marți, 20 mai 2008

Musamalizare in jurul concertului lui Bregovici

Dupa doua saptamani de la concertul lui Bregovici la Iasi, Primaria tine secret contractul. Fara nicio explicatie. Pana si impresarul lui Bregovici, Dan Chisu, a confirmat public valoarea contractului incheiat de Primaria Iasi.

Ce stim pana acum?

1. Bregovici a primit un onorariu de 35.000 euro.
2. Din informatiile pe care le am, organizarea, tot ceea ce inseamna partea tehnica a concertului, a mai costat maxim 9000 de euro.
3. Atunci, unde sunt restul de 31.000 de euro, pana la 75.000, costul final achitat de Primarie? Unde au ajuns acesti bani?

Presa ia de buna informatia ca 31.000 de mii de euro ar fi suma platita pentru transportul orchestrei „Wedding and Funeral Orchestra”. Eu stiu ca Bregovici se afla in turneu. A cantat si la Botosani si Vaslui. Cat costa sa deplasezi o formatie din aceste orase pana la Iasi? 31.000 de euro? In plus, cand vorbim de turnee, preturile sunt mai mici, discutam de reduceri de costuri, nu de cresterea lor.

Faptul ca Gheorghe Nichita tine confidential un contract platit din banii iesenilor, dupa ce impresarul a dezvaluit suma onorariului, imi confirma banuiala ca are ceva de ascuns. Ce clauze de confidentialitate mai pot fi invocate? Fac un apel la institutiile in drept sa se autosesizeze si sa lamureasca acest caz pe care Primaria vrea sa-l musamalizeze.

8 comentarii:

  1. Din tot ce s-a scris vis-a-vis de concertul lui Bregovic, de-un singur lucru imi pare rau: ca i s-a alaturat numele cu cel al unei administratii dezastru. Asa cum contractul ala n-o sa-l vada nimeni niciodata (de 31.000 de euro eu propun sa cautati vreun inceput de vila sau aconto-ul unui jeepan), asa numele lui goran va fi mereu alaturat manifestarilor Iasi 600.

    Pacat! (pt cele 7 coline, vb lui FLY FISH)

    RăspundețiȘtergere
  2. Frustrant e faptul ca toate aceste "dezvaluiri" sau semne de intrebare raman doar la acest stadiu. Autoritatile nu se AUTO-sesizeaza iar cei ce intr-adevar au deturnat fonduri rad in sinea lor si isi mai cumpara, poate, o masina.
    Daca intr-adevar exista suspiciuni pe aceasta tema, autoritatile ar trebui sesizate, nefiind de ajuns speranta unei autosesizari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si cine sunt autoritatile care vrei sa se sesizeze, Irina?

    DNA, Politie, Parchet?

    Hmm, da oare baietii astia nu au si ei o vila de intretinut, nevasta de dus la shopping in Italia, fiica de tinut in mertzane?

    Traim in Romania. Poti sa urli ca vecinu te-a furat, si tto un drac iese.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai, frate, cum sa coste pregatirea concertului mai mult decit concertul propriu-zis. Stiu ca la PSD era inainte de campanie mare criza de bani. Probabil cam asa se string banii in lumea politica.
    Ares

    RăspundețiȘtergere
  5. poate avea vreun fin de-al lui nichita nevoie de o cabanuta la munte

    RăspundețiȘtergere
  6. nichita..bunica te mai voteaza dacuma...sa terminat timpu tau..ramai sanatos

    RăspundețiȘtergere
  7. OK!!!
    Bastaaaa!
    Ajunge!
    Nu mai suport. Terminati-o. Este stresant. Constiinta ma mustra.
    E povara prea grea.
    Recunosc si ma auto-sesisez.
    Cei 31.000 de euro sunt la mine.
    Iertati-ma. Am vrut sa simt si eu ce inseamna sa furi de la contribuabili fara sa fac puscarie.
    Stiu ca e important pentru voi sa va restitui banii de curand.
    Dar rabdare fraieries(t)eni.
    Lucrurile importante au nevoie de timp...

    RăspundețiȘtergere
  8. da.....aici avem nevoie de ajutorul presei locale...de ce nu shi natzionale.....shi metoda asta ar fi de folos shi in alte locuri....orashe.....pt K SE FURA-N DRACI!!!!
    DE AUTO-SESIZAT....sincer M-ASH BUCURA SA AVEM SI ASHA CEVA...DAR SUNT SHI EI PREA PATATZI .....SHI E ...

    PACAT PENTRU CELE 7 COLINE!!!

    FLY FISH

    RăspundețiȘtergere