sâmbătă, 5 aprilie 2008

Iasul in Evul Mediu: parcari amenajate cu nisip si prundis


Tudor - una dintre cele mai aglomerate zone ale orasului. Primaria s-a gandit sa taie copacii de pe trotuar si sa faca locuri de parcare in locul lor. In orice tara civilizata din lume, dupa ce un copac este taiat, trebuie plantati alti cinci in locul lui. Acum locurile de parcare au devenit o urgenta electorala.

Operatiunea a inceput de vreo doua zile si se realizeaza intr-un mod absolut original, probabil unic in lume. In locul lasat gol de copaci, se toarna prundis si nisip pe deasupra, apoi se batatoreste. De asfalt inca nu s-a auzit in partea asta de tara.


Dupa ploaia de zilele trecute, efectul este unul previzibil: nisipul a fost spalat de ploaie si dus pe strada, iar trotuarul a devenit o imensa aratura in care se scufunda rotile masinilor. Zona e perfecta pentru scenariul unui film de epoca.

Recomandare: ocoliti zona Tudor si vizitati-o doar daca vreti sa vedeti ce inseamna banii aruncati pe fereastra, prostia si nesimtirea Primariei.


Un comentariu:

  1. IN MEMORIAM S.BALASHA :

    ACOLO UNDE AI PLECAT SA FIE TOTUL MONOCROM : "ALBASTRUL CERULUI " CULOAREA CARE VESHNIC TE-A OBSEDAT SHI VESHNIC AI IUBIT-O.....ATAT ITZI DORESC TZIE VESHNICULE ROMANTIC FAR'DE NOROC !

    Sabin Bălaşa /Jurnalul Naţional,

    “Tot timpul creez, chiar şi noaptea, când visez... Sunt atemporal; nu ţin seama de ani şi nu am alt plan decât acela de a mă depăşi în permanenţă şi de a aduce lumii un plus de frumuseţe şi de raţiune. Arta este un mesaj particular adresat colectivităţii umane. În funcţie de mesaj şi de felul în care este receptat, lumea te apreciază sau nu. Dacă mesajul tău exprimă dragoste, lumea îţi răspunde cu dragoste. Leonardo da Vinci spunea: «Fii atent, artistule, fiindcă întreg caracterul tău se reflectă în imaginile pe care le creezi». Muza? Viaţa, misterioasa şi miraculoasa viaţă. Locuiesc în abis şi pictez ceea ce văd cu mintea; pentru mine arta este o viziune, un act de generozitate, un exerciţiu suprem al libertăţii proprii, o mare capacitate de a iubi. Temele mele sunt cele pe care mi le oferă natura cu spectacolul ei infinit.

    SE DUC INCET INCET "GREII NEAMULUI ROMANESC "

    IASI
    05.04.2008
    ADIO

    CARCOTASHUL VESEL ACUM TRIST !

    RăspundețiȘtergere