marți, 8 aprilie 2008

Cartierul Alexandru-Paste in cizme de cauciuc?

In mod normal ar fi trebuit sa raman surprinsa. O mare parte a iesenilor din Alexandru au uitat cum arata asfaltul, de aproape o luna nu mai stiu ce inseamna sa ai pantofi curati. Pe cat de repede au aparut santurile electorale, pe atat de greu dispar. O parte dintre muncitori spun ca ei si-au terminat treaba. Oamenilor nu le este prea clar pentru ce sunt santurile: gaz? retea termica? RAJAC?

Ceea ce conteaza este apropierea sarbatorilor. “Vine Pastele si noi suntem cu noroiul in casa”, arata o locatara a blocului D1. Nici copiii nu se mai pot bucura. Sunt in acea zona a cartierului doua parcuri in care insa nu poti intra decat cu cizme de guma. Doamna Bunduc Nicoleta are un plan de salvare… “Trebuie sa ma duc sa ii caut fetitei o pereche de cizmulite de guma. Nu se mai poate asa. Chiar nu pot sa ies cu ea deloc din casa ca se uda la picioare si ce ma fac?! Doar este copil...

Pe strada din spatele blocurilor, din cand in cand, cate o masina intra pana la jumatatea cauciucurilor in balti. Iasule, Iasule, mandra cetate, in ce hal ai ajuns!

4 comentarii:

  1. Solutii posibil pentru rezolvarea problemei :

    -totzi cetatzeni sa-shi cumpere mashina care s-o parcheze langa preshul de la usha apartamentului !
    -totzi cetatzenii sa poarte peste incaltzari pana depashesc zona calamitata pungi de plastic shi neaparat sa fie dotatzi cu perie shi crema de pantofi !
    -totzi cetatzenii sa schimbe primarul !

    Va rog alegetzi dumneavoastra solutzia cea mai indicata !

    ***

    RăspundețiȘtergere
  2. Parca exista o precizare intr-o lege ca o masina care iese de pe un drum secundar nu are voie sa se incadreze si sa circule pe un drum national daca este murdara !! Fîs ! cine o respecta?
    Dar s-ar putea aplica cetatenilor mun. Iasi, usor modificata...deci, daca se doresc mai multi bani la bugetul local (pentru ce oare?) propun urmatoarele : orice cetatean care iese din cartierul sau pe bulevardele importante ale mun.Iasi si are incaltarile murdare de noroiul dintre blocuri sa fie pasibil de amenda contraventionala cuprinsa intre...si intre... !!! Iaca asa...!! :))) Ce la bani s-ar face ...mai ales acum dupa ploile astea !!!
    Vedeti? nimic nu e la intamplare ...treaba e premeditata !! :)))

    p.s. Doamne fereste ! la mintea lor , ar fi in stare sa o aplice !!!..iar le dau idei :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Cind vad parcul asta din imagine imi aminteste de vremurile pe care toti vrem sa le uitam. Din metal brut, colorate oribil si ingradite ca la puscarie, asa vede primarul nostru spatiul de joaca pentru copii. Imi pare rau pentru copilaria sa dar vremurile au evoluat si nu poti sa ramii pe o anumita treapta de evolutie. In Timisoara, multe dintre parcurile celor mici au gazon pe jos, garduri vii, mobilierul parcului construit din plastic, vesel colorat si in plus dotat cu bancute pentru bunici.Daca de 6 a ani nu a gasit o modalitate de a-i linisti pe cei care distrug e numai vina dumnealui. Consiliul local are puterea de a lua decizii iar politia comunitara de a actiona. Iar daca mintea nu il duce mai mult sa recunoasca si sa fuga in lumea mare.

    RăspundețiȘtergere
  4. parcul din poza e un parc ingrijit cat de cat..veniti sal vedeti pe cel de langa scoala 13...acolo lumea din imprejurimi isi scutura covoarele in parc..pentru ca nu sunt locuri special amenajate in zona, dar nu acest fapt a dus la distrugerea parcului, ci vandalismele repetate ale concetateanului nostru care nu este educat...
    Cand au fost alegerile precedente..parcul de care vorbeam mai sus..a fost reamenajat..vad ca de data asta au uitat de noi

    RăspundețiȘtergere