vineri, 2 mai 2008

De ce se teme Relu Fenechiu?

Relu Fenechiu a refuzat sa apara alaturi de mine in aceasta seara, la TeleM, intr-o emisiune moderata de Florin Ghetau. Liderul liberalilor ieseni a facut, pur şi simplu, stanga imprejur, spunand ca acceptase invitatia de a discuta cu liderul PDL Iasi, Dan Carlan.

Cat de corecta este aceasta atitudine in campania electorala, va las pe dumneavoastra sa judecati. Eu voi comenta atitudinea deputatului liberal din doua unghiuri, unul moral si unul personal.

Daca persoana Irina Schrotter ii place sau nu domnului Relu Fenechiu, nu conteaza. Cetateana Irina Schrotter (si in locul meu putea fi oricare alta persoana) a dorit sa candideze ca independent la Primaria Iasi, a renuntat la candidatura, dar nu s-a retras, anuntand si asumandu-si public ca il va sprijini in aceasta campanie pe candidatul PDL, Dumitru Oprea. Si ca sprijinul nu va fi doar moral, ci unul punctual, Irina Schrotter si Dumitru Oprea urmand sa-si uneasca fortele, programele si echipele intr-o campanie electorala comuna.

Cetateana Irina Schrotter nu a intrat in PDL, a ramas independenta, calitate in care, reusise, la momentul iesirii din cursa si al formarii tandemului sa adune intentiile de vot a cel putin 20% din electorat, precum si 17.200 de semnaturi pentru sustinerea candidaturii sale.

Ii place sau nu domnului Relu Fenechiu, Iasul considera reprezentativa si pozitiva implicarea cetatenei Irina Schrotter in administrarea problemelor orasului.

Ii convine sau nu primului liberal al judetului, PDL a considerat oportuna prezenta Irinei Schrotter la o confruntare cu Relu Fenechiu. Daca PDL a riscat sa castige sau sa piarda cu o voce “incompetenta”, electoratul era chemat sa judece.

Daca nivelul discutiei pe care si-o propusese depasea competenta unui interlocutor independent, Fenechiu nu avea decat sa ramana, sa condamne public gestul PDL de a desemna o alta persoana decat Dan Carlan pentru aceasta emisiune si sa demonstreze, printr-o prestatie excelenta, diferenta de clasa dintre un lider de partid si un independent picat ca musca in ciorba in politica ieseana.

O fi considerand Relu Fenechiu ca sunt prosti alegatorii care apleaca urechea la o femeie sau au incredere in ea, dar sunt multi. Mult mai multi decat cei care intentioneaza sa dea votul candidatului liberal Cristian Adomnitei sau consilierilor PNL la scrutinul din 1 iunie.

Relu Fenechiu stie bine aceste sondaje, nu doarme linistit din cauza lor. Mai stie si ca electoratul de centru-dreapta din Iasi se divizeaza in preferinte intre Dumitru Oprea, Irina Schrotter si Cristian Adomnitei. Si este greu de crezut ca si-ar fi permis sa sfideze propriul electorat fara sa clipeasca, doar pentru ca PDL nu a fost reprezentat de liderul de filiala.

Relu Fenechiu trebuia sa ramana macar pentru a clarifica acuzatiile pe care el si alti liberali de frunte le aduc, din decembrie 2007, de la anuntarea candidaturii, cetatenei Irina Schrotter, pe care o acuza de toate interesele ascunse posibile si imposibile. Avea ocazia de a zdrobi aceasta voce independenta, demonstrand ca nu este independenta si numind mult trambitatele cercuri de interese.

Relu Fenechiu n-a ramas. A gasit o scuza anemica, care a jignit nu doar segmentul meu de electorat, ci pe toti iesenii, si a plecat.

Oare de ce? De ce se teme Relu Fenechiu?

Prietenii banuiesc si or sa spuna foarte curand. Fiindca politica nu se face doar cand ne place si doar cu cine ne place. Politica se face pentru cetateni, in respectul fata de acestia.

Irina

18 comentarii:

  1. Este o situatie jenanta, doamna Schrotter, sa va lasati folosita de un partid politic pentru a obtine ce? Imi pare rau ca nu va dati seama de situatia in care dumneavoastra, o persoana fara partid, doriti sa intrati intr-o campania electorala in care nu candidati si sa ii pastrati curati pe candidatii adevarati ai respectivului partid. Noaptea e un sfetnic bun, lasati heirupismul si ganditi-va la situatia jenanta in care riscati sa ajungeti. Parca il atacati pe primarul in functie cand erati candidata, nu? Acum atacati un deputat PNL pe degeaba, doar pentru ca asa v-a pus Dan Carlan?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru Marius Bojor,
    Se pare ca nu intelegeti un lucru elementar: obligatia oricarui politician este aceea de a raspunde intrebarilor si problemelor cetatenilor.
    Din pacate, d-lui Fenechiu ii place doar sa monologheze sau sa acuze fara a-si sustine vreodata afirmatiile. Ca si d-lui Nichita, de altfel.
    Este regretabila lasitatea de care a dat dovada.

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnul Bujor, dvs nu cumva scrieti pentru ca v-a pus domnul Fenechiu. Ce prompt ati fost, bravo, primiti zaharelul.
    Gabi

    RăspundețiȘtergere
  4. BOJORE daca pana acum nu am putut sa ma iau de tine ca deh nu eram in campanie shi nu era salon sa fac asha ceva , acum io zic ca mai bine sa bagi capul la cutie shi sa faci ciocul mic ca altfel te intreb la ce salon itzi faci manechiura shi pedichiura cocota masculina ce eshti !

    SA NU UITZI NICI UN MOMENT, PNL-ist RETARD CA IRINA SCHROTTER NU MAI CANDIDEAZA!!!
    ESTE UN CETATZEAN X CARE ARE DREPTUL SA VOTEZE CU CINE VREA NEURONUL EI !

    Cat despre :

    "Acum atacati un deputat PNL pe degeaba, doar pentru ca asa v-a pus Dan Carlan?"

    mah handicapatule shi tristule ce eshti, pai pe cine sa atace daca RELU VOMA a fugit din studio de sareau pietrele in urma lui !!!!!

    CAM ASTA-I DIFERENTZA INTRE IRINA SCHROTER SHI VOMA FENECHIU :

    IRINA ESTE O FEMEIE CU PANTALONI !
    shi
    VOMA FENECHIU ESTE UN BARBAT CU FUSTA !

    SICTIR PNL-istule !....partid de homosexuali ce suntetzi !

    RăspundețiȘtergere
  5. fiecare sune ce shi kt gandeshte...

    PACAT PENTRU CELE 7 COLINE!

    fly fish

    RăspundețiȘtergere
  6. Carcotasule, te rog sa combati pe site-urile tale, nu ale unor personalitati iesene, ok? Cred ca stiu cine esti. Daca spui ca erai salon, la ce fel de salon te refereai?

    RăspundețiȘtergere
  7. Doamnei Irina Schrotter: multumesc pentru raspuns, si aici imi demonstrati intoarcerea tunurilor dinspre o parte inspre cealalta.

    RăspundețiȘtergere
  8. La salonul DNA unde l-am chemat pe efeminizatul ala de Chiuariu sa manance spanac .....cat de curand il chemam shi pe nea RELU ca deh ....sa nu uite drumul care cumva !

    Shi apropos :
    eu cred ca sigur nu shtii cine sunt.
    Hai sa-tzi spun cine sunt :
    sunt acela care prima oara cand am sa ma intalnesc cu Relu Voma in Bucureshti am sa-i trag vreo doua spitzuri in fund ca altadata sa invetze ce, cum , cand shi unde trebuie sa vorbeasca ...

    RăspundețiȘtergere
  9. @Circotila,
    Mai baiatule, ai promis ca de la 1 Mai te faci cuminte si vorbesti frumos...
    Ura ta la persoana te face sa spui numai dejectii care sint sare si piper ptr. unii dar ptr. majoritatea reprezinta haznaua politica in care se scalda politicienii de azi, iar tu un fel de manea politica ...
    Dute pe blogul lui Marius si vezi ca e unul de bun gust...
    Irina a facut o mare greseala si acum crede ca poate ataca pe oricine in orice situatie ca cetatean X.
    Sa nu uitam ca ea nu candideaza ci oprea si Cirlan, deci ei trebuie sa fie prezenti si ea sta in spatele scenei acolo unde si-a ales singura locul...
    Ia uita-te tu in America si vezi ce se intimpla intre Obama si Clinton- ea vrea dezbateri televizate fata in fata cu Obama si el o refuza frumos ptr ca dezbaterile sint in cazul lor de prisos, alunecind de fiecare data spre acuze puerile din partea lui Clinton-
    de ce crezi ca Irina e de acord cu limbajul tau murdar si asazis incisiv, atrage cititori dar numai atit, pe unii ii indeparteaza...
    Politica se face cu arme speciale, nu cu jigniri si acuze puerile.
    Stiu ca iti place sa urmaresti IP-urile, fa si o sumarizare a citi intra pe blog...si POATE INTELEGI CEVA...
    Si in alta ordine de idei ce vroiai sa faca Fenechiu sa stea de vorba cu un NONcandidat si de ce?
    Acum e campanie electorala si trebuie lasati canditatii si numai ei sa se razboiasca chiar dc. nu se ridica la capacitatea unora din
    umbra lor. Tu nu ai inteles inca asta ?
    Si care-ti scuze ptr. limbajul de mahala pe care il afisezi ...
    Cu stima tuturor,

    RăspundețiȘtergere
  10. Se cam incing spiritele pe probleme personale. Ar fi bine sa le rezolvati civilizat in alta parte! Serios acum!!!! Mi-e si frica sa dau un sfat Cartasului!Nu numai ca nu va asculta, dar sunt convins ca va rasturna cisterna de "laturi" peste mine. Dar brutalitatea limbajului domniei sale face pe toata lumea sa nu mai posteze nici un fel de comentariu pentru a nu fi luat la "tinta". Presupun ca ceva decenta in plus nu strica. Nu spun ca nu are dreptate!! Dar e prea acid si daca la inceput te distreaza si spui" uite domne, unul care are curaj si o spune romaneste sa inteleaga tot ieseanul" devii mai retinut pe final. In fine. Sper sa numa trezesc cu o ploaie de injurii de la Carcotas. Sper!!!!.

    RăspundețiȘtergere
  11. pt anonim,
    Ce ti-a scapat dind vedere e faptul ca Relu Fenechiu nu candideaza
    Si probabil ca nu o va mai face niciodata
    Disperarea lui e generata tocmai de credibilitatea mica(2%)pe care o are in sondajele facute de PNL
    Nu face altceva decit sa incerce sa-si salveze pielea...pe spatele unei organizatii(a PNL) care inca nu are curajul sa-si spuna punctul de vedere fata de un asa zis lider care a confiscat pina si ideea de liberalism

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru 03.05.2008 00:52

    TAMPENIA Nr1 :
    "Ia uita-te tu in America si vezi ce se intimpla intre Obama si Clinton- ea vrea dezbateri televizate fata in fata cu Obama si el o refuza frumos ptr ca dezbaterile sint in cazul lor de prisos, alunecind de fiecare data spre acuze puerile din partea lui Clinton"

    OBAMA, CLINTON, CARLAN SUNT CANDIDATZI ....MONSEUR FENECHIU CE ESTE ?

    TAMPENIA Nr2 :
    "Dute pe blogul lui Marius..."

    SE SCRIE DU-TE !

    TAMPENIA Nr3 :
    "Dute pe blogul lui Marius si vezi ca e unul de bun gust..."

    O FI DE BUN GUST DAR DE BUN GUST PNL-ist CARE-I DE MARE RAHAT !

    TAMPENIA Nr4 :
    "Acum e campanie electorala si trebuie lasati canditatii si numai ei sa se razboiasca chiar dc. nu se ridica la capacitatea unora din
    umbra lor. Tu nu ai inteles inca asta ?"

    PAI DACA TREBUIE LASATZI CANDIDATZII SA SE RAZBOIASCA ....
    CARLAN E CANDIDAT ! DAR HOMALAUL ALA DE FENECHIU CE-I ?
    SE PARE CA TU NU INTZELEGI NIMIC !

    TAMPENIA Nr5 :
    "Politica se face cu arme speciale, nu cu jigniri si acuze puerile."

    IA EXPLICA SHI MIE BRE, CA IO-S MAI NATARAU.. CAM CE ARME SPECIALE AVETZI VOI ?..FUGA DIN STUDIOU CAND DAI CU NASUL DE IRINA SCHROTTER ACOLO SHI ATZATZAREA UNUI PUPINCURIST CA BOJOR CA SA SARA LA GATUL IRINEI SCHROTTER? ASTEA-S ARME TIPICE HOMALAILOR MAH BAIAT
    DACA NU CUNOSHTI TERMENUL HOMALA....ESTE BAIETZII-FETITZE CU ROCHITZE DE LA PNL !



    DECI IN CONCLUZIE :
    CUM CREZI CA SE NUMESHTE UN INDIVID CARE FACE INTR-O SINGURA POSTARE 5 TAMPENII ?....PNL-IST CUMVA SAU TAMPIT ?....HMMMMMM MI SE PARE CA-I TOT UNA !

    PENTRU ANONIMUL 03.05.2008 09:24
    CARE II ESTE FRICA SA POSTEZE :

    Te rog verifica shi ai sa observi ca absolut niciodata de cand postez pe acest blog nu am latrat la cei care au fost decentzi in postare shi subliniez decentza nu inseamna shi consensualitate ideilor !
    Dar nu pot sa iert un pupincurist PNL-ist care intra pe acest blog shi hodoronc tronc pac la gatul IRINEI SCHROTTER !

    Au fost multe postari anti Irina Schrotter pe acest blog shi unele chiar corecte ...oare atunci de ce nu am ripostat marlaneshte ?
    Deci anonimule :

    FII DOMN SHI AM SA FIU UN DOMN !

    Ashtept cu interes postarea ta !

    Haides pa !


    PS A se remarca faptul ca nu mai folosesc ISCHROTTER ci IRINA SCHROTTER !.......adica :

    IRINA SCHROTTER NU MAI ESTE CANDIDAT ....ESTE UN OARECARE CETATZEAN X CARE POATE SUSTZINE ORICE CANDIDAT I SE NAZARE ....NU CONTEAZA MOTIVELE PENTRU CARE FACE ACEST LUCRU !
    NOROCUL LUI ADORMITUL ALA DE OPREA CA IRINA SCHROTTER IL SUSTZINE PE EL !

    RăspundețiȘtergere
  13. Vorbim de IS si eventual avem mari aspteptari de la ea pt ca, spre deosebire de noi, ea e milionara si e o celebritate. Deveniti milionari(si eventual celebrii) si n-o sa mai asteptati nimic de la Irina si nici n-o sa mai fiti dezamagiti de ce face ea.
    Incercati chestia asta si apoi mai vedeti cum vi se pare politica
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  14. super tare. a fugit ca un copil speriat. sper ca avea pampers...nu de alta, dar ar fi putzit la tele'm mai tare decit pute deja (a interese satisfacute prin spaga).
    o televiziune respectabila ar fi realizat emisiunea doar cu irina explicand decizia lui fenechiu. dar de...la ce sa te astepti de la ei, sau de la ghetau de altfel.

    RăspundețiȘtergere
  15. suna cam comunist formulatea asta cu "cetateana". pacat.

    RăspundețiȘtergere
  16. Pentru 03.05.2008 11:26 :
    hihihi poate suna cam comunist dar cum ramane cu :

    "CETATZEANUL KANE" ?

    ca asta nu era comunist de loc !
    :)))))))))))))))))

    hihihi "DOAMNA IRINA SCHROTTER"
    este mai bine ?
    :)))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca se doreste sa se curete Iasul de specii tip Fenechiu sau Nichita e bine sa va intoarceti la explicatii gen: cum de au ajuns acesti doi indivizi sa aiba putere? Veti descoperi ca oameni de afaceri locali dependenti de contracte cu statul sau cu municipalitatea (sau subcontractanti ai firmelor ce cistigau cu dedicatie licitatii) au fost dintotdeauna motor de sprijin pentru actualii politicieni iar ceilalti oameni de afaceri ori nu se baga ori le e teama sa nu supere greii. Efectul: Oamenii de valoare au fost in mod constant evitati sau chiar eliminati atunci cind reprezentau un pericol pentru baronii locali. Liberalii si-au pierdut credibilitatea in timp, actualmente deciziile politice fiind filtrate de gasca lui Fenechiu formata din tineri fara trecut si experiente stil Prisecaru, Cozmanciuc, Salavastru, Bojor, Danga, Ficu, Haila, Flavius, etc. Cum ar putea acesti tineri sa reprezinte interesele Iasului cind ei isi vad doar de interesul ciolanului actual? Unde sunt medicii de renume sau profesorii universitari? A, mai vedem cite unul pe ici pe colo, e doar de saminta sau din dorinta de a crea aparente. Cu certitudine unii dintre ei au ajuns acolo din idealism fata de liberalism insa fara sa stie bucataria interna marca Fene Grup. Deciziile insa sunt luate de un cerc cel putin indoielnic ca fiind capabil sa aiba viziune pe masura Iasului. Politica prin copii marca Fene nu e altceva decat o explicatie a controlului acestuia sau a limitarilor sale intelectuale, fiind incapabiul de o competitie interna in partid cu oameni de valoare. A invatat un lucru insa foarte bine: politica se face cu bani si interese ceea ce se si vede. Voturile daca erau importante ii pasa de oameni insa "dulcea opozitie" despre care vorbeste uneori cu prietenii arata ca a fost interesat doar de bani si putere si nu de ieseni.
    Ii dam insa prea multa importanta in campanie lui uitind de Nichita. Daca vreti sa se schimbe ceva atunci faceti radiografii lui Nichita si nu lui Fenechiu. Nu pe Fenechiu il alegeti peste o luna. In jocul politic actual se pare ca se aluneca usor spre subiecte ale zilei care il scot in evidenta pe Cirlan sau pe Fenechiu si nu se compara un Oprea cu Nichita. De ce? E un joc inteligent, chiar nu va prindeti? Oprea e jucat in acest mod indirect fiind pe planul doi si scazind in vizibilitate, Nichita care e tinta numarul 1 e lasat in pace, Neculau iese la iveala cu reactii din comuna primitiva si preia campania murdara, etc. Toate semnele arata ca se doreste alunecarea spre subiecte de presa scandaloase din care sa iasa invingatori altii: cei din spatele si al lui Nichita si al lui Fenechiu. Singura tinta vie care ar trebui sa fie subiectul tuturor este doar Nichita. Altfel cadeti in capcane mediatice ieftine si mai ales speculabile de presa ieseana vinduta in totalitate controlului informatiilor adevarate si dependenta de contractele de publicitate ale greilor care o sponsorizeaza si controleaza. Pina si Fenechiu e o tinta falsa. Daca nu candideaza de ce consumati atentia alegatorilor cu erorile lui? FENECHIU NU E PE BULETINELE DE VOT DECI E LIPSIT DE IMPORTANTA SI VA ATRAGE INTR-O PISTA FALSA. El are destule explicatii de dat la partidul lui cu referire la modul in care isi va expune colegii prin dosarele pe care le are. Lasati-l pe mina propriilor colegi si a presei centrale si concentrati-va pe realitatile de pe plan local.

    RăspundețiȘtergere
  18. Greseala nu este a Irinei Schrotter, ci a lui Fenechiu, pentru ca devine tinta inutil si trage PNL in jos. De Adomnitei nici nu se aude. Nici nu o sa aiba timp sa se afirme daca penelistii vor tot trebui sa dea explicatii despre ce face Relu.
    Ares

    RăspundețiȘtergere