joi, 3 aprilie 2008

Ce urmeaza? Deportarea?


Revin asupra cazului semnalat anterior, pentru a sublinia un lucru foarte grav. Pana acum, in interventiile mele publice, inclusiv in cele de pe acest blog, m-am ocupat preponderent de managamentul defectuos al lui Gheorghe Nichita in fruntea Primariei Iasi. M-am aratat nemultumita de starea orasului si de felul jalnic in care a inteles primarul sa-si faca datoria.

Treptat, am realizat insa ca nu aceasta este problema cea mai mare. Marea problema este modul cu totul abuziv in care isi exercita Gheorghe Nichita atributiile. Primarul are impresia ca orasul este proprietatea sa, ca banii publici sunt averea proprie, ca iesenii sunt servitorii sai. Resurse si institutii publice sunt folosite pentru hartuirea adversarilor. Panourile mele publicitare sunt demontate fara nici o explicatie. Politia imi urmareste echipele din teren. Intalnirile publice imi sunt boicotate. Cei care vor sa se asocieze cu mine sunt intimidati.

Astazi, eu sunt tinta sa predilecta, dar nu am nici o indoiala ca va proceda la fel si cu altii.

Sigur nu ati uitat: lucruri de acest fel se intamplau pe vremea comunismului. Primarul Nichita are instincte de prim-secretar, de tartore local cuprins de delirul puterii. Daca ar fi dupa mintea sa, probabil ne-ar deporta pe toti cei care ii stam in cale.

Inca nu-mi vine a crede ca se poate intampla asa ceva intr-un oras universitar, cu standarde democratice ridicate. Atrag atentia opiniei publice, societatii civile din Iasi si presei ca primarul Nichita impinge municipalitatea pe o panta periculoasa, in care abuzul devine regula. Asa se naste orice dictatura.

As vrea sa se inteleaga ca nu vorbesc aici de problemele mele personale. Vorbesc de modul in care legile si standardele democratice sunt calcate in picioare de un om care nu vede dincolo de interesul personal si este orbit de pofta de putere si de bani. A apara legea si democratia nu este doar datoria mea, ci datoria tuturor.

Irina

6 comentarii:

  1. Mai ieri, s-a intamplat ca una dintre predictiile mele sa se
    implineasca (pocit, mai sunt!!). Azi deja mi-e teama sa mai raspuns la vreuna din intrebarile din titlu. Io' stiu? daca iar se adevereste...sau mai stii? desi bine intentionat, m-am trezit ca-i dau idei tov.Nichita & Co....
    Unele surse (treaba mea care) spun ca Nichita e un om periculos. Eu as fi mai rezervat si permiteti-mi sa cred ca, lasat singur, nu poate face prea mult rau. Mai degraba, cei din jurul lui, cei care-l sprijina: consilieri, sfetnici, asistenti, sefi de campanie, secretare si alte pupeze, etc. De ce? Pentru ca impreuna mananca o paine buna si ieftina. Pentru ca se tem ca daca vine altcineva, toti o sa zboare din functii. Mai mult s-ar putea sa li se faca si nota de plata...cat astept un moment dintr-asta !!!
    Sa tina minte: nimic nu e gratis pe lumea asta, odata si-odata vine nota de plata !!!
    Atunci o sa stiu ca sunt european, atunci o sa stiu ca exista dreptate, atunci sperantele si visele se vor fi implinit, atunci o sa fiu satisfacut moral, atunci n-o sa-mi mai fie teama sa ies pe strada, n-or sa mai sara cainii la mine, copilu' meu ar putea sa vina singur de la scoala, n-o sa mai fie nevoie sa schimb 2 perechi de amortizoare pe an....si cate or mai fi !!

    P.S. Ia sa atipesc un pic si sa visez ca I.S. este primar sa vaz cum ar fi....:))))...poate e bine...mmmm... nu pot ca latra cainii!! si mai sunt si in timpul serviciului...si am la treaba....bye, all !!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asfaltarile pe ploaie (runda a doua) continua pe soseaua Nicolina, dupa pasarela, in dreptul statiei de autobuz 41 (langa circ).

    RăspundețiȘtergere
  3. COMUNICAT :
    NIMIC NOU PE FRONTUL DE EST !

    (acelashi primar comunist, acelashi ISCHROTTER visator, acelashi staff simandicos .....)

    POATE MAINE .................

    BUCURESTI
    03.04.2008

    RăspundețiȘtergere
  4. Copy-paste din ziarul GANDUL :

    "....Primarul Nichita, suspect de toleranţă la corupţie

    *200 milioane de lei vechi şpagă pentru un schimb de locuinţe din fondul locativ al Primăriei Iaşi
    *Anchetatorii îl ştiu pe „superior”, dar ţin secret numele, pentru investigaţii

    Primarul Iaşiului...........
    Jumătatea marcată cu „mită” a încasat-o joi Florin Mihai Popa (din 2003, referent superior la Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat), care va sta în arest 29 de zile, acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. Jumătatea neîncasată era comisionul unui superior, se pare, identificat de anchetatori, dar încă ţinut la secret pentru bunul mers al investigaţiilor.

    Viceprimarul Costel Adăscăliţei, aflat în subordinea administrativă şi politică a primarului şi liderului lol PSD, Gheorghe Nichita, vorbise anterior despre corupţia din Palatul Roznovanu, unde este sediul municipalităţii ieşene. Arestarea de vineri, zgomotoasă şi fără precedent în Primăria Iaşi, a stârnit furtună printre funcţionari.

    „Nu protejez pe nimeni atunci când e vorba de corupţie”, spunea răstit primarul. Doar că, în loc să sesizeze organele de anchetă când a avut semnale şi poate chiar dovezi de corupţie, Nichita explica naiv doar că ar fi discutat în 3-4 rânduri cu Letiţia Palaga, „şefa DAPPP” şi cu funcţionarii de acolo, atrăgându-le atenţia „că vin oameni în audienţe şi reclamă că li se cer bani pentru a le fi rezolvate problemele”.

    Aflat până de curând în război cu Nichita, viceprimarul Adăscăliţei confirmă şi în noul sndal corupţia din Palatul Roznovanu: „Avem semnale privind persoane care iau mită”. Cel mai virulent s-a arătat consilierul PD Daniel Oajdea: „Prin cenzura pe care Nichita o aplică informaţiilor cu caracter public, protejează interesele funcţionarilor corupţi din primărie, al căror şef este.” În şedinţa Consiliului local de vineri, înainte ca inspectorul Popa fie arestat, Oajdea a depus un proiect de hotărâre privind înfiinţarea unei comisii care să verifice situaţiile locative (chiar vânzarea unor locuinţe) şi astfel să găsească persoanele corupte din DAPPP.

    Doar că proiectul de hotărâre fusese respins la ordinea de zi, pentru că nu avea număr suficient de semnături din partea consilierilor. Nici filiala lolă a PLD nu a ratat ocazia de a-l acuza pe primarul Iaşilor că ar fi tolerat corupţia în instituţie în loc să ia măsuri de descurajare şi să sesizeze la timp Poliţia şi Parchetele."

    Bre NICHITA io nu mai intzeleg NIMICA ........................
    Cum apare numele tau intr-un articol din presa cum poc apare shi : mita, trafic de influntza ,
    afaceri necurate ,licitatzii trucate .......
    Chiar nemernicii ashtia de ziarishti au ceva cu pirsoana matalutza sau fum fara foc nu iesa ?


    Bleahhhhhhhhhhhhh

    RăspundețiȘtergere
  5. Nichita , you make me sick , bleeeeaaaaah! Cred ca nu mai ai nevoie de traducere .

    RăspundețiȘtergere
  6. Ba are nevoie de traducere brotac zapacit deoarece singura limba care o intzelege shi o vorbeshte corect este limba lui tatucu Lenin......n-ai vazut ca shi romaneshte de abia se poate exprima !

    Fac shi io tot ....bleaaaaaaaah !

    RăspundețiȘtergere