sâmbătă, 3 mai 2008

Scrisoare deschisa

Adresata domnului Constantin Neculau, viceprimar PSD al municipiului Iasi
Spre stiinta domnului Mircea Geoana, presedintele PSD


“Urasc din toata inima aceasta familie Schrotter”, este declaratia pentru care cer demisia viceprimarului Constantin Neculau. O astfel de afirmatie este incompatibila cu calitatea de viceprimar, functie importanta in administratia publica locala, retribuita din banii contribuabililor, asa cum dezonoreaza si omul politic Constantin Neculau sau partidul din care domnia sa face parte, Partidul Social Democrat.

Chiar daca ura – declansata de cauze subiective sau obiective – este un sentiment uman, pe care-l pot intelege, declararea ei in spatiul public de catre o persoana publica ar trebui sa atraga descalificarea acesteia.

Ii reamintesc domnului Constantin Neculau ca ar trebui sa fie un viceprimar al tuturor iesenilor, platitori de impozite sau asistati social, oponenti sau simpatizanti, iar fiecare dintre acesti ieseni are dreptul la opinie fata de calitatea exercitiului adminstrativ al domniei sale sau al partidului pe care-l reprezinta.

Nu sunt atat de malitioasa incat sa-i amintesc domnului Neculau ca familia Schrotter este o platitoare importanta de impozite si taxe din orasul in care este, cel putin pe hartie, al doilea gospodar. Si, implicit, ca ura fata de familia Schrotter este remunerata si de banii acestei familii. Si daca am fi cei mai bogati oameni din Iasi, si daca am fi asistati social de catre Primarie, tot nu ati avea dreptul sa declarati ca ne urati sau ne simpatizati, domnule Neculau.

Afirmarea urii dumneavoastra se agraveaza daca luam in discutie contextul in care ati exprimat-o. Ati facut aceasta declaratie la o conferinta de presa a formatiunii politice pe care o reprezentati in momentul in care un iesean v-a inmanat in numele meu “Pactul pentru Iasi”. Mai exact un document similar “Pactului pentru Bucuresti”, care propune tuturor partidelor politice iesene – deci si Partidului Social Democrat – un set de masuri minimale care, odata asumate si respectate de catre viitorii edili, oricare ar fi acestia, ar conduce la o guvernare transparenta si de calitate in Iasi.

“Luati-l de aici ca il arunc pe jos. Nu am nevoie de asa ceva”, ati spus in conferinta de presa, dupa care a urmat dizertatia despre ura.

Nu aveati dreptul sa refuzati primirea unui astfel de document, indiferent cine l-ar fi formulat. Orice iesean are dreptul sa initieze o forma de dialog, negociere sau colaborare intre electorat si partidele politice, iar acest pact este, pentru orice om politic responsabil, imposibil de refuzat. “Pactul pentru Iasi” este un test al adevarului, al bunei credinte a celor care pe 1 iunie vor cere voturile cetatenilor.

El a fost adaptat la necesitatile Iasului pornind de la “Pactul pentru Bucuresti”, sustinut de 28 de ONG-uri importante din Romania, si enunta multe lucruri de bun simt: un proiect coerent de dezvoltare a orasului, protejarea identitatii zonelor istorice, mentinerea spatiilor verzi actuale si amenajarea altora noi, descongestionarea traficului urban, interzicerea derogarilor de la regulile de urbanism legiferate, asigurarea transparentei deciziilor Primariei si, implicit, reducerea coruptiei. Nici ONG-urile de la Bucuresti nu au inventat roata. Ele au adaptat pentru capitala un pact similar initiat la Paris, in martie 2008, pentru administrarea eficienta a capitalei Frantei.

Asadar, domnule Neculau, nu ati respins ceea ce ati considerat public drept un moft al Irinei Schrotter, fiindca urati familia Schrotter, ci ati respins un angajament care ar asigura iesenilor o viata mai frumoasa si mai sanatoasa, intr-un oras european. Prin vocea dumneavoastra, PSD a cazut in Iasi la acest test al bunei-credinte. Iata un al doilea motiv pentru care ar trebui sa va dati demisia, daca mai aveti o umbra de onoare, fiindca nu cred ca aceasta este pozitia PSD.

Dupa stiinta mea, PSD va semna “Pactul pentru Bucuresti”, pe care-l considera o platforma de valoare pentru primarul Capitalei, oricare ar fi acela.

Irina Schrotter

10 comentarii:

  1. Fiecare pasare pe limba ei piere. Daca PSD vrea sa fie reprezentata de un magar precum Neculau, nu are decit. Se va transforma in Partidul Magarilor.
    Danutz

    RăspundețiȘtergere
  2. mi se pare foarte corect ca el sa-si dea demisia. m-am saturat de comunisti dintr-astia care au impresia ca dupa ce au ajuns intr-o functie politica pot sa faca si sa spuna ce doresc. nu e prima abatere a astuia si ma bucur ca irina este o voce de luat in seama. oricum psd-istii nu vor face nimic sa-l dea afara deci tb sa-l schimbam noi

    RăspundețiȘtergere
  3. astia de la psd iasi poate-s mai cu mot decat psd bucuresti. aia semneaza, astia nu. uite de asta tb scosi cu totul de la conducerea iasului

    RăspundețiȘtergere
  4. d-na Irina, v-am urmarit astazi la tele'm. si eu imi pun aceeasi intrebare: din moment ce v-ati retras din cursa, de ce va mai ataca inca? e clar ca le e frica de dumneavoastra. isi vad sfarsitul aproape si probabil din aceasta cauza continua cu jigniri si calomnii la adresa dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  5. neculau e pe duca, e clar. de aia isi permite sa zica ce vrea. oricum un alt mandat nu mai vede si asta e pe sfarsite. asa ca nu prea mai are ce apara. acum se arunca si el ca inecatul in seria de atacuri la adresa IS

    RăspundețiȘtergere
  6. Out of topic !


    TEMA :

    ULTIMA BARFA DIN BUCURESHTI:
    CUM SA IMPARTZI 2 PAIE LA 3 MAGARI
    SAU
    OK-UL LUI TARICEANU
    PENTRU SACRIFICAREA LUI FENECHIU


    Deci astazi in PALLADIUM-ul barfelor Bucurestene s-a vorbit mult pe aceasta tema elementele care au generat-o fiind urmatoarele :

    1.avem alegeri
    2.avem PNL
    3.avem defectziune la PNL-IASI deoarece in urma semnalelor din teritoriu este evident ca aceasta organizatzie nu o sa aiba in parlament decat 2 PAIE adica doua locuri de parlamentari : unul la SENAT shi unul la C.DEPUTATZILOR
    shi 3 MAGARI adica

    MAGARUL no1- VARUJAN VOSGANIAN
    MAGARUL no2- CRISTIAN ADOMNITEI
    MAGARUL no3- RELUL FENECHIU

    Buuuuuun deci in urma celor de mai sus shi la presiunile MAGARULUI no1-VARUJAN VOSGANIAN s-a decis de urgentza o intalnire a staff-ului PNL-ist la nivel de sauna-prosop pe cur, in care sa fie rezolvata aceasta problema :

    CUM SA FIE IMPARTZITE CELE 2 PAIE LA CEI 3 MAGARI

    ....shi bineintzeles imediat a fost luat in considerare principiul
    "grecului" :

    DECAT SA AI 3 MAGARI JIGARITZI SHI INFOMETATZI PENTRU CARE NU-S PAIE DESTULE MAI BINE SACRIFICI UNUL DIN MAGARI SHI VEI AVEA 2 MAGARI SATUI SHI BUNI DE CARAUSHIE !

    ....asha ca forul liberal a luat la puricat pe cei trei magari :

    VARUJAN VOZGANIAN
    actual ministru, bun de gura, prezentabil, intelectual rasat cu umor fin aflat intr-un trend ascendent ....deci o figura benefica partidului ...implicit nu poate fi sacrificat !

    CRISTIAN ADOMNITEI:
    cu toate ca face parte din tripla impusa de FENECHIU (CHIUARIU-DAVID-ADOMNITEI)nu este un magar ci magarushul din SHRECK care orice gafa ar face in loc sa te pufneasca nervii, te pufneshte rasul.......shi uitzi sa-l mai sacrifici !

    RELU FENECHIU
    excroc notoriu, ale carui ispravi au umplut sute de pagini de presa, zeci de emisiuni TV shi nenumarate pagini virtuale ale NET-ului, a creat partidului un adevarat dezastru la capitolul imagine find echivalentul umflatului ala de NASTASE de la PSD adica corupt shi bombonel ! deci este cel mai indicat sa fie SACRIFICAT !

    In consecintza ordinul de la sheful suprem TARICEANU satul de presiunile lui VOSGANIAN shi de belele facute de FENECHIU a plecat shi suna astfel :

    SACRIFICATZI-L
    PE FENECHIU CA SH-ASHA NUMA" BELELE
    A FACUT PARTIDULUI .EXECUTAREA !

    DECI NEA RELULE FENECHIULE :

    ASHTEPT CU DEOSEBIT INTERES
    CLIPA CAND PE ALTARUL
    DIN TEMPLUL LUI ZEUS
    PREOTEASA CU PLETE DE AUR
    O SA-TZI IA GLASUL
    INFIGAND IN GATLEJUL TAU
    CUTZITUL DE AUR DNA !

    ITZI DORESC SACRIFICARE USHOARA !

    RăspundețiȘtergere
  7. Am urmarit emisiunea de la TeleM de pe blogul dv.,felicitari pentru prestatie, doamna Schrotter! Sper ca iesenii sa inteleaga ca lupta dv. merita efortul de a iesi la vot si de a pune capat unei administratii imbecile si incompetente.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pe Fenechiu nu l-a tras nimeni de mineca pina acum. Oare presa ce face. Un prost arogant si suficient a devenit emblema Iasului. Oare nu e prea mult? Iar prostul isi inchipuie acum ca devine monarh, ca va domni pe viata la Iasi. Ia luati-l mai oameni buni la scuturat!!!
    Gabi

    RăspundețiȘtergere
  9. in stil carcotesc, iata cum a ajuns Neculau la DNA:

    1. GARDIANUL, 23.06.07
    "Primarul municipiului Iasi si vicepresedinte al PSD, Gheorghe Nichita, este urmarit penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Alaturi de el sunt anchetati si viceprimarul Constantin Neculau, secretarul Consiliului local Lacramioara Vernica, directorul tehnic Mihai Chirica si consilieri locali Ionel Oancea, seful comisiei de urbanism din cadrul Primariei Iasi, lider local PC, dar si Camelia Gavrila, inspector scolar judetean, membru PD.

    Cei sase reprezentanti ai autoritatii locale din Iasi sunt urmariti penal in „Dosarul Palas“. Este vorba de o investitie de mari proportii care are in vedere transformarea centrului orasului intr-o zona rezidentiala, investitie asumata de patronul Iulius Group, Iulian Dascalu, multimilionar in euro. Seful comisiei de urbanism, Ionel Oancea, este acuzat de negocierea defavorabila interesului public a acestui proiect de transformare a zonei in complex rezidential. Procurorii DNA cerceteaza modul in care s-a incheiat contractul de asociere in participatiune dintre Consiliul Local Iasi si firma Iulius Grup, dupa ce Primaria i-a concesionat 12 ha de teren, in spatele Palatului Culturii, intr-o zona de importanta istorica de exceptie. Complexul multifunctional „Palas“ urma sa cuprinda locuinte, parcuri, hoteluri, mall-uri si locuri de parcare, fiind vorba de o investitie de 170 milioane euro.

    Primaria a fost reclamata de sotul Irinei Schrotter
    Ancheta DNA a inceput dupa ce omul de afaceri iesean Zaharia Schrotter, sotul creatoarei de moda Irina Schrotter, a depus o plângere la DNA in ianuarie 2006. El a demonstrat in plângere cum intelegerea dintre partile participante la demararea proiectului Palas, anume Primaria Iasi, autoritati locale, consilieri locali, arhitecti, oameni de cultura, lideri de sindicat si alte persoane publice, s-a incheiat in urma unui sir de ilegalitati. „A fost vorba de trafic de influenta, da bani cash dati, de tot felul de ilegalitati. Toti oamenii influenti din Iasi au fost influentati in acest mod pentru a fi de acord si pentru a sustine acest proiect. Totul pe bani grei, cash“, a spus Zaharia Schrotter. El a reclamat la DNA asocierea dintre Primaria Iasi si omul de afaceri Iulian Dascalu si a mentionat ca terenul, al carui pret a fost stabilit la 50 de euro pe metru patrat, a fost subevaluat, fiind mult sub valoarea de piata din zona, care este de peste 500 euro pe metru patrat."

    RăspundețiȘtergere
  10. Cat de intreg la minte poti sa fii sa urasti pe cineva din cauza unor asocieri prostesti!!! Tot regretul pentru disparitia ginerelui dl. Neculau dar care e legatura???????? Poate ar trebui sa urasca toti iesenii pana la urma pentru ca daca nu ajungea la primarie n-ar fi avut treaba cu Palas-ul si apoi nu ajungea la DNA si astfel cand a primit vestea nu se afla pe drumul spre Bucuresti s.a.m.d. E cea mai mare stupizenie auzita vreodata. Oare cat de prosti suntem in ochii acestor idioti de la primarie?

    RăspundețiȘtergere