marți, 13 mai 2008

“C-asa vrem noi!”




Flash mob-urile cu mesajele “Timpul a expirat!” si “Lasa-ne”, adresate primarului, au iritat politistii comunitari. In doar doua zile, in trei zone diferite – Alexandru, Copou si Centru – politistii comunitari i-au legitimat pe purtatorii de tricouri cu aceste mesaje. Fireste, echipa mea a intrebat care este motivul pentru care sunt legitimati tinerii. Raspunsul i-a lasat perplecsi: “C-asa vrem noi!”

Ii transmit domnului Gheorghe Nichita ca mai bine ar trimite politistii noaptea pe strazi prin cartierele unde iti este frica sa intri. Ei sunt platiti din bani iesenilor pentru siguranta oamenilor, nu pentru hartuirea adversarilor politici in campania electorala.

Avertizez ca voi protesta public daca abuzurile politiei comunitare se vor repeta.

Irina

13 comentarii:

  1. asta e cea mai tare idee pe care am vazut-o pana acum. daca ramaneati in cursa, cu siguranta castigati.

    RăspundețiȘtergere
  2. FOAAARTE TARE!!!!! Ce misto, cum se uita mosnegii aia! In sfarsit cum ca se face ceva inteligent in campania asta adormita. Gabriel Dorobantu

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo, oameni buni! Asa trebuie lucrat!Protestul tacut si elegant care curenteaza si pune pe ganduri mai mult decat o mie de afise. Dar trebuie sa fiti mai multi si mai numerosi. Dominati fiecare intersectie si poate iesenii se trezesc..
    Moasha lu' Nichita

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant. Moldovenii aplica idei moderne de campanie. Extrem de binevenite ;))

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte fain Irina. Numai ca, eu una n-as fi pus pe blog ca eu eram autorul flash-mobu-urilor decat mut mai incolo.

    Identitatea un pic ascunsa a protestatarilor ar fi fost si mai interesanta.

    Oricum, e bine, e chic. Merge!

    RăspundețiȘtergere
  6. la asa Primar asa adversari. ideea ca un Primar(posibil incompetent si corupt) va fi dat la o parte cu asa metode nu prea functioneaza.
    La Constanta am vazut ca Primarul PSD e contestat de adversarul PNL cu ajutorul unui elefant, iar candidatul PDL, D.Onaca, zice "licitaturi" cand vrea sa foloseasca pluralul de la Licitatie. De ce ar trebui sa fie votati astia in locul PSD?
    Sau de ce sa nu iasa Vanghelie la sectorul 5 si sa iasa Bodu sau tipul ala de la PNL care si-a facut afise cu oameni dezbracati?
    La Iasi, Primarul PSD e atacat de unii care nu a aratat nimic. Daca eliminam postarile anti-Nichita de pe blog, ce mai ramane?
    Oprea a fost imbracat in cizme si in portocaliu, ca mai toti candidatii PDL(aceasi metoda folosita de alde F.Tataru in 2004).
    La Irina Schrotter am remarcat pliante, pahare cu imini pe ele...parte a campaniei out-door. in 2004,un anume Inimaroiu, la sectorul 4, si-a facut campanie out-door cu tot felul de chestii impartite, care simbolistic, foloseau Inima ca element grafic...intamplator, era consiliat de Adriana Saftoiu...poate e o simpla coincidenta, dar s-ar putea sa se fi intamplat ca Reteta folosita pt Imimaroiu in 2004 sa fi fost prescrisa, fara modificari, si Irinei Schrotter. La fel ca si cizmele lui Oprea, purtate in 2004 de alti clienti.
    nu numai candidatii sunt smecheri, dar si consilierii lor...
    unde vor poposi cizmele PDL ale lui Oprea in 2012? La Irina Schrotter?

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu riscul de a starni reactii negative in nume personal (ma rog, pseudonim), cu riscul de a deteriora o relatie buna cu d-na Irina (dar sper sa-mi aprecieze sinceritatea), dar stie ca am sustinut-o mereu, fie si cu gandul si ca sunt anti-PSD si anti-Nichita...cu toate acestea o sa-mi fac public punctul de vedere.

    Ar fi trebuit ca pe zi ce trece sa fiu din ce in ce mai convins ca alegerea d-nei Irina a fost una inspirata. Ei, bine, nu se intampla asa, ba chiar dimpotriva !!
    De ce numai Irina pare in actiune si Oprea in background? De ce nu invers? De ce am impresia ca PD-L se foloseste doar de imaginea si popularitatea Irinei si n-are nimic de-a face cu punctele comune dintre cele doua programe? De ce am senzatia ca Oprea n-avea nici jumatate din cele 26% estimate la momentul "fuziunii" si avea nevoie de Irina ca de aer ca sa creasca in imagine? De ce se regasesc in programul lui Adomnitei puncte din programul Irinei (quiz 11 din interviul de azi din Ziarul de Iasi, idee care o recunosc si din avion !!)? Sa fie vorba doar de furt de idei? De ce am impresia ca Irina a fost "lucrata" din interior si convinsa sa se retraga? Cat de tare ar fi deranjat candidatura ei? Imi place sa cred ca foarte tare !!! Da, poate nu s-ar fi calificat in finala, dar cele cateva zeci de mii de nebuni care au crezut in ea - si inca mai cred - ar fi ales ulterior sa-l sprijine pe Oprea. (din pacate, sperantele noastre pe banii Irinei - nu e tocmai fair-play !!). Irina n-avea nevoie nici de TV, nici de radio pentru campanie : carisma si personalitatea ei erau suficiente pentru a intra in joc. Prea multi "de ce" din pacate...
    Mi-ar placea sa cred ca Irina nu va ramane pe margini: vin alte alegeri in toamna, de ce nu ar incerca la Senat sau la Camera? Iar daca va dori asta si va ajunge iar in postura de a se retrage imi voi pune in miscare toata energia pentru:
    - lant uman in jurul casei ;
    - sarmele de la RTC si toate telefoanele fixe taiate;
    - siturile de GSM (mobil) vor fi blocate;
    - alarmele deconectate;
    - portile sudate;
    - o vom lua pe sus si o vom obliga sa-si depuna candidatura;
    - si altele....si daca o fi sa ne intrebe:"...de ce faceti asta, oameni buni?" / "PENTRU CA ASA VREM NOI" !!!

    ...toate astea pentru ca Irina sa inteleaga ca ea era cea potrivita si cred ca sunt in asentimentul tuturor sustinatorilor ei; in opinie personala o echipa formidabila Oprea - Schrotter ar fi fost in alta formula : Oprea la parlamentul european, facand lobby pentru Iasi si Irina la primire investitori/proiecte si implementare.

    ...hai ca nu m-am tampit de tot, poate putin, dar inca mi-e greu sa cred ca s-a ratat o asa mare ocazie....

    P.S. Cred ca mi-au mai scapat din "de ce"-uri da' revin daca-mi aduc aminte de ele. Raspunsuri? oricare ar fi ele , nu ma vor convinge !!!
    Cineva m-a intrebat "iti place de Irina?". I-am raspuns sec : "...nici nu stii cat o iubesc pe fiinta asta...". Atentie !!! - a nu se interpeta gresit !!! - e vorba de omul I.S., nu de femeia I.S :)))

    Send -> fie ce-o fi !!

    RăspundețiȘtergere
  8. ce idee desteapta ar fi frumos sa ne alaturam si noi cetatenii de rand asupra acestei campanii

    RăspundețiȘtergere
  9. smecheria cu flashmoburile astea isi avea rost intr-o campanie integrata,asa ele au fost folosite, izolat acuma, fara mare impact. sunt elemente(probabil pregatite, planificate) care au fost expuse acum, chiar daca IS nu mai candideaza.
    ca Oprea e tot anemic...pai n-o sa-ti faca nimeni campanie niciodata daca nu iti faci tu...n-o sa ii faca campanie Carlan si IS...
    eu cred ca lumea s-a saturat de campania de dat la gioale doar de dragul atacurilor negative. daca ai elemente sa-ti distrugi adversarii, chestii specifice, sigur ca le scoti...dar asa ca sa te legi de candidat zilnic...e prea mult...de fapt nici nu trebuia sa o faca IS personal, trebuia sa o faca o echipa de surogate...care sa il bombardeze zilnic pe Nichita(si pe Oprea,daca tot era campanie pe bune...)
    in marea asta de mediocritate, daca cineva chiar ar veni cu ceva proiecte, cu un program,s-ar vedea...daca IS venea cu o oferta pozitiva serioasa(si il lasa in pace pe Nichita) si lua 15% tot era ceva...avea un argument sa vina peste 4 ani(poate din partea PDL) si poate multi alegatori ar fi zis:"da, am gresit, IS era o varianta mai buna"(multi din Partidul Republican care au votat Bush vs McCain in 2000 au gandit asa in 2008 cand au votat in 2008)...
    retragandu-si candidatura, IS a rupt raporturile cu alegatorii, ramanand doar un raport de agresiune cu Nichita si unul de prietenie cu PDL. toate astea au confirmat scenariul jocurilor de culise, lipsa de transparenta, cinismul. nu cred ca asta e in avantajul ei.
    cel mai intens moment al campaniei a fost tocmai retragerea ei. acest tip de soc(mediatic, emotional etc) trebuia sa fie de fapt inceputul campaniei.clipul inspirat din Argentina(Acesta este Adevarul) ar fi "intrat" altfel dupa un shoc emotional si ar fi avut alta relevanta, incarcatura(asa el a parut doar o replica goala de continut).retorica clipului,de a intoarece situatia, de a schimba cursul previzibil,ar fi mers dupa un moment dramatic(eventual dupa o revenire in cursa a IS in ultimul moment). daca e sa folosim Momentele Subiectului ar fi trebuit sa fie Intriga(urmata de desfasurarea actiunii-campania, si momentul culminat-votul, deznodamantul-rezultatul). a fost insa deznodamantul(intriga a fost anuntarea candidaturii, desfasurarea actiunii- pre-campania, punctul culminant-negocierea cu PDL, deznodamantul-retragerea).ideea unui eveniment-shoc putea fi in favoarea lui Oprea in cazul asta, dar el nu e un personaj(gen basescu-2004) sa poata juca asa ceva. Conflictul IS-Nichita(care avea potential) a fost banalizat si el tocmai de atacurile repetate si fara argumente clare sau urmari sangeroase.
    La Londra, chestie curioasa...nu am vazut niciun afis cu Boris sau Ken pe strada.prea mult de comentat acu de ce a castigat Boris Johnson.oricum, e un tip f inteligent si educat(nu e chiar asa bufon cu zic unii,iar in campanie chiar nu a scos nimic picant pt presa-asa ca toate atacurile ca el e clovn nu au avut subiect).
    2008 nu e anul schimbarilor(uitati-va la candidati...).nu are rost sa va agitati prea tare. o sa vina alte momente socio-demografice care o sa nasca nevoia de schimbare: crearea unui numeroase paturi de mijloc,intoarcerea masiva a celor din vest,maturizarea generatiei nascute dupa '89 si disparitia biologica a populatiei rurale imbatranite...asa ca poate in 10-15 ani va fi o masa critica care va forta o alta agenda in dezbaterea publica.

    RăspundețiȘtergere
  10. Comentariu la anoniom 21.53 acelashi cu 15.32 :

    ".....nu are rost sa va agitati prea tare. o sa vina alte momente socio-demografice care o sa nasca nevoia de schimbare: crearea unui numeroase paturi de mijloc,intoarcerea masiva a celor din vest,maturizarea generatiei nascute dupa '89 si disparitia biologica a populatiei rurale imbatranite...asa ca poate in 10-15 ani va fi o masa critica care va forta o alta agenda in dezbaterea publica."

    Mda suna total "BRUCANESC"(adica total adevarat, crunt de adevarat , enervant de adevarat ) sper insa sa nu gresheshti precum a greshit batranul comunist in estimarea perioadei de timp necesar .....hmmmmmmm .Cat despre Londra, ataete ....le venise timpul, putea fi Boris shi maimutza impaiata ca tot cashtigau !........despre bufonerii :

    UNA-I BUFONERIA ROMANEASCA,
    ALTA-I BUFONARIA REGATULUI ...

    diferentza mare la stil shi elegantza ......

    Bleaaaaaaaaaaaah

    RăspundețiȘtergere
  11. ce tare in gura eshti mai anonimule de mai sus...k sa te oftig shi mai tare...shtii ce-i zice base lui stolo?HAI SICTIR ...PESEDISTULE.....E SUPER TARE IDEEA....SHI V-A LASAT PE TOTZI IN SHAH PAT.....CRETINILOR...POAZA AIA DE LA PANOUL VOSTRU ROSU....E MORTALA:))aaaaa...SUNTE-TZI DEGEABAAAAA DE 5 ANI IN PRIMARIEEEE

    PACAT PENTRU CELE 7 COLINE!!!

    FLY FISH

    RăspundețiȘtergere
  12. @carcotasul:nu e nicio predictie, e o banala constatare.
    la referendumul pt Uninominal, lumea nu s-a prezentat. asta arata oboseala. desi Basescu le-a propus un contract social care le dadea mai multa putere, oamenii nu s-au miscat.
    Romania, parlamentul si alte institutii sunt controlate de unii care sunt anti-modernizare si sunt gata sa blocheze orice schimbari radicale. orice se blocheaza pe undeva. exista o autosuficienta la nivelul liderilor(si a populatiei). Oprea si Nichita sunt multumiti cu ce au realizat in viata. din nu stiu ce orashel, sat au ajuns la Iasi, rector/deputat si primar. pt ei e o chestie extraordinara. nu au de ce sa mai schimbe lumea. de ce sa reformeze o situatie care i-a facut mari? nu are legatura cu politica, poate cu psihologia. asta e orizontul lor. si a altora ca ei. a luptat impotriva comunismului Oprea, a schimbat lumea, a emigrat din Romania, a rasturnat teoria economica, a riscat in afaceri si a devenit milionar? Nu. a venit dintr-un sat la Iasi si e super-multumit cu ce a realizat in viata. Nu e omul schimbarilor.nu are structura si trecutul.
    la Bucuresti se promit autostrazi suspendate de 25km in 2 ani, tren si metrou catre aeroport, pasaje subterane etc. Astia in 8 ani nu au reusit sa faca Pasajul Basarab care e o mica parte pe langa proiectele megalomanice pe care le anunta.PNL,PDL, PSD au avut primari,viceprimari, consilieri, ministri, parlamentari, toate parghiile si nu au facut un pasaj...acu tot ei propun autostrazi suspendate cand nu au reparat scarile sparte de la metrou unde cazi si iti rupi gatul(daca te uiti pe sus dupa strazile suspendate in campanie).
    mi-e teama ca n-o sa mai poata ateriza Irina Schrotter la Bucuresti cu avionul personal daca nebunu de Oprescu construieste autostrada suspendata Nord-Sud...

    RăspundețiȘtergere
  13. Hmmmmmmm daca ai fi postat asha ceva acum catva timp in urma cand Irina era ISCHROTTER (adica candidat) ashi fi luat foc pentru shoparla elegant introdusa :

    "... mi-e teama ca n-o sa mai poata ateriza Irina Schrotter la Bucuresti cu avionul personal"

    acum insa, chiar ma doare-n bashchetzi ......

    IN REST AM SPUS SHI IERI, REPET SHI ASTAZI :

    POSTARILE TALE PUNCTEAZA STARI DE FAPT REALE !

    ...asha ca nu fii inervant shi ma inerva ca destul sunt io acrit !

    :))))))))))))))))))))))

    Cat despre dobitocul de dom' doftor io am mai tastat p-acilea mai demult..... ca o sa stau sa vad ce-i poate creierul shi am vazut ...

    O SIMPLA GAINARIE PSD TIPICA TANDEMULUI CRETINOID ILIESCU-HREBENCIUC

    Carcotashule ce eshti !

    :)))))))))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere