marți, 27 mai 2008

Caracatita Fenechiu

Ziua de ieri mi-a lasat un gust amar. Am inteles foarte mult din ceea ce inseamna Iasul pentru politicienii sai. Nu este doar o vaca de muls cum crede Gheorghe Nichita. E mult mai mult.

Inchipuiti-va oricare alt stat din Europa in care presedintele Camerei Deputatilor sa fie adus intr-un mare oras si pus special sa atace un om de afaceri care plateste, anual, impozite si taxe la bugetul de stat de 100 de miliarde de lei, un om de afaceri care a creat un brand national si international. Asta se intampla in Romania. Pentru ce ar fi vinovat acel om?

Care este, de fapt, “vinovatia” mea? Sunt vinovata in ochii lui Fenechiu pentru ca nu am facut nicioadata afaceri cu institutiile statului, nu am avut contracte pe bani publici si, sa fie clar pentru cei care ma acuza, nu mi-am dorit si nici nu vreau asta.

Sunt “vinovata” ca nu am spoliat, cum face dumnealui, prin contractele pe care le are, institutiile publice. Sunt “vinovata” pentru ca nu sunt santajabila cu nimic si ca nu ma poate cumpara nimeni cu nimic. Nu are cu ce sa ma atace, cum sa-mi inchida gura.

Caracatita Fenechiu nu are nici o problema cu Gheorghe Nichita, insa, in mod deschis, caracatita Fenechiu ma considera inamicul ei numarul 1 in plina campanie electorala. Iar obsesia creata pentru problema “Irina Schrotter” este atat de mare incat la Iasi este adus special al treilea om in stat, Bogdan Olteanu, sa atace. Ce anume?

Asta e problema: nu prea are despre ce sa vorbeasca. Cata responsabilitate politica are al treilea om in stat, care vine si pomeneste despre “grupurile de interese”, fara sa fie capabil sa le nominalizeze (pentru ca nu exista), intrebat de trei ori la rand de ziaristi? Ce fel demnitate si ce fel de barbat politic este Bogdan Olteanu, care face declaratii ascuns in spatele imunitatii parlamentare, atacand un simplu cetatean, dupa soapte spuse la ureche?

Miza acestor alegeri nu este doar deschiderea Iasului, ci si scoatarea lui din bratele caracatitei lui Fenechiu si Nichita, prieteni buni. Fenechiu a stat ascuns in aceste alegeri, nu si-a aratat fata, nici nu a indraznit sa candideze. Dar spera ca jocurile de dupa alegeri sa le faca tot el. Sunt convinsa ca iesenii nu vor cadea in capcana jocurilor de culise dintre Nichita si Fenechiu.

5 comentarii:

  1. Doamna Schrotter, treceti peste gustul amar. "Spuma" politicienilor va acuza atit pe dv. cit si pe dl. Oprea pentru ca dvs. sa va disculpati, obligindu-va in acest fel sa raspundeti provocarilor lor si sa aminati subiectele care trebuie sa fie ordinea de zi a momentului. Concentrati-va pe mesajul catre alegatori si lasat-i sa urle la luna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu ii dau dreptate Anonim-ului... Bogdan Olteanu - un infatuat - l-am vazut anul trecut la prima lansare a muzeului Unirii (ati observat ca astia l-au lansat si anul acesta?)- nici n-a observat spoiala lui Nichita din Piata Unirii - doar e platit din bani publici, nu? Nu credeam ca PNL va ajunge atit de jos... nu e nici o diferenta intrea Vacaroiu si olteanu. Sau Da ar fi - Vacaroiu nu jigneste Doamnele!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cretinitatea afirmatziilor facute de catre puberul Bogdan Olteanu a carui fata pastreaza adanc scrijelite semnele devastatoare ale unei dermatoze cronice (acneea juvenila numita si acnee vulgara) sunt identice cu cele facute in preajma Summit-ului de la Bucuresti ...deci nimic nou pentru Romania !!!!
    Problema este alta, se pare ca incetul cu incetul doamna Irina isi da seama ca cei care-i spuneau zilnic : Irina esti singurul om care poti sa castigi in fata lui Nichita & Fenechiu comp cam aveau dreptate !!!! Prostia si cretinitatea managmentului de campanie PD-L-ist se observa in toata tara, marea majoritate a candidatilor PD-L fiind total nepregatiti, nepotriviti si picati din cer cu bicicleta (inclusiv Blaga care se comporta de parca ar fi sedat sau muscat de musca tete aia cu boala somnului ! )
    Anonimul de mai sus aducea vorba de mesaj ....am si eu o intrebare :
    care mesaj ?...mesajul in care Irina anunta retragerea din cursa electorala ? sau mesajul in care Irina invita la o alianta PD-L/PNL pe plan local ?
    Ambele mesaje au fost identic de tembele degradand increderea electoratului (nesofisticat si alambicat in gandire) in Doamna Schrotter (precum spune anonimul), marea majoritate a electoratului gandeste neaos, curat , simplu si direct : vrajeala , pleaca ai nostrii vin ai nostrii iar se bat pentru ciolan !
    Oricum stimati PD-L-isti de la Iasi, jocurile au fost facute si Fenechiu v-a tras-o din tufis, iarasi si din nou ! (de asta n-a scos capul de la cutie si a stat pitit in labirintul intunecos si subsolar al intelegerilor si trocurilor subterane - stia exact ca daca scoate capul se frige)
    Apropos de PD-L Iasi, oare ce face domnul Carlan ?
    Ceea ce au facut declaratiile cretinului care ocupa pozitia nr.3 din Romania, nu au ca rezultat decat victimizarea Irinei Schroter ....dar ce pacat ca IRINA nu-i CANDIDAT !
    Nu-i nimic lasa ca mai cresteti si peste patru ani incercati din nou !

    Oricum sa nu uitati ceva :

    VOTUL ESTE AL CETATEANULUI SI CETATEANUL NU TINE CONT DE DORINTA DIVERSILOR PSEUDO-ANALISTI POLITICI, ZIARISTI, FORMATORI DE IDEI SI ALTI PAPAGALI EXPATI !
    CETATEANUL TOTDEAUNA ISI ADUCE AMINTE CAND PUNE STAMPILA:

    -DE CEI CARE AU PROMIS SI AU UITAT !
    -DE CEI CARE S-AU IMBOGATIT IN MANDATUL ANTERIOR SI CARE TOT TIMPUL AU FOST SUBIECTE PENTRU PRESA DE SCANDAL !
    -DE CARISMA CANDIDATULUI !
    -DE ORIENTAREA POLITICA A CELUI CARE II ESTE SEF LA LOCUL DE MUNCA SAU ORIENTAREA POLITICA A PATRONULUI LA CARE LUCREAZA !
    - DE DARURILE PRIMITE IN CADRUL ACTIUNII NATONALE "MITA LA PUNGA DE-O JUMA DE LEU GREU", CAT DE CONSISTENTE AU FOST SI CE SCRIA PE PUNGA !
    - DE CANDIDATUL CARE L-A BAGAT IN SEAMA PE STRADA, A DAT MANA SI A VORBIT CU EL !!! (ASTA ESTE O METODA ELECTORALA INFAILIBILA IN ROMANIA DE A CASTIGA VOTURI –O APLICA PRESEDINTELE CU UN DEOSEBIT SUCCES… POATE DATA VIITOARE O S-O APLICATI..SI VOI, ADICA 12 ORE DIN 24 SA STATI PE STRADA SI SA VORBITI CU CETATENII CA SI ASA DUPA ALEGERI NU VA MAI VEDE NIMENI LA OCHI )
    SUNT TOTAL CRETINI SI DOBITOCI CEI CARE AFIRMA CA ROMANUL ARE SIMT CIVIC ....MAREA MAJORITATE A ROMANILOR AU SIMTUL BURTII (NU MA REFER LA VOI CARE TASTATI PE BLOGURI , UITATI-VA INSA IN JURUL VOSTRU LA CEI CARE SE STAU LA COZI NOPTI INTREGI SI SE CALCA IN PICIOARE PENTRU PUNGILE CU POMANA ELECTORALA !)

    Sa traiti si-un praz verde !
    ..si nu uitati din 100 de cetateni intrebati pe strada absolut aleatoriu doar 21 au spus ca voteaza pentru voi ……asa ca lasati emisiunile, declaratiile, conferintele de presa si studiul sondajelor……. IESITI IN STRADA SI VORBITI CU CETATENII DAR NU DOCT SI STIINTIFIC ….VORBITI PRECUM ROMANUL DE RAND !

    Zaaaaaaaaaaaaaat !.....v-o spune unul care-o sa castige hihihi !

    Apropos cam mare inflatia de anonimi p-aci !.......hihihi

    RăspundețiȘtergere
  4. ...pret de vreo doua zile inca imi pregatesc comentariul...va asigur pe toti ca fi greu de digerat... ideea principala ar suna cam asa : "Irina, pe mainile cui ne-ai lasat ??? "

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar ma faci curios juniorule !

    RăspundețiȘtergere