joi, 8 mai 2008

Gheorghe Nichita ne crede pe toti niste tampiti

Chiar asa, nu este deloc o exagerare. Citesc in aceste zile planurile si proiectele lansate de primarie sau regiile aflate in subordine si preluate, pe nerasuflate, fara nici cel mai banal simt critic. „Inca 30 de milioane euro la CET”. Inca 30 de milioane pe langa ce anume si de unde? Fonduri europene. Adica fondurile de care Primaria nu a reusit inca sa se atinga si, in mod clar, nu va fi in stare cu echipa de amatori pe care o are? Evident ca da. Asadar, nu este vorba de „inca” zeci de milioane, ci exista o posibilitate teoretica ca, in premiera, peste cativa ani, sa fie accesati acesti bani. Fireste, nu de catre echipa actuala, aflata in atentia DNA.

Alt exemplu. Un nou proiect (adica vechiul, eternul proiect al pasarelei de la Octav Bancila), este relansat chiar zilele acestea de Gheorghe Nichita. Ca in urma cu 4 ani, se apuca din nou sa faca studiul de prefezabilitate, studiul de fezabilitate, proietul tehnic pentru a fi depus in vederea atragerii fondurilor europene. Şi nu se incurca cu orice suma: 25 de milioane de euro. Ca sa stie ieseanul cat de mult bine ii este pregatit pe viitor. Ma intreb: chiar nu-si da seama cat de ridicol este?

Si fiindca s-a facut vreme frumoasa afara, registrul promisiunilor nu putea sa treaca peste amenajarea zonei de agrement Ciric. Din nou vor fi demarate studii de fezabilitate si tot ce mai cuprinde partea tehnica. Din nou, e vorba de proceduri care se vor intinde pe ani de zile.

Ce observ? Proiecte sau mai degraba intentii de proiecte de zeci de milioane de euro, fara nici un fel de termene, dar prezentate de parca banii respectivi ar veni maine si lucrarile ar fi gata poimane. Primaria este un dispozitiv de emis amagiri si formulat planuri neclare. Problema se reduce, de fapt, la capacitatea de a le realiza. Aici stim atat de bine, Nichita nu este in stare nici sa asfalteze gropile din jurul Primariei.

Acest subiect a fost abordat astazi in timpul unei conferinte de presa, organizata de PD-L

Irina

8 comentarii:

  1. Cam tarziu...stirile "e" vechi de vreo doua zile...:))...

    Despre mansarde vs. reabilitare: recunosc ca la un moment dat m-a mancat si pe mine undeva sa imbratisez ideea (if U remember, doamna I. in urma cu ceva vreme, cele cateva pagini cu prostii foliate,etc,etc.). Evident ideea o retinusem de undeva - nu stiu de unde, da' sigur nu era a lui Nichita in vremea aia - si a parut o solutie, fara sa analizez prea profund. Era o solutie de 1/3 locatar, 1/3 Primarie, 1/3-chiar nu mai stiu de unde. Apoi m-am gandit la implicatii : lucrarile ,evident se vor licita, firmele vor fi "alese" dupa criterii...stim noi, materialele de asemeni, lucrarile vor incepe azi si se vor termina la anu'. Cat despre costuri...ma indoiesc ca va fi o chestie transparenta...Langa mine (in Metalurgie) a inceput mansardarea/reabilitarea unui bloc. Nu stiu in ce conditii...arata bine pe dinafara -(orange !!!:)))); in schimb cand bate vantul mai tare, e bine sa nu fii in preajma ca zbarnaie placile alea de te apuca toti fiorii... baietii se misca foooooarte greu, nu mai spun de ce au lasat in urma: resturi, gunoaie, etc...Personal parca n-as risca sa vad tot orasul intr-un santier etern.

    Despre pasarele (nu påsårele :))):
    Mai degraba o sa asistam la a doua venire a lui Isus Hristos pe Pamant decat la o pasarela la Tigarete...si probabil dupa a III-a descalecare a Mantuitorului vom avea parte si de mult discutata pasarela din Tatarasi. Si daca incepe cu 25 mil. lucrarea va costa in final macar vreo 35-37. Pentru ca o lege nescrisa a proiectantilor - nu toti - spune ca trebuie sa subevaluezi un pic proiectele - ca sa treaca de diverse comitete si comitii - aproape in 80% din cazuri se discuta suma pusa in joc si prea putin beneficiile.
    Apoi constructorul "ales cu grija" - pe baza de licitatie, evident, sa nu existe suspiciuni, va veni cu o sub-oferta. "Na si tie comisionu'..."...apoi NCS-urile pot ajunge pana la 50% din valoarea estimata fara sa fie nevoie de alta licitatie. Legal!!
    Offf....i-as manca cu fulgi cu tot, dar mi-e teama ca ori imi raman in gat ori risc sa mor otravit...
    La Ciric ce sa faca?...de 15 ani se tot face...iar proiecte, iar SF-uri...sunt curios care sunt firmele de proiectante si ale cui sunt...
    Wow! cate tampenii am scris...gata!

    P.S. Ar mai fi una-alta, da' nu pot sa le comment aici...poate la cafea...da' va las sa terminati intai cu Fashion Week...ca stiu ca "e" multe de pus la punct...

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate o mana de oameni om vota ceva mai de soi. Din nefericire, iesenii in marea lor majoritate sunt prea prosti ca sa voteze altceva decat le spune baba de la 1. :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Hihihi NO COMMENT !....plicticoshilor !

    RăspundețiȘtergere
  4. tic-tac.....
    22 de zile...528 de ore...31680minute...1900800 secunde...tic-tac....

    PACAT PENTRU CELE 7 COLINE!!!

    FLY FISH

    RăspundețiȘtergere
  5. Auzi mah Shtefane da la Fashion week asta (ca al naibii chelea pi tini uitashi de latina shi vad ca te englezishi shi tu !)....gajici din alea buni esti ? Sau te pomeni ca te-oi fi dus sa clateshti ochiul shi dushmanca tzi-a pus ochelari negrii pi nas ...ca sa nu vezi nika !


    Hihihihi plicticoshilor !

    RăspundețiȘtergere
  6. @anonim 6.17 : pentru atat lucru te-ai trezit asa devreme ??? ei, ca sa te linistesti, afla ca am fost la "rfw" si ma mai duc si diseara...la moda clar nu ma pricep...da' fetele aratau bine, (si baietii :))) )...mi-e mai mult mi-au placut asa:
    - fetele din sala ale cu rochii negre lungi ;
    - foarte multe fete/doamne pieptante/coafate à la Irina si cu pantaloni ca si ea - o fi chiar marca Schrotter, nu stiu;
    - baietii de la Finlandia;
    - fetele de la Perroli si de la Coca-Cola;
    - Mioara Mantale - sper ca ea era si nu ma insel;
    - fatuca de la PNG de se viseaza primarita;
    - Daniel Buzdugan - da' cam scurt; da' e festival de mode, nu de caterinca, nu-i asa?
    - Carlan nas in nas cu Adomnitei - pareau ca se simt bine impreuna!!!
    - Irina o fi fost in background ca n-am vazut-o aseara...poate apare diseara;
    - dushmanca era langa mine ,da' mai mult i-a placut lui Jr !!!!
    - era sa plec inainte de final si sa pierd taman parada Jolidon, cea mai tare...

    RăspundețiȘtergere
  7. Auzi mah sonatule "@anonim 6.17 " eshti tu ! ....io-s carcotila dar mi-e lene sa ma logez !

    :)))))))))))))))))))))))))))

    Ce credeatzi ca pun botu" la vrajelili voastre ca va ducetzi sa va uitatzi la tzoale ?...shi tu shi maestru Murariu doua hahalere ....v-atzi dus acolo sa clatitzi ochiu cu piese !

    Hihihi !

    PS
    la 06.17 nu ma trezeam .....ma bagam in pat ca asha mai e cate unii insomniaci shi noctambulaci !

    RăspundețiȘtergere