marți, 27 mai 2008

Am platit ca sa pot vorbi

Am fost contrariata de faptul ca ultimele mele doua conferinte de presa au avut un ecou foarte slab in presa scrisa din Iasi. Convingerea mea ferma este ca subiectele abordate sunt foarte importante pentru oras si ca meritau o atentie mare mare din partea ziaristilor. Ba chiar cred ca presa era datoare sa le semnaleze inaintea mea.

Intr-una din conferinte, am scos in evidenta minciunile primarului Gheorghe Nichita, care a spus intruna, din 2004 pana acum in campanie electorala, ca proiectul Palas creeaza 2.500 de locuri de munca pentru ieseni, cand in realitate acestea sunt ocupate de chinezi. In cealalta conferinta de presa, am dezvaluit prevederile secrete ale imprumutului luat de Primaria Iasi de la Dexia Kommunalkredit Bank. Abia acum, iesenii au aflat ca in contractul de imprumut sunt mai multe prevederi care pot aduce orasul in faliment. Or, din momentul anuntarii imprumutului, ziaristii ar fi trebuit sa nu aiba liniste pana nu vedeau cu ochii lor care sunt conditiile imprumutului care va marca soarta orasului in urmatorii 22 de ani.

Nu erau importante aceste subiecte pentru ieseni? Dar ce poate fi mai important?

Eu cred ca presa are retineri nu pentru ca subiectele nu ar fi fost relevante, ci pentru ca in jurul ziarelor se invart complicate interese financiare si politice. Uneori, vorbim de interesele ziarelor pe de-a-ntregul, alteori de interesele private ale unor sefi sau ziaristi.

Altfel nu se explica tacerile suspecte din jurul unor teme importante, nu se explica pasivitatea ziaristilor fata de lucruri scandaloase, nu se explica lipsa curiozitatii si a investigatiilor minimale in chestiuni de interes comun.

In Iasi, presa de investigatie este in concediu. Articole se compun pur si simplu din declaratii puse fata in fata, care au efectul unei contraziceri de tipul „Ba tu!” – „Ba tu!”. Ziaristii si-au pierdut curiozitatea si sursele prin care sa verifice ei insisi care este adevarul adevarat. In loc sa afle adevarul, presa reproduce servil pareri. Asta in cel mai bun caz. Alteori ignora de-a dreptul subiecte importante.

Sa luam exemplul concertului lui Goran Bregovici. Eu am ridicat semne de intrebare fata de costurile pentru concert anuntate de Primarie, in conditiile in care aflasem ca pretul era de fapt la jumatate. Presa a luat declaratii cuiva care a spus ca, da, s-ar putea sa acel concert sa coste cat a spus Primaria, si s-a oprit aici cu verificarile.

Al alt exemplu vine chiar dupa conferinta de presa privind imprumutul de la Dexia. Ziaristii s-au multumit cu declaratiile unui oficial de la finantele locale, pe care le-au contrapus declaratiilor mele (care, atentie, se bazau pe documente). Si gata, a iesit articol! Verificarile sunt lasate pe altadata.

Ce sa mai vorbim de subiectul Palas, care este un adevarat tabu in presa ieseana. Un tabu bine platit.

In fine, cazul cel mai flagrant este legat de minciunile nenumarate spuse cu talentul unui mitoman de catre Gheorghe Nichita. Ziaristii merg la conferinta de presa, noteaza atent ce spune Nichita si apoi reproduc totul in ziar, fara sa-si puna semne de intrebare asupra temeiniciei celor afirmate. Minciunile curg repede una dupa alta, fara sa le mai corecteze cineva. Nu asta inseamna ca informezi corect cititorii.

Ca sa fim intelesi, eu nu vorbesc aici despre toata presa si nici nu afirm ca aceste pacate se intampla tot timpul. Am generalizat doar pentru a atrage atentia asupra unor simptome de boala, care pot afecta soarta orasului.

Tinand cont de toate aceste lucruri, am cumparat maine un spatiu in „Ziarul de Iasi”, in care am expus pe larg subiecte importante pentru Iasi asupra carora ar fi trebuit, de fapt, sa insiste presa.


Irina

63 de comentarii:

  1. Moasha lu' Nichita27 mai 2008 la 19:59

    Criticile se refera cumva si la Ziarul de Iasi, la echipa de acolo?
    Asta suna a declaratie de razboi...sa cumperi reclama tocmai in ziarul in care vrei sa lovesti. Ma intreb daca iti accepta textul tau.

    Ziarul de Iasi l-a avut patron pe Dascalu acum cativa ani..unii spun ca a cumparat atunci ziarul tocmai ca sa nu aiba parte de scandal cat sa bate palma pentru Palas.

    Cu siguranta,iti vei atrage pe veci antipatia sefilor de pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo Irina, esti o femeie desteapta si nu o spun ca sa te "perii" ci pentru ca ai actionat asa cum mi-as fi dorit si eu, un simplu iesean %.Cu-adevarat, presa locala e suspect de tacuta.dar nu numai la Iasi se intimpla asta ceea ce ma face sa cred ca e o directiva impletita cu un blat mirsav.Sper ca iesenii vor intelege ca li se pregateste o mare ticalosie de catre hidra comunista pentru 1 iunie si vor vota iesirea noastra din acest marasm.

    RăspundețiȘtergere
  3. bine ca v-ati retras din lupta pt primarie. caci altfel, cu siguranta, o mare parte din presa, cumparata de partide sau oameni politici ar fi aruncat cu noroi in dumneavoastra si ar fi fost sincer pacat

    RăspundețiȘtergere
  4. nu spuneti un lucru nou. am observat de mult timp asta. trebuia sa va prindeti de la inceput; de la primele conferinte astia cred ca au facut pact comun sa va boicoteze

    RăspundețiȘtergere
  5. nu stiu ce va mai mira. putin sunt cei care isi permit sa scrie. si hai sa fim seriosi, majoritatea asa-zisilor "jurnalisti" cred ca fac parte din pleava societatii. ii mai vad pe la tv, la conferinte si adunari; arata ca ultimii tarani. nu mai spun ca am avut ceva contact cu unii dintre ei: gen pustani si fetite carora li se pare cool sa fii jurnalist. nu mai vorbesc de "greii"din presa, alaturi de care ti-e rusine sa te afisezi; oricum majoritatea sunt cumparati cumparati

    RăspundețiȘtergere
  6. eu am un singur respect: aurel dobasu. nu-l cunosc personal, dar din tot ce am citit scris de el, nimic nu mi s-a parut fals sau platit. chiar si de schrotter a scris si de bine si de rau. totusi situatia lui e una speciala, deoarece el isi permite sa nu fie partinitor - e propriul lui sef, din cate am inteles.
    in rest, majoritatii i se pune pumnul in gura; sau mai rau jurnalistii aleg tabere de la ei putere, chiar daca acel cod deontologic le impune obiectivitate

    RăspundețiȘtergere
  7. "...lupta fusese grea, dar castigasem, facusem dintr-un anonim primarul Iasului in mai putin de doua luni...", asta scrie pe un blog. Ei? Ce ziceti?

    RăspundețiȘtergere
  8. Incerc sa inteleg ce simti : un sentiment de deznadejde, de om parasit, de Don Quijote (macar ala era dus cu pluta) care se lupta cu morile de vant...si l-a un moment dat sigur te-ai intrebat :"pentru ce atata zbucium? toti ma iau de fraiera si nu ma baga nimeni in seama...nu merita...pentru ce? nu mai bine imi vad eu de treburile mele?"...parerea mea, ca NU !!!

    Nu dispera !! ai un pic de rabdare ...indiferent ce se intampla la locale, vine toamna si ne asteptam s-o iei de la capat...da-i in ma-sa cu televiziunile si ziarele lor !!... n-ai fi avut nevoie de ele...si n-ai fi avut nevoie de nici o culoare politica....in sinea ta stii foarte bine ca nici una nu te reprezinta..... o mana pusa pe umarul ieseanului de rand face mai mult decat orice instrument media...sa stii ca mai suntem cativa fraieri pe-aici care cred in tine (si alte cateva mii pe-afara) si stiu ca intr-o vei avea curajul sa mergi singura (adica fara curcubeu , ci doar cu noi) pana la capat doar tu in alb si rosu !!!

    P.S. si daca-ti vine sa te duci sa te-mbeti de necaz...spune-ne si noua sa venim si noi !!:))))
    alt P.S. : nu asta e comment-ul pe care-l pregatesc !!! :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. De interdictie pe post sau pe ziar ai auzit ?......e ca si interdictia pe site !
    Auzi ma Stefane_jr alb-rosu e culoarea cainilor ! (Dinamo)
    Ma, tare m-ai facut curios cu comment-ul tau care-l pregatesti
    ...

    Asteptam cu interes !

    Oferta promotionala : dati drumul la blog dam drumul la presa !

    RăspundețiȘtergere
  10. Intamplator, mai sunt si altele: UTA, Atletico Madrid, Ajax, Arsenal, Benfica,Manchester, Liverpool...si or mai fi...iar despre comment...sa-ti rezervi timp suficient daca vei avea rabdarea sa-l citesti... :))))

    RăspundețiȘtergere
  11. stie careva daca e vreun exercitiu de alarma antiaeriana in seara asta in oras de e bezna de la lasarea serii?Serios. Daca as fi inchis farurile de la masina in timpul mersului as fi avut senzatia ca sint la tzara, undeva. Ni se spunea mai ieri prin presa ca Electrica are nu stiu ce probleme, adica din cauza lor nu avem noi lumina in cartiere. Aceeasi presa care spunea, in alte situatii, ca iluminatul stradal tine de o firma privata, sau doua, Flashlight si Luxten, daca nu gresesc.Alese si platite de primarie. Acu eu nu mai inteleg nimic: a mintzit presa, a mintit primaria? Nici nu mai conteaza dar noi tot nu avem lumina in cartier. Si cind te gindesti ca primarul se lauda ca a rezolvat cu iluminatul stradal in Iasi. Mare mincinos.

    RăspundețiȘtergere
  12. Adevarul e ca Ziarul de Iasi este facatorul de regi la Iasi. Pina acum nu i-a luat nimeni la rost, ce au vrut ei, aia a fost. Asta e partea proasta a monopolului pe care il are ziarul asta la Iasi. L-au pupat in cur pe Simirad, desi omu nu a facut mai nimic atata amar de vreme. Acum il sustin pe Nichita pent4ru ca o multime de ziaristi au case de la Primarie si diferite afaceri si interese. oamenilor le-au rasarit firme, terenuri, masini. de unde? Ziarul de Iasi nu e singurul caz. Intrebati de ce afaceri invarte Gachi de la 7 est. sau poate intrebati de iulian micu de la newsiasi, care e si cu carlan, si cu adomnitei, si cu nichita. prin televiyiuni sint gagii cu zeci de mii de euro, din salarii, bineinteles... Pute si dinspre presa la fel cum pute dinspre lumea politica.
    Sorin

    RăspundețiȘtergere
  13. Ma tu sper ca nu-ti scrii memoriile !!!
    Manchester ......hihihi reborn :
    SUNTEM CE-AM FOST,
    VOM FI CE SUNTEM !
    Auzi ma juniorule daca ai avea
    8,xx % din voturi cui le-ai da ?
    :D (ranjesc)

    RăspundețiȘtergere
  14. Acum, totul este afacere.

    Platesti. Esti.

    RăspundețiȘtergere
  15. Hmmmmmm, Ioane vezi ca mai exista cate unii care : SUNT PLATITI CA SA FIE !
    :)))))))))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  16. Si apropos de platit, iata adevaratele probleme cu care se confrunta sportul iesean, si anume echipa Politehnica Iasi, o echipa "sustinuta" de Primarul Nichita :

    "Comisia de Licentiere a FRF va decide maine daca Poli Iasi ramane in Liga 1!

    Comisia de Licentiere a FRF a amanat pana maine decizia in cazul clubului Poli Iasi. Iesenii au mai multe datorii la stat si nu intrunesc conditiile de ramanere in Liga 1 pentru sezonul viitor. Locul celor de la Poli Iasi in campionatul intern ar putea fi luat de Ceahlaul Piatra Neamt, in cazul in care decizia de maine nu va fi in favoarea iesenilor."

    (http://www.sport.ro/stiri/36956/Fotbal-Intern/Liga-1/Comisia-de-Licentiere-a-FRF-va-decide-maine-daca-Poli-Iasi-ramane-in-Liga-1.html)

    Stimati suporteri ai echipei din Copou, spuneati ca Nichita tine echipa in prima liga?
    Asa cum mergeti la meciurile echipei iesene, asa puteti merge Duminica la vot sa sustineti Iasul.
    Alegeti Iasului un sustinator real!

    RăspundețiȘtergere
  17. Re: lu' "stim noi cui" :
    cele 8,xx% nu le-as da !!! Le-as investi la banca cu 10% pe an si in 20 de ani - cand ma gandesc sa candidez si io' pe undeva - voi avea linistit peste 50 % !!!!! Din prima !! Fara aliante, etc...!!

    P.S.Momentan astept ziarul de maine, continui sa-mi scriu memoriile, mai finalizez ceva la un proiect ca dead-line-ul e al draq de strans...si daca mai apuc poate execut si program de somn, ca n-am voie sa dorm !! :)))) a! si mai trag si cu okiul si scriu tampenii pe-aici...:))))))
    Vaz ca nici Ionutz n-are somn...si completez : tare mi-e ca va apare Super-Nichita si va salva clubul in ultima clipa!!! in caz contrar se va scufunda cu tot cu Poli !! Ori la bal, ori la spital !!!
    Ionutz, tata, vezi ca n-am uitat de berea aia !!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Acum ori niciodata! Bravo Irina, este extraordinar ce ai facut. Sint convins ca o sa cistigati! In ziarele de joi si vineri trebuie sa spuneti tot! Dupa va fi prea tirziu. Predictie turul 1: Nichita 34, Oprea 32, Adomnitei 18. Turul 2: Oprea 54 Nichita 46.

    RăspundețiȘtergere
  19. Intre a cumpara sau a te vinde nu e nici o diferenta

    RăspundețiȘtergere
  20. Testul de anduranta28 mai 2008 la 08:51

    Irina, exista totdeauna si presa centrala. Sau de ce nu DNA.

    P.S. saptamana asta e saptamana dosarelor ascunse, a politicii de gherila. E testul de anduranta a candidatilor.
    Din cate vad, pe ziua.net, azi e randul tau sa fii atacata.

    RăspundețiȘtergere
  21. Aaaaaaaaaaa shi uitasem ...mah anonimii ashtia care tot postatzi p-aci chestii de genul :

    Bravo Irina ce frumoasa shi deshteapat eshti !!!!

    mai terminatzi-o zau asha ca suntetzi hilari !

    Daca tot vretzi sa ajutatzi cu ceva bagatzi copy-paste aici toate belele facute de Nichita shi Relu Fenechiu ca sa citeasca boborul shi sa-shi aduca aminte de porcariile facute de ashtia doi nesimtzitzi ! Rascolitzi toata presa shi bulucitzi articolele in toate blogurile ieshene !

    RăspundețiȘtergere
  22. Stimata Doamna ,

    Asa cum ziaristii nu croiesc la fabricile dvs nici dvs nu cred ca trebuie sa faceti sumarul ziarelor . Dezvaluirile anuntate de dvs ar fi fost interesante si inainte de a intra in conflict cu primarul Nichita . Asa cum atunci nimeni din presa nu striga la dvs sa faceti dezvaluiri va rog sa aveti respectul sa nu aratati cu degetul ctare o breasla care v-a facut imagine gratis . Ca ati mai dat si bani e alta problema . Nici eu nu ma pot imbraca gratis din magazinele dvs. Dar sfaturi despre cum sa ma imbrac mai pot primi. Va rog sa fiti decenta , asa cum imi place sa cred ca sinteti si sa evitati tonul asta justitiar . Stiu,consilierii dvs sint cauza . Culmea : ii platiti pt asta :-) dACA SINT ASA BINE INTENTIONATI DE CE NU VA DAU SI SFATURI GRATIS :-))

    RăspundețiȘtergere
  23. Gangster din dorohoi cu parul lins si ochelari cu rama din aur ca sa citez un bun prieten, asta e din CIOLANA NOSTRA, stau toti si ling cate un ciolan aruncat de vreun om de afaceri potent...stim noi care su vreun markiz, baron sau mai stiu eu ce stapan al Iasului,,, e timpul sa nu mai avem o marioneta indiferenta, indolenta, intangibila si bineinteles iremediabila in fruntea noastra!

    RăspundețiȘtergere
  24. Baliverne la Ziua.net. Trebuiau sa scrie si ei ceva ca sa mai intre cineva si pe pagina lor de net. Povesti otravite. Irina, nu te lasa ! Iesi in presa, chiar cu bani, miine si vineri (dac ti-or da voie, nu?) si cu liniutza si de la capat adu-le aminte iesenilor tot raul facut de astia de acum care conduc in interes propriu si vor timp doar ca sa-si ascunda faradelegile si sa-si umfle buzunarele din banii care vor veni.

    RăspundețiȘtergere
  25. Diliu ai fost diliu esti diliu ai sa ramai !

    :))))))))))))))))))))))))))))

    Ia adresa mea si spurca-i !
    BAFTA SI SA CASTIGATI !

    RăspundețiȘtergere
  26. Mah ciumpalacilor deontologi vorba lu" golanul de Badea ...mergetzi intai facetzi nishte studii universitare shi dupa aceea pac la Rasboiu"....tonomate fomiste ce suntetzi !

    PS
    Maestre parvenit incuviintzare mersi !

    RăspundețiȘtergere
  27. Testul de anduranta - continuare28 mai 2008 la 11:54

    Imi pare rau ca am fost interpretat gresit. Nu era un atac la adresa nimanui. Sau mai bine zis, este un atac, dar la adresa intregului sistem politic din Romania, unde electoratul nu se mai gastiga cu platforme, cu idei, cu proiecte, ci cu astfel de "breaking news".
    Ce vreau sa scot in evidenta este ca, oricare dinte noi am candida la o functie publica si, prin jocul sortii, am avea si sanse ... implict "am avea" si un secret de ascuns care evident ca va isi la iveala in campania electorala. Iar daca nu avem, au "ei" grija sa-l fabrice.
    Sa imi afirm si orientarea politica: doresc succes dui. Oprea si Irinei, desi votul meu nu il au pentru ca nu am drept de vot in Iasi.
    Traiesc intr-o localitate in care campania electorala a depasit cu mult limitele normalului, primand cu succes, mizeria si, ca pe vremea ceusista, manifestele anonime aruncate in toate colturile orasului, cu astfel de "dezvaluiri".

    p.s. newsin.ro de azi: "CNSAS a cerut verificări suplimentare pentru Gheorghe Nichita, cu angajament, dar fără note"

    p.p.s orice afirmatie as fi facut, orice orientare politica as avea, oricant de la curent as fi fost sau nu cu ce s-a mai scris in presa ... tot nu justifica limbajul tau, anonim de ora 10.22.
    Pentru ca societatea se va dezvolta prin moralitate si bun simt neconditionat (parafrazand o reclama TV).

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna dimineata.... MARE TI-E GRADINA DOAMNE!!!!
    De astazi simt o nevoie acuta si perversa de a ma baga si eu in seama pe aici!
    Ca sa fie clar de la inceput:
    URASC COMUNISTII SI ZIARISTII VANDUTI!

    Intru in paine putin mai tarziu.

    P.S. Uitesem Criss ma cheama!

    RăspundețiȘtergere
  29. Aceeashi latura este bagata shi la Gardianul ....bleahhhhh ba ashtia cu presa ceva noutazti nu avetzi ?
    Relule ce bre ?...doar atata potzi ?.....aceashi veche shi prafuita poveste ?....fii mah baiat mai inventiv ....oricum ai mare grija ca cineva din presa are mare boala pe matali !....cica a muncit pentru tine shi i-ai trasw tzeapa la malai ....saracu mihaitza !

    Bag shi articolul ca sa vaza votantzii cat de prafuitzi suntetzi:

    Luni, Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat ca singura deosebire dintre creatoarea de moda Irina Schrotter si secretarul executiv al PD-L Elena Udrea este ca ultima nu a facut înca puscarie. Asemanarea intre ele este ca amåndoua sunt vårfuri de lance ale mafiei imobiliare. Irina este casatorita cu Zaharia Schrotter zis Zobi, care are proiecte imobiliare în desfasurare la Iasi, iar Elena este sotia vestitului Dorin Cocos, care a umplut Capitala de cuiburi imobiliare cu aspect dubios si origine suspecta. Irina Schrotter a candidat pentru cåteva zile ca independent la Primaria Iasi, apoi s-a retras pentru a-l sprijini oficial pe Dumitru Oprea candidatul PD-L. Unii s-au grabit sa speculeze ca, daca va ajunge primar, Oprea ar trebui sa-l numeasca în postul de city-manager pe omul propus de Schrotter.
    nnn
    Irina Schrotter a fost luata prin surprindere de declaratiile lui Bogdan Olteanu. Aproape ca s-a jurat ca n-a facut puscarie, insistånd asupra faptului ca firmele ei n-au lucrat niciodata cu statul. Si-a consultat avocatii, care din pacate au sfatuit-o sa nu-l dea in judecata pe presedintele Camerei pentru calomnie, deoarece are imunitate parlamentara si procesul s-ar desfasura din start in favoarea acestuia. A tras concluzia ca Bogdan Olteanu are o problema mare vizavi de femei, stiind bine ca o asemenea insinuare este cea mai mare razbunare. Ce problema mai grava pentru un barbat, e ca o femeie sa spuna in public ca barbatul are probleme cu femeile?
    nnn
    Din pacate, memoria Irinei Schrotter este scurta. Am consultat arhivele si am gasit ca Irinuca a fost condamnata pentru infractiuni comise la UMF Iasi. Pe 13 octombrie 1993 a fost arestata de procurorii Parchetului de pe långa Tribunalul Iasi, care au acuzat-o de comiterea infractiunii de trafic de influenta, in baza declaratiilor cåtorva studenti pakistanezi la Medicina. Studentii au sustinut ca au spaguit-o pe 4.000 de dolari, pentru promovarea unui examen. A doua zi, Irina Schrotter a fost internata la Spitalul “Elena Doamna”, cu diagnosticul “sarcina luna a noua cu iminenta de avort”. Pe 19 octombrie a fost eliberata, pentru faptul ca a fost privata de aparare. Lucrurile merg pe fagasul lor firesc si in 1995 a fost condamnata de Tribunalul Suceava la trei ani de inchisoare si in urma recursului va fi suspendata. O parte dintre ieseni regreta ca s-a retras din cursa electorala, motivånd ca e bogata si macar n-o sa-i fure ca si ceilalti.

    despre puberul Oltean ce sa mai zic ......PUBER !

    RăspundețiȘtergere
  30. Auzi ce zic televiziunile azi: ca nush ce organizatie a parintilor de elevi cer, la Bucuresti, demisia lui Adomnitei iar ala care se ascunde de camerele tv printre fustele lui Nicolaesu vrea sa ni-l bage cu fortza pe git pe cel mai prost ministru pe care l-a avut invatamintul romanesc vreodata.Numa ca dumnealui e putin in concediu, ocupat cu dorintza de a fi primar la Iasi (concediu de odihna cumva? pe banii nostri, nu?). Sa mori de ris nu alta daca nu te iau dracii cind vezi ce minareli vrea sa mai traga nenorocitul asta de Fenechiu in Iasi.Treziti-va bre odata ! Punetzi mina de la mina sa-i terminam pe trogloditzii astia care au adus Iasul in faliment si l-au ingropat in subcultura. Ati vazut prin ziare cine ii sustin pe Nichita si Adomnitei? Abia atunci te intrebi ce interese au de s-au inregimentat, cumintzi, linga taranoii astia neciopliti care ne-au mincat banii si zilele din viatza de ani buni incoace.

    RăspundețiȘtergere
  31. Testule de anduranta ...parerea mea este totushi aceeashi :

    Eshti un mic vrajitor electoral ceva de genul unui pseudo-expat canadian care tot gogoritza pe aici !

    Cat despre limbajul meu violent ...mah voua nu va este rushine sa intratzi cu bacancii in sufletul omului shi sa-i aducetzi aminte lucruri neplacute shi dureroase pentru el ?.....adica voi avetzi voie dar ashtia a lui Irina shi Oprea nu au voie !
    PAI UNDE-I DEMOCRATZIA MAH TEST DE ANDURANTZA ?.....SAU ASTA-I DEMOCRATZIE DIN AIA LIBERALO-PSD-isto-CANADISTA .....PLINA DE EMOTZIUNI SHI TRAIRI PSEUDO CULTURELE SPONZORIZATE DE-AL-DE JEGOSHI PRECUM PATRICIU SHI FENECHIU !

    APROPOS NEA PATRICIULE MAI MARE RAHAT CA ULTIMA TRADUCERE CARE AI SPONSORIZAT-O (AIA CU ISTORIA PETROLICISTICA) N-AM MAI CITIT CAM DE MULTICEL !

    Shi inca ceva ....mai nea Oprea oi fi matale profesor shi intelectual dar vezi ca ai de cashtigat o primarie asha ca mai baga jar un pic in tineretul ala PD-L-ist .....MISHCATZI-VA MAI CU TALENT !

    RăspundețiȘtergere
  32. Anonimule de la 11:09, povestea cu condamnarea nu este o baliverna, este o ENORMA GRESEALA A TINERETII (DAR OARE CATI DINTRE NOI NU AM GRESIT CAND AM FOST TINERI) ASUMATA PUBLIC CU MULT TIMP IN URMA

    Kriss

    RăspundețiȘtergere
  33. Ma alatur co-anonimului cu indemnuri in termeni cam colorati, zic eu,si iaca fac si eu copy-paste, vis-a-vis de transportul in comun la Iasi. De pe un blog:In Bucuresti, un abonament RATB (nu include metroul) pe toate liniile costa 40 lei. Studentii platesc jumatate: 20 lei. Bucurestiul are o suprafata MULT mai mare decat orasul Iasi si sunt mult mai multe linii.
    E ABERANT sa coste atat de mult un abonament RATP in Iasi. In iasi un calator parcurge in medie poate 6 km pe zi cu mijloace de transport in comun, pe cand in bucuresti poti face 15 km doar sa ajungi la serviciu.

    Problema in Iasi este: fiind prea scump, neplacut si ineficient, transportul public in iasi are nevoie de tarife mari de la un numar mic de calatori (oricine isi permite alternative, va renunta la RATP) pe cand in alte orase calatorii sunt incurajati prin tarife mici sa foloseasca mijloacele de transport in comun, astfel ca mare parte a calatorilor aleg autobuzul desi isi pot permite masina personala / bicicleta. Per total, practicand un pret mic pe un numar mare de calatori se poate inregistra un profit mult mai bun decat practicand un pret mare pe un numar mic de calatori.
    Hai primaria Iasi, zi ca nu-i asa !

    RăspundețiȘtergere
  34. Majoritatea ziarelor sunt de cacat.De asta fac si tiraj asa de mic.Ziarele,usor usor vor deveni niste relicve.Eu nu as plati nici un ban ca sa apar in ele pentru ca nu merita.

    RăspundețiȘtergere
  35. Hihihi ce se incinsera moldovenii !

    PE EI, PE EI, PE MAMA LOR DE HOTZI ! LE-E FRICA CA PIERD CIOLANUL !

    Juniorule tu n-ai mai terminat de scris memoriile ?.....las-o-n palaria mea si treci la tastat !

    Maestre,
    hai bre shi matali nu fii bosumflat ca Shrotter n-a candidat!

    :)))))))))))))))))))))))))))

    EU shi AI MEI !

    Mah ala cu vilele canadiene de o ardeai aiurea pe blogurile liberale nu tzi-ai platit abonamentul la net sau eshti un pic virusat de se uita ashtia in pc-ul tau ca la Ralitatea-tv !....mishto folder-ul xxx ...parca ziceai ca eshti casatorit ?
    MARE PACALICI ESHTI FACE-TZI-ASHI CATZEAUA GULER !.....SIGUR E CATZEA ...HIHIHI SHTIM NOI DE CE ! HIHIHI !
    APROPOS ...NU TE CHINUI SA FORMATEZI CA E DIJEABA PRECUM ESHTI SHI MATALII : DIJEABA !

    SALUT ! shi nu va mai "chinutzi sa fitzi" ca tot PD-L ul cashtiga !

    RăspundețiȘtergere
  36. Umbla zvonuri parshiveshti,
    Ca la dosare,
    Se umbla-n Bucureshti,
    Cica-n Iasi exista,
    Niste candidatzi pe-o lista,
    Lista cu rapoarte seci,
    Despre ai lor foshti colegi !

    Adicalea cica e doi, trei candidatzi care au avut semnaturi de angajament pe la baietzii cu petlitze albastre......
    Io personal nu cunosc decat urmatoarele lepre metalurgice (turnatoare)

    1 NICHITA GHEORGHE - ascensiunea catre o functzie importanta ca subinginer era asigurata pe vremea bezmeticului ala de oltean doar de semnarea angajamentelor tip. ( gheorghitza tzi-aduci aminte ce formular detaliat era ....?)
    2.RELU FENCHIU - care-o gainarea cu bishnitza de blugi shi spray-uri bulgareshti prin caminele studentzeshti !
    3.SIMIRAD CONSTANTIN - Care a inceput de la gradul de sublocotenent si a ajuns la batranetze cu atatzia bolovani pe umeri de nu mai poate umbla drept cu atata greutate ....de altfel ca sa vezi cubanezele cum dau din burice shi-shi vantura bulanele bronzate trebuie sa fii cel putzin maior !(culmea ca shi nea Simi- Costica ...e tot din Bot'sheni ca shi Gigel Nichita -shi revin la offfff-ul meu mai vechi: mah iesheni ce mama mea de moldoveni suntetzi voi daca va conduc o shleahta de venetici adunatzi de prin Bacau , Harlau, Botoshani, Suceava ?)...drept sa spun nea Simi e baiat adevarat are insa un mare defect : E PSD-ist !!! RUSHIIIIIINIIIICA !

    Io atatzia shtiu sigur ...poate voi mai cunoashtetzi shi altzii ! ....

    RăspundețiȘtergere
  37. Daca tot aduceti chinezi sa munceasca la Palas, ca platitor de taxe pot sa dau comanda de o maseuza taylandeza?
    Simt nevoia sa ma destind dupa infrangerea lui Nichita.

    P.S.@ stefan jr.
    Ai rabdare cu berea.
    Te grabesti ca Nastase in noaptea nuntii.

    RăspundețiȘtergere
  38. Phiii, ce-i aici !!! Io' unde am fost?
    Luat ziarul, citit articolul... ptr. mine nimic nou ca doar semnez condica de prezenta pe-aici....
    Deja s-au zis destule, unele prea lungi si n-am rabdare sa le citesc da' am sa punctez urmatoarele :
    - ce fac ziaristii - 95% - se numeste PROSTITUTIE !!! Majoritatea se bat cu pumnul in piept ca presa e libera, bla-bla-bla...vax!NU EXISTA PRESA LIBERA IN RO!! iese in fata cine da mai mult! Cineva facea o analogie cu afacerile Irinei . Irina n-a zis niciodata : "veniti la mama ca va imbraca gratis"!!!
    Am cunoscut un tanar ziarist cu multi ani in urma (Dragos S.) care a avut indrazneala sa scrie despre niste procurori. A fost condamnat la un an inchisoare (parca l-au suspendat pana la urma) si vreun miliard jumate amenda - enorm la vremea aia - ca si acum de altfel. Deh! l-a luat valul tineretii... Mai stiu azi unul de la "Habitat" ... presimt io' ca o s-o ia in freza cat de curand, dupa alegeri. Noroc ca ziarul nu e prea cunoscut.
    - chestia din "Ziua" e atat de veche, incat n-a meritat sa parcurg pana la capat. Altceva, tovarasi, nu s-a mai gasit de 15 ani incoace?
    - Irina a avut cu ce sa-si cumpere dreptul de a cuvanta. Insa io', cetatean onorabil, cu posibilitati obisnuite, io' cum ma fac auzit????

    p.s. lu' "stim noi cine" : memoriile le-am lasat momentan ca tre' sa mai si muncim si din memorii nu ies bani - ai uitat de "deshtu' mic"? Si daca m-as apuc sa-i spun ca "e fromoasa si desteapta" ? so, what? - nu asta asteapta de la noi, mai ales ca stie cu cine are de-a face. Nu ma invart de ieri de-alaltaieri pe-aici !! :)))) (apropos' una mi-a aruncat cu o cratita in cap cu multi ani in urma pentru o vorba din asta - n-as prea vrea sa se repete povestea - nici macar virtual :))))))) !!!!

    RăspundețiȘtergere
  39. @Ionutz : evident ca dupa alegeri!! doar asa am convenit!

    RăspundețiȘtergere
  40. Irina Schrotter deranjeaza ,incomodeaza enorm. Cred ca acesta este motivul pentru care presa nu scrie ceea ce zice ea.
    I-ati urmarit subiectele conferintelor de presa? Toate arzatoare si pregatite ca atentie . Cum credeti ca i-au picat lui Nichita? mmmmm ca un cactus in fund

    RăspundețiȘtergere
  41. MIHAI pashtele tau de golan vezi ca de mult n-ai mai trecut pe la noi.......ai uitat ce angajament tzi-ai luat ....sau crezi ca daca esti primar ales nu mai ai nici-o responsabilitate ?

    Ofiterul indrumator,
    gigidelaiasi

    RăspundețiȘtergere
  42. Baaaaaaaa Nichito vezi ca reclama ofiterul indrumator ca cica de vreo 2 luni nu ai fost la raport !!!! Ce naiba faci ?

    PS ......iote mah ca s-a trezit si adormitul de junioru'

    RăspundețiȘtergere
  43. Al dracu' nea Canea asta...chiar ca are mutra de turnator !

    RăspundețiȘtergere
  44. Cat de poetic suna :

    CACTUS IN FUND

    Roshhhhcooooooo bag-o pe aia dreapta !

    RăspundețiȘtergere
  45. Nu i-o bag Cristino ca nu vreau sa mi-o jignesc ....la varsta mea MARE RESPECT TREBUIE SA-I PORT !

    RăspundețiȘtergere
  46. Maestre te rog intra pe firul roshu ca tzi-am facut o propunere indecenta !...ashtept raspuns !
    Gergiano ai fost haioasa rau cu catusul tau anal dar fii shi tu mai neaosha shi zii : Spin in cur !


    Hihihihi

    RăspundețiȘtergere
  47. Si-un pamflet de la Leonte :


    PAMFLET

    Ascultaţi la ce vă spun,
    Alegeţi-mă pe mine!
    Fiindcă sunt cel mai bun,
    Mai ceva ca unt pe pâine!

    De ceilalţi nu vreau să ştiu,
    Alegeţi-mă pe mine!
    Nu veţi plânge mai târziu,
    Dar veţi regreta poimâine!

    Până astăzi unde-am fost?
    Cum nu ştiţi? Am fost primar!
    Întrebarea-i fără rost!
    Am umblat mai mult hoinar!

    Ziceţi că nu m-aţi văzut?
    Asta e un lucru trist!
    Ştiu nimic nu am făcut,
    Prin oraş am fost; turist!

    Însă am vă spun mai clar,
    Alegeţi-mă pe mine!
    Ca să fiu din nou primar,
    Încă patru ani de zile!ă

    RăspundețiȘtergere
  48. Si una de a lui Micle:
    O NOUA SANSA
    " Desteapta-te romane"
    Mereu il tot cintam,
    L-alegeri ar fi bine
    Ca sa ne desteptam.

    RăspundețiȘtergere
  49. Ia de luatzi o epigrama de-a lui Colonescu :

    In campanie, când tare
    Este numai insolenţa,
    Iese sigur la votare
    Pe întâiul loc, absenţa.

    RăspundețiȘtergere
  50. INTREBARE TAMPITA :

    Tanti Irina nu bagi shi matali alta postare de cap ....ca de ashtia cu presa lor ne-am saturat ....nishte gainari fomishti avand la baza liceul shi care cred ca legitimatzia de presa ii ridica la rang de judecatori supremi !
    Baga shi matali ceva de nea Relutzu ca noi le avem pregatite pa tzeava mama lui de excroc patentat !

    Cu adanshi plicaushini de sluga !

    RăspundețiȘtergere
  51. pentru rosca


    ai zis Colonescu? vine de la colon? ala caruia oamenii de rind ii zic intestin gros? .... da intestinului subtire stii cum i se zice mai nou, nu?... colonel...ca diminutiv, bineintzeles

    RăspundețiȘtergere
  52. Hihihi mda mishto jocul de cuvintzele dar nu fii nashparliu, e vorba de Constantin Colonescu un baiat dashtept care sta tocmai la Edmonton/ Canada shi scoate epigramele pe gura de zici ca-i moara fara de masura.....nah exemplu TREI EPIGRAME :

    Un om de cuvânt

    Ştiţi bine “Da” că am promis
    Şi ce am spus nu pot schimba,
    Căci nu vreau să fiu compromis;
    Rămâne, deci, cum spus-am: “Ba!”

    Un om politic

    Un om politic e vestit
    A fi persoană de cuvânt
    Şi-a fi de felul lui cinstit
    Cum păcătosul este sfânt.

    Primar de Bucureşti

    Striga Vasile Blaga-nalt:
    “Că n-aş dori primar e fals,
    O să dansez Tango Asfalt!”
    Şi a jucat… Titanic Vals.

    asta de la urma cu Blaga chiar e de exceptzie :))))))))))))

    Apropos mah papagalule ala de vroiai sa construieshti vile canadiene pe la Braila ai auzit de baiatul asta fraiericule ?....ai formatat hardu' panarama ?

    Hihihi

    RăspundețiȘtergere
  53. Baaaaaaaah lichele carcotashe lasatzi-l in plata lui de vorbitor ....ca era dijaba !

    Nashpa de tine mah nea Dane expatule,nu shtiu cu ce i-ai suparat asha de tare pe ashtia dar te vaneaza ca pe potarniche !!!
    Aaaaa mi-am adus aminte ...le propuneai nu shtiu ce afacere ca sa scoata shi ei un ban cinstit !!!

    :))))))))))))))))))))))))))

    Da de unde-i plateai mah?...din 500 de euroi plus bonuri de masa cat tzi-ar fi dat ala care te angaja in Romania la Brashov ?...ai dracu muritzi de foame prin strainatate shi datzi buluc inapoi in Romania crezand ca mai sunt proshtii de alta data ca sa-i fraieritzi voi c-o ciunga shi-un sapun !
    Mare papagal eshti .....hai dracu la noi sa ne maturi prin firma ca tzi-om da un blid de haleala shi un presh sa dormi pe jos !

    :)))))))))))))))))))))))))))

    Bleaaaaaaah lasatzi-l mah cai vai mama lui, hai calare pe rechinii aia mari !

    RăspundețiȘtergere
  54. Pentru 17:56
    :))))))))))))))))))))))

    mai are rost sa raspund ?....oricum este haioasa aia cu colonul mititel caruia i se poate spune colon-el !

    RăspundețiȘtergere
  55. Tocmai se discuta la Realitatea despre intalnirea celor doua cremene care cand se ciocnesc scot scantei.
    Le statea foarte bine glumind si avand zambetul pe fata ...oare de ce pana acum nu au putut sa fie tot la fel ?.....
    Iata parerea mea de blonda (sunt blonda din nascare ,absolut peste tot !... ca sa va tai din start comentariile malitioase ...a si recunosc ca sunt si proasta dar nu comunista):
    CONSIDER CA PANA ACUM CEI DOI AU FOST ASMUTITI UNUL IMPOTRIVA CELUILALT DE PERSONAJE STRICT INTERESATE MATERIAL ,PRECUM : PATRICIU PLANGACIOSU, FENECHIU BISNITARUL ...SI MULTI ALTII. NU NUMAI DE LA PNL SI DE LA PD-L CA NICI AIA NU-S CRINI ALBI SI IMACULATI !....IN SFARSIT ASA A FOST SA FIE ...IN LOC SA-SI UNEASCA FORTELE SA SPULBERE ULTIMA RAMASITA COMUNISTA DIN ROMANIA SI MA REFER LA ACEASTA ADUNATURA PSD-ISTA CONDUSA DIN UMBRA DE DOI SOBOLANI PERVERSI (HREBENCIUC RECTE ILIESCU), CELE DOUA PARTIDE S-AU INCAIERAT DIN RATIUNI DICTATE DE TERTE PERSOANE (LE-AM AMINTIT MAI SUS )
    Cat sunt eu de blonda vreau sa intreb ceva PNL-Iasi :
    Domnilor ati observat ca la voi acasa in Iasi sunteti condusi de niste venetici ...nu intzeleg cum este posibil asa ceva ? Chiar nu se gasesc intre iesenii adevarati cativa care sa fie in stare sa arunce afara din partid lichelele fenechiste . Nu credeti ca de fapt tinta ambelor partide este scoaterea Iasului din mocirla rosie in care vegeteaza de atatea mandate ?

    Da-le doamne minte in ultima clipa ca degeaba a intrat Satanicul in manastire si a balit icoanele sfinte deoarece comunistii tot comunisti raman ...delatori, barfitori, puturosi, hulpavi si fatarnici !

    RăspundețiȘtergere
  56. Stimată doamnă,

    Poate este bine ca aceste informatii sa nu apara direct pe blog.
    Dacă tot aţi avut curajul să porniţi această cruciadă, poate faceţi o interpelare le Primăria Iaşi, în baza legii 544 pentru a se confirma:

    1. contractul de infromatizare (SAP:::) a fost "cistigat" de o firma din Bucuresti care, coincidenta, a subcontractat apoi firmei NESS (Gabriel Iulius Mardarasevici, cumatrul domnului Nichita).
    2. S-a implementat in Primaria Iasi standardul ISO 14001 (Calitatea mediului) pentru o suma mai mare de 30.000 euro? Si daca DA, firma care a cistigat licitatia il are actionar pe acelasi domn susmentionat?

    RăspundețiȘtergere
  57. Hopa penelopaaaaaa uite in sfarshit ceva serios .....mda, iata despre ce se vorbeshte ca sa intzeleaga shi ceilaltzi :

    ISO 14001 - Standardul de management al mediului
    Standardul ISO 14001 - Norma care se asigurura ca impactul activitatilor dumneavoastra asupra mediul inconjurator sunt controlate si pe cat posibil diminuate.
    Preocuparea tot mai accentuata pentru protectia mediului inconjurator este o consecinta a dezvoltarii economice sustinute din ultimii ani, a constientizarii importantei protejarii mediului in care traim, atat pentru noi cat si pentru generatiile viitoare.
    Scopul ISO 14001
    Scopul declarat al standardului ISO 14001 este de a sustine protectia mediului si de a preveni poluarea printr-un management sistematic de mediu cu privire la zonele si activitatile care au un impact asupra acestuia.
    Standardul ISO 14001 isi propune sa ofere organizatiilor toate elementele necesare construirii si implementarii efective a unui sistem de managemant de mediu.
    El este aplicabil oricarei organizatii care doreste implementarea, mentinerea si imbunatatirea unui sistem de management de mediu indiferent de tipul si marimea acesteia.

    Standardul ISO 14001 furnizeaza un instrument de lucru care permite organizatiei sa atinga si sa controleze sistematic nivelul de performanta pe care si l-a fixat.

    Standardul ISO 14001 defineste ce trebuie sa facem pentru un mai bun management de mediu care sa ne propulseze in topul organizatiilor care iau parte activa la protectia mediului inconjurator imbunatatind totodata imaginea companiei noastre.

    Standardul ISO 14001- O pozitie etica
    Ratiunile care au stat la baza creerii acestui tip de standard sunt extrem de complexe, depasind cadrul pur economic pentru a patrunde intr-o sfera etica a dezbaterilor care incita spiritul majoritatatii populatiei de pe glob si anume aceea a tipului de planeta pe care il lasam mostenire urmasilor nostrii, generatiilor viitoare.

    Sunt vizibile si ingrijoratoare, modificarile atmosferice afectand arii uriase pe glob, incat cautarea cat mai rapida a unor solutii este un imperativ.

    O solutie propusa si adoptata la nivel international vizeaza "buna desfasurare- in raport cu mediul inconjurator" a activitatiilor economice de orice tip.
    Caracterisrici ale standardului ISO 14001
    Standardul ISO 14001 are urmatoarele caracteristici de baza:

    Este un standard generic fiind aplicabil oricarei organizatii.

    Este un standard proactiv practicind o abordare anticipativa, preventiva.

    Este un standard continuu implicand implementarea iar apoi si o imbunatatire continua.

    Este un standard sistematic, bazat pe metode si proceduri documentate.
    Sistemele de management de mediu conforme cu standardul ISO 14001 au o abordare sistemica, dinamica, pe principiul imbunatatirii continue. Ele presupun in primul rand identificarea cauzelor, interventia asupra acestora astfel incat efectele negative asupra mediului sa fie stopate sau cel putin diminuate. Atat managementul calitatii conform standardului ISO 9001 cat si managementul mediului conform standardului ISO 14001 sunt structurate pe conceptul evolutiv al imbunatatirii continue bazat pe ciclul PDCA (Plan - Do - Check - Act) al lui Deming.
    Cat despre firma din Bucureshti va poate povesti persoana eu pagini intregi de postari !

    Mda ...este o idee ...punctuala shi la obiect !

    RăspundețiȘtergere
  58. Mda este ora 21:45 si cred ca este timpul ca eu personal sa ma retrag shi daca n-o sa mor in somn maine sa revin cu aceeashi nesimtzire lipsita de cea mai mica urma de "telectualitate ignoranta !
    Punctez doar cateva lucruri:

    1.Cam asta inseamna un blog : 63 de postari fara interventzia moderatorului este totushi ceva !.....ca sa ajungi la acest rezultat trebuie insa sa shtii a jongla cu postarea, care trebuie sa oscileze permanent intre grobian shi intelectual , intre informatie shi barfa,intre adevar shi minciuna ( a se remarca ca am folosit termenul intelectual in adevaratul lui sens )
    Tzin sa remarc lipsa totala a moderatorului un lucru de loc benefic pentru un blog !

    Deci cei care inca nu au invatzat pana acum, sa citeasca cu atentzie ce am sa tastez mai jos :

    Romania sufera din cauza unui sindrom teribil :

    ROMANUL SE PRICEPE LA TOATE
    DAR NIMIC NU FACE PERFECT !

    -Degeaba ai potentza financiara
    daca nu shtii sa delegi unei activitatzi,omul adecvat.
    -Degeaba ai potentza financiara daca nu shtii sa lucrezi in echipa.
    -Degeaba incerci sa faci un lucru daca nu shtii sa faci perfect acel lucru (material sau spiritual )

    Exemplul care pot sa vi-l dau in acest sens este : Gheorghe Becalli.... are suflet, are putere de munca, are dorintza de a razbate shi are foaaaaaarte multe resurse financiare ....dar nu are capacitatea de a alege omul potrivit pe locul potrivit shi de a lucra in echipa shi rezultatele se vad ..shi in politica shi la Steaua !

    Bleahhhhhhh cam atat am vrut sa spun aaaaaaaaaa shi uitasem ....

    ALEGERILE NU SE CASHTIGA IN SPATZIUL VIRTUAL, SE CASHTIGA IN STRADA PRIN CONTACT DIRECT CU ELECTORATUL !
    Sa speram ca ieshenii or sa reactzioneze corect la aceste alegeri ... din partea mea shi asta o spun foarte sincer, ashi dori ca primaria sa fie cashtigata de orice candidat care nu este PSD-ist indiferent ca este Oprea, Adomnitzei sau oricare din partea dreapta, ceea ce este important este ca Iasul sa fie scos din mocirla roshie in care a vegetat atatea mandate, ceea ce este important este ca Nichita sa nu mai cashtige un mandat !
    Partidele de dreapta ar trebuii sa lase orice orgoliu de o parte shi sa spulbere PSD-ul din Iasi .

    Va pup dulce pe dintzi !

    Carcotasul_vesel

    RăspundețiȘtergere
  59. Pt carcotas,
    Chiar daca nu comentez...citesc tot ceea ce scrieti
    Trebuie sa recunosc ca am ramas cu totii fara cuvinte vazind reactia voastra la acest ultim subiect(adevar)...
    In rest mai avem inca multa treaba..ma sunt doar 2 zile..
    Mihai-adica Nichita s-a ascuns in casa conspirativa...probabil...;)))
    Asa ca suntem pe strada...cu totii
    Trebuie sa-i convingem pe ieseni ca e important sa-si decida singuri viitorul!!!

    RăspundețiȘtergere
  60. Pt carcotas,
    Chiar daca nu comentez...citesc tot ceea ce scrieti
    Trebuie sa recunosc ca am ramas cu totii fara cuvinte vazind reactia voastra la acest ultim subiect(adevar)...
    In rest mai avem inca multa treaba..ma sunt doar 2 zile..
    Mihai-adica Nichita s-a ascuns in casa conspirativa...probabil...;)))
    Asa ca suntem pe strada...cu totii
    Trebuie sa-i convingem pe ieseni ca e important sa-si decida singuri viitorul!!!

    RăspundețiȘtergere
  61. ptr circotasul-vesel

    Hai ca nu te las sa te duci la culcare, cu una, cu doua, ma rog, tu alegi...Ti-a placut glumitza cu colonelul, recunoaste
    De data asta iti mai trimit ceva sa dormi mai linistit, tot de la moldoveni, da de la astia cu studii. E vorba de un DEX imbunatatzit:

    -BASCA=femeie din Pirinei, cu marginile indoite inauntru

    BATALION=fratele mai mic al plutonierului Batal Gheorghe

    BIRMANIA=predispozitie maladiva a unui ministru de finante de a pune noi taxe si impozite

    BIROCRATIE=democratie originala, bazata pe incasarea cit mai multor biruri

    BULDOZER=aparat sofisticat utilizat la repartizarea in fiecare litru de
    sifon a 163.172.249+3 bule de CO2

    CASCA=ordin pe care comandantul il da militarilor cu putin timp inainte de culcare

    gata pe azi. sper sa-i placa si lui rosca-stanescu dar cel mai mult mi-as dori sa-i descretesc fruntea Irinei. Merita dupa o zi ca asta. Noapte buna tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  62. Mama, ce de comentarii pe postul asta.
    De v-ar merge picioarele la vot precum degetele pe tastatura, am salva orasul.
    Hai.
    Pe duminica.

    - Un sustinator al cactusului georgian - :)

    RăspundețiȘtergere