactus !.....unde naiba gasesc e o florarie in Iasul asta ?
    :)))))))))))))))))))))))))))))

    IASI
    05.04.2008

    PS Cocosh baga mare ca io am fujitara dupa cactus .....

    RăspundețiȘtergere
  27. Carcotashe , hai sa ne intalnim ca sa complotam un pic .Daca vrei , iti recomand si florarii , doar ca Nichita nu a plantat inca cactusi(sorry de cacofonie) , dar lalele ai cate vrei pe marginea drumului , imi poti culege un buchet , iar eu la schimb iti dau o ranga(de piele) sa-l servesti intre buze pe Nichita.

    RăspundețiȘtergere
  28. 1. Nu-mi place PSD
    2. Nici de Nichita
    3. Nu cred ca in toata discutia la articol, dna Irina a intervenit. Foarte urit.
    4. Nu o sa iau fiecare comentariu, raspuns la puricat. Si posibil sa gresesc, primaria are treaba cu circulatia. Asa o fi nu zic.
    5. Eu doar ma uit ca in prag de campanie, dna Irina ataca vehement primaria! Putea sa atace si guvernul si nato! Pentru mine tot aia era.
    6. Numarati "primaria", "primar" in fiecare articol.
    7. Nu zic ca nu exista si motive pentru aceasta!
    8. Sa atacam probleme serioase si sa ne laudam ca am depasit blogul presedintelui e pueril.
    9. Sunt curios?! Pe acest blog scrie exclusiv doar dna Irina?
    10. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  29. - Eshti in eroare totala anonimule 16:42/07.04.2008 .......se poate controla foarte ushor ca postarile nu au aceeashi sursa ...este adevarat ca foarte multzi dintre noi care postam pe aici chiar daca nu am ajuns sa ne cunoashtem personal ne cunoashtem deja virtual destul de bine ....eu persoanal am 5 amici virtuali de pe acest blog !
    - nu doamna Irina ataca vehement , cei care posteaza aici ataca vehement !
    - shi ma rog pe cine ai vrea sa atacam pe Oprea ?...nu Oprea a adus Iasul in dezastrul care este !

    AUZI MAH SHERPISHORUL LUI MATASARU SCHIMBA SHI TU MACAR MODUL TASTARII SHI EXPRESIILE STEREOTIPE, CA O TARFA VERSATA CA MINE IN JOCUL CU NET-UL TE RECUNOASHTE IMEDIAT ! Pricipish pui de bloger ?....vezi sa nu scapi cascavalul din plisc tanar corb !

    Bleahhhhhhhhhh

    RăspundețiȘtergere