miercuri, 14 mai 2008

A inceput!

V-a placut, nu-i asa, prima intalnire dintre Oprea şi Nichita ? Iesenii care s-au uitat astazi la TVR Iasi au inteles de ce se fereste primarul de o confruntare directa cu principalul sau contracandidat: sa nu vada iesenii diferenta, sa nu fie comparat cu altii mai buni decat el.

Observ ca este o diferenta, de multe clase, de educatie si mai ales de caracter, in favoarea domnului Oprea. Cand este scos in lume, comparat cu altceva decat propria lui mediocritate, aura lui Nichita se ofileste cu totul. Ca orice mincinos de profesie, incepe sa se balbaie cand i se spune, franc, in fata „Gata, domnule, nu ne duci pe toti de nas! Ajunge! Pe ce lume traiesti? Ce povesti ne spui aici? Traim in acelasi oras?”

Nu este vorba numai de punerea la punct a mitomaniei, cat de diferenta de viziune si intelegere a unui primar care se chinuie sa vopseasca gardul si un manager adevarat, cu anvergura si, pe deasupra, mult mai pragmatic.

Aud in stanga si in dreapta, pe diferite voci, de la inceputul campaniei, ca domnul Oprea nu are destul aplomb. E drept, nu cred ca-l vom vedea in aceasta campanie rupand lanturi, cum face Adomnitei, si cred ca nici nu are de gand sa se cocoate prin tot orasul, pe fiecare bloc, langa fiecare obiectiv vopsit, cu mainile in san, ca Nichita. L-am vazut insa astazi de ce este in stare, la prima runda. Va asigur ca are multe de spus pana la sfarsitul campaniei. Cand urmeaza viitoarea intalnire?

P.S. Ma indoiesc ca Nichita mai accepta o noua intalnire in care sa fie pus la punct.






Irina

22 de comentarii:

  1. @Irina,
    Unde se poate urmari video integral aceasta intilnire ? Astept provincia.
    Cu stima.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sorry, mi-a scapat...poate ar fi bine sa fie anuntate din timp...asa cum stiam pe unde si cand merge Irina...daca are cineva inregistrarea poate o pune undeva si ne da un link...

    Despre confruntarile directe: e curios ca a venit (a venit?) si ca nu si-a trimis argatii...sau de ce nu ,chiar soferul personal. La cat respect arata cetatenilor nici n-ar fi de mirare.
    Dar sa nu zic prostii, pana nu vad filmu' nu e corect sa ma pronunt.
    Desi, cu mult timp in urma, mai multe surse previzionau evitarea confruntarilor directe...de ce oare ??? Nici sa minta cu nonsalanta n-ar mai fi in stare? sau sa dea ochii cu cetatenii? sau i-ar fi teama de propria incompetenta?...poate prind runda a II-a ..daca o fi sa fie si va rog pe cei care se ocupa de admin-ul blogului sa puna o notita in dreapta sus...ca de obicei..;)) !

    RăspundețiȘtergere
  3. Oprea nu e genul herculean, care sa rupa toate barierele si sa sparga toate moacele.
    Dpdv-ul meu, Oprea e un profesoras cu ochelari fumurii, genul care iti provoaca o stare de agitatie pentru ca stii ca o sa te arda la nota.
    In seara asta insa, l-am indragit pe Oprea pentru ca a avut tupeul si boasele sa i-o traga lui Nichita. Respectele mele, domnule fost rector, viitor primar.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am vazut emisiunea si vreau sa spun ca e prima data cand mi-a placut de micutul Oprea. A invatat multe de la tine Irina, profu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Benga emisiunea. Sper ca astia de la PDL vor fi atit de inteligenti incit sa o multiplice si sa o dea oamenilor sa vada cum o ia Nichita la muie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Hai spuneti, unde putem vedea caseta ca mor de nerabdare? dati si voi un semn cind aveti vesti de acet gen.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da ce le-ati facut doamna Schrotter si d-le Oprea baietilor de la PSD ca au si iesit cu un comunicat facut pe genunchi (cred) ca tare mai arata a jalanie? Trebuie sa ne spuneti si noua unde putem vedea caseta!

    RăspundețiȘtergere
  8. In seara asta pe OTV :

    Titlu : " Strigoiul din Medgidia a batut azi-noapte inca 7 persoane!"

    Intrebarea din stanga ecranului: "Ati vrea sa fie infipt un tarus in inima femeii dezgropate?" (DA 60% - NU 40%).

    ...

    Doamne in ce tzara traim...

    Veniti pe 1 iunie la vot. Macar un oras normal sa avem.

    P.S. @ anonimu de la 22:03 :
    La ce?

    RăspundețiȘtergere
  9. a se pune pe youtube, please, sa vedem si noi, restul. si dati-ne si linkul. multam.

    RăspundețiȘtergere
  10. multumim anonim 8.34 pentru stenograma si efortul depus..

    RăspundețiȘtergere
  11. Poate sa-mi spuna cineva de ce nu sint mediatizate intilnirile electorale? Cred ca asa ar fi corect.Iesenii habar nu au de aceste intilniri si de aceea campania are caracter apatic.Asta se doreste? liniste? Somnul ratiunii naste mosnstri, nu? E asa greu sa afisezi un calendar al intilnirilor candidatilor ? Ceva nu e in regula cu media? Ori cu candidatii? S-a "cerut" un astfel de embargou? Sa ne spuna cineva, please !

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru anonim,
    Realitatea campaniei electorale este total diferita de ceea ce ne imaginam noi,oamenii obisnuiti.
    Lupta se poarta pe toate palierele,iar cel care are informatia primul poate puncta mult mai usor.
    Acesta este motivul pentru care nu se poate publica nici o informatie referiroare la invitatul care vine de exemplu la o emisiune.
    E o lupta a echipelor, de a imagina situatii si a raspunde decisiv pe teren.
    Te rog sa ma crezi ca ceea ce am descoperit in aceasta perioada de campanie pt mine ca om care nu a avut nici o legatura cu politica e pur si simplu naucitor.
    Imi pare rau...dar asta e realitatea
    Cautam insa toate caile pt a ajunge direct la alegatori
    Ce pot sa va spun insa cu certitudine e ca :
    SINGURUL CANDIDAT CU ADEVARAT CORECT,CINSTIT SI ONEST DINTRE CEI 3 CANDIDATI IMPORTANTI LA PRIMARIE ESTE DUMITRU OPREA.
    In rest sunt doar interese care determina disperarea pe care o vedeti cu totii.

    RăspundețiȘtergere
  13. emisiunea asta tb urmarita cu transcrierea de pe iasicastiga in fata (http://www.iasicastiga.ro/anchete-analize-si-reportaje/oprea-l-a-umilit-pe-nichita-prima-intalnire-televizata-a-celor-doi) e mult mai savuros asa. iar prezentatoarea este bestiala... cu cat sictir se uita la nichita (zis si robinet)

    RăspundețiȘtergere
  14. a invatat multe oprea de la tine. parca si-a schimbat si discursul. din ce in ce mai mult ma convinge sa-l votez

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc mult pentru raspuns, doama Irina!E calr ca se doreste, din nou, prostirea iesenilor. Oare si media pune umarul la asta? Un motiv in plus sa il votam pe dl. Oprea.

    anonim 8.56

    RăspundețiȘtergere
  16. Opricaaaaaaaaaaaa pupu-tzi ochelarii tai ca ai fost tare !

    BRAVOOOOOOOOO DOM' PROFESOR !!!!

    Credeam ca eshti un adormit,
    Sunt surprins !!! TZI-AI REVENIT

    :)))))))))))))))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  17. Hm...

    Doamnelor si domnilor,

    Avem primar!

    Asa da Domnu' Profesor!

    Sincer si eu, la o intrevedere recenta cu D-ul Oprea am fost putin dezamagit.
    Urmarind disputa, nu pot decat sa il felicit cat se poate de obiectiv.
    Deci, se poate.
    Si sa va mai dau un element...La urmatoarea confruntare cu fostul primar, luati si o vodca mica inainte...tu-i sondaju ma'sii.

    "Haide, haide, hai
    Fii cu tupeu Oprica"

    RăspundețiȘtergere
  18. ideea de a zice ca Primarul e un mincinos, un hot, e de nota 2 e o exagerare care nu prinde la f multi. Pt ca el nu e de nota 2...Daca ai zice: e de nota 5-6 si eu o sa fiu de nota 9, poate ar fi mai credibil. S-ar ridica stacheta(cine poate sa o ridice).
    Din ce am vazut eu pe clip, Nichita a fost moderat, ca de obicei. se vede ca nu e f articulat, cam stangaci in exprimare, dar nu a fost solicitat si a rezistat.
    Oprea,a jucat rolul Indignatului, a facut pe nervosul pe agresivul, nu a avut niciun argument care sa stea in picioare. A vrut sa fie bataios, dar a batut campii. La un moment dat, a fost aratata moderatoarea care se uita plictisita la ce tuna Oprea. Singura chestie buna a fost aia cu enumerarea cartierelor. Cetatenii de acolo s-or fi simtit bagati in seama de cineva.
    Oprea nu putea fi placut decat de simpatizantii fideli sau de oamenii deja isterizati. Presatia lui s-a mulat pe tipul asta de argumentatie.Hai sa face scandal.
    Probabil ca daca il scotea din sarite pe Nichita si intra si el in jocul asta, se certau, Nichita ar fi facut greseli pt ca are un bagaj lingvistic mai sarac si sub presiune ar fi ramas descoperit.
    La acuzatiile lui Oprea ca cetatenii nu sunt consultati si ca Consiliu decide, Nichita putea fi mai clar spunand ca cetatenii aleg consiliu sa ii reprezinte. Exemplele lui Oprea cu Berlin si New York erau niste aberatii la care Nichita a raspuns partial pt ca nu stia exact situatia de acolo.
    Pe o parte ii spui primarului:ai avut 5 ani, e prea mult, iar apoi ii zici: tre sa asteptam 15 ani pana sa facem un proiect. Se cam contrazic.
    Mitul Basescu- hai sa fi agresivi ca basescu.dar atunci la putere la nivel national era PSD,uzat, era alta atmosfera. acu e greu sa dai in PSD,ca ei nu sunt la guvernare, lumea care are probleme nu ii blameaza pe ei. pe plan local nu functioneaza demonizarea asa de bine. Oamenii il vad pe primar pe strada, unii sunt vecini cu el, il stiu de acu 20 de ani etc. E greu sa il faci asa hotz si dubios. La nivel national e mult mai usor. Aia de la Baia Mare nu il cunosc pe ala de la Bucuresti, si daca Basescu zice ca ala e criminal,lumea poate musca.Oprisan,Mazare, Vanghelie sunt populari pe plan local si demoni nationali, tocmai pt ca pt unu de la Iasi Mazare e un strain si daca cineva ii pune o eticheta...aia e...
    Oprea nici nu are o eticheta pozitiva,ceva definitoriu, sa poata fi identificat. Nu are un element in program care sa-l defineasca. Sa zica lumea:daca vine Oprea, ne pune Metrou sau alta minune.
    si ca sa venim cu un exemplu de spaga electorala: eurodeputatul D.Oprea a folosit banii din bugetul de parlamentar pt a organiza o excursie pt 20 de studenti la Bruxelles in timpul campanie lui la Primarie. Tot spaga electorala e si asta ca si aia cu aducerea lui Bregovici tocmai in prag de alegeri.

    RăspundețiȘtergere
  19. Diseara la ora 22.00 pe Realitatea se intilnesc toti:Oprea, Nichita si Adomnitei. Moderator Mihai Tatulici. Sper din toata inima ca dl. Tatulici sa nu-i mai ridice mingi la fileu lui Nichita asa cum a facut-o intr-o alta ocazie. Sper, din tot sufletul ca dl Tatulici sa nu uite de iesenii intre care si-a petrecut tineretea, sa nu uite parfumul Copoului si boarea diminetilor de mai pe care numai la Iasi le poti intilni. Sintem toti cu ochii pe voi.
    Un iesean care apreciaza foarte mult postul Realitatea. Vreau sa ma conving ca merita sa-i supranumesc "profesionistii".

    RăspundețiȘtergere
  20. Am urmarit si eu clipurile si am citit si stenograma...
    In raport cu ce vad eu aici in N.America, discutia purtata intre Oprica si Niki a fost cam la acelasi nivel, binenteles pastrind proportiile. Intotdeauna cel care incearca sa vina are mai mare putere de a acuza iar cel care deja e acolo incearca sa-si apere realizarile.
    Totusi vreau sa clarific ceva,
    discutiile sint putin puerile
    ptr. ca moderatoarea nu avea un plan clar. Ptr. a nu se crea aceasta bulimaseala care a iesit cu interpelari pe timpul celuilalt,
    aici se anunta de la inceput exact nr de intrebari si timpul fiecaruia de a raspunde 1 min de exemplu sau 2 min. se acorda si partii adverse 30 de sec de contraraspuns, cam asa decuirg lucrurile, candidatul indiferent cine e el asculta de moderator, dc. i se zice gata e gata, sper sa ma intelegeti.
    Personal inclin balanta la aceasta intilnire spre Oprica care a fost mai incisiv in citeva puncte. Totusi trebuie sa-si imbunatateasca stilul de exprimare mai spre simplu si mai coerent si rapid...
    Oricum mergem inainte si mult succes la viitoarea intilnire, scopul final fiind decapitarea PSD-ului, aceasta plaga a politicii romanesti.
    Cu stima,
    Go, Go Oprica...

    RăspundețiȘtergere
  21. bai nea canea...eshti...cum se zice in box...in coarde?
    LASA MAI SUNT 15 ZILE...360 DE ORE...21600 DE MINUTE...SAU 1296000 SECUNDE....shi vei scapa tata.....nenorocitule!!!

    PACAT PENTRU ELE 7 COLINE!!!

    FLY FISH

    RăspundețiȘtergere
  22. deci hai sa corectam impreuna greselile de dactilografiere...nu e ADOMNITEI...e...ADORMITEI..:))..multora asta inspira fata lui...nani....vise mumoase..:)):))...cva de genu hai sa dormim...si hocus pocus sa ne trezim iar peste 4 ani...si sa ne apukm de facut evidenta la ce si-a luat adormitei...din banii iasului..k de tre sa se vada k a avut iasul primar nou...no??:)):)):))...

    deci iar sunt rautacioasa:D...

    de adat asta iesenii nu ami dorm!!stau de veghe!!pt k are cn sa le poona ceasul sa soone:D...

    numai bine batranului iasi....


    micul stumph...

    RăspundețiȘtergere