sâmbătă, 10 mai 2008

Nu avem timp sa-l crestem mare pe Nichita

Dupa doua zile de maxim efort in organizarea Festivalului de Moda, revin la campania electorala. Nu sunt schimbari, dar noul mesaj lansat de Gheorghe Nichita ma pune pe ganduri: un baietel este ajutat de mama sa la primii pasi, cu mesajul “un copil are nevoie de timp pentru a invata sa mearga. Votati…etc”.

Ce putem intelege de aici? Ca Nichita este un primar care mai trebuie sa “creasca” pentru a demonstra de ce este in stare? Atunci, sa-l ajutam sa faca primii pasi afara din Primarie, in lumea reala, a secolului XXI. Mie imi este evident ca, la felul in care arata Iasul, ca un loc de joaca dupa ce-a trecut domnule Goe pe aici, varsta copilariei are multe in comun cu ceea ce se gandeste la Primarie.

In mod evident, noi, iesenii, nu avem timp sa-l crestem mare pe Nichita si nici nu mai exista speranta sa-i facem educatia. Va dati seama? I-au trebuit cinci ani sa faca primii pasi. Pana ajunge un om matur, se termina secolul asta. Mesajul meu e unul pe masura: sa alegem oameni deja maturi in fruntea orasului, gata formati si instruiti.

18 comentarii:

  1. Anul viitor suntem in 2009, si se implinesc 20 de ani de cand a zis maestrul Brucan ca suntem niste prosti.
    Primare, placile astea cu perioada de tranzitie, suntem copii si facem pasi, sa mai stangem putin cureaua(si in jurul gatului), sa avem rabdare, intodeauna mereu, impreuna noi toti si alte pleonasme sunt expirate rau.
    Pai daca dupa razboi nemtii si japonezii gandeau si actionau ca matale, acum veneau nemtii la noi la furat si noi vorbeam si acum la telefoane poloneze cu disc.
    Iasul are nevoie de evolutie si Primaria de management.
    Noi iesenii,avem nevoie de...de...mmm...
    Nu avem nevoie de tine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa e! Sa-l intzarcam pe Nichita ca a supt de la tzatza Iasului destul! Tot spune el ca Iasul e vaca buna de muls...

    MOASA lu' Nichita

    RăspundețiȘtergere
  3. misto tare comparatia :))

    RăspundețiȘtergere
  4. felicitari pt festival. ati fost singura care a ridicat sala in picioare. cred ca ati fi avut sanse reale la primarie

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu zic la fel, erati singura care puteati lua singura Primaria ! Festivalul? Nota Bene. E singura manifestare care ne umple inimile de bucurie ca sintem ieseni si nu fac afirmatii gratuite. Lumea vorbea numai la superlativ aseara. Si inca ceva. Lasati modestia, cel putin acum cind trebuie mereu sa fiti cu fruntea sus.Cei ce va cunosc sustin asta. Un vechi proverb romanesc spune " Cine ma cunoaste ma cumpara, cine nu... ma vinde."

    RăspundețiȘtergere
  6. BAI OAMENI BUNI...EU AM CREZUT K-L VAD P RAPOSAT KND AM VAZUT ECRANUL DIN FATZA PSD....ASTA CUM II ZICE................MIRCEA GEOANA....FACEA EXACT CA ....CEAUCESCU'...GESTICULA DIN MAINA.....DOAMNE FERESHTENE DE COMUNISHTI.......

    PACAT PENTRU CELE 7 COLINE!!!

    FLY FISH

    RăspundețiȘtergere
  7. Minge ridicata la fileu sh-ashi fi tampit sa nu dau in ea ca-n vremurile bune :

    Pentru MOASA lui NICHITA 16.55 :

    MAHHHHHHH TANTI MOASHA NU PUTEAI SA-L SCAPI PE JOS LA NASHTERE ?...CA NU MAI AVEATZI ATATEA PROBLEME ACUM !

    Hihihi

    RăspundețiȘtergere
  8. Dupa ce mai aseara pe la 12 (noaptea) cautam pizza si bere prin oras, am reusit sa ma trezesc si sa vaz ce se mai petrece pe-aici - ptr. carcotash : mda, si hahalera de mine s-a uitat si dupa fete - impreuna cu dushmanca - si am sa te info politicos ca in Iasi sunt cele mai frumoase fete din Romania...si nu ma refer la manechine....asaaa. ptr. cultura ta generala :))) - are cel mai mare catwalk natural din tara - cei care au fost la rfw stiu despre ce vorbesc !!!
    N-am prea inteles io' la sfarsit de ce Irina a aparut foarte putin in public, cred ca toti si-ar fi dorit doua vorbe de la ea, dar am io' o presimtire ca asa o mai manca limba, si spre lauda ei a dat dovada de intelepciune si n-a amestecat borcanele. Probabil, ignoratul de mine nu stie ca in fashion exista niste reguli nescrise, privind aparitia/disparitia creatorilor la sfarsit de reprezentatie de pe scena. In cazul de fata nu era vorba doar de creatoarea I.S., ci si de mama (permiteti?)acestui festival. Dar fiind in sala am simtit pulsul salii: oamenii o iubesc pe Irina. Ce primar grozav am fi putut avea !! Ar fi reusit sa faca cu orasul ce a facut la rfw - sa-l faca sa straluceasca!!
    (personal am apreciat colectiile Nichi si irina...si cate ar mai fi de spus...dar fiind ignorant in domeniu, mai bine ma abtin)
    Mi-a fost greu sa accept aseara - vazand-o pe scena - ca e vorba de aceeasi persoana careia cu ceva vreme in urma ii impartaseam despre of-urile si parerile personale despre oras. Dar am mai inteles cat e Irina de MARE si cat sunt eu de mic.

    ...gata cu periutzele ::)))!!!

    (O paranteza ptr. Ionut: telefoanele erau produse la Electromagnetica, doar discurile erau poloneze ;))) )

    "Proiectele importante au nevoie de timp" - recunoasteti desigur... 'ai sa traducem (in maniera personala, desigur) : "fraaatilor, va rooog, va implooor, mai votati-ma o data si va promit luna de pe cer....mai am rezolvat niste probleme/proiecte (n.a.: personale), nefinalizate tocmai cand am invatat si eu sa merg pe picioare mele (tot eu: care va sa zica nu e mai nevoie de intermediari) voi acum vreti sa schimbati antrenorul? v-am fost ca o mama (!!), ca un tata...si voi, fii nerecunoscatori, v-ati vopsit sperantele in portocaliu.....'ra-ti ai dracului de tarani..." . (a se observa cum incepe si cum se termina "traducerea").
    Personal sperantele mele erau colorate alb-rosu...; cineva - persoana importanta, nu zic cine - m-a asigurat ca speranta va deveni certitudine doar daca-i adaugam si ceva portocaliu....

    iar o tona de prostii...punct!

    P.S. Deh, bre, carcotila, plicticosi suntem....atat de duce mintea pe noi !!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nichita face pe candidul in campania asta. Se fereste sa faca zgomot ca sa iasa primar pe nesimtite. Prost ar fi sa nu incerce. In schimb, PD-L sta cu limba in gura. Acolo sigur tot efortul este concentrat pe Carlan, iar in dreptul lui Oprea sint numai gafe. A fost aia cu caschcheta, apoi asta cu timpulaieseni. Eu ii dadeam de mult afara pe consilieri. Ori Oprea nu are putere de decizie, ori este masochist.
    Ares

    RăspundețiȘtergere
  10. REPLICA LA ARES 20.15 :

    ESTE PROFESOR !

    Hihihi ....

    PS.1
    Ciudat IP ai mah Ares, eshti olimpian sau de-al casei ?????

    PS.2
    Io-s mai natarau shi nu shtiu .....candid vine de la candidoza ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Maaah carcotase, cand l-am moshit eu pe Nichita, mamica de la PD jura ca este neam din neamul ei. Cand colo...baiat mai maricel fiind si-a luat jucariile si-a plecat cu cortul la PSD. Credea ca acolo "suge" fara sa-l intrebe nimeni de unde. Eu zic ca aia de la PSD sunt cu totii mari sugaci, de aia ar fi bine sa-i intzarcam. Sa-i mai trecem si pe ceai ca Nichita are colici si limbrici deja.

    MOASA lu' Nichita

    RăspundețiȘtergere
  12. Uitai sa va spui ca Nichitutza poarta pampershi rosii. I-am facut cadou la nashtere unii albastrii, dar zbiera cand ii vedea, pana cand nashul lui( am sa va spui mai incolo cine-i) i-a facut cadou unii rosii. I-am tot zis ca nu merge, si nici secera ori ciocanul nu mai sunt la moda de vreo 20 de ani, dar el nu si nu. Ieri, cand am trecut prin shentru, am simtit eu sheva, o miasma.
    Cand ma uit, chiar in boschetzii de la partid, aruncat un sac cu pampershi rosii. Urat Nichitutza din partea ta, doar te-am invata ca nu-i frumos! Vad ca
    traiesti vremuri grele, dar chiar asa..un sac pe zi??

    RăspundețiȘtergere
  13. Moasha lu' Nichita10 mai 2008 la 21:36

    Aoleo, ce uituca mai sunt, draci pesedishti .... La Carrefour s-au adus pampersi rosii cu deodorizant. Io zic sa va luati din timp, ca inca campania cea adevarata nu a inceput... Scapati de-o problema ..daca sefu nu poate sa se mai tina..pac, pac (vorba aia) pampersu. Daca nu...apare garda de mediu.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nah un banc ca sa mai radetzi shi voi :

    Plecasem din Bucuresti spre Constanta. M-am oprit la benzinarie sa folosesc toaleta. Prima cabina era ocupata, asa ca am intrat in a doua. Abia m-am asezat, cand aud din cabina cealalta:
    -Salut, ce faci?
    Nu fac parte dintre aceia care intra in discutii intr-un WC, dar acum am raspuns:
    -Destul de bine!
    La care tipul intreaba:
    -Incotro mergi?
    Ce intrebare! Discutia incepea sa fie bizara, asa ca am raspuns scurt:
    -Constanta !
    La care vecinul, mai nervos, spune:
    -Auzi, fii atent! Te sun eu mai tarziu, ca am un tampit in cabina alaturata care-mi raspunde la toate intrebarile. Pa!

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Irina,
    off topic,
    ce s-a intimplat cu pactul ptr. Iasi, l-a semnat cineva in afara de PD-L ?
    Cu stima.

    RăspundețiȘtergere
  16. Atentie,ca afisele domnului profesor Oprea dispar,fiind prinse doar cu scotch la cele patru colturi.Trebuie prinse cu lipici,intrucat nu sant colante.

    RăspundețiȘtergere
  17. Poate ca noi nu mai avem timp ... dar el si echipa PSD au timp sa isi creasca vizibilitatea in ochii iesenilor.
    Poate ca in mediul online suntem o forta (noi care vrem schimbarea) insa in offline nu suntem (nu sunteti) vizibili. Votul nu vine doar de la cei ce frecventeaza 'netu, ci si de la cei ce au timp sa stea in fata panourilor electorale care nu vad nici un material despre candidatul PD-L si despre planurile echipei sale (in parte ca ele sunt dizlipite de contracandidati, in parte ca ele nici macar nu au fost lipite )... care au timp sa-l vada pe toate zidurile pe Adomnitei (aproape ca sperie) sau pe Nichita (chiar daca are un poster de prost gust cu imaginea rondoului distrus din Podu Rosu si cu bratele incrucisate despre care orice specialist in comunicare va zice ca e ... refuz de comunicare)... ganditi-va ca unele persoane poate nici nu stiu cine a condus pana acum (din ignoranta, de batranete sau pentru ca sunt ieseni de scurt timp), dar se vor prezenta la vot si-l vor vota pe cel pe care-l "cunosc", pe care au avut timp sa-l vada timp de 1 luna pe toate zidurile. Stiti cum e vorba cu "o imagine face cat 1000 de cuvinte": imaginea ajunge pe retina si pe creierul a mai mult de 1000 de ieseni pe cand cuvintele pe care le rostiti in plimbarile prin cartiere (care sunt bune, recunosc) nu ajung la atatia ieseni.

    RăspundețiȘtergere
  18. chiar daca ei ne legitimeaza si ne hartuiesc e bine ca oamenii raspund pozitiv la aceasta campanie si o incurajeaza !!!!

    RăspundețiȘtergere