miercuri, 28 mai 2008

ADEVAR SI MINCIUNA


Astazi am prezentat datele unui sondaj de opinie pe care l-am comandat firmei cu care am mai lucrat, Fast Training Consulting (FTC). Intamplarea face ca sondajul a fost realizat in aceeasi perioada cu sondajul Insomar prezentat de Realitatea TV.

Nu mica mi-a fost mirarea cand am constatat ca intre cele doua masuratori exista diferente inexplicabile, care arunca semne mari de intrebare asupra studiului Insomar. Comparandu-l cu sondajele anterioare, realizate la comanda mea sau a unor partide, am ajuns la concluzia, impreuna cu specialistii cu care am lucrat, ca in sondajul Insomar sunt date cu totul atipice. In toate sondajele de pana acum, Nichita a oscilat intre 27 si 37% din intregul esantion, iar dupa ponderare mergea pana in 42-43%. Niciodata in ultimii ani nu a atins cota de 50%, cu care il crediteaza sondajul Insomar.

In sondajul FTC, Nichita are, dupa ponderare, 41,1%, o cifra cat se poate de credibila.

Diferente mari sunt si in cazul lui Dumitru Oprea. In sondajele pe care le-am vazut pana acum, candidatul PD-L a crescut constant. Sondajul FTC arata o crestere de circa zece procente pe parcursul campaniei electorale, ajungand, dupa ponderare, la 36,8%. In sondajul Insomar, Oprea este redus, in mod suspect, la 32,5% - o diferenta care este in afara marjei de eroare.

Am decis sa prezint in paralel cele doua sondaje, intr-un spatiu cumparat in „Ziarul de Iasi” (materialul este atasat), urmand sa discutam dupa alegeri care a fost mai aproape de realitate. Atunci vom judeca impreuna cine se bazeaza pe adevar si cine lucreaza cu minciuni.

Inca doua vorbe despre sondajul comandat de mine. Masuratoarea sociologica a fost realizata in perioada 23-26 mai, pe un esantion 1200 de respondenti, marja de eroare fiind de ±2,83.

Datele sondajului arata ca Dumitru Oprea se afla pe trend puternic ascendent. Candidatul PD-L este votat in special de electoratul activ si mai ales de tineri. Daca se urmeaza trendul din sondaje, Oprea va iesi castigator in al doilea tur. Efectul decisiv il poate avea informatia despre posibila colaborare a lui Gheorghe Nichita cu Securitatea, care capata greutate inaintea turului doi.

Soarta alegerilor depinde de modul in care se mobilizeaza electoratul activ. Acesta a inclinat balanta decisiv si in timpul alegerilor generale din 2004. Asadar, mergeti la vot. Depinde de voi!


Irina

29 de comentarii:

  1. Circula prin oras un zvon si nu stiu daca este cineva in stare sa-l confirme sau sa-l infirme. Citiva prieteni mi-au povestit ca in ultimele doua luni au fost vazute prin toate cartierele iesene echipe de topografi care masoara parcarile auto, terenurile de joaca, parculetele si spatiile verzi dintre blocuri. Intrebati de ce fac aceste masuratori, topografii ar fi declarat ca au fost trimisi sa faca schite cadastrale pentru ca urmeaza ca dupa alegeri terenurile respective sa fie acordate de noua conducere a primariei unor mostenitori, in compensare pentru terenurile detinute de vechii proprietari in localitati din preajma Iasului pe care in prezent sint construite cartiere rezidentiale. Topografii au declarat ca mostenitorii si-au vandut deja drepturile litigioase unor investitori din domeniul constructiilor. Acestia intentioneza sa construiasca, in functie de marimea terenurilor dintre blocuri, vile, blocuri de lux de 8-10 etaje sau centre comerciale de cartier. Ar fi vorba, spun topografii, de peste 1.000 de loturi, cu marimi cuprinse intre 300 si 4.000 de metri patrati, in total aproape 700.000 de metri patrati (70 de hectare). La o medie de 500 de euro metrul patrat, pret practicat pe piata imobiliara ieseana, ar rezulta terenuri in valoare totala de 350 milioane de euro! Aceasta ar explica agresivitatea din actuala campanie electorala a unor candidati (si sustinatori) la primaria ieseana? Ar fi vorba de cel mai mare tun financiar in favoarea unui grup de persoane private dat vreodata in istoria de 600 de ani a orasului Iasi. Poate confirma cineva acest zvon sau e doar o intoxicare electorala?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu stiu cum Robinet asta are 40%in sondaje, ca pe strada il injura toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  3. START MOTOARE ! SHOW TIME

    Cand aud de :

    "trend puternic ascendent"

    imi vine sa iau un baros sa incep a darama statui shi dupa ce termin sa iau un pistol shi sa-mi trag un glonz in cap !
    Am mai intalnit expresia asta intr-un comunicat al nu shtiu carei firme care tocmai inceta deal-ul cu un client
    Pasarica Criss daca ai ajuns la birou te rog baga-le la urmashii ashtia a lui Stefan cel Mare ala cu 47 la picioare sondajul curat ca sa putem a comenta pe cifre corecte poate reusima sa-i trezim la realitate si sa-i urnim ....vorba aia : pe moldoveni e greu pana-i urneshti ca daca i-ai urnit trebuie s-o roieshti rapid din calea lor ca te spulbera !
    Beau cafeau shi revin !

    Bleaaaaaaah shi-un pic de hihihi
    (asta-n loc de semnatura)

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna dimineata, deci doar subiecti, structura, procente...

    Avem :

    SUBIECTI
    10.000

    STRUCTURA
    4264 pensionari+asistati sociali
    226 elevi cu drept de vot
    1089 studenti cu drept de vot
    240 cadre didactice
    158 oameni media, cultura, presa
    4023 angajati activi

    GLOBAL PRIMARIE
    Adomnitei Cristian 8,9%
    Nichita Gheorghe 39,7%
    Oprea Dumitru 37,6%
    Oancea (etc...) 0,9%
    Refuz vot 13.8%

    ***Nu ma pot abtine : ce grafice superbe si inutile !.....cat or fi costat ? daca veneau la mine le faceam eu unele 3D-animation ....

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmmmmm e prea nashpa de nu apare ?ca de pornit a pornit !

    RăspundețiȘtergere
  6. "...Asadar, mergeti la vot. Depinde de voi!"

    Sustin indemnul D-nei Irina cu blestemul absenteismului la vot:

    CINE NU VOTEAZA SI LASAAAAA
    DUMNEZEU SA-I DEA PEDEAPSAAA
    4 ANI DE PESEDEEEEE
    4 ANI TOT CU GHEORGHEEEEE...

    RăspundețiȘtergere
  7. nu iau partea nimanui. dar astept sa vad rezultatul la alegeri; atunci o sa-mi dau seama cine minte

    RăspundețiȘtergere
  8. e trist...nu se mai poate cu rechinashul cu parul lins si ramele de aur...probabil ca v-ati saturat si voi...de cate combinatii si tunuri a dat nichita, iar voi nu aveti bani sa va luati o casa... cred ca si anl s-a saturat de iasi... oricum...macar un oras/judet e in mare masura portocaliu...si e la vest de IASI:((

    RăspundețiȘtergere
  9. Booooon iata ce comentarii am eu de facut la postarea Cristinei :

    1. Adomnitei a crescut foarte mult intr-un timp foarte scurt mai ales in urma emisiunilor televizate unde vreti nu vreti trebuie sa recunoasteti ca a avut o prestatie excelenta in plus modul de abordare al campaniei a fost foarte bun
    2. Nichita figureaza cu 39,7 procente dar atentie ca sigur la alegeri procentajul lui o sa fie mult mai mare
    3. aparitia si activarea lui Adomnitei in campanie nu a rupt voturi din zestre lui Nichita ... le-a rupt de la Oprea
    4. ce este trist este faptul ca Oprea stagneaza cam de-o luna deci se pare ca a atins masa critica votanta si ramane agatzat in aceasta valoare

    Nu are rost sa expun si nici nu vreau sa fac acest lucru, din cauza de tot felul de beliti pseudo-consilieri care au mirosit faptul ca din aceasta activitate iesa bani bunicei si plagiaza tot ce prind aplicand intr-o veselie total haioasa ceea ce au plagiat de pe la altii mai inventivi si mai umblati prin acest domeniu !....asta oricum o sa vedem dupa alegeri ....sper ca blog-ul are sa functioneze ca atunci o sa am si eu si amicul meu ceva de postat un fel de :
    ROMANI DACA NU STITI CU CE SE MANANCA NU MANCATI !
    Sondajele INSOMAR, betacar multimar sau tot felul de panarame de acest gen sunt niste facaturi puse la dispozitia celor care platesc .....este una sa faci statistica invatata intr-o facultate de matematica si alta sa faci statistica invatata in nu stiu care ASE ( facultate de contabili ) de pe nu stiu ce coclauri romanesti.... asta am tastat-o aici ca stie el bine cel caruia ma adresez !

    ORICUM ORICE SONDAJ ORICAT DE PUTERNIC AR FI CA ALGORITM DATORITA ELECTORATULUI SPECIFIC CARE-L AVEM NU POATE FI LUAT IN SEAMA DECAT CA UN NEINSEMNAT REPER IN EVOLUTIA EVENIMENTULUI
    ...adica mai pe romaneste pot politicienii, statisticienii, lazarovii, si alti pigmei formatori de opiniei
    sa latre mult si bine, ca romanul aplica urmatoarele reguli la votare :
    1. voteaza candidatul a carui mutra ii place !
    2. voteaza candidatul care considera ca este afin cu el adica: orice angajat al primariei si al RAJAC-ului (sau cum se cheama institutia unde a lucrat Nichita) normal ca o sa-l voteze pe Nichita !...ceva de genul muncitorii si asistatii sociali voteaza stanga-PSD, intelectualii, mici si marii intreprinzatori voteaza dreapta ...fiecare cu partidul sau !
    3. voteaza candidatul la genul : ia lasa-l ma tot pe asta, la ce sa-l mai schimbam ca asta macar e satul si n-o sa mai fure asa de mult !....daca intra unii noi o iau de la capat cu furatul!
    4. voteaza candidatul la genul : ia mai da-i ma dracu cu votarea lor ca si asa eu nu castig nimic , adica: nu voteaza !
    5.voteaza candidatul propriu care i-a fost scris pe fituica de la partid ....dar astia sunt prea putini !
    6.si mai este un gen de votant :tampitul cretinoid care in afara de bucata de salam si cinzeaca de votca habar n-are de nimic stie doar ca trebuie sa voteze , sa se simta si el o data la 4 ani bagat in seama asa ca intra in cabina de vot si voteaza de se satura... pune stampile pe tot formularul de vot !
    Cam atat am avut de comentat ...
    astept cu interes confirmarea spuselor mele (de fapt ale noastre ) peste cateva zile

    *** pentru Florin : mi-a transmis deja tembelul sef lista cu baieti valabili de pe aici si culmea ca esti si tu pe ea !

    :))))))))))))))))))))))))))))))

    stiu ca tii la glume !
    Cat despre carcotas sa stii ca-i habotnic si binenteles carcotas !
    ....cand o apuca lelea pe-un drum nu se lasa pana nu ajunge la capat !...are insa un mare defect: carcoteste tot timpul.. de-a lui Paler ce sa-i faci !

    RăspundețiȘtergere
  10. Sugestie electorala :

    Domnule profesor va rugam astazi sa pupati si sa zambiti frumos la cel putin 1000 de babe electorale !
    Doamna Schrotter va rugam astazi sa pupati si sa zambiti frumos la cel putin 1000 de bosorogi electorali !

    Daca dupa pupaturile electorale va apar basicute la buze , asta este , castigarea alegerilor necesita si sacrificii…….oricum stati linistiti ca va trimitem noi o crema speciala care a fost de folos si altor candidati ! : )))))))))))

    In plus rugam de urgenta sa ne trimiteti sondajele insomaresti deorece la noi este o acuta criza de hartie igienica ! : ))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  11. Rosco vezi ca a zis sefu ca luna asta o iei din fata ca prima nu pupi !......cica pentru ATAC LA PERSOANA-SEF !
    Da deci ce sa mai spun , la treaba, lasati vrajelile ca riscati inca 4 ani cu Nichita !
    Nea Relule nu fii bre nasol , da-i voturile lui Oprea ! a zis diliu ca te iarta daca-i dai voturile lui Oprea , cu toate ca mare greseala ai facut cand te-ai luat de nevasta-sa !

    RăspundețiȘtergere
  12. "neatza Ioane maestre, bezmeticul ala de scriitorist-memorialist -juniorist pe unde o umbla ?
    :))))))))))))))))))))))))))

    1. comentariu la postarea 02:49

    Haios gazos eshti brehhhhh noctambulule (sau cine shtie ? poate la matali e alt fus orar !)
    tare rau finalul postarii :

    "Poate confirma cineva acest zvon sau e doar o intoxicare electorala?"

    ...pai vad ca zvonul (io de felul meu le zic fitile ca deh am facut alta scoala decat mata )hodoronc tronc l-ai trantit matali ! ...cat despre intoxicare electorala, atat timp cat foloseshti : am auzit ca mi s-a povestit ca ar fi dar nu s-ar potrivii........io am impresiunea ca matali eshti elementul intoxicator (indiferent de ce parte a baricadei eshti )
    ....daca eshti in ograda lu' tanti Irina bag-o nene la obect ca sa aflam shi noi ultimile can-can-uri !
    ....daca eshti din alte ograzi du-te tare ca noi suntem romani din Romania !
    2. completare la Murariu :

    .......................
    Shi dracu o sa va ieeeeeeee !
    :)))))))))))))))))))))))))))
    CA COMUNISHTI CACOFONI-M-ASHI IN MEMORIA LUI LENIN SHI MARX E NISHTE SATANE SATANISTE !

    Maaaaaah care avetzi nishte sondaje insomar-vanturar ca iar au uitat ashtia sa puna hartie la closet ?

    hihihi
    (asta-n loc de semnatura)

    PS Roshco chiar dac ne despart kilometri nu ma provocalisi sa-tzi trag un pumn in nasuc !obraznicatura ce eshti !

    RăspundețiȘtergere
  13. chestia asta ca RealitateaTV/Insomar nu au dreptate si de fapt sondajul platit de un candidat unui operator de sondaje de la vaslui nu prea tine.
    cum nu tine nici chestia lui Carlan care cu 3 zile inainte de alegeri a descoperit ca la Iasi tocmai adversarii castigari: nichita si simirad, sunt colaboratori ai securitatii.
    Remarc eforturile astea de ultim moment ale PDL_IS. Se spera ca aceeste elemente de campanie murdara vor schimba ceva. ca sondajul trucat publicat in ziar va influenta prezenta si intentia de vot, ca dosarul CNSAS,cel de la DNA si Chinezii de la Palas il vor lovi pe Primar,initial macar atat cat sa-l duca in turul 2 cu Oprea.
    Remarc disperarea. nu o inteleg. adica nu stiu de ce Irina Schrotter e atat de disperata si atat de pornita anti-Nichita. batalia e pierduta si totusi ea si PDL inca se zbat. Chestia e ca toata zbaterea asta le face rau,se fac de ras etc si nu inteleg de ce accepta sa se faca de ras,sa isi sifoneze si mai tare reputatia fara sa castige nimic electoral. ce vor de fapt acesti oameni?mai multa putere,evident. dar nu inteleg cum nu isi dau seama ca au pierdut la momentul asta batalia electorala. nu cred ca pt ei e important sa ii iubeasca lumea. sunt oameni cu multi bani care fac jocuri de culise. nu inteleg de ce se mai zbat pt primarie.
    pt cei care la un moment dat i-au oferit credit, Irina Schrotter e o mare dezamagire.

    RăspundețiȘtergere
  14. abia am sosit ...sorry, all !! si am ora de bicicleta :))) cat biciclesc ma gandesc si la ce postez acusi la cina....despre roman - ca s-a facut roman - ar trebui doar sa-mi caut un editor bun...DAR la sfatul unor "prieteni" si din respect pentru Irina am sa renunt sa-l postez... asa ca cei multi care asteptau (sa fi fost 1, maxim 2 :)) ) n-o sa le dau satisfactie...

    Ionutz, tata, mi se face din ce in ce mai sete... !!!
    ...si ptr. carcotash : a meritata sa misc deshtu' mic pan' la ora asta !!!!
    ...si ptr. Irina : povestea nu era despre tine - dar erai pe-acolo :)))) !!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Moaaaaaaaaaaaama ce liniste p-aci .....ashtia ai naibii ingrasha porcul in ajun !
    Or fi facut norma la pupaturi de babe shi moshi electorali ?
    : )))))))))))))))))

    Mda, auzi bre nenea de la 16.07 un pic ai matale dreptate in ce spui ca deh cine n-asculta asha patzeshte doar ca am shi io o problemistica cu matali ....de ce bre nu semnezi postarea ....sau eshti vreo mama de loaza din aia perversa care pe fatza ii zambeshte Irinei shi in spate trage cu parul in mod pervers ....vezi ca te da de gol:

    - "pt." in loc de "pentru"
    shi
    - PLD_IS (ca sa shtii shi tu de acum incolo ceea ce ai scris tu se citeshte "PLD si IASI" adica un fel de gura pacatosuluii
    recunoashte adevarul)

    care involuntar le-ai mai folosit pe la postari . :D ( tot aia cu ranjitul )

    Asha ca nu zicetzi inca hop ca nu s-a bagat votu'......shi mai shtii de unde sare iepuroiul in turul doi ? :D (asta inseamna ca ranjesc )....
    Auzi daca tot m-am obosit sa-tzi raspund ia fii atent aici la o sharada mititica :

    DACA INTR-UN RECIPIENT AMESTECI AMESTECI 3 UNITATZI VOLUMICE ROSHII SHI 3 UNITATZI VOLUMICE GALBENE IN PREZENTZA UNUI ADITIV DE BUNA CALITATE NU-I ASHA CA OBTZINEM 6 UNITATZI VOLUMICE PDL ?

    ....ia incearca matali de rezolva sharada asta, nu de alta dar sa nu te mai reguleze anal grija pentru IRINA SCHROTTER ! Cat despre Oprea, hai bre ca eshti habarnaibist rau daca potzi sa afirmi ca nu intra-n turul doi !

    SHI NU MAI O ABURITZI ATATA CU SONDAJELE ! CITITZI POSTAREA CRISTINEI CA ALA-I SONDAJ NEPLATIT DE PARTID SAU CANDIDAT !

    HAI PA .....IESHITZI NAIBII DIN MOCIRLA ROSHIE IN CARE VA BALACITZI DE ATATZIA ANI NU VEDETZI CA ATZI AJUNS IN COADA ROMANIEI ....GARA AIA ATI REPARAT-O SAU TOT CA LA BOMBARDAMENT ARATA ?...SHI MAI VRETZI SA CONSTRUITZI NU SHTIU CE PALAS-URI ....BLEAAAAAAAAAAAAAH !

    RăspundețiȘtergere
  16. Hai sa va spun ce am aflat :

    Astazi am intrebat un fost coleg de facultate ( era moldovean si vorbea cu un acent atat de puternic incat noi il poreclisem LIMBA LATA care mai tarziu s-a metamorfozat in LIMBAXXX, nu va ganditi la prostii ca stiu si eu sa injur chiar daca sunt blonda si suava!)care lucreaza la Realitatea :
    -Mai LIMBAXXX care-i treaba cu sondajele alea ?
    el cu acelasi vesnic si nemuritor accent raspunde :
    - Si sa hie Crissule ...un mari rahat cu perjiiii !

    Deci ce sa mai comentez ? Votul este la alegator si alegatorul voteaza totdeauna ce vrea el ...deci sa asteptam !
    Oricum ideea care a avansat-o subtil anonimul, ca Oprea trebuie sa faca un efort nemaipomenit ca sa intre in turul doi este tot un :

    '.....' ( ce-a spus LIMBAXXX)

    MB-ule pe unde umbliiii? deschide
    mess-ul sarlatane ....

    RăspundețiȘtergere
  17. Se vede ca toata lumea e ocupata dar nu pot sa nu comentez prestatia (mult zis) a primarului care ...este...si care intr-un interviu televizat se stergea la gura, cu camerele de vederi in nas.Zau,nu ma mira dar mi se face rusine. Parca era la hora in sat. Tot felul de tarani dubiosi in spate, o viermuiala de toata sila. Mi se pare mie sau el tot nu stie ca lumea vine sa se distreze dar de tras or sa i-o traga iesenii ca la carte.

    RăspundețiȘtergere
  18. Am surprins o chestie f tare ieri, in fata la mall.Directorul de la Citadin, de obicei plin de el si arogant de nu incape pe strada, avea o fatza,cum sa zic, pamintie si dupa ce trece strada de la Chimie spre mall intoarce capul spre plasma portocaliilor si fara sa vreau i-am surprins privirea. Maaamaaa, am crezut ca se sparge plasma din fulgerul iesit din ochii lu'dom'director. Oare de ce? Sigur, prietenii stiu de ce.

    RăspundețiȘtergere
  19. Prima data am vazut 49,5% acu' vreo doua zile, ati ghicit, pe Realitatea...aceeasi Realitate la care lucreaza si prietena noastra, aia de se face pe bani Andreea Cretulescu="madam non-combat la PSD", ca se supara sefu' Vantu si vatura cu ei prin redactie. La urma-urmei are si ea copii acasa. La urma-urmei ar putea sa-si aleaga alta meserie..in fine, mi-a casunat tare pe ea...si mi-era draga....

    Sondajele, stie totat lumea, dau sperante false celor cu sanse mai slabe sau ii ridica in slavi pe cei care nu sunt obisnuiti sa piarda - contra cost, evident. Iar cei care fac asta sunt catzeii care se gudura pe langa cei mari in speranta de a ciupi si ei cateva firimituri. Remember de Ceausescu? Cine l-a facut mare? Poporul? Prostii....cainii si lingaii lui !!!
    Asa si azi...se pare ca istoria se repeta mereu si nu suntem in stare sa ne schimbam...tine de firea si latura noastra balcanica. Si Caragiale...ce mare a fost! ca vizionar!! Nu vrem sau nu putem sa iesim dintr-o mocirla in care tuturor ne place sa ne balacarim....suntem prea ocupati cu politica , fotbalul si alergatura dupa un ciolan castigat cu cat mai putine eforturi ca sa avem timp sa ne gandim si la cei din jurul nostru. A! ba nu! ne gandim...cum sa-i jumulim, ce taxe sa mai inventam...afaceri, care sunt cam asa :
    -afaceri de tip: "unul smecher si unul fraier" - majoritatea;
    -afaceri de tip "clientul nostru - partenerul nostru" - ca si concept 99% din firme il afiseaza. In realitatea, doar 1% aplica.
    In asemenea context nu e firesc ce se intampla? Eu cred ca da! Fiecare dintre cei care au facut sondajele au fost platiti...in functie de "cine"...raportul a fost pe masura.
    E adevarat, influenteaza oamenii, dar adevarul doar duminica seara il vom afla.
    Voi merge neaparat la vot si voi incerca sa-i sa mobilizez pe toti cei din jurul meu...seara rezultatele...
    Irina, daca o fi sa fie altfel decat la Insomar, eu iti ofer cutitul - deja il ascut bine -ca sa taiem cu el nasul mincinosilor !!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Lasa-l Crissule ca se-njura pe forum cu oltenii aia comunishti tu-le prazu' shi cobilitza lor de PSD-ishti .....

    Asha deci shi prin urmare,
    Pe intai avem votare.
    Vo-tare, Vo-moale, Vo-mare,
    Trimitetzi-l pe Nichita,
    La plimbare !

    Nea Fene sa crap pe frontul din Afganistan ca daca te impinge necuratul fratele lu'Iliescu si a lu' guzganul ala rozaliu sa nu-i dai voturile lui Oprica in turul doi scot caseta la Diaconescu pe post de rad totzi heterosexualii, shi babele telenoveliste de tine, cel putzin 50 de episoade (doar shtii ce-i poate pielea lu" politehnistul de la Utilaj Tehnologic-UPB...ala n-are nici mama nici tata - Dumnezeul lui e banu" !) !!!!!

    Mda ...altceva ce sa mai comentez pana shi Preshedintele a fost trist shi incordat la conferintza de astazi.
    Aaaaaa uitasem,.... incet,incet se pare ca totzi shi-au dat seama de valoarea mesajului independentzilor shi priza lor extrem de mare la masa vontantzilor ....din teritoriu tot mai des vine acest semnal ....hmmmmmmmmmm ca iar imi vine bamboo-ul pe meninge shi fierea in gura cand ma gandesc la candidatul ISCHROTTER, care era acum daca avea sange in instalatzie sau macar nishte dulaii din aia de atac langa el deja cashtigatoar in turul 1 ...ufffffff

    Nu ma semnez ca sunt un lash !
    hihihihi


    PS
    O data de mult la inceputurile aceste poveshti afirmam ca Irina are consilieri lipitzi de PNL ......vizionatzi acum Realitatea-Sov shi incercatzi sa deducetzi ce cauta madam Saftoiu in aceasta emisiune in care defileaza tandemul ORBAN - NORICA ( poate multzi dintre voi nu shtitzi dar hai sa va spun eu : in general cand unul din candidatzi sau un om politic apare pe sticla el in mod automat este insotzit de consilierul sau ! )
    Deci cum e cu comunicatele alea care aparusera p-aci pe blog .....ca sa vezi c-o fii ca n-avem treaba cu PNL-ul...bleaaaaaaaah imi vine sa borasc
    De vizionat acum PROTV ...
    emisiune foarte buna, nu lazarovisme trelenoveliste !

    RăspundețiȘtergere
  21. Raspopitul lui Sarbu face o emisiune excelenta pe PROTV.
    O mare palma data circului de la Realitatea lui Vantu !

    RăspundețiȘtergere
  22. Revin ( n-am somn ...hihihi ! )

    Excelenta emisiunea PROTV-ului !

    RăspundețiȘtergere
  23. Aud mereu fel de fel de aprecieri la campania pentru Adomnitzei dar... nu stiu cum sa zic... e un banc cu un politzist care, intro intersectie, intrebat de un turist (in vreo patru limbi straine)care e drumul spre Bucuresti, politistul nostru... nik...tamiie. Dupa ce pleaca strainul vine un alt politzist si-l intreaba pe cel din intersectie:
    "-ce-a vrut ala?
    -nu stiu.
    -da vorbea vreo patru limbi?
    -si la ce i-a folosit? "
    Asa si cu Adomnitzei. Cine sa-l creada cind in spate sta un mafiot?

    RăspundețiȘtergere
  24. ptr rosca
    Maestre, "seful" dumitale nu se lasa de liste? Ori gindeste precum Cleopatra "Cind prind un roman bun nu ma las pina nu-l termin." Simt nevoia sa mai si glumesc dupa o zi de munca (am si eu sef) si bag de seama ca tzii la gluma unui moldovean.

    Doamna Schrotter, pe cai ! Le tremura toate balamalele de spaima si ies numai cu chestii de doi lei, intimidare, diversiune, cacealma. Nu va fie frica, PSD-ul pica !Asa zice toata lumea care injura pe strada.

    RăspundețiȘtergere
  25. Aprecieri am facut shi eu referitor la campania lui Adomnitei, dar doar din punct de vedere pur tehnic : afishaj , prezentza pe sticla etc ....dar in nici-un caz nu am spus sa-l alegetzi pe Adomnitzei shi asta din motivul unic shi de netagaduit :

    ADOMNITZEI,
    ESTE MARIONETA LUI FENECHIU


    Bleaaaaaaaaaaaaah !

    RăspundețiȘtergere
  26. Sunteti culmea, ce e ala sondaj pe 1000-2000 de persoane? ... Va fac 10 astfel de sondaje si va arat la urma ca marja de eroare este de circa 99%, nu 2-3 cum se precizeaza. Dar na, tre sa castige un ban si firmele care fac sondaje. Cate persoane cu drept de vot sunt in Iasi? Cate merg la vot? Cate voturi sunt anulate? Cate voturi sunt fraudate? Lasati sondajele pe 1000 de persoane ca nu ajuta la nimic, mai bine jucati la loto ca to acceasi marja de risc exista...

    RăspundețiȘtergere
  27. O alta chestie de remarcat, cum ca Adomnitei nu rupe voturi de la Nichita. Ei pe naiba, rupe si de la PSD si de la PD-L in asa fel incat o sa iasa peste cotatia PNL-ului pe Iasi. Sa vedeti babele din Iasi ce il mai voteaza pe Adomnitei pentru ca e tanar si frumos, in defavoarea lui Nichita, bineinteles, care spera sa primeasca o gramada de voturi de la persoanele de varsta a III-a prin asocierea cu Simirad. Apropo, voi cei care faceti sondaje, mai bine efectuati unul pe un esantion de batrani si o sa fie mult mai aproape de realitate, nu de alta, dar daca nu stiati, ei sunt cei care voteaza de cele mai multe ori decisiv (sunt si multi de altfel si majoritatea isi exercita drepturile asa cum fiecare cetatean ar trebui sa o faca).

    RăspundețiȘtergere
  28. sincer, de INSOMAR am auzit, ca toata lumea dealtfel. Da' de FTC-u asta n-am auzit, asa ca n-au credibilitate. Si nu mai mintiti ca l-ati facut dupa, l-ati facut cam in acelasi timp

    RăspundețiȘtergere