joi, 1 mai 2008

PACTUL PENTRU IASI



Irina Schrotter a lansat astazi, in debutul campaniei electorale, „Pactul pentru Iasi”, un program de actiune solidara, coerenta si pragmatica a tuturor factorilor politici si civici din municipiul Iasi. Initiat alaturi de societatea civila, „Pactul pentru Iasi” propune tuturor candidatilor la Primaria Iasi sa-si asume, impreuna cu partidele din care fac parte, o intelegere pentru dezvoltarea durabila a Iasului, pe modelul „Pactului pentru Bucuresti”. Irina Schrotter lanseaza acest Pact cu sprijinul Miscarii Independentilor pentru Iasi, asociatie menita sa coaguleze energiile independentilor care doresc sa se implice in viata publica, si cu sustinerea Societatii Academice din Romania.

In esenta, pactul reprezinta o platforma de masuri minimale, bazata pe norme si directive europene, pentru dezvoltarea urbana a Iasului, care pot fi duse la indeplinire prin consens inter-partinic. Cerintele Pactului trebuie promovate simultan la doua niveluri: prin decizie administrativa a autoritatii locale, de catre cei care vor castiga alegerile si, indirect, prin sustinere in Parlament, in virtutea asumarii de catre intreaga echipa de partid.

In acest sens, Irina Schrotter invita elitele academice, ONG-urile, cetatenii interesati de soarta Iasului sa urmareasca daca oamenii care le cer votul sunt dispusi sa-si asume sincer un program de crestere a transparentei si a calitatii guvernarii in capitala Moldovei. Toate organizatiile interesate sunt invitate sa se ralieze acestui document, urmand ca in ultima saptamana a campaniei electorale sa fie facuta publica lista de sustinatori.


Pactul se va concretiza pe mai multe directii: strategia de dezvoltare a Iasului, urbanism, transport, reteaua comerciala, spatiile verzi si bazele sportive, patrimoniul istoric, transparenta decizionala si schimbarile de natura legislativa. Irina Schrotter apreciaza ca Pactul este absolut necesar pentru a sustine profesionalizarea administratiei, promovarea interesului comunitar si dezvoltarea accelerata a zonei.


Candidatul PD-L Dumitru Oprea este primul care a semnat si si-a asumat acest Pact.




Biroul de presa al Irinei Schrotter


Aici puteti gasi Pactul pentru Iasi

12 comentarii:

  1. Nu inteleg. Irina, te mai afli cumva in campanie? Ii faci treaba lui Oprea? Astazi, Nichita a inceput in forta, da de baut si mancare, ca altceva nu mai stie, tu arunci pe piata Pactul, in timp ce Oprea doarme in sosoni...de fapt, cine se afla in campanie? Zau, poti incerca sa ne lamuresti? Poate ai mai multe date.

    Sorin

    RăspundețiȘtergere
  2. cam delicat situatzi trebuie sa face-tzi treaba acuma....k n8u se shtie ce va face oprea dupa ce iese primar...

    RăspundețiȘtergere
  3. Contractul cu Bucurestiul,Contractul cu Romania, Pactul pentru educatie, Pactul pentru Iasi...toate astea sunt forme fara continut...cum de altfel s-a verificat in timp.
    Continut au doar ouale si berea si micii care se dau moka la popor.
    PDL lui Basescu a luat locul PSDlui lui Iliescu. El e partidul Presedintelui...si i-a luat si moravurile de partid mare si popular(in curand va fi la guvernare si va invada adminstratia de stat, din nou...).
    In asteptarea marelui succes de la Parlamentare, PDL a devenit magnet de oportunisti(ce altceva sunt cei din grupul Flaiser). Daca in 2004 batea vantul PSD, acu bate vantu PDL. nu poti sa nu te gandesti ca oameni influenti, milionari gen Irina Schrotter au sarit in alta barca si sustin partidul presedintelui la Putere(ca si-n 2004, nu-i asa?). E foarte cinic. Politica fara principii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Prostia evidenta a politicenilor si a multora dintre simpatizanti va sterge pe jos cu asemenea propuneri. Pentru asemenea idioti conteaza mai mult cine face propunerea, cauta sa-i gaseasca scopurile ascunse chiar daca ele nu exista, cauta sa-l ignore afirmand ca nu-i bun de nimic sau numai pentru a se arata ei mai capabili sau mai profesionisti. In final, dupa ce galagia inceteaza, ii vom vedea la fel de prosti ca de obicei, buni in clontz, si aceleasi probleme pe capul nostru. Daca prostia lor ar durea ce jale ar mai fi... de fapt, ea ne doare, dar nu intr-un sens fizic, ci in seria de amagiri si vorbe goale servite pe nerasuflate.

    Iasule, ii meriti pe toti prostii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nichita vine maine cu o replica la Pactul pentru Iasi in care spune ca el are in minte de mult aceste idei, dar nu l-au lasat fenechiu sau carlan sa le aplice. Si cu asta s-a terminat cu Pactul. Poimane apare Fenechiu si spune ca Schrotter are nu stiu ce interese si, de fapt, pactul le ascunde. Apoi apare Adomnitei si propune un super-pact, mai frumos si mai destept, unul cu mai multe stelute europene pe el. Dupa 2 zile apare Oprea cu o completare la pact, ca sa se bage si el in seama. Dupa 3 zile de campanie, ideea pactului e uitata. si asa s-a dat startul campaniei electorale. Ce este atit de greu de inteles? Politicienii nostrii se pricep sa-si bata joc de noi, de ei si orasul asta. Nimeni nu-i intrece la acest capitol.

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamna Irina !
    Ati inceput in fortza, ma bucur.Am citit si Pactul numai ca va rog ceva:incercati sa explicati cetateanului de rind, pe intelesul lui, care sint masinatiunile care se puteau face pina la aceste reglementari din Pactul pentru Iasi pentru ca multi dintre noi nu avem de unde sti cum stau lucrurile si atunci, unul ca stim noi cine, poate sa va rastalmaceasca buna intentie printr-o interpretare proprie, situatie din care noi sa nu mai intelegem nimic.De aceea va rog sa ne lamuriti, punctual, chiar daca va ia mai mult timp. Daca vom fi informati vom sti cum sa-i judecam in cunostinta pe cei ce ne aburesc. Altfel vom fi iar la mina lor, la minciunile lor, si nu-mi suride deloc ideea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Irina, eu vroiam sa te votez si te voi vota si peste 4 ani daca ai sa vrei. Acum, daca ti-ai atins scopul, te felicit, dar nu spera sa castige Oprea. Nu inspira incredere, ca europarlamentar ce a facut? daca nu a vrut aceasta functie de ce sa bagat? tot bani nostri s--au consumat si cu acele alegeri. Oricum, te felicit daca ti-ai atins scopul si spun, Oprea este cea mai proasta alegere posibila. Lucrez cu ff multi oameni, te preferau, vroiau o schimbare, dar nici unul dintre ei nu il vor vota pe Oprea, cu siguranta este mult inferior la organizare in comparatie cu Nechita, care a DISTRUS SI CE A GASIT. Cu respect Radu.

    RăspundețiȘtergere
  8. aceeasi ofensiva impotriva psd`ului, dar ceea ce macina pe multi este decizia de retragere. Toti se asteptau la o decizie de acest gen, dar nu acum.... si chiar nu ma intereseaza daca vei posta acest comment. Intrebarea este, daca anticipez corect, cu ce a reusit Oprea sa va atraga? Printr`un santaj la sotul dumneavoastra? sau cu ajutorul unor anumiti membri din clubul Rotary. Poate este in imaginatia mea, sau poate am dreptate. Oricum stiu ca nu voi primi nici un raspuns adevarat la ceea ce am intrebat eu. Succes in continuare in toate proiectele pe care vreti sa le realizati

    RăspundețiȘtergere
  9. Sustinerea si respectarea unui pact tine de noi toti, si de alesi, si de alegatori.
    Inainte de a comenta sau sustine un pact, trebuie sa ne prezentam la vot.
    Si pentru cei care nu se mai incred in pacturi, ii indemn sa-si aduca aminte ce s-a intamplat ultima data cand au facut un pact cu o femeie si nu l-au respectat.

    RăspundețiȘtergere
  10. :)), corect ionut, fereasca sfantu' sa incerci sa tragi pe sfoara o femeie, mai ales una ca Irina. Uneori frumusetea ascunde colti fiorosi.
    Pactul fie intr-un ceas bun. Sa speram ca vor avea suficienta minte sa il semneze. Nu sper sa-l si respecte, din pacate...

    RăspundețiȘtergere
  11. Auzi mah Nemesis...o fi vorba aia cu :

    FELINA BLANDA ZGARIE RAU !!!

    Hihihi .......

    PS Uitasem ...SA TRAIESHTI MAESTRE !.....a ieshit bine sau nu ?

    RăspundețiȘtergere