marți, 6 mai 2008

O „convocare” la mitingul PSD

Tzrr, Tzrr…

Angajatul: E sefu’! Ce mai vrea si asta duminica?!! Alo?

Seful: Mitica, ce faci? Stai si lenevesti, nu?

Angajatul: Pai, sefu, stiti… e duminica, e liber!!

Sefu: La gratar cu sotia si copii, nu?! Lasa ca stiu si eu cum e.

Angajatul: Pai, daca e zi libera, sefu’…

Seful: Mitica, uite care e treaba. Vin niste din astia la costume, bine parfumati de la Bucuresti. Cica il lanseaza pe ala mare si pe Simirad, din nou. Nu stiu cine anume, dar trebuie sa fim acolo.

Angajatul: Dar, sefu’…. Toata saptamana am lucrat, si noaptea…

Seful: Nici un dar, mah. Nu ajungi, te ard cu jumate de salariu. Ne-am inteles? Hai, in doua ore la Sala Polivalenta. Sa-ti iei sapca si stegulet, Mitica!

Angajatul: Da, sefu’…Da’ stiti cumva cat o sa dureze?

Sefu: Da’ ce te intereseaza mah? O sa fie bani putini la salariu daca nu vii. E clar? Hai, executarea.

Angajatul: Mi-a inchis.

Dialogul de mai sus s-a intamplat cu doua zile in urma. A avut loc cu zeci de salariati ai Salubrisului. Angajati ai regiei au fost sunati si amenintati cu taierea salariilor de catre sefii lor, daca nu se prezinta de urgenta la Sala Polivalenta la mitingul PSD. Asa lucreaza PSD-ul in aceasta campanie: nu numai baza materiala a regiilor este utilizata, cum ar fi autobuzele RATP, ci si oamenii sunt amenintati ca vor avea de suferit.

Din pacate, in ciuda insistentelor mele, angajatii sunt prea speriati pentru a-si asuma public identitatea sau a depune o marturie in justitie. Se tem sa nu fie dati afara, sa fie lasati pe drumuri. Ii inteleg. Le transmit oamenilor necajiti, aflati in aceasta situatie, ca primarul Nichita si partidul sau nu au voie, potrivit legii, sa foloseasca resursele umane apartinand institutiilor publice si regiilor autonome pentru sprijinirea activitatii partidelor politice sau a campaniei electorale a acestora.

In cateva saptamani, la alegeri, avem posibilitatea sa ne recapatam demnitatea, avem posibilitatea sa ne luam revansa. In cabina de vot nu mai vede nimeni, iar acolo primarul Nichita trebuie umilit, asa cum face cu noi in fiecare zi.

Irina

6 comentarii:

  1. Practica asta continuat 4 ani. Nimeni nu s-a sesizat. Oare ce fac ziarele, autoritatile? Oamenii din primarie sint scosi regulat ca oile la parada.

    Gabi

    RăspundețiȘtergere
  2. In ipoteza in care cele sunt adevarate, si sunt convins ca sunt, doresc sa aduc la cunostinta domnului Nichita urmatoarele : - desi ca om politic si demnitar al Iasului ar fi trebuit musai sa le cunoasca, dar cine stie...

    Extrase din Constitutia Romaniei :

    Art.1, alin.3
    România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.

    Asaaa, ca chestie, pe unde era la Revolutie d-nul (inca) primar? Ca eu stiu sigur unde eram...in nici un caz sub pat sau sub birou...

    Art.15, alin.1
    Cetăţenii beneficiază de drepturile şi de libertăţile consacrate prin Constituţie şi prin alte legi şi au obligaţiile prevăzute de acestea.

    Prin alte legi eu inteleg si dreptul la repaus/odihna specificat in Legea Muncii si in Contractele Colective de Munca .

    Art.16,alin.1
    Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

    Art.20, alin.1
    Dispoziţiile constituţionale privind drepturile şi libertăţile cetăţenilor vor fi interpretate şi aplicate în concordanţă cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, cu pactele şi cu celelalte tratate la care România este parte.

    I-auzi! deci suntem aparati si de legi si tratate externe Romaniei, implicit deci si ale Iasului !!! Asta in conditiile in care "unii" isi amintesc ca Iasul este un oras al Romaniei !!

    Art.21. alin.1
    Orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime. ...care va sa zica e voie...

    ...si astea parcurgand doar primele 20-21 de articole din Constitutia Romaniei.

    Ce inteleg eu, cetatean de rand si (sper) normal dezvoltat: ca d-nul Nichita - nu neaparat personal, dar prin oamenii care-i dirijeaza - a incalcat multe articole din legea fundamentala a unui stat, si anume Constitutia !!! Si nu numai, daca ma apuc de sapat, mai gasesc si prin legi, dar mai las si pentru altii.

    Daca salariatii nu se vor plange Justitiei, si e de inteles, va asigur ca 90% din cei care au fost consemnati duminica in conditiile descrise nu-l vor vota pe actualul primar. Cred ca s-au saturat si ei! Acum au ocazia de a alege daca se vor odihni duminica sau vor fi tratati in continuare ca niste vite sub biciul unui mult-prea-iubit, dar despotic conducator !!
    Alta greseala electorala, dom' primar...de data asta cred ca ati dat cu o mana si v-a fost luat cu ambele !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acesti oameni sunt prea saraci si multi au familii grele. sa nu-i condamnam. Trebuie luati la intrebari sefii lor. Aici, cred ca procuratura ar putea declansa o ancheta serioasa.Nu se poate sa nu se afle de la sute de oameni unde au fost in ziua de duminica si de ce au fost acolo.
    DNA

    RăspundețiȘtergere
  4. Bleaaaaaaaaaaah ce plicticoshi suntetzi !...nah de luatzi un banc apropos de Rompetrol-Patriciu :

    Patru amici, toti patroni de firme, se intalneau
    saptamanal la o partida de golf. Trei dintre ei erau
    deja pe teren si-l asteptau pe cel de-al patrulea.
    Intre timp fiecare isi lauda fiul. Primul zise :
    - Fiul meu o duce foarte bine ! A inceput-o ca tamplar
    si acum e directorul unei firme producatoare de
    mobila. Are bani garla si chiar luna trecuta i-a luat
    iubitei o casa noua !
    Al doilea :
    - Fiul meu si-a inceput cariera ca vanzator si acum a
    ajuns patronul unui mare concern. Afacerile ii merg
    asa de bine incat in ultimele doua luni i-a facut
    cadou iubitei un Ferrari !
    Al treilea :
    - Fiul meu a fost curier si acum e director la o banca
    ! Are o avere imensa ! De sarbatori i-a facut cadou
    iubitei un pachet de actiuni Rompetrol !
    Cand a ajuns cel de-al patrulea amic pe teren,
    l-au intrebat de fiul sau.
    - Nu sunt foarte multumit de el ! De ani de zile
    lucreaza ca si coafor si, nu de mult am aflat ca e
    homosexual ! Dar, trebuie sa recunosc ca se descurca
    destul de bine...De la ultimii trei iubiti a primit o
    casa noua, o masina Ferrari si un pachet de actiuni
    Rompetrol...

    ....prea multa lume zice de liberali ashtia ca-s pe invers,asta le mai lipsea acum, sa iasa shi bancuri cu ei !

    RăspundețiȘtergere
  5. Aceasi treaba s-a facut si la CFR cu nu mai stiu ce partid daca nu ma insel PNL sau PSD nush nu le am, au trimis sa lipeasca afise pe oameni ce muncesc in cadrul CAILOR FERATE de 30 de ani ... bataie de joc ... sa vad eu ca-mi trimite parintele sa lipeasca afise ca-l snopesc in bataie si pe el si pe cel de deasupra lui si le dau foc si la afise. Bataie de joc ... niste criminali de caractere, de carisma de vise si idealuri.
    Desi nu-l simpatizez .. dar avea dreptate cand spunea: "TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL !"

    RăspundețiȘtergere
  6. cacatul asta nesimtit chiar nu mai are si el un pic de rusine, nu se poate oameni buni, hai sa il dam jos ca sunt satul de el.Daca il vad pe strada ,cred ca am sa ii infing niste amortizoare de la rapanul meu de dacie fix intre ochi.

    RăspundețiȘtergere